BUKTI KERAJAAN SELANGOR ZALIM! 15 BULAN PEKERJA TIDAK DIBAYAR GAJI!

Sedih aku tengok pekerja-pekerja Unisel dibawah JNSB ni. Dah 15 bulan gaji mereka tak dibayar. 15 bulan beb. Ni raya dah nak dekat ni. Macamana mereka nak meraikan Aidilfitri ni? Langsung takde hati perut la kerajaan Khalid Gagap kat Selangor ni.

Bila hal Rafizi bukan main laju lagi Khalid nak sponsor Rafizi Lembu tu 5 juta untuk kes dia yang dah memang terang-terang salah dan melanggar undang-undang. Kan ke baik kalau duit itu diguna untuk selesaikan masalah pekerja-pekerja ini? Dimana Keadilan dan Kebajikan korang wahai PKR? Mana? Korang menzalimi rakyat negeri Selangor yang berkerja dengan korang ni.

Kesian aku tengok mereka-mereka ni, marilah kita baca apa yang ditulis oleh Perak Today kata bawah ni:

“Selama 15 bulan pihak pengurusan UNISEL tidak bayar gaji kami”.

Itu antara keluhan pekerja dan kontraktor Jana Niaga Sdn Bhd (JNSB) hari ini yang berdemonstrasi secara aman bagi menuntut pihak Universiti Selangor (Unisel) dan kerajaan negeri membayar gaji mereka.

Difahamkan setakat ini, pihak UNISEL yang kononnya mempunyai aset yang banyak tidak mampu membayar gaji pekerja malah mempunyai hutang yang difahamkan menjangkau hampir RM15 juta.

Salah seorang pekerja Jana Niaga Sdn Bhd (JNSB) yang ditemui Peraktoday.com, Nurul Hayati Mustafa memberitahu tahu sejak Julai 2011, kesemua mereka tidak dibayar gaji seperti yang dijanjikan oleh pihak Unisel mahupun kerajaan negeri.

Malah, elaun serta bayaran kerja lebih masa juga tidak dibayar sehingga kini hingga menyebabkan kesemua pekerja terbabit mengalami kesusahan.



“Kerajaan negeri sebelum ini kata Unisel tidak mempunyai masalah kewangan tetapi mengapa gaji kami tidak dibayar selama 15 bulan.

“Pekerja JNSB semua di kalangan penduduk tempatan dan kami nak tahu mengapa Menteri Besar Selangor melakukan perkara sebegini… di mana ketelusan beliau sebagai pemimpin dalam membela nasib kami.

“Kami nak tahu mengapa Unisel tidak ambil berat akan isu ini…malah pihak JNSB telah banyak kali menghantar surat yang meminta kerajaan negeri atau lebih tepat MB sendiri untuk respon,” katanya.

Hayati menambah, sejak bulan Mac lalu, pihak pekerja telah menghantar surat kepada Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim untuk memaklumkan berkaitan isu gaji ini.

Namun katanya, sehingga ke hari ini tiada satu pun daripada ratusan surat yang dihantar kepada Khalid itu dibalas dan pekerja di situ terus dibiarkan tanpa dibayar gaji.

Read more...

30 Responses to "BUKTI KERAJAAN SELANGOR ZALIM! 15 BULAN PEKERJA TIDAK DIBAYAR GAJI!"

  1. Yang bajuhitam tu mcm mamat tarian pongong rumah ambiga saja.

    ReplyDelete
  2. Hairan yek bukannya banyak sangat RM15 juta .. kacang je..masalahnya UNISEL terutamanya Mentri Besar tak nak ambil pot sebab tiada bahagian masing masing..(kata aset Selangor melambung lambung)..kalau JNSB kroni MB mesti tak berlakukan.. macam PKNS ..staf dapat bonus 2 bulan gaji lagi..mana hati tak bengkak..bonus 2 bulan gaji lawan gaji tertunggak 2 bulan..manusia ni memang kejam..tak pa dunia ibarat roda, hukum karma itu ada..

    ReplyDelete
  3. Nanti puak-puak sebelah sana tu claim ni semua konspirasi UMNO. UMNO punya plan. Dah Lima Belas bulan baru sekarang nak memekak. Kenapa tak lapur pada Jabatan Buruh atau Kementerian yang berkenaan supaya pekara ni dapat perhatian kenapa nak guna media elektronik, org kampung yang buta IT bukannya tahu tentang pekara ini. Fikir-fikirlah....

    ReplyDelete
  4. memang sial la khalid gagap nie...dia hidop senang lenang biarkan rakyat mati kebuluran macam tu je...pulak tu ada hati nak tawan putrajaya ye...g mampos la lu gagap....selangor pow lu tak boleh nak uruskan...habis hancuss sial selangor...ngan masalah talm isu air...sekarang dengan isu gaji pekerja tak bayar...zalim sial anak haram gagap nie

    ReplyDelete
  5. ai...kata ad 2 billion,mana pegi duit tu??lepas satu-satu hutang kerajaan selangor pimpinan Khalid Gagap ni..lepas ni bertambah gagap la dia nak jwab semua ni..

    ReplyDelete
  6. fuyoo 15bulan beb...bukan masa yang pendek...memang zalim tahap babi la khalid gagap nie...dok pikiq perut boroi dia ja...gampang gila jantan nie...ada pulak boleh buat macam tu...sian nya pada mereka yang jadi mangsa kezaliman kuku besi khalid gagap yang memang sial lagi haram jadah

    ReplyDelete
  7. Ini gayanya Pakatan nak ambil alih Malaysia? Kah kah kah

    ReplyDelete
  8. 15 bulan sial,bkn 15 hari atu 15 jam.
    kata selangor ada 2 bilion,asal x guna tuk selesaikan masalah rakyat.
    kata parti keadilan rakyat,mana keadilan korang pada rakyat.
    si rafizi sial yg mmg bersalah korang boleh plak guna duit tuk bebaskan dia,kenapa x guna duit tu tuk tolong rakyat.
    dasar sial tahap haram betul pakatan,manusi2 yg jalang.
    pakatan berlaku zalim pada rakyat,mereka adalah Zionist di malaysia

    ReplyDelete
  9. zalim betul pakatan ni,perangai cam yahudi......gagap mmg celaka haramjadah punya manusia,perangai cam khinzir......nanti penyokon2 aiskrim gagap dan anuwar akn kata ni semua konspirasi UMNO,mereka sengaja nk buruk2kan nama pakatan.....pakatan mmg suka putar belit cerita,mereka seperti ular......mereka adalah parti konkek rakyat dan parti kencing rakyat,kezaliman demi kezaliman berlaku di selangor......ini korang kata pakatan berlaku adil wahai penyokon2 pakatan yg keparat

    ReplyDelete
  10. 15bulan??? biar btl.. apa pny berok si khalid sial nie..!
    dia tu fikir nk kaut semua utk perut dia je tu yg smpai gaji pekerja pn tak mau bayar!
    keparat pny org btllh dia nie!!
    tulh klu pakatan haram nie yg berkuasa mcm nielah yg akn jadi..
    wahai rkyt semua pikir2 knlh..

    ReplyDelete
  11. kesian betul rakyat selangor,macam2 masalah mereka hadapi disebabkan pakatan yg menipu rakyat.zalim betul pakatan ni,langsung x fikir pasal nasib rakyat.ALLAH tu maha adil,pakatan pasti akn dapat balasan.jgn ingat mereka akn terlepas selepas mereka menipu dan menzlimi rakyat,doa2 org yg dianayai sngt makbul.

    ReplyDelete
  12. mmg ksian btl dgn nasib rkyt kat selangor...
    nak buat mcm mn kn tgklh sapa yg berkuasa kat sana..
    klu PAKATAN yg berkuasa mmg mcm2 mslh yg akn tmbul pun!
    tapi yg susah sapa rkyt yg ssh..depa Pakatan tu peduli apa sbb semua depa kaut msuk perut boroi depa tu..

    ReplyDelete
  13. Setakat 15 bulan bising, aku ni kontraktor umno, kementerian kewangan dah tangguh bayar company aku dekat 33 bulan.. Gila woi, 94 orang pekerja aku nak makan apa? semua org umno pulak tu pekerja aku. Lepas ni kami nak pi buat demo depan kementerian kewangan putrajaya pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. LEMBAB.TAK RETI NAK MANAGE CASH FLOW. DAH TAHU BAYARAN DARI GOMEN LAMBAT. CARI ALTERNATIF LAIN

      Delete
  14. haram jadah nak makan apa kalau gaji tak bayar sampai 15 bulan lembu pun mati kalau tak makan ini kan maknusia. khalid jadi memteri selangor untok apa kalau tak ambik berat tentang rakyat...

    ReplyDelete
  15. KESIAN DAH LAH NAK RAYA GAJI TAK DIBAYAR ANAK BINI NAK MAKAN APA . KHLID TAK GUNA JADI MEMETERI SELANGOR SUKA PENTING DIRI SENDIRI. HAL RAKYAT DIABAIKAN ..

    ReplyDelete
  16. anon 3:29 ko ni ntah-ntah kontraktor
    DAP atau pakatan pas tu kata ko ni kontraktor umno...k
    nampak lah ko ni macam menipu.

    ReplyDelete
  17. dekat2 nak raya ni pon si khalid nak berlaku zalim terhadap rakyat.
    si gagap ni memang tak patut jadi
    MB...
    bayangkan baru jadi MB hidup rakyat dah susah.
    kalau jadi menteri macam mana nasib kita ni.

    ReplyDelete
  18. mana pergi semua gaji pekerja untuk 15 bulan
    dah masuk poket ke.???
    rakyat memang dah tak patut duduk diam lagi.
    dah melampau sangat si gagap ni.

    ReplyDelete
  19. aku kalo keje bos sebulan bayar gaji lewat aku angin...
    ini pulak 15 bulan beb..
    sial betul ingat org dudk zaman batu ke kerja macam hamba tp xbayar..
    wei pikir la sikit duit semua korang kaut rumah mewah2 ko pakai kereta belambak...
    skandal lagi korang bela..
    duit rakyat korang makan dan tidak bayar...
    korang patut semuanya mati direjam wahai pakatan...

    ReplyDelete
  20. so rakyat-rakyat selangor tunggu apa lagi kasi guling je kerajaan selangor..
    jangan percaya lagi akan janji2 manis pakatan..
    bagun-bagun menetang di PRU nanti...

    ReplyDelete
  21. 33 bulan beb pekerja aku tak dapat gaji, lepas ni kalau pekerja2 aku pi buat demo kat putrajaya jangan kata kami nak bagi malu umno pulak....mcm2 dah kami merayu ni tapi masih tak dapat2, apa kejadah ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. TAK RETI MANAGE. TUTUP JER COMPANY.MASUK PAKATAN.BOLEH CLAIM DANA 2 BILLION TU

      Delete
  22. 1Malaysia semua...

    Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

    Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

    Kalau berminat, sila layari :

    (Versi English)
    http://tinyurl.com/UinvestWorld


    (Versi Melayu)
    http://PelaburanHartanah.blog.com


    ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


    Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

    Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

    ReplyDelete
  23. aii? kata kerajaan selangor Pakatan ada rizab 2 billion??? kenapa isu kecik ni pon xboleh nak bayar? tah-tah 2 billion rupiah tak? kahkahkah! Pakatan menipu rakyat lagi!

    ReplyDelete
  24. apa tunggu lagi pakatan haram oi? kata nak bagi bonus raya la... UNISEL pon tak boleh belanja... tang mana nak bagi bonus raya woii??? PAKATAN MENIPU LAGI LAGI!

    ReplyDelete
  25. 15 bulan tak lama pun.. ni aku ni tanah ladang mempelam kat negeri perlis dah 18 tahun kerajaan negeri ambik satu sen pampasan pun xbayar macam mana..?? negeri perlis di bawah UMNO kan..

    ReplyDelete
  26. Sama macam syarikat Upin dan Ipin. Pekerja kerja macam lembu, Dato pakai kereta mewah rumah banglo ada lif lagi. Gaji siciput, duit raya pun tak ada. Inilah Melayu makan Melayu.

    ReplyDelete
  27. akak tgk lah kan pakatn ni hanya pandai janji manis je lah...tp habuk pun tarak....kesian

    ReplyDelete
  28. Tak bayar gaji 15 bulan..??

    Ini tentu kerja UMNO..!!

    Hahahaha..

    Khalid.., Khalid...!

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!