APA NI WEI? OBAMA PUN TIRU NAJIB PUNYA SLOGAN KE? MESTI ANWAR HANGIN KAN?

DUNIA tahu, semua orang tahu yang perkhidmatan Presiden Barack Obama sebagai Ketua Negara Amerika Syarikat akan tamat tahun ini dan mengikut perlembagaan Amerika Syarikat, beliau layak untuk bertanding bagi sepenggal lagi.

Tidak hairan kenapa persaingan merebut jawatan tersebut antara Obama dengan calon Republikan, Mitt Romney begitu hebat berlangsung sekarang.

Tapi ada seperkara yang menarik.

Sementara Romney hebat menjaja kelebihannya sebagai calon Presiden di kalangan pelobi yahudi, termasuk mengiktiraf Baitulmuqaddis sebagai ibu negara Israel, Obama pula melancarkan kempen dengan tema “Promises Kept” atau dalam bahasa Melayunya “Janji Ditepati”.

Macam pernah dengar tapi dimana?

Begitulah hebatnya slogan Perdana Menteri Malaysia ini, merangkap Presiden UMNO dan Pengerusi BN, sehinggakan slogan yang dipilih pun sama, serupa.

Dahsyat tak dahsyat, Anwar ada? Nik Aziz ada?

Ironinya, sementara kempen Obama serupa dengan kempen Najib, kempen Romney pula hampir serupa yang dilancarkan Anwar Ibrahim tapi yang sedikit berbeza ialah Anwar berikrar untuk melindungi keselamatan Israel.

Adakah semua ini terjadi secara kebetulan? Itu adalah antara hujah menarik untuk kita sama-sama debatkan.

Tapi yang lebih menarik lagi ialah, slogan Obama ini menunjukkan bahawa konsep Janji Ditepati ini diterima pakai di seluruh dunia dan diiktiraf mampu menarik sokongan rakyat. Kalau tidak, macam mana Presiden negara kuasa besar seperti Obama pun menggunakannya?

Jangan kata Obama, Islam pun menganjurkan kepada menepati janji atau masuk dalam golongan munafik.

Yang Pakatan haram beria-ia menafikan itu kenapa? Penulis tak nampak penjelasan lain, melainkan sebab mereka tidak menunaikan janji pilihanraya terdahulu, dah sibuk-sibuk nak membuat janji baru.

Itu saja sebabnya. Tak nampak yang lain dah.

Sumber: MyKMU

34 Responses to "APA NI WEI? OBAMA PUN TIRU NAJIB PUNYA SLOGAN KE? MESTI ANWAR HANGIN KAN?"

  1. hahahaha....... panas punggung la geng pakatan klu mcm ni.... mesti diorang x senang duduk memikirkan yg najib berjaya meraih perhatian ramai org........

    ReplyDelete
  2. anwar pukimak tu mesti hangin satu badan tgk najib dapat sokongan yg x terhingga dr rakyat malaysia... lepas ni kan agak2 nya apa lg isu yg nak dikeluarkqan oleh al juburi ni utk menjatuhkan PM kita???? kita tunggu n lihat

    ReplyDelete
  3. Alhamdulilah. Pilihan tema Hari Kemerdekaan tahun ini amat tepat sekali serta selari dengan amalan dan prinsip agama Islam. Sebagai orang Islam segala janji wajib dilaksanakan atau ditepati BUKAN DI MUNGKIRI. Jika kita rasa kita tidak boleh berjanji, JANGAN TABUR JANJI atau berbohong.
    Tema ini turut dipilih oleh Presiden Amerika Syarikat Barrack Obama. Beliau juga merangka strategi melalui tema `promises kept’ dalam usaha mengekalkan kerusi presiden untuk satu penggal lagi.
    Ini menjadikan pemikir atau orang kanan serta DS Najib tidak kurang hebat juga dari segi pemikirannya malah setaraf dan setanding pemimpin dunia yang beragama selain daripada Islam. Mereka menitik beratkan janji juga sebagai senjata mengekalkan kerusi presiden.
    Teruskan usaha murni memaju dan memakmurkan Malaysia

    ReplyDelete
  4. perasan x, dulu Obama kata YES WE CAN... zaman Mahathir dulu Malaysia Boleh kan? sama x rasa-rasa dengan Obama? Sama kan! ni pulak promises kept... Janji ditepati... hah! Obama tiru Malaysia! gila gempak Malaysia wey!

    ReplyDelete
  5. Korang tengok la nanti, Pakatan akan buat isu, kata Malaysia ikot Amerika dan kita pulak akan dituduh zionis la apa la...

    Kerja Pakatan membodohkan rakyat, sama seperti Rafizi membodohkan diri sendiri dan rakyat gara-gara ekonomi cina nak pegang...

    xpe, yang penting, JANJI DITEPATI! PRU13 pakatan tenggelam!

    ReplyDelete
  6. kalau dulu fuckatan pernah menggunakan slogan mirip seperti yang di gunakan dalam kempen presiden barrack obama iaitu “Hope and Change,” dan “Change We Can Believe In,” kini Barack Obama plak meniru bulat2 slogan yang di gunakan oleh najib iaitu "PROMISES KEPT" (JANJI DI TEPATI)!

    Bagaimana pun slogan "JANJI DI TEPATI" telah membuatkan pasrael tak senang duduk sehingga cirit birit dan meminta najib menolak tema tersebut kerana telah menggugat keberkesanan slogan fuckatan "JANJI DI TABURI" sejak turun temurun..

    jadi tak salah pun jika kerajaan nak guna tema "JANJI DI TEPATI" bagi hari kebangsaan 2012 kerana telah menjadi kewajipan kerajaan yang di terajui oleh BN menjalankan tanggungjawab kepada rakyat yang masih percaya penuh kepada kredibiliti dan kepimpinan BN!

    ReplyDelete
  7. anwar punya kempen berbunyi. I NEVER KEPT MY PROMISES. u allzz undi PKR miyak turun, kereta turun harga, belajar universiti free. but i dont promise anything.

    ReplyDelete
  8. Nampaknya slogan Janji Ditepati bukan saja diminati oleh rakyat Malaysia tetapi juga menjadi ikutan pemimpin dunia lain,ini adalah contoh kempen Barrack Obama yang menggunakan mirip-mirip kepada perjuangan Dato Seri Najib Abd Razak.

    ini akan mambuatkan Anwar Ibrahim menjadi bertambah meroyan kerana Presiden Amerika Syarikat yang mana negara yang kuat menaja Anwar Ibrahim telah pun mengikut slogan pemimpin kita,ingat ni bang nuar si pemain bontot" JANJI DI TEPATI".

    xtido malam la pembangkang duk fikir pasal ni,bayangkan lah obama ikut slogan najib.......nantikan saja fitnah dari puak pembangkang pasal obama ikut slogan najib,mereka akn kata najib yang ikut obama.....dasar manusia sial yg suka buat fitnah,sampai ke mampos pun buat fitnah gak

    ReplyDelete
  9. mmg bkn hangin stu bdn je tp rs nya si anwar tu terbakar stu bdn kot..!

    tulah klu si nuar tu sape yg nk ikot dia sbb dia tu pn mmg tak lyk diikuti..
    dia tu tak layak utk apa pun!

    tgk najib betapa bgusnya dia smpaikn org luar pn nak ikut2 cara dia tu..
    disini kita blh nmpk betapa besarnya perbezaan diantara najib dan juga si nuar terbakar tu..

    ReplyDelete
  10. Hahahhaa .... Taktik guna isu nak samakan malaysia dgn yahudi dah lapuk la anwar oi...... Ko mmg pukimak la klu bangkitkan isu samakan malaysia dgn yahudi... Ko tu dah lah pengikut yahudi pastu ada hati nak jadikn malaysia ni bawah telunjuk yahudi... Mmg sial gamPang babi betul...

    ReplyDelete
  11. mesti jantung pakatan nak meletop bila baca artikel ni.mana taknye
    ia menunjukkan betapa hebatnya PM kita iaitu dato sri najib razak.

    sebelom prisedent amerika obama mengunakan slogan "promises kept"
    PM kit dah gunakannya dulu.

    ini menunjukan bahawa PM kita seorang pemimpin yang berwibawa.
    bukan macam pembangkang yang hanya tahu menjaga kepentingan diri sendiri,menipu rakyat dan berkelakuan sumbang.

    ReplyDelete
  12. Nampak sangat menipu. Logo hina ni memang taraf UMNO saja. Orang amerika geli nak guna. Tengok sekali dah tau menipu macam dok menipu rakyat tiap hari.Gila bodo.

    ReplyDelete
  13. najib mmg bgus...dia mmg layak ditiru tak kisah slogan dia ke atau cara dia ke..tp dia mmg layak diikuti..

    ReplyDelete
  14. demi rakyat demi masa depan! itu pun akan ditiru gak, for the people for the future! lolz... tapi serious bangga dengan amerika tiru Malaysia... epic!

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah, kita kena bersyukur PM kita setaraf pemikir dunia, dan berilah sokongan serta doa supaya diperelokkan dn dikukuhkan pemerintahanya.
    DS Najib mewarisi ciri ayahndanya yg byk berjasa buat rakyat khususnya bangsa peribumi.

    Berbeza sgt dgn Nuar, cr bercakap pn tahulah kita penuh muslihat dn auta, jnji xtepati tp tabur pula jnji baru!

    Agaknya think tank Obama sndiri survey populariti DS Najib mmg benar2 melonjak dgn program transformasi ini Insya Allah!

    ReplyDelete
  16. jubuq anuwar mesti berapilah.setiap kali dia cuba nak jatuhkan kerajaan.
    pasti rancangan tak berjaya.sebab dah terbukti barisan nasional tu memang bagus.
    si anuwar tu mana dia boleh buat apa yang najib buat untuk malaysia.
    kerja-kerja yang songsang tu memang anuwar professional hebat gila.
    memang bersyukurlah barisan nasional kerajaan kita.semua janji yang dibuat oleh najib semuanya ditepati kita boleh nampak hasilnya.bukan macam pembangkang yang hanya pandai buat janji-janji manis.bila sampai masa habok pon tak ade.

    ReplyDelete
  17. Anon 3.34pm

    Komen org yg sakit hati, sakit otak, smpai Obama pun suke dgn teman DS Najib, adakah Anuwar kaki penipu tu rase terjejas?

    Saya yakin Think Tank Obama sendiri telah observe Malaysia bagaimana polulariti DS Najib naik mencanak dgn program Transformasi Kerjaan

    Anwar dan pakatan Haram merudum polulariti krn terlalu byk retorik politik

    Sama ada suka atau tidak kajian majlis Profersor IPTA telah buktikan DS Najib paling popular.

    Org akademik tulen tidak menipu dgn pengetahuan mereka kecuali Aziz bari (macai PAS Sekular)

    Sekian

    ReplyDelete
  18. sapa yang dok kutuk-kutuk kerajaan pasal ni.memang kompem ah..orang tu dengki.sebab obama tak ikut slogan anuwar ibrahim atau pok nik.

    ReplyDelete
  19. Kawan2 cuba kita teliti rakaman ceramah Anwar.Cara beliau buat ceramah dgn mata terbeliaknya buat janji, lenggok bahasanya sama seperti 'paria' buat janji.

    Org yg guna bahasa janji yg terlalu yakin mcm Nuar wpun belum ada sbrg track record di kawasan2 mereka ialah jelas PENIPU dan MUFLIS kepimpinan.

    Cukup2lah kita ditipu. Zaman 'reformasi' yg kami sertai dulu sudah berakhir. Allah tidak berkati usaha org Munafik.

    Kembalilah kita pd Kerajaan yg benar dan banyak jasanya. Insya Allah itu lebih Allah berkati! AMIN

    ReplyDelete
  20. Obama tk minat pun slogan Israel : PAS fo ALL.. punoh ambo.. kata pok nikcy, Obama pun tok sei!

    ReplyDelete
  21. bro,

    kat mana dapat berita ni? coz bila google, tengoknya slogan obama = forward...

    mungkin aku tak jumpa yg sebenarnya, but please boleh bagi link tak?

    tq.

    ReplyDelete
  22. Tenggok lah sapa pemimpin malaysia kita kata slogan kita memang betol apa yang dikata kan memang betol terbukti apa yang ds najip janji untok rakyatnya bukan ckap kosong terbukti malulah pakatan sampai kan obama pun guna tema malaysia

    ReplyDelete
  23. tengok betapa hebatnya pemimpin kita...
    itu pun masih ramai tidak berpuas hati..
    tambahan pembangkan-pembangkang la itu perkara biasalah..
    so korang contohi beliau..

    ReplyDelete
  24. Terbaiklah malaysi slogan janji ditepati pun obama guna untok keyakinan rAkyat dia. Comfom orang pakatan sakit hati tema kerajaan malaysi samapi negara luar pun guna dah memamg betol dan terbukti nyata apa yang ds najip kata kan rakyat harus diutamakan bukanya macam pembangkang cakap pandai apa pun tak ada cerita lebih

    ReplyDelete
  25. Ce teka ni motto siapa?
    JANJI DI JUBURI

    ReplyDelete
  26. wow!!panas berapi ni!!slogan DS Najib dgunakan oleh presiden kuasa besar dunia..msti skrg ni anuar al-juburi tngah bengang gler..ahahahahahaha...

    lps ni kita dpat lihat la pencacai2 pmbgkang meroyan thap gila babi..

    ReplyDelete
  27. ahahahaha..mesti skrg ni anwar tengah angin gler ah...lps ni kita blh la tgk apa plak diorng nk ckap tntg bnda ni..msti akn ad ftnah yg tmbul dri pmbgkang..pencacai2 pmbgkang msti akn meroyan pnyer lps ni..selama ni anuar yg byk kipas amerika,tp DS Najib plak yg dpat populariti...

    ReplyDelete
  28. Ini memeng bagus sebab sekarang Presiden Obama dan PM Najib mempunyai slogan yang sama- Janji DiCapati, Mesti kawan-kawan Bayi kita gembira sebab sekarang Capati sudah masyhur di Malaysia dan USA.

    ReplyDelete
  29. hahaha apa lagi PR nak katakan lps nie?

    ReplyDelete
  30. Dulu xslp slogan mahathir die ikot gk yang yes we can macam Tun M Malaysia boleh
    skrng nie...haha amerika copyrght malaysia :D

    ReplyDelete
  31. anwar pukimak,anwar aljuburi,satu bahasa yang sering kita baca dan dengar kat persada negeri ini,takde kah ayat yang lain ytang lebih elok.dunia maya semua orang sekarang dah guna,dari budak kecik hingga orang tua.tukarlah dengan ayat yang lebih bermaruah....

    ReplyDelete
  32. cayalah malaysia sampai obama pun tiru slogan kt...well done PM...lepas nie mcm2 fitnah lah pembangkang akn buat krn sakit hati sbb org luar pun ikot slogan kt

    ReplyDelete
  33. kan....tgk lah betapa bijak nye datuk sri najib sampai kan obama pun tiru dia...wah aku rasa bangga sgt aku rakyat malaysia...ni semua kerana adanye pemimpin yg bijak...klu nak harap kan anwar negara kita ni akan dikenali sebagai negara al juburi lah..........

    ReplyDelete
  34. pakatan biasa lah tgh cr idea nak buat isu lah tu...ye lah kan pm kita dah kena puji so drg mesti panas bontot.....duk pk apa ku nak tibai ni...bangsa busuk hati mmg mcm tu pun duk pk keburukan malaysia je...bkn nak tumpang gembira or rasa bangga pun

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!