CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Monday, July 9, 2012

TUN MAHATHIR MENCERITAKAN BAGAIMANA ANWAR MASUK UMNO DULU!

Datuk Seri Anwar Ibrahim menyertai UMNO tidak lama selepas saya jadi Perdana Menteri pada 1981. Saya terkejut juga apabila dapat tahu beliau mahu menyertai UMNO memandangkan pembabitannya dalam Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM) (1) dan kenyataan-kenyataan awamnya jelas menjadikan beliau sekutu semula jadi PAS.Bagaimanapun saya fikir, tentulah lebih menguntungkan beliau jika menyertai UMNO kerana beliau tidak akan dapat mara dalam politik selagi berada di luar UMNO. Besar kemungkinan beliau akan selama-lamanya terumbang-ambing dalam politik pembangkang dan ini tentulah bukan apa yang dikehendakinya.Saya juga berpendapat beliau berguna kepada UMNO.Bagi saya,parti lebih penting dan sesiapa sahaja boleh menyumbang kepada parti,walaupun orang itu tidak sependapat dengan saya,saya tidak akan halang kemasukannya.

Umum beranggapan UMNO yang mengambil langkah pertama membawa masuk Anwar,tetapi itu tidak benar.Bagi tempoh masa yang lama,UMNO telah menjadi parti yang besar dan berjaya. Ia tidak perlu bersusah-payah mencari ahli.Waktu itu,menyertai UMNO adalah satu keistimewaan.Dalam tempoh beberapa bulan,sebilangan orang telah datang memberitahu saya yang Anwar berminat untuk sertai UMNO.Jadi saya pun bersetuju menemui beliau.Pertemuan pertama kami berlangsung di pejabat saya. Itulah interaksi sebenar yang pertama antara kami tanpa kehadiran orang lain.Beliau nampak begitu berminat untuk menyertai UMNO,jadi beliau sedia bertolak-ansur dan tidak memperlihatkan tindak-tanduk yang boleh menyebabkan hasratnya ditolak.Apabila saya bertanya mengapa beliau mahu menjadi sebahagian daripada UMNO, beliau berkata yang beliau kini bersetuju dengan perjuangan UMNO. Beliau mengaku kepimpinan ABIM agak kritikal dengan keputusannya dan mereka juga hendak tahu mengapa beliau mahu sertai UMNO.Beliau memberitahu mereka yang beliau mahu mengubah UMNO supaya sependapat dengan ABIM dan mempengaruhi Kerajaan dari dalam.

Read more...

15 comments:

  1. org tua tu ngencing, hang dh memang kaki kencing.. besa la tu, beb!

    ReplyDelete
  2. anon 5.49pm

    pak hang kencing kat dlm mak hang dpt hang...

    ReplyDelete
  3. NIK AZIZ KENCING SAMPAI BERDARAH, ANWAR KENCING DALAM UKI CHINA DOLL DAN MONTOT SAIFUL, APA LA NAK DIBANDING KENCING PAKATAN DENGAN YANG LAIN?

    ReplyDelete
  4. nasib baik takde penyakit kencing pakatan,nanti lagi teruk dari penyakit kencing tikus, oooo padah beb!

    ReplyDelete
  5. parti pembangkang lg lah kencing merata-rata....

    ReplyDelete
  6. bkn stkt kencing...berak pn merata2!

    ReplyDelete
  7. anon pakatan ni semua yang sebenarnya dah kena kencing oleh Anwar tapi dorg tak sedar , kalau Nik Aziz kencing atas dorang pon dorg tak kesah sbb dorg ckp kencing nik aziz tu nikmat . pakatan dog!

    ReplyDelete
  8. haha pembangkang bodoh!!

    ReplyDelete
  9. parti pembangkang buka saja kencing merata-rata lepas kencing tak reti basuh,bau melekat.

    ReplyDelete
  10. parti pembangkang buka saja kencing merata-rata lepas kencing tak reti basuh,bau melekat.

    ReplyDelete
  11. guru kencing berdiri murid kencing berlari....... pemimpin pembangkang mmg x guna.... kencing atas kencing

    ReplyDelete
  12. anon 5;49 jgn simply give a comment without a concrete reason....klu x pde angin takkan pokok boleh bergoyang

    ReplyDelete
  13. Kita semua kena amak adab dan sopan..kita kena kencin duduk

    ReplyDelete
  14. Ini semua telah di terangkan dari zaman dulu lagi olih Tun M, olih kerana yang masih ramai lagi ribuan penyokong yang bodoh piang dan bodoh tuli yang masih mempercayai si peliwat ni, sebab itu lah kena "expose" part II.! Jikalau perlu part III, part IV, atau pun part V dan seterus nya!Sebenarnya si peliwat ni dah tergolek "DOG" dah,akan tetapi masih ada yang mempercayai nya yang mempercayai beliau sebagai masih tulen saperti ketulinan kapas putih. Cuba tunjukkan the most basic "evidence" jam "OMEGA", sampai kini pun tak dak! Atau pun pergerakkan "SUARAM" yang mengampu kepimpinan beliau dari mana "financial assistance" di perolihi? Atau pun rumah yang di diami berjuta ringgit melalui "assesment hartanah" kat Gombak? Atau pun gaya "jet setting beliau" first class dan hotel mewah yang beliau diami di merata tempat dengan jagi wakil rakyat Permatang Pauh. Saya pun nak jadi YB, jikalau dapat hidup terlebih mewah macam ni .

    ReplyDelete
  15. Tidak salah jika Tun memberitahu berulang kali tentang siapa Anuar ini. Semoga pengikut2 Anuar yang masih ada sedikit daya berfikir dapat bertenang sejenak dan cuba berfikir diluar kotak perangkap yang telah Anuar dan gerombolanya pasang. Jika sekiranya Anuar jaguh anti korupsi dan anti salahguna kuasa(salahguna kuasa sama ertinya pengkianatan kpd amanah dan kepentingan negara),adakah tanpa korupsi Anuar mampu berbelanja dan punya gaya hidup yang mengalahkan seorang, jetset,hotel 5bintang, audience bersama pemimpin/ pembangkang politik luar negara, onturaj, saban bulan diluar negara mengalahkan PM sendiri, mempunyai slot diBBC dan CNN. Sedangkan Murshidul Am PAS yang lebih senior,lebih banyak makan bara politik mengharapkan tajaan untuk mengerjakan Haj.Adakah tidak menyalahguna kuasa dan kedudukan (belot kpd amanah )dengan mencela, memfitnah dan memburuk2 negara sendiri di luar negara sendiri, sedangkan tidak pernah tercatit dalam sejarah kuno dan modern dimana2 negara dunia pemimpin mencela negara sendiri terutama kepada musuh. Melainkan ianya adalah satu pengkhianatan dan anti nasionalis.Teramat jelas sifat cintakan negara, bangsa dan agama telah lama luput dari hati dan sanubari Anuar. Yang tinggal adalah amarah, dendam kesumat dan ego yg begitu meluap,melampaui fitrah insan normal.Kejayaan Anuar bergantung sepenuhnya kepada KEGAGALAN orang Melayu, Cina dan India mengambil peluang (walau sejenak)untuk berfikir dan melihat the other side of the coin.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!