CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Friday, July 13, 2012

TERKINI! PROTON AKAN KELUARKAN PREVE SAPPHIRE? LAWA GILA WEI

Jika diperhatikan sekali imbas, ada gaya mewah dan tampak sporty. Ramai yang mengatakan bahawa Preve Sapphire ialah bayangan kepada Proton Preve Special Edition (SE) yang mungkin akan dikeluarkan di masa akan datang. Saksikan beberapa keping gambar Proton Preve Sapphire










Tak sangka Proton Preve “make up” sampai begini hasilnya. Jikalau ia dijadikan sebagai realiti, pasti menarik!! Apa pendapat anda dengan proton Preve SAPPHIRE ini?

Sumber: Busuk.org

40 comments:

  1. Peg klu aku dpt sumpah yak cr lain

    ReplyDelete
  2. Kete buatan tempatan harga kalahkan kete import walau kualiti below spec. Naya

    ReplyDelete
  3. No lag model yg tercantik n changih proton kuar kan

    ReplyDelete
  4. Tobat tok nenek aku takkan beli Proton lagi bhai,kualiti macam Sial!menyusahkan ada la kalo beli kete Proton,make up je cantik tu performance and kualiti tak dak!thanks for info bhai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Relax le bro. Kalao ko tak nak beli pun mana la tau anak-anak ko nanti beli proton gak. Masa tu proton dah on par dgn biemdoubleu. Mana tau.
      Regret at your own cost.

      Delete
  5. HARGA MAHAL, RUPA DAH NAK SEMACAM HONDA CIVIC, KURANG KOMPETETIF

    ReplyDelete
  6. HARGA MAHAL, KERETA NAK SEMACAM DENGAN CIVIC NANTI KURANG KOMPETETIF

    ReplyDelete
  7. Sokonglah barangan buatan malaysia......... Klu bukan kita yg nak menyokongnya.. Siapa lg???? Kaum cina gampang tu bukan bleh harap langsung

    ReplyDelete
  8. aku tang lampu belakang tu lemah.rupa mcm bonet tak tutup rapat padahal bonet dah tutup.kenapa proton buat design macam tu?tang yg lain bagi aku ok.

    ReplyDelete
  9. Sokonglah barangan buatan malaysia

    ReplyDelete
  10. Barangan buatan malaysia x kurang hebatnya berbanding barangan buatan import.... Klu kita x sokong sape yg nak sokong

    ReplyDelete
  11. Yang komen negatif tu sebab tak mampu beli.
    Kesian.

    ReplyDelete
  12. Harga dia tentu murah kan... I hope...dalam 80k... Ok lagi

    ReplyDelete
  13. ala..klu beli kerete jenama apa pun,kalau nk rosak..rosak jgk..beli kereta ikut kemampuanla.

    ReplyDelete
  14. keto2 keluaran proton ni come2 belako,kalu bkn dtng nye dr ideal tun M xdok lah keto ni sumo...

    ReplyDelete
  15. Inilah gaya2 tabiat buruk dan perangai orang2 Malaysia, bukan nak sokong tapi hanya tahu mengutuk dan mengkeji aje. kalau ya pun bagilah pendapat bernas dan komen untuk membaiki produk tanah air. Minda masih mengagung-agungkan imperialis dan kononnya semua produk luar negeri baik belaka. Walaupun saya rasa ada kekurangan saya tetap membeli kerana saya merasa bangga dapat mempunyai hasil anak negeri. Please for Allah sake atte,pt to change your negative stero-type.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah saya pakai Exora tak ada masalah pun.Kereta Jepun dan Korea pun pernah kena tarik balik sbb ada masalah.Kalau kita tak sokong buatan sendiri sapa lagi .

      Delete
  16. dah macam Kia Optima K5 aje aku tengok

    ReplyDelete
  17. Kalau nak beli Belilah, kalau x nak tak payah... Pilihan di tangan anda :-) Bayar xtra utk support hasil buatan tempatan tu kira Okey lah..

    Boleh lah bagi kete ni utk yg dpt JUSA

    ReplyDelete
  18. keluarlah pa pa pun ada aku kisah keta poton siapfire tutambah ckit enjin jet up ckit harga kasi kroni untung.

    ReplyDelete
  19. Depan ala2 NEO... blakang ala2 persona... nampk sporty..

    ReplyDelete
  20. Masa test drive roda patah ka? gila bodo

    ReplyDelete
  21. cukuplh 2 kali pakai kereta jenama tempatan. tukar prinsip pulak, utamakanlh diri sndri terlbih dahulu..

    ReplyDelete
  22. beli Perodua je, lagi bagus

    ReplyDelete
  23. org skg pentingkan kualiti beb ,harga no 2 . cuba tgk org melayu bnyak yg suka pakai honda n toyota 2nd ,kenapa , sebab kualitinya masih bagus walaupun usia keta du 10 tahun . proton pakai 5 thn dh mcm-mcm penyakit .

    ReplyDelete
  24. Mereka lebih suka sokong Cherry.

    ReplyDelete
  25. yang komen negetif tu dah tentu2ayah dia dan kaum kerabat dia ada jugak yang pakai kete proton..suh ayah dia dan kaum kerabat tu tukar kete jenama lain.. kl tak bagus..

    ReplyDelete
  26. Nampak bergaya..good job..tp yg tk berkenan kat preve ni....logo proton besar sangat...

    ReplyDelete
  27. hebat ah keluaran proton skrg mengeluarkan product yg brtaraf antarabangsa...

    ReplyDelete
  28. TANIAH PROTON KERANA SEKALI MENGHARUMKAN NAMA NEGARA DGN REKAAN MODEL TERBARU. AKU BANGGA DAN RESPET ORG YG GENIUS MCM NI.

    ReplyDelete
  29. keta cantik klau duit ada aku nak beli satu apa-apapun aku suka cantik saggat.....

    ReplyDelete
  30. so nanpak menarik cantik harga berpatutan mampu miliki keta buattan malaysia ok jgak mmg cantiklah model terkini

    ReplyDelete
  31. nice car syabas proton kamek sgt suke ngan preve sapphire kalo boleh harga biarlah rendah daripada toyota vios sportivo coz pricenya fuh lamak very very exspensive la. mereka yg kutuk krete tempatan sahla sidaknya suka molah utang ngan bank cakap banyak pulak lainla byr cash siboh utang bank buat malu jer pakai krete mahal mahal berlagak jer tau tapi habuk tak da pikir pikirkan la bila masa birthday nya kelak baru padan muka huhu...

    ReplyDelete
  32. This is another phase for proton but not quitely for final touch for proton to stop thinking for futher product 'bout car version. Maybe, in final touch could make better name for proton. Better judgement comes from excellent experienced.

    ReplyDelete
  33. proton nih tang kualiti yg hancur.........lepas tuh harga mahal.

    ReplyDelete
  34. Saya akan beli satu..berkualiti..cantik dan harga yg mnarik

    ReplyDelete
  35. Saya akan beli satu...cantik..pemanduan yg lebih baik dari toyota...berkualiti..harga berpatutan

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!