CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Monday, July 9, 2012

SOI LEK KASI TARUK CILI DALAM BONTOT GUAN ENG SKANDAL MAN

Kepala Pecah akibat dibaling ashtray oleh Betty kerana apa?
Apa macam pukimak je penyokong DAP anak haram ni? Kenapa menjerit macam sial bila Soi Lek bercakap? Siapa yang amalkan budaya GANGSTER ni? DAP memang pukimak, inilah buktinya DAP memang gangster dan racist beb, aku dah perbetulkan balik petikan dari The Unspinners:

Debat CSL vs LGE semalam rosak kerana lain yang ditanya, lain yang dijawab LGE. Dia serupa berceramah politik dan bukan mendebatkan polisi. Tak faham kenapa ada pihak akhbar CIna kata ianya debat yang hebat.

Ikuti video versi Malaysiakini:



Contoh yang kami sudah dapat:

Guan Eng ditanya:

What is your national education policy?

Dia jawab kelain pula:

We cannot ignore the fact that human talent will be the future of our country. … not a question of building human talent but retaining human talent.

Since Merdeka two million Malaysians left the country because they see no future for themselves or Malaysia. They see they don’t have freedom, integrity or justice.

That’s why we are fighting for freedom, democracy, integrity, justice. To fight corruption is not hard, only depends on whether you got political will. No laws (to combat corruption) in Penang but we have wiped out corruption in Penang, I am proud to say.

If we win power in Malaysia, we will do the same in Malaysia. That is why so many people are afraid….

Apabila ditanya mengenai Buku Jingga yang mana dalam merangka cadangan PR, ia hanya dapat cadanagkan tahan ketirisan yang dijangka RM36 billion cukup untuk tampung semua tambahan.

Sebenarnya ia akan menelan belanja RM200 billion dan dalam dua tahun bankruplah Malaysia.

Guan Eng pusing pula kata itu satu pengakuan dari kerajaan BN bahawa satu tahun rasuah adalah RM36 billion.

Dia kata tambahan belanja hanya RM25 billion dan bukan anggaran RM200 billion, punyalah spin.

Dengar juga LGE tak jawab isu Dasar Ekonomi Budaya.

CSL kata PAS sendiri belum setuju Anwar Ibrahim jadi PM. LGE spin kata Hadi dah setuju Anwar akan jadi PM.

Setiap kali LGE cakap, hanya penuh retorik. Macam ceramah politik tepi jalan



CSL terikut mula-mula hingga apabila dia ditanya mengenai Penang Port dia terus mengeluarkan angka-angka dan penerangan yang terus terdiam boo boy LGE dari Komtar.



Penggulungan oleh CSL pula amat mantap sekali.

Guan Eng ni korang tengok la sendiri, dia tak mau jawab tapi balik-balik dengan jawapan retorik dia Pakatan lagi bagus, Pakatan lagi bagus! Apa punya bahalol la Guan Eng ni, mesti air dia dah naik kepala sebab Betty dah pukul dia pasal skandal dia ni kan? Ya la mana dia nak tembak sekarang? Ah Moi dulu mesti tak berani nak pi dekat dia lagi, takut kena baling ashtray lagi ke kepala Guan Eng!

22 comments:

  1. mcm nie ke pemimpin pakatan bg jawapan mcm budak tadika lain di tya lain jwbnya hahahaha pemimpin takut pada bayangan sendiri..

    ReplyDelete
  2. ERM....... mcm ni pun bleh masuk debat ke.adik aq berdebat lg ok la LGE...

    ReplyDelete
  3. LGE bebalik ckp BN korup..ye,mmg BN ade yg suke cilok2.aku brani kerat jari la PR pon ade yg korup..

    ReplyDelete
  4. so sape menang ni? ada tak keluar2 pistol macam debat kat jordan tu

    ReplyDelete
  5. Ada patrick Noob, kedua-dua keluar pistol tapi ternyata pistol Soi Lek leagi panjang dan besar dari Guan Eng punya, so pemenangnya adalah Soi Lek. do you get me NOOB?

    ReplyDelete
  6. nampak sangat Parpu menipu

    ReplyDelete
  7. nampaknya Guan Eng kalah dengan malu sekali kerana pistolnya kecik hahaha

    ReplyDelete
  8. lawak la ngn cina2 nie...mmg xphm bhsa pnya...len yg ditanya len y jwb...bebal tol

    ReplyDelete
  9. pttnya bg pistol kat dua2 cina tu .. tgk sape yg mati dulu.... pukimak guan eng... dah lah ambik tanah masjid kat bleh byk bunyi plak...debat tu bunyi mcm anjing menyalak je.........Guen Eng anjing ........

    ReplyDelete
  10. pttnya bg pistol kat dua2 cina tu .. tgk sape yg mati dulu.... pukimak guan eng... dah lah ambik tanah masjid kat bleh byk bunyi plak...debat tu bunyi mcm anjing menyalak je.........Guen Eng anjing ........

    ReplyDelete
  11. NAMPAK SGT CINA NI TAK RETI BAHASA. MANA TIDAK UMUR KECIL LAGI SUDAH JAGA BUSINES MAK BAPAK. MANA ADA PELAJARAN SEBAB ITU CKP TAK GUNA OTAK.

    ReplyDelete
  12. cina memang tak faham bahasa ckp melayu pun tak btol sebab tu lain yang org ckap lain yang dia jwap

    ReplyDelete
  13. Itulah realiti sebenar Guan Eng... cakap saja lebeh, tapi apa pon tarak... nak jawab je spin... asal nak jawab je pusing cerita.. PIGI la... yang xbleh blah... ada orang TAKBIR!

    ReplyDelete
  14. Waa?? oh come on Guan Eng, ANSWER THE QUESTIONS! this is a debate... not a political rally...

    ReplyDelete
  15. cakap pun berterabur ade hati guan eng nk memerintah malaysia,lain yang ditanye lain yg dijawab.....nmpk sngt guan eng ni bodo,x fhm soalan

    ReplyDelete
  16. Orang berdebat...kroni-kroni pakatan nie duk memekak macam org xeducated...macam nie nak jadi kerajaan malaysia?
    memang buat malaysia hina jela nanti

    ReplyDelete
  17. pemimpin pmbangkan ni hnya pndai buat ftnah jer..msa pmimpin pmbgkang asyik ajak berdebat ak trpikir gk mgkin diorng ni pndai,terror dlm berdebat..ate,rope ini jer..lain yg ditnya lain yg djawab...diorng ni pndai ckp blkg jer..klau dh sorng mcm ni,msti yg lain pun mcm ni gak..xder klass lgsung debat ngan pmbgkang ni..xde fight...cara diorng ajk org lain berdebat,allahhurabbi...naik seriau ak tgk,hkikatnya sprti yg saudara house pk tnjukkn ni lah...man puak2 pmbngkang ni???xder kmen pun,ke dh lari mnyorok bwah bantal????

    ReplyDelete
  18. hahaha Guan Enbalik-balik pusing apa yang ditanya...nampak sangat idea dah xdk

    ReplyDelete
  19. Nasib baik nama lim Guan Eng tak jadi Sukarno Lim... bertuahnya jadi rakyat Malaysia, itupun tak mengenang budi pada MCA.

    ReplyDelete
  20. Pakatan paling kroni jatuh kepada pkr & dap atuknenek.bapakmak ,anakberanak &akan datang cucucicit

    ReplyDelete
  21. Cayalah soil lek...aku org cina pun rasa gembira tinggal di negara malaysia yg berbilang kaum.pr gila kuasa

    ReplyDelete
  22. Setuju sangat ngan BOB MALAYA, Ketua kelas tadika menjawab....just wasting my time listening to lge. As always blame game. KJ je yang layak berdebat ngan LGE tu

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!