SIAPA TOK DALANG YANG CUBA MENIKAM NAJIB DARI BELAKANG NI?

SIAPA sebenarnya yang menjadi konduktor untuk mengokestrakan isu terutamanya yang membabitkan Perdana Menteri Najib dan isteri beliau Rosmah Mansor hingga sehingga ke hari ini Najib dan isterinya dijadikan sasaran serangan bertubi-tubi daripada pihak pembangkang.

Serangan terhadap Najib,keluarganya serta kepimpinan beliau dilihat begitu tersusun rapi dan sebagai contoh isu lama seperti Scorpene,kematian Alatantunya dan mengaitkan kononnya Rosmah sebagai Perdana Menteri terus dicanangkan.

Pemerhati politik tempatan melihat bahawa ada konduktor sebenarnya yang menjadi perancang kepada segalanya ini malah bukan sahaja isu Scorpene yang sedang hangat diputarbelitkan oleh pembangkang,kebocoran maklumat juga menjadi begitu tidak terkawal sejak akhir-akhir ini malah terbaru pemerhati politik dan rakyat mula berteka teki bagaimana Minit Mesyuarat Pelaksanaan projek MRT boleh jatuh ke tangan pembangkang.

Berbagai-bagai tekanan sedang diberikan terhadap Najib dan kepimpinannya. Berbagai-bagai serangan peribadi sedang dihalakan kepada beliau seolah-olah mahu Najib mengaku kalah
.
Rakyat dibawah menjadi hairan bagaimana dokumen itu boleh berada ditangan Rafizi Ramli dan didedahkan oleh bloger AnakSungaiDerhaka tapi kita percaya kepada kecekapan polis yang pasti akan berjaya membawa tali barut ini ke muka pengadilan.Dan kita sedang menunggu siapa dalangnya?

Itu yang paling baru,sebelum ini bocor juga satu Minit Mesyuarat berkaitan FELDA terutamanya membabitkan penyenaraian Felda Global Venture Holding hingga otak para peneroka ada yang berjaya diputarsongsang oleh pembangkang.

Read more...

7 Responses to "SIAPA TOK DALANG YANG CUBA MENIKAM NAJIB DARI BELAKANG NI?"

 1. TIDAK ADA CARA LAIN SELAIN BERTEGAS MACAM SINGAPURA. KALAU NAK DILIHAT SEBAGAI BUDIMAN, AKHIRNYA KERAJAAN AKAN DILIHAT MEMANG BERSALAH.
  DALAM MASA YANG SAMA PENYOKONG SETIA AKAN BERASA BOSAN DAN AKHIRNYA MENGUNDUR DIRI...

  ReplyDelete
 2. BETUL TU. KERAJAAN SILAP MANSUHKAN ISA. JGN TUNDUK PD MEREKA NIM SUMBAT JE DLM JAIL. BANYAK BERLAKU KERAJAAN SEAKAN2 TUNDUK PD MEREKA TERUTAMA SICINNA YG SENTIASA MEMINTA2 MCM ORG TAMAK. ORG MELAYU RAMAI YG RASA TERABAI DAN RASA DITEKAN DEMI MEMENUHI KEHENDAK GOLONGAN TAMAK INI. KERAJAAN KENA PEKA PERASAAN ORG MELAYU KALAU NAK TERUS MEMERINTAH. ORG TAMAK NI MMG TAKKAN PUAS. HAK MELAYU MAKIN LAMA MAKIM MENYUSUT CONTOH BIASISWA UTK ANAK CEMERLANG DARI 90 :10 DAH JADI 60:40. APA JADI. IKUT CAKAP PEMBANGKANG KITA YG TERKANGKANG. KENA LEBIH PEKA DAN BERHATI2 PD PERASAAN KAUM BUMIPUTERA.

  ReplyDelete
 3. Malaysia pengeluar getah terbesar dunia sifat getah, kenyal dan melantun...mako sifat gotah ni telah menyakit kek rakyat melasia, iaitu dia melantun-lantun kojap yo kojap tidak xkonsisten perlaksanaan hukum..betul lah kato ALahal sI LunCAi

  ReplyDelete
 4. Terang2 dalang di sebalik semua perkara yg terjadi adalah angkara pembangkang. Dlm erti kata lain kaum cina & india yg menjadi tulang belakang ... Cuba fikir dlm masa beberapa thn ni byk perkara yg melibatkan ketuanan kita dipertikaikan..... Sampai bila kita perlu berdiam diri!!!!!!!!!'nnn

  ReplyDelete
 5. YA SAYA SETUJU AGAR KERAJAAN BERTINDAK LEBIH KERAS LAGI KPD PENCIPTA KEKACAUAN DAN REGUNYA. MANA2 NEGARA YANG AMAN DAMAI ADALAH KERANA KERAJAAN YANG BERANI DAN TEGAS MEMICIT MINORITI YANG MEMINTA YANG BUKAN2. MIKE KATA MUAMMAR GADAFI DAN SADDAM HUSIN DIKTATOR TETAPI SEWAKTU PEMERINTAHAN MIKE RAKYAT AMAN DAMAI DAN KAYA RAYA BERBANDING SEKARANG... LIHAT SINGAPURA YANG DEMOKRASI TAPI KUKUBESI, NEGARA MIKE AMAN DAMAI DGN PEMBANGKAN KECUT PERUT TAK BERANI BERSUARA. AYUH KERAJAAN BN, BERTEGAS DAN LEBIH BERANI BERTINDAK. YANG MENENTANG NI CIPUT SAJA TETAPI DGN STRATEGI YG BETUL MEREKA KELIHATAN RAMAI DAN DOMINAN.

  ReplyDelete
 6. Kerajaan terlalu baik hati mebiarkan dalang2 yg memberontak ni melakukan sesuka hati diorang terhadap perlembagaan negara kita. itulah yg terjadi klu ISA dimansuhkan. Aktikan semula ISA. Ajar semua pengkhianat negara ni. Biar diorang tahu natijahnya membelot kersjaan

  ReplyDelete
 7. Tapi kenapa ya ISA SAMAD boleh dapat saham sampai 180000 unit sedangkan orang felda yg ada tanah tak dapat beritu byk saham? tidak nmpk kah dengan jelas Melayu BN memang pandai menyelit utk dapatkan duit haram

  ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!