CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Seminar

Seminar

Saturday, July 28, 2012

PERHATIAN! TOLONG JANGAN TUNDA TAYANGAN FILEM TANDA PUTERA!

Bukan mahu melebih-lebih, tapi baru 20 minit pertama filem ini berlangsung, meremang-remang bulu roma kami apabila penataan bunyi dan visual yang sedang berjalan bergabung bersama.

Bagi kebanyakan filem-filem di Malaysia, memang jarang untuk kita menonton filem yang berdasarkan sejarah. Apa lagi jika filem itu memang berdasarkan fakta-fakta yang tepat dan sahih. Kebanyakan filem tanah air hanyalah filem-filem komedi, aksi, dan romantik yang sudah biasa disajikan kepada para penonton.

Tidak berlebihan jika kami katakan, karya terbaru arahan pengarah terkenal, Datin Paduka Shuhaimi Baba ini sememangnya sebuah filem yang mampu membuatkan anda menitiskan air mata dan mampu menimbulkan perasaan yang bercampur-baur didalam hati.

Apa yang paling penting, lakonan oleh Rusdi Ramli, Zizan Nin, Linda Hashim, dan Faezah Elai sememangnya sebuah gabungan yang mantap.

Ia mengisahkan persahabatan akrab antara Perdana Menteri kedua, Tun Abdul Razak dan Timbalannya Tun Dr Ismail, yang terpaksa berahsia dan mengetepikan masalah kesihatan mereka bagi memulihkan keadaan Negara ekoran peristiwa hitam 13 Mei 1969.

Tun Razak terpaksa menyimpan rahsia tentang penyakit leukemia yang dihidapinya kerana tidak mahu keluarga tertekan dan bimbangkan keselamatan Negara. Mereka berdua berkongsi doktor. Bilik bacaan di rumah Tun Dr Ismail menjadi klinik rahsia bagi rawatan mereka oleh Dr Macpherson, tanpa pengetahuan sesiapa termasuk kaum keluarga.

Apabila mengetahui penyakitnya sudah bertambah teruk dan diberitahu doktor dia hanya ada 2 tahun lagi, Tun Razak bersyukur bahawa Tun Dr Ismail, orang yang dipercayainya yang terkenal jujur dan berintegriti, akan dapat meneruskan rancangan mereka bagi pembangunan negara. Namun begitu, Tun Dr Ismail pergi dahulu apabila dia diserang penyakit jantung dan ini menyebabkan Tun Razak semakin tertekan.

Dia mula mengejar masa untuk melaksanakan berbagai-bagai perancangan bagi menjamin kestabilan serta masa depan Negara walaupun sentiasa diancam aktiviti Komunis dan Radikal yang mensasarkan Pegawai Polis tertinggi Negara.

Tun Razak mengambil langkah berani – membina hubungan diplomatik dengan Republik China bagi melemahkan pengaruh komunis tempatan walau dia dikecam kuasa barat dan negara sekutu tertentu. Lawatannya ke China yang sangat berjaya dan menerima sambutan yang begitu meriah dan bermakna daripada Ketua Pemimpin China itu membuatkan anasir subversif dan Komunis membalas dendam.

Kisah ini memang diambil sepenuhnya berdasarkan fakta dan sejarah. Ianya akan ditayangkan di seluruh pawagam pada 13 September 2012. Jangan lepaskan peluang anda ya!

Sumber: Klik sini

Jom tonton trailer “Tanda Putera” selepas ini ya!



HOUSE PK: KENAPA KITA NAK TUNDUK DENGAN KAUM DAP? Aku nak semua rakyat Malaysia tengok apa yang telah dilakukan oleh Kit Siang, aku nak semua tahu jasa besar Tun Abdul Razak dan Tun DR Ismail, sejarah ni beb. Kenapa nak takut dan nak jaga hati kaum DAP?

Ada pernah kaum DAP ni jaga hati kita orang melayu? So, tolong jangan nak potong sana sini dan nak tundakan tarikh asal tanyang filem yang cuku hebat dan dasyat ni! Walau aku belum tengoktapi dari penceritaan rakan-rakan yang dah tonton aku tau filem ini adalh MASTERPIECE!

Semalam aku terima satu sms berbunyi "Ada tangan-tangan misteri yang mahu melambatkan siaran filem Tanda Putera yang tentu bermakna dan bakal merangsangkan semangat sayangkan negara serta menjawab pembohongan DAP selama ini yang telah dipropagandakan oleh manusia anti Nasionalis!"
Sejarah yang mesti disampaikan kepada melayu yang semakin lupa asal usul mereka dan kepada melayu yang suka sangat nak jadi balaci DAP! Oh ya, aku juga nak korang baca apa yang ditulis oleh blogger Another Brick pasal filem ni. KLIK SINI

Shuhaimi Baba adalah pengarah yang sangat aku suka dari zaman dulu lagi, aku tau dia adalah pengarah tersohor negara. Ada satu lagi sahabat aku, blogger MIK juga kupaskan pasal filem masterpiece Tanda Putera ni. KLIK SINI

Kepada mereka yang berpeluang menghadiri Pra Tonton Filem TANDA PUTERA pada 18 Julai yang lalu, hampir keseluruhan mereka memberikan komen yang serupa “...generasi muda melayu akan lebih faham perjuangan tokoh pemimpin pemimpin yang terdahulu dan akan mengenali wajah sebenar dan hati budi jahat pemimpin DAP yang terbukti Chauvanist…!!

KEBENARAN MESTI DISEBARKAN AGAR ANAK MELAYU KITA TIDAK MENJADI BANGSA KURANG AJAR YANG LUPA ASAL USUL MEREKA!

105 comments:

  1. Ini sangat terbaik! Aku x saba nak tgk ni! Mantap! Akhirnya satu hasil karya yang berkualiti!

    ReplyDelete
  2. Ini mesti kerja LGE ni yang nk lewAtkn filem ni.. Ye la, nk jaga maruah bpk die LKS.. Tunjukkan kebenaran 13 mei! Pak cik dah lalui dulu.. Pak cik nk tgk reaksi mude mudi atas peristiwa berdarah itu..

    ReplyDelete
  3. Apahal pulak nak.bagi lewat?! Gle wtf! Bende bagus kot! Cilake gle nk.lewatkn!

    ReplyDelete
  4. Kenapa pelu tunda tunjuk je lah kebanaran perangai cina kat semua org buat apa nak takut n tunduk pada org yg mkn babi

    ReplyDelete
  5. Itu kan sejarah kenapa kita nak takut nk sorok kan kebenaran tunjuk je.... Hidup di dunia realiti bt apa nak cover2

    ReplyDelete
  6. Tak sabar beb nak tunggu cerita ni keluar lepas ni kita tengok DAP terlondeh spender kahkahkah!

    ReplyDelete
  7. filem sejarah ni sepatutnya di perbanyakkan lagi... tabik pada datuk suhaimi... pengarah &penerbit lain apa cerita...jangan asyik drama cinta & filem cinta je... komedi pn tak kemana.. dokementari.. boleh dibilang dengan jari... membuatkan anak bangsa tak ingatkan diri... tak caya ... tengok tv hari hari... kaji.... nilai sendiri...

    ReplyDelete
  8. Parpu, Rais Yatim yang tak nak filem ini ditayangkan, kata dia nanti filem ini akan membuatkan orang Cina terasa hati, Rais ni lebih lebih seronok nak jaga hati Cina dari memberitahu kebenaran kepada rakyat. Rais patut letak jawatan kerana berfikiran begini, demi kepentingan politik Rais sanggup nak tutup sejarah kebenaran. 20 minit pertama filem ini mengisarkan tentang kejadian sebenar 13 Mei. Damn u Rais

    ReplyDelete
  9. Sudah tiba masanya supaya semua orang tahu apa yang sebenarnya berlaku. Walaupun 13 Mei adalah suatu perkara yang pahit, ianya mesti dimasukkan kedalam sejarah. Kita tak boleh menafikannya. Kejadian 13 Mei hampir membawa negara kita mundur kebelakang. Filem Tunku Abdul Rahman juga patut di hasilkan. Banyak perkara perlu dijelaskan. Golongan muda bukan lagi golongan yang suka membaca. Kadang-kadang bahan bacaan tiada. Patut di paparkan bagaimana Tunku bekorban menjual istana beliau bagi mendapatkan perbelanjaan untuk pergi ke London. Saya berharap menteri ke yang berkaitan mengambil tindakan yang sewajarnya.

    ReplyDelete
  10. Kit Siang dh tkut crita sbnr trbgkar...pdn muka kau kit siang!!hnya PKR dan PAS shj yg snggp prthankan cina rasis ni sbab diorng bdoh!!dh mnum air kaki cina rasis ni ak rsa,sbab tu diorng ikt jer pa yg DAP ckp!!

    ReplyDelete
  11. tak sbrnye nak tgk filem nie...
    cptlah tayangkan watpe nk tunda2 g..!

    ReplyDelete
  12. lim kit siang dan anak beranak... tak perlu lah panas punggung..... bukannya apa pun cite ni... time tu memang la kit siang kencing bendera selangor..tunjuk bontot kat org melayu... tapi la ni kit siang dah berubah selepas dtarbiahkan oleh tuan guru dan tok guru segera...

    kit siang juga masih boleh menarik nafas lega kerana sudah pasti setiap titisan airmata beliau selepas filem ini dikeluarkan akan disapu dgn tisu lap bontot oleh anwar ibrahim...tuan guru a.k.a tok garu dan tok guru a.k.a tok yabedabedu......dan akan diikuti dgn laungan takbir oleh penyokong PAS...(sekadar melaksanakan tanggunjawab sosial pada tuan yg membela mereka)...

    p/s YB...you do it..and get ready pay for it..you blady chinese!!!!

    ReplyDelete
  13. Panas hati dan panas bontot la Lim Kit Siang... dulu nak jadi hero, bila orang tunjuk balik pearangi buruk ko tu nak menggelabah tak tentu hala....

    Nanti tunggu Mampuz Bean, Mat sabu, Idris Ahmad kasi backup dan jilat-jilat punggong ko tu eh.... Melayu sejati yang suke bodek Cina kiasu...

    ReplyDelete
  14. Pertama, jangan Censor. Sedikit pun jangan censor. Malahan Suhaimi Baba patut tambah adegan2 yang dikira sensitiv tapi benar: ketua2 DAP berlaku lucah, Lim Kit Siang kencing tiang bendera etc etc.

    Kedua, selepas tidak di censor, HARAMKAN filem ini. Yes you read it right. HARAMKAN.

    Biarkan ianya menjadi satu item yang contraband, tapi dikehendaki ramai. Ianya akan menjadi Viral dalam dunia Cyber dan akan merebak secara underground.

    Orang akan tercari-cari dan akan menganggap ianya sesuatu yang berharga.

    That way, secara official kita boleh "senangkan" hati pengundi Cina and at the same time, kita sebarkan maklumat yang benar kepada kaum melayu secara underground.

    Dan untuk Suhaimi Baba, kita semua pakat-pakat tong tong sorang seringgit dan dapatkan 10 juta melayu menderma dan hadiahkan kepada Suhaimi Baba, hasil dari filemnya tidak dapat dipertonton umum.

    TRUST ME!
    This is a better way to expose those Communist Kit Siangs and the Gang secara lebih effective!

    ReplyDelete
  15. Menteri ni pun satu. Bodek berlebihan. Dah la muka hari-hari boleh tengok dalam TV1 & TV2. Pada zaman Pak Lah, dia ni juga berlebihan censor Tun Dr.M. Kecam Tun pula tu. Orang macam ni tak mengenang budi. Patut Tun Dr.M tak bagi chance naik semula, selepas dia sokong Semangat 46 dulu.

    Apa yang dia takut sangat pada DAP yang memang dah tak sokong BN. Terlampau nak ambil hati Cina sampai nak menidakan sejarah pula. Sokongan Melayu tak mustahak ka, untuk menang PRU13? Filem Melayu, banyak mana orang Cina nak tenyok. Kalau dah potong sampai 30%, plot cerita mesti tak tentu hala.

    Kalau tak lulus tayangan, kita buat rally sokong filem ni.
    Hampas punya Menteri.

    ReplyDelete
  16. Kalau nak kena potong tak payah tayang terus!..aku makin hari makin jelak pula dengan si rais yatim ni.

    Dari isu Logo kemerdekaan,moto dan lirik lagu,sekarang isu filem ini pula? tidak merasakah kalian si rais yatim tu musuh dalam selimut kerana tindak tanduk dia menimbulkan kebencian rakyat kepada Najib.

    ReplyDelete
  17. ha bagus la mcm nie..
    dengan ini kebenaran dapat dilihat oleh semua..
    tapi still ada yang rasa tergugat sampai nak lewatkan penerbitan filem ini...
    kenapa wei cuak ke????????
    ahahaahahah

    ReplyDelete
  18. kenapa pulak cina nak terasa hati???????
    ini adalah kebenaran bukan propa semata..
    dah bangsa cina dari dulu lagi muusuh orang-orang melayu..
    tiada siapa pun boleh menolak kebenaran ini..

    ReplyDelete
  19. sebelum kita mencapai kemerdekaan..orang melayu berjuang bermati-matian untuk mendapatkan semula hak rakyat malaysia,mendapat kerdekaan dan keamanan.
    tapi peristiwa 13 mei 1969,memang tidak akan dilupakan,setelah bersusah payah mendapat kemerdekaan dan keamanan..senang-senang je bangsa cina,buat kekecohan,baru menang dah terus tunjukan sikap racist mereka.suka-suka hati nak bersikap buruk terhadap melayu,sekarang ni melalui filem ini kita akan fahami apa yang berlaku sebenar nya...

    ReplyDelete
  20. bagus ada cerita tentang sejarah,kerana menonton filem lebih mudah untuk orang mengingati tentang sejarah malaysia,berbanding dengan membaca buku

    ReplyDelete
  21. kenapa nak tangguhkan pula filem ini...tak perlu tangguhkan lah...

    ReplyDelete
  22. yang pasti filrem ni propaganda UMNO di detik terakhir nak menang pilihanraya. Kalau orang lain buat filem pasal 13 mei pasti tak lepas. Aku rasa buang duit la tengok filem ni,patut tunjuk freela sebab buat pun gasak duit rakyat. Bila nak buat filen "The Adventurs of Alyantula"? pasti worldwide blockbuster

    ReplyDelete
  23. Anon 11.28, Altantuya tu mak kau ke? Kau tau dia tu jalang yang menjual puki kan? Apa kena mengena si jalang tu dengan filem sejarah ni pukimak oi?

    Kau beranak dalam lubang jamban ke? Ini filem sejarah la pukimak anon bahalol, kalau ya pun nak sokong pakatan pukimak tu, takyahlah nak hina sejarah, mak kau kot yang mulakan 13 Mei tu sampai ko jadi emosional macam ni anon? Jom kita rabakkan penyokong tuya jalang ni

    ReplyDelete
  24. suka rakyat la nak tengok filem ape? filem tamil ke, ultramen ke, Tranformer ke, Altantuya ke sukarakyat le.Yang UMNO nak paksa tengok filem "sejarah" versi UMNO ni apahal? this is a demokrasi not a komunis state. Tactic paksa2 ni dah ketinggalan zaman. Rejim yang mengamalkan taktic paksa, pukul rakyat dan tindas jelata semua pun dan masuk lubang jamban. Kuasa di tangan rakyat

    ReplyDelete
  25. Wei anon pukimak, ini bukan versi umno la anak haram, ini adalah fakta sejarah, kalau kau rasa tak betul, bawak la sejarah dari kaca mata pungkuoq al juburi, kita nak tengok bahalol.

    Kalu sejarah kau tak percaya maka Al Quran pun kau tak percaya punya kan? Bila video Anwar tengah berzina dengan china doll pun korang boleh tolak, maka kami rakyat malaysia dah tahu kami memang kena jauhkan diri dari jenis macam korang ni.

    Aku rasa korang lebih percayak Haramkah Daily, Keldaian Daily dan Roket lebih dari Quran kan?

    Bodoh kan kau ni? Lahir ke dunia hanya utk jadi anjing Cina. Sian mak bapak kau anon 11.52

    ReplyDelete
  26. Weh anon celaka

    Ini bukan filem UMNO lah bebal! Filem ini menunjukkan kesah benar tentang kejadian 13 Mei ... tentang apa yang DAP bangsat buat kat Melayu .. Ini sejarah lah bodoh! Kenapa kau ni bodoh sangat? Ke kau ni pun kaki yang menjilat Cina pukimak juga? Memang kuasa ditangan rakyat , Tapi kalau salah pilih Pemimpin rosak negara wahai celaka... Pemimpin rasis dan tak bermoral tidak layak menjadi pemimpin !

    ReplyDelete
  27. kenapa dah dekat pilihanraya bru nak kuar filem13 mei? melainkan taktik kotor UMNO nak menakutkan orang melayu. Benda tu dah lebih 40 tahun. Rakyat pun dah matang dan melayu sekarang control semua instuitusi pertahanan seperti askar dan polis, etc. Mana cina ada nak buat gila cari pasal.UMNO lah bodo. Yang aku tengok sekarang melayu yang pukul melayu, tembak budak melayu,rempi, rasuah, balun wang rakyat,provokasi, segala macam. Aku malu jadimelayu kalau puak beruk macam ni mewakili aku.Tanyalah melayu jika mereka takut sejarah atau takut salah guna kuasa dimana rakyat dipukul dijalanraya, tembak gas sampai buta, dah tangkap pukul lagi, dan pau handphone segalamacam. Tanya lah rakyat kalau berani. This is the information age bukan zaman batu dimana gorilla paling kuat jadi ketua dan tukang buli.Satu dunia dah tolak cara kuno UMNO.

    ReplyDelete
  28. Kau ni bodoh mana? Oh Cina tak cari pasal? Yang penang port tu bukan cari pasal? Yang BerSHIT tu bukan cari pasal? Siapa provok siapa?! Bukan puak puak haramjadah korang ke pergi buat BERSHIT kacau keamanan negara? apa lagi kau nak sembang? Takdanya polis tak pasal-pasal nak tembak gas , Korang yang provok pastu kata polis macam-macam , Bila kena rompak kau cari polis juga , Memang bangsa yang takda maruah korang ni, Bukan korang ke pukul polis? bukan ka puak puak kau ke yang pergi pijak polis , terbalikkan kereta polis? sedih aku tengok kau, kau cakap benda yang puak kau sendiri buat...

    ReplyDelete
  29. Sudah lah menipu. Zaman sekarang information age. Orang yang pergi 300k and setiap orang ada kawan dan keluarga sekurang2 30 orang yang boleh mereka beritahu kebenaran. Unedited Vedeo pun ada bersepah kat internet. Sampai bila UMNO ingat tipu helah boleh berjaya? Kalau UMNO benar sila adakan pilihanraya yang adil dan bersih.

    ReplyDelete
  30. anon 12:13,
    cina tak buat kerja gila carik paasal? tu yang BERSIH tu apa benda? Filem ni bagus supaya anak2 muda ingat apa jasa2 org UMNO yang hampuskan komunis untuk orang2 malayu di negara ini. tapi skrg kononya dah moden sangat pegi buat bersih,hancur barang sana sini, UMNO tak kuno,UMNO yang memajukan negara ini. PAS,DAP< n KEADILAN apa yg dorg buat? apa pon tak buat, baru nak keluakan filem ni kau ckp?kau ingt buat filem ni nak buat mcm seminggu dah siap ke babi? eh apahal manusia mcm kau wujud dalam dunia ni ha pukimak

    ReplyDelete
  31. anon 12:28,
    pilihan raya kali ni mmg bersih,
    org2 pakatan rakyat yang dah mmg tau dorg akan kalah korg pegi buat bersih?korg tak bersih doh korg kotor mcm babi tgah main taik you knoww fucker.

    ReplyDelete
  32. hahahahaha... babi pukimak ko la... nak cerita tentang bersih n adil ????? ko blaja kat sekolah cina mana ni??? x pun ko blaja kat estet mana??? dah brapa byk cina pukimak to sogok ko dgn taik babi diorang smpi ko sanggup balas taik balik kat kerajaann yg berusaha memajukan negara kita ni... ko jgn tau sembang je la anon babi pukimak

    ReplyDelete
  33. Anon 12.13, kenapa kau nak takut kalau bedan ni tak betul? Kenapa kau meroyan lain macam je? Propaganda UMNo kata kau? Bodoh keturunan kau tak pernah belajar sejarah ke? Itu la orang suruh belajar ko tu asyik nak jilat bontot Cina je.

    Video edit? habis tu pelakon yang muka anwar tu siapa bapak kau ke? Wei pukimak kalau tau itu video tipu suruh Anwar saman eskay la, kenapa orang lain dia berani saman tapi eskay, ummi semua dia tak nak saman?

    Sebab dia tau ada anjing keturunan rosak macam korang ni akan terus percayakan dia. Kata very high tec, video black and white yang telah disahkan original tu kroang tak nak terima.

    Macamana la negara nak maju kat dalam tangan korang ni, korang nakpercaya pa yang kroang nak je, atau apa yang berfaedah untuk korang. Kenyataan korang tak nak terima, apa barang der?

    Sekarang ni aku tengok propaganda Pakatan Haramjadah ni semakin menjadi-jadi, benda betula da bukti pun korang tak nak terima, semua salah UMNO

    Mak kau bunting pun salah UMNO kan anon 12.13

    ReplyDelete
  34. weh pukimak , kau nak sembang tentang keadilan ? Kau bagi aku satu apa benda yang Pkatan pukimak haramjadah buat yang ADIL untuk Malaysia? Apa pukimak yang pakatan haram buat yang BERSIH untuk Malaysia?! Korang yang serang dataran merdeka sebab Setan besar korang Anwar Al juburi suruh pastu kau kata UMNO tipu ? apa kejadah kau ni anon ?

    ReplyDelete
  35. anon2 pakatan rakyat ni mmg lancau,
    fak them asek2 jilat bontot Anwar,NIk aziz,and guan eng punya,dah lah kurap banyak tapi still dorg jilat siap ckp sedap like chocolate strawberry. bodoh punya pakatan rakyat banyak hipokrit. babi lancau nakharam lah weh PAKATAN, bersih can suck my ass after this man

    ReplyDelete
  36. Bersih adil my foot, those bastards created havoc in KL with the order of The Israeli agent Anwar Ibrahim, it was caught red handed with video yet these bastards can say it is not true?

    Well what kind of truth should be relieved to make these bastards to believe it? even anwar's video having fun with china doll they cannot accept, need me to say more?

    Anon 12.13 come and suck my dick man

    ReplyDelete
  37. now that's right, Anwar is challenged to take the swear,but he didnt. why? of course because he know that he is guilty but yet he doesnt want to admit it. and all the suckers still saying that the person in the video is not Anwar. Well,you can kiss mah cockmeat sandwich. BULLSHIT that is ANWAR for real. how many videos that have been leaked out but still people trust him.stupid for those who still trust him

    ReplyDelete
  38. Kakitangan awam yang menyokong pembangkang dan sentiasa memaki hamun dan mencerca kerajaan memang tak tahu malu, orang yang mereka cerca dan hina itulah yang membantu mereka untuk mencari rezeki, memang rezeki itu adalah dikurniakan oleh Allah, tapi kalau orang yang membayar gaji itu adalah kerajaan, kalau korang sibuk memaki hamun kerajaan yang membayar gaji korang sebagai kerajaan yang zalim dan kejam, saya nak tanyalah, selama ini ada pernah dibeza-bezakan ke kakitangan kerajaan yang berbeza parti? Ada ke kakitangan kerajaan yang sokong kerajaan diberikan bonus dan kakitangan sokong pembangkang tak dapat bonus, tak ada pun berbeza-beza, sama saja, malahan gaji pun sama juga, ikut gred dan senioriti, jadi apahal mereka ini masih tak sedar diri lagi menghina majikan yang membayar gaji mereka iaitu kerajaan? Ayat selalu diorang cakap itu duit rakyat, memang duit rakyat pada mulanya, tapi bila rakyat bayar cukai kepada kerajaan, maka ianya jadi duit kerajaan, ada faham ke? Macam pergi ke kedai, bila kita beli barang, bila kita bayar duit, maka duit kita dah jadi duit pekedai yang jual barang itu. Ada juga yang masih bangang nak menegakkan benang yang basah, katanya kerajaan tak jual apa-apa pun kepada rakyat, tapi fikirkah orang itu yang jalan raya, klinik kesihatan, perkhidmatan polis, tentera, jabatan itu dan ini yang memberikan bantuan kepada rakyat, itu ibarat perkhidmatan yang disediakan oleh kerajaan, jadi kena bayar cukailah, cukai pun tak seberapa berbanding apa yang diorang ni dapat dari kerajaan, misalnya sakit pergi klinik kerajaan, bayar RM 1 saja untuk berjenis-jenis ubat, kalau pergi klinik swasta mau kena RM 100, tapi kerana prihatinnya kerajaan terhadpa rakyat diorang yang kutuk kerajaan tapi pergi ke klinik kerajaan dapat subsidi RM 99, tak malu ke ambik subsidi duit kerajaan tapi sibuk maki kata kerajaan zalim dan jahat? Kalau kerajaan zalim dan jahat, habis semua pesakit yang ahli parti pembangkang dihalang ke klinik dan hospital kerajaan, semuanya dibiarkan mampus menderita begitu saja kerana mereka penyokong pembangkang. Tapi kerajaan tidak sekejam itu, tak sokong kerajaan pun, kerajaan benarkan mereka ini mendapat rawatan tanpa mempedulikan fahaman politik. Sedarlah kepada mereka ini bahawa jangan melampau sangat menghina dan mengutuk kerajaan kerana korang dah banyak makan dan nikmati jasa kerajaan, korang kalau asyik mengutuk dan menghina kerajaan yang banyak berjasa kepada korang, ibarat tidak mensyukuri nikmat Allah kepada korang, nanti dapat bala baru korang tahu, padan muka korang waktu itu.

    Ada juga yang anggap semua yang kerajaan sediakan itu adalah tanggungjawab kerajaan dan rakyat tak payah berterima kasih. 'Indah' benar bahasa sebegitu, kalau macam itu, ibu bapa pun tak payahlah kita terima kasih, kerana tugas membesarkan anak-anak adalah tanggungjawab ibu bapa, jadi buat apa nak terima kasih, bila dah besar panjang, ibu bapa dah tua, biarkanlah saja hidup melarat ke apa ke lantaklah, macam itu ke?

    Beginilah sikap orang yang mengalami sindrom penafian, dia tidak dapat menerima hakikat kerana tidak memihak kepadanya, kalau memihak kepadanya, kesesatan pun dianggap kebenaran, masyaAllah, teruk benar golongan sebegini yang bukan saja buta hati, tapi buta pemikiran hingga tidak boleh menilai baik dan buruk, semoga kita semua dijauhi dari sikap buruk sebegini, amin.

    Oleh itu, marilah sama-sama membantu kerajaan dalam menjayakan negara ini, bersama-samalah kita berusaha untuk mengurangkan jenayah, mengurangkan pencemaran alam sekitar, menjaga akhlak muda mudi, mencegah pengedaran dadah, mencegah lumbah haram dan lain-lain perkara keji. Bukannya sibuk berdemontrasi liar dan ceramah maki hamun serta hasutan siang dan malam.

    ReplyDelete
  39. aku ingat UMNNo ni masih diambang mimpi.Korng ingst orang semua sokong anwar ke? Orang dah meluat UMNOla. Yang penting orang lainb ukan uMNO . We want check and balance. Not a dictatorship that write checks using our money. Kenapa cakap saja besar, Kata saja kesat. Buat lah pilihanraya jikalau berani.Mau tak mau kena buat juga

    ReplyDelete
  40. apa yang didedahkan dalam filem Tanda Putera itu adalah realiti, itulah macam Tun Mahathir cakap, orang Melayu sekarang ni ramai dah tak berani nak pertahankan kebenaran, kalau orang lain pertikai bangsa Melayu tak apa, tapi kalau orang Melayu nak pertahankan bangsa sendiri dianggap racist, tapi apa yang aku tengok, yang paling teruk adalah para anjing suruhan seperti Bomo Siam yang mudah menjual maruah dengan timbang kilo kepada DAP untuk menjahanamkan bangsa sendiri, jenis macam anon 12:28,, jenis tak ada maruah, maruah hang jenis timbang kilo sajalah, nanti hang ajarlah anak-anak dan cucu-cucu hang jadi macam hang sekali, jadi anjing suruhan DAP dan jual maruah secara timbang kilo macam hang la ni. anon 12:28, anjing suruhan DAP. anon 12:28, tak guna.

    ReplyDelete
  41. kalau sokong org lain selain UMNO, of course lah kau akan jilat DAP or PAS, dorg sama je support ANWAR jugak bodoh,ei apasal kau bodoh sangat. kau akan menyesal jika pilihan raya ni dorg menang. skrg ni ekonomi hebat je kan UMNO handle,kau nak jugaakkk org2 sesat yang handle. kau mmg bodoh makan taik guan eng banyak bodoh babi nakharam setan mak main laki lain weh. mmg kena maki ah dengan aku sbb kebodohan kau anon pakatan babi oi

    ReplyDelete
  42. Mcm babi je perangai ko kn anon..sbb ade melayu mcm ko lah cina2 babi naik kepala ko ni anjing cina sampai malu nk megaku melayu kn ape cina tu bg ko sampai mcm tu ko angkat cina

    ReplyDelete
  43. Wei anon pukimak, takde sapa pun benci UMNO la melainkan Anwar dan anjing2 kurap anwar termasuk la BAPAK SYAITAN BERNAMA NIK AZIZ tu, korang semua ni akal dah rosak, kalau mak kau kena toron kat depan mata pun, korang tetap akan puja dia punya, lancau apa UMNO tipu?

    Kalau nak harap pada pembangkang, semua negeri bawah pembangkang makin mundur, selangor ni rakyat dah takde air sampai seminggu dah, salah siapa BN ke? UMNO ke?

    Baru bagi setangki lori dah bising kata Pakatan dah berjasa, kalau betul nak berjasa, Buat la Loji ke 2 di langat, apasal takut ke nanti itu akan jadi lagi satu jasa baik UMno?

    Apa yang UMNo dah buat kat kau? Liwat bapak kau? Rogol mak kau? UMNO dah banyak berjasa utk negara, mungkin ada sesetengah pemimpin macam babi, tapi aku nampak semua babi tu dah dalam PKR ataupun PAS

    Malam ni PAS dapat babi baru bernama Lajim U KIncing la, ha ha ha ha

    ReplyDelete
  44. cina bagi anon pakatan ni makan taik,fav makanan dia taik cina babi goreng , chef dia Guan Eng,
    nanti kalau DAP dah menang dapat lah dia makan taik tu hari2.dia suka an nakharam tu

    ReplyDelete
  45. israeli agent? ha hahah. Tengok la belakng duit 10sen baru tu ada star of david. Siapa yang hamba yahudi? Hang dokingat rakyat bodo lagi ka?
    Kalau terer sangat nak lawan yahudi pergi la lawan dengan lapal terbang takda enjin dan submarin 2nd hand tak dak peluru tu.Malu siot aku jadi melayu dengan pemimpin mcm ni.Sebab tu lah rakyat kena tukar pemerintah Sebab martabat melayu dah jatuh di mata dunia. Orang dok gelak saja kat malaysia. Ada ka kapai selam 2nd hand peluru pun tak dak...

    ReplyDelete
  46. PRU mmg tetap kena bt... tp bila itu bergantung padan keadaan la pukimak oi... yg ko dok risau mcm babi nak kena sembelih pasal pe???? takut pakatan kalah pastu ko x dibayar gaji ke???? hahahahha/// mmg dfasar mkn taik taik jugakalah ko jd kan.... woi pukimak anon ko jgn risaulah pasal cx n balance tu... opss.. ko tau ke apa tu cx n balance or ko main tulis je..........

    ReplyDelete
  47. so kau malu jadi anak melayu sebab kapal selam tade peluru jelah? 0.0 tefaakkk kira bukannya di zaman perang lagi nakharam, org2 yahudi tu nanti di hari akhirat tu akan dapat balasanya. skrg kita pegi serang pon tak guna bodoh,kau pegi mampus ah,aku mengaku MELAYU sbb aku bangga,buat apa nak malu haa sial,kau tu bodoh jilat cina,melayu buat cara melayu lah anakharam

    ReplyDelete
  48. tah tah kau malu nak mengaku melayu sebab mak kau cina tu dulu kena rogol dengan org manatah pastu dapat kau sebagai anak haram? HAHAHAHA KESIAN you looser beb anon pakatan

    ReplyDelete
  49. Bukan takut kak bodoh, cuma makin lama tunggu makin mundur negara dan rugi rakyat. Lets get UMNO out of the way so we can proceed with a briighter and better malaysia. Taktik delay ni UMNO je yang suka. Tau pun kak bodoh bagaimana takutnya babi sebelum disembelih. Begitulah takutnya UMNO kepada rakyat.

    ReplyDelete
  50. Star of David tu tengkorak bapak kau la Milo SUam, ko nak tipu sapa?

    ANwar dalam paper orang puteh yang menjadi bible bagi kroang tu berkata dia mempertahankan negara Israel, apa lancau lu cerita pasal duit beb? Tu pada pandangan mata kau kata star of David, bintang kau nampak macam star of David, padahal dalam bendera Islam jugak ada bintang!

    Cibai anon bodoh, Anwar adalah anjing Israel, dia sudah mengaku, dia siap kata nak bagi gay boleh kahwin kat malaysia, eh tadi kata tak sonong Anwar? Ini sekarang dok defend dia pulak...ha ha ha ha

    Kalau dah anjing kan, taik jugak dicari kan? Lubang taik mantap kan anon, kemut keliling. Biasa la Milo Suam kan semua GAY LGBT yang suka sesama jenis, toksah menyamar la Milo Suam, kau tu pondan, apa nak kau takut. Ngaku je la..aaauuwww

    STar of David babapk kau, video yang terang-terangan dah anwar dok kongkek betina sundal cina tu tak nak percaya ya? Apa ada tisu terbang ya? Kaler tak betul ya? Cahaya tak cukup la, macam2 alasan la korang buat!

    Sejarah tak nak percaya, hmmm silap2 korang ni nati sejarah Nabi pun tak percaya kan? Yalah sebab itu hanya penceritaan je bagi korang? Lim Kit Siang pada mata korang adalah wira kan walau dialah pencetus 13 Mei?

    Komunis tu pejuang kemerdekaan kan anon hanjeng? Ha ha ha ha ha

    ReplyDelete
  51. things that happen 40 years ago,not possible for it to happen again in the future...anyways what wrong if they make such movie,it based on a true story...its malaysia history...we should know how the leader fought just to get malaysia back...we should never forget their merit to malaysia

    ReplyDelete
  52. kau dah tengok ke duit 10sen tu? ada mata tak tengok bintang 6 dibelakang duit tu.Yahudi semua simbolik. Bagunan sultan abdul samad tu pun yahudi yang buat. Dok berarak merdeka tapi didepan star of david. UMNO nak jadi bodo silakan tapi jangan heret melayu bersama didalam jurang kebodohan itu.

    ReplyDelete
  53. Bukan takut kak bodoh, cuma makin lama tunggu makin mundur negara dan rugi rakyat. Lets get UMNO out of the way so we can proceed with a briighter and better malaysia. Taktik delay ni UMNO je yang suka. Tau pun kak bodoh bagaimana takutnya babi sebelum disembelih. Begitulah takutnya UMNO kepada rakyat.

    July 29, 2012 1:05 AM

    delay? What the fuck do u mean delay? Delay in what you motherfucker? Are'nt we the developing country asshole? 4 years Selangor, Penang, Kedah under Pakatan, what did happen? Nothing u fool, what we see is they are downgrading....

    Funny la this anon fella, ur talking cock man. Do u have brains? Do u know what ur talking about?

    Babi disembelih, yeah i believe PAS will make sure BABI is Halal after they take over the country people. Yes, vote for PAS, will have halal BABI then

    ReplyDelete
  54. selama ini yang selalu dok buat kecoh sana sini,rusuhan tu suma sapa...pembangkang kan...korang ni patut dok kat gaza baru tahu macam mana kehidupan disana...tak bersyukur langsung dengan apa yang dianugerahkan...kerajaan kita sangat adil...apa kejadah yang korang nak lagi....

    ReplyDelete
  55. Siapa yang jual kapal terbang takda enjin mak kau eh? ke bapak kau yang kena sondol dengan anuar? 2nd? cakap tak bukti tak guna... aku pun boleh cakap.. Nik aziz main dengan Anwar semalam ... hah aku pun boleh cakap kan? nak cakap biar berbukti eh anon yang tak berpelajaran ..
    bodoh kau ni ...

    ReplyDelete
  56. Anon 1.09 itu bunga la bahalol, simbol yahudi tu segitiga mengadap atas satu dan mengadap bawah satu, kata lu tau star of david, bunga sebab ada 6 kuntum lu kata lambang Yahudi, rukun Islam berapa anon? 7 ke? Tau ke kenapa bunga tu ada kat sana?

    Bodohnya kau ni..melantun-lantun

    ReplyDelete
  57. Maaf anon, bukan rukun Islam tapi Rukun Iman, silap taip daaaa, tapi kau mana tau pasal rukun kan? Kalau kau Islam dah lama kau tinggalkan Pakatan Sesat ni

    ReplyDelete
  58. Aku takpernah plak tengok bunga bentuk star of david mcm tu. Bunga raya duit 50sen lama pernah la aku tengok. Oh maksud kau riba. Bunga yang dikenakan kepada rakyat. Sekarang baru aku paham. Duit baru bercirikan euro dan rothchild banking family. Siapa ejen yahudi sekarang?

    ReplyDelete
  59. keh3...wei korang dah kalah mengaku jela..
    korang semua penakut xbole terima kenyataan..
    kebenaran tetap kebenaran xpayah la nak putar belit cerita...
    korang mmg bangsa laknat dengki kianat..
    aku pun xpaham kenapa korang sokong sangat cina-cina sial 2 semua..
    sebab dapat amoi gebu2 la 2 as ganjaran kam3

    ReplyDelete
  60. pakatan takot yg kebenaran mereka terbongkar tu yg dok meroyan tak tentu hala..
    apalah aku tgk korg nie dah mcm anjing kepanasan lah pulak dah..
    pi lah bwk bertobat sikik pakatan oii...
    bodoh mcm bewak lah kome nie!

    ReplyDelete
  61. babi ko la jack smith..... puki pukimak mcm ko ni yg x berpelajaran yg terikut-ikut dgn ajaran fanatik yg x tau ke mana hala tuju lah yg nak menghancurkan bangsa melayu kita ni/// opss ko bukan bangsa melayu ko bangsat tali barut cina...... ko x layak nak komen pasal UMNO la wei........ takat bg pandangan pukimak haram jadah tu aq tgk mcm dah x de modal je.... geli bulu kelentit aq... menangis klu vcina babi yg upah ko ni tgk ko komen m,cm tu.... x berpelajaran lgsg

    ReplyDelete
  62. tudia umno nak bagi ceramah agama . Sampai rukun islanm jadi 6. Aku tak mau komen lah tentang kebodohan kamu.Biar pembaca disini yang menilaikan.

    ReplyDelete
  63. tudia MiloGaySuam yang pondan mengigil lari muahahahaha!

    ReplyDelete
  64. sebenarnya penyokong UMNo semua dah tak da modai . They cant debate facts with facts. Cuma kata kesat, maki hamun, mencarut . Itu saja. Sorry , the people have decided - We dont want monkeys as our leaders.

    ReplyDelete
  65. Jangan cakap pasal fact kalau kau sendiri cakap benda yang takda bukti... Kau memang cakap tarak serupa bikin punya! Cakap saja banyak tapi apa pun tarak... KOSONG!

    ReplyDelete
  66. Anon 1.22 where is ur facts? What I see is only FUCK, ur talking cock, where is ur facts? Show me, all the accusation towards UMNO is just a perception cerated by the biggest fucker in the world called Anwar Ibrahim. What the fuck ur talking about?

    The fact is u lose man, u dont who to blame and now ur just murmuring like an asshole! Kah kah kah

    ReplyDelete
  67. Bukti? Bukti apa? Anwar main china doll? Anwar main bontot Saiful sampai tertinggal air mani, bila mintak dna tak berani nak kasi? Bukti apa? Badrul masuk bilik bini orang dan tertangkap dengan laki perempuan tu? Fakta atau Auta?

    Korang ni spesis haram LGBT kuat auta, yalah kalau dah main belakang dan berzina pun korang boleh halalkan, yang apa lagi kan?

    ReplyDelete
  68. All facts that you claim anwar fabricated can be refuted in a simple debate between him and najib(If you claim truth is on your side.) And also giving the opportunity for the opposition airtime to present their views for the people to judge the more capable leader. Of course a eunuch named UMNO will never go to a competition about who has the bigger pair of balls... or brain for that matter.

    ReplyDelete
  69. aku mesti tonton filem nie...x perlu takut dngn dap yg dh mmg sah2 kiter smua tahu....dap nie serpihan komunis.....bt apa nk tunda2 lg cepat lg bagus bleh la kiter tngok komunis2 dap melalak......

    ReplyDelete
  70. Nak debat apanya lagi? semua debat korang kalah , dah lah selalu menipu dalam debat pusing sana pusing sini haha bebal lah korang

    ReplyDelete
  71. Thats right bro, keep blowing that fart from your mouth

    ReplyDelete
  72. Joma gang kita semua tonton dan suruh mereka segerakan tanyangan filem ini

    ReplyDelete
  73. Hati panas je ada sekor anjing kurap anon ni macam cibai lah cakap tak serupa bikin

    ReplyDelete
  74. Senang cerita just bagi link bukti kat sni dan kita lihat wahai pakatan rakyat yang pikir mereka hebat....

    bagi bukti baru kita debat....

    debat atas benda kosong sahaja xdk guna....

    ReplyDelete
  75. Jangan tunda!!!
    Release secepat mungkin!!!

    ReplyDelete
  76. PAKATAN RAKYAT DAH TAKOT CERITA NIE NAK RELEASE
    WAKAKAKKA
    RELEASE THE TANDA PUTERA!!!

    ReplyDelete
  77. hampa pakatan nie aku tengok gelabah semacam ja awat?

    hampa takot ada benda terbongkar ka?

    kah kah kah

    ReplyDelete
  78. PAKTAN RAKYAT ARE THE LOSERS OF ALLLL

    WE DONT WANT PAKATAN RAKYAT TO TAKE OVER!!

    COZ UMNO ARE THE CAHMPIONSSS

    NO ROOM FOR LOSERS ( PAKATAN RAKYAT)

    COZ UMNO ARE THE CHAMPIONSSS

    U MAD PAKATAN?

    ReplyDelete
  79. Memang semua takot kan peristiwa 13 mei....
    zaman dulu orang xreti pakai senapang lagi....
    sekarang bomb atom nuklear semua ada....
    sekali berlaku peristiwa nie berulang

    mmpoih semua....

    kalau hang tau pakatan xbersalah jadi biarkan jelah cita nie d awalkan

    ReplyDelete
  80. oOoOoOoOo.....

    I SEE THE PAKATAN IS TRIPPIN YOO'...

    EVEN WE THE BLACK PEOPLE SUPPORT UMNO!!

    ReplyDelete
  81. KELUARKAN AJA CEPAT-CEPAT......

    anjing-anjing nie dah takot.....

    wakakakak

    ReplyDelete
  82. Kita berlajar sejarah supaya kita memahami dan mengambil ikhtibar....
    bukan untuk mengulangi nya....
    tetapi malangnya sejarah sentiasa berulang di sebabkan manusia yang takot nak mendedahkan kebenaran.....
    apa yang korang nak takot kalau ia di percepatkan?

    ReplyDelete
  83. Budak anon yang meroyan dan salahkan UMNO tu mesti takut rakyat malaysia akan tahu kebenaran disebalik 13 Mei la tu!

    Mana dia sudah lari ni?

    ReplyDelete
  84. This PR people are all scared!!
    want to be scared of what?
    If its the truth and u think u are rght just let it be!!
    y need to create a mockery out of it?

    ReplyDelete
  85. Aku tak kira la, apa saja anwar buat aku tetap akan sokong dia, kalau dia liwat depan mata aku sekali pun aku tetap akan sokong dia. Dia adalah penyelamat bumi malaysia, peribadi dia kalau nak liwat ke apa ke, aku tak peduli. Aku tak nak melayu berkuasa. Aku nak Cina jadi tuan Malaysia. Ini negara Cina punya

    ReplyDelete
  86. Nak wat mcm mana House PK

    anon meroyan tuh tau cakap tanpa berlapik kan fakta yang sahih....

    sedih tengok ramai tahu cakap kosong tapi bukti xpenah ada.....

    lagi sedih mereka yang cipta fakta sendiri seperti mana DS rosmah di tipu dan dihina....

    ReplyDelete
  87. Nak wat mcm mana House PK

    anon meroyan tuh tau cakap tanpa berlapik kan fakta yang sahih....

    sedih tengok ramai tahu cakap kosong tapi bukti xpenah ada.....

    lagi sedih mereka yang cipta fakta sendiri seperti mana DS rosmah di tipu dan dihina....

    ReplyDelete
  88. Jangan tunda tlonglah dipercepatkan aku tak sabar nak tonton

    ReplyDelete
  89. Ala sebab bodoh je nak tunda?
    mengada-ngada ar fanatik pakatan nie....selamat ar aku dah sedar hampa berkomplot aja

    ReplyDelete
  90. Saya selaku ketua Gamers Malaysia dengan rasmi nya mengatakan bahawa cerita ini patut diawalkan secepat mungkin!!

    oh yeaaa!

    ReplyDelete
  91. Aku tak kira la, apa saja anwar buat aku tetap akan sokong dia, kalau dia liwat depan mata aku sekali pun aku tetap akan sokong dia. Dia adalah penyelamat bumi malaysia, peribadi dia kalau nak liwat ke apa ke, aku tak peduli. Aku tak nak melayu berkuasa. Aku nak Cina jadi tuan Malaysia. Ini negara Cina punya

    ReplyDelete
  92. Betul tu anon 2.09 - fitnah dah jadi makanan mereka pastu mereka beritahu rakyat fitnah mereka adalah fakta. Last-last rakyat kena tipu, selepas 4 tahun pun negeri bawah pakatan tidak ada kemajuan, malah nampak kemunduran lagi ada. Sayang terbuang empat tahun begitu sahaja

    ReplyDelete
  93. talk cock sing song only is what the Pakayan Rakyat can do... they STILL HAVENT REGISTERED TEHIR PARTY la... the amount of seats also still debating... no action talk only they know la... the rakyat are more intelligent than what the Pakatan thinks... they know that BN will lead towards a better future... not the pakatan...

    ReplyDelete
  94. ek eleh PAKATAN yang xmampu bagi macam-macam kat rakyat boleh buat 'attrition' warfare je dengan BN...

    maksud atrrition ni seperti mengumpat, mengherdik, mencaci, mengeluarkan mitos untuk perdayakan rakyat dan mengutuk isteri PM...

    kenapa xkutok PM? sebab xmampu nak capai standard yang tinggi yang telah diletakkan oleh BN...

    PRU 13 pakatan jatuh merudum!

    ReplyDelete
  95. aku sebenarnya kesian dengan Rakyat sebab sering kali ditipu oleh Pakatan! kenapa aku cakap camni sebab kalau tengok isu air sahajalah, kalau baca paper harakah daily dok sembang pasal gaji ni la masalah BN la... xde pon sembang apa kerajaan Pakatan nak buat apa untuk selesaikan masalah isu air...

    dah tu, masalah hudud kata nak pakai tapi kelibat hudud pon x nampak dekat kelantan tu...

    kedah, PAS pegang saja kemajuan di negeri kedah ibarat terhenti... statik dan tidak bergerak... pada zaman BN kemajuan merata-rata! village mall dan kawasan sekeliling disebabkan kerajaan BN...

    penang, lagi la... dengan melayu dihalau, tanah dirampas... serupa kes singapura dahulu... kau orang tengoklah nanti, kalau kalah ke menang ke, Pulau Pinang akan minta diceraikan dariapada Malaysia seperti Singapork!

    korang ingat rakyat bodoh ke nak dengan permainan politik tangki najis PAKATAN HARAMI ni?

    PRU 13 akan lihat BN menang besar!

    ReplyDelete
  96. Pakatan should just stop all their nonsense and pick their selves up from the ground which BN has CLEARLY beaten them in...

    all pakatan has done is just 'sembang'... thats all... they go around telling tales to make BN look bad AND THEY DONT DO ANYTHING TOWARDS THE COUNTRY! they only think about thmselves!

    tell me what the PKATAN HAS DONE FOR THE RAKYAT? TELL ME IF YOU PAKTAN FELLOWS THINK YOU GUYS ARE SO RIGHT!

    ReplyDelete
  97. PRU 13 BN menang besar! jangan risau! pakatan rakyat sudah takut betul-betul dengan BN kerana setiap isu BN akan turun padang dan SELESAIKAN masalah! pakatan akan tunggu dan BN selesaikan dahulu kemudian mereka akan pusing cerita kata mereka yang lakukan semua itu... realiti pembangkang di Malaysia hanyalah sembang dan menipu rakyat agar mereka boleh dapat kuasa...

    down with PAKATAN HARAMI! BN forever!

    ReplyDelete
  98. cerita sejarah yang betul-betul berlaku mereka nak tangguh... apa kejadah la Rais Yatim ni? disogok oleh Lim Kit Siang ke? BERANI KERANA BENAR LA WEH! kata nak negara islamik... berani kerana benar la dulu... nak takut apa pasal filem ni? atau cerita ini memang benar-benar berlaku? sebab itu LKS takut kan? kahkahakah!

    ReplyDelete
  99. KASI KELUAR CEPAT LA INI CERITA! KASI TUNJUK DEKAT RAKYAT MALAYSIA BETPA KEJAMNYA JUAK DAP INI DAHULU! KERANA MEREKA KITA SUSAH KERANA MEREKA JUGA RAMAI MELAYU GADUH KERANA MEREKA JUGA PERJUANGAN ISLAM SESEBUAH PARTI ITU TERGADAI (PAS TELAH LAMA GADAIKAN PERJUANGAN MEREKA DAN DIGUNAKAN CUKUP-CUKUP OLEH DAP(RUJUK KES PERAK))

    ReplyDelete
  100. pakatan harami memang bacul pengecut! kalau perkara sebenar dan berkatan fakta derang akan bantai habis-habisan! sebab mereka takut rakyat tahu betapa jahatnya sebenarnya Pembangkang ini...

    sepatutnya mereka lebih fokus pada rakyat dan melakukan pelbagai program (seperti PM melaksanakan pelbagai transformasi) agar rakyat Malaysia maju...

    tapi Pembangkang bacul dan kecut dengan kebenaran! takut perkara sebenar diketahui! bak kata HOUSE PK, berani kerana benar! sejarah perlu ditegakkan! bukan dimanipulasikan seperti apa yang DAP lakukan...

    ReplyDelete
  101. Filem Tanda Putera adalah sebuah filem sejarah yang begitu baik digarap dengan penuh pengajaran demi kelangsungan negara ini dalam mencapai negara maju menjelang tahun 2020 dan meneruskannya hingga ke hujung masa dunia ini.

    Berdasarkan sinopsis dan juga trailer yang dipertontonkan, filem ini adalah bertujuan untuk generasi kini terutama generasi Y dan generasi Z yang selama ini banyak mengecapi keamanan, kesejahteraan, kemakmuran yang dibina dengan susah payah oleh generasi terdahulu. Kita perlu menelusuri sejarah untuk menjadi bangsa yang berjaya dan bangsa yang bertamadun tinggi kerana dari sejarah kita akan tahu jalan penyelesaian di atas sesuatu perkara dan cara-cara mengelak masalah kerana sejarah ibarat roda dan peristiwa yang berlaku dalam setiap putara roda sejarah itu adalah sama saja, cuma masa, keadaan dan orang serta zaman saja yang berbeza.

    Pihak kerajaan jangan terlalu takut tidak dapat menerima hakikat, sedangkan filem Nasi Lemak oleh Namewee yang yang kurang ajar itu pun boleh dilepaskan, apa pula masalahnya untuk menyekat Tanda Putera? Pihak FINAS jangan bermuka-muka dalam perkara ini kerana ini akan menyebabkan timbul perkara-perkara yang tidak sepatutnya.

    Rakyat negara ini perlu disedarkan sejarah pembentukkan negara ini, perlu disedarkan akan betapa pentingnya menjaga keharmonian antara kaum kerana kita semua hidup dalam negara yang masyarakat majmuk. Jangan ditakutkan rakyat dengan omong-omong kosong yang tidak berfaedah, jangan takut menerima hakikat bahawa rakyat negara ini perlu tahu sejarah apa yang sebenarnya berlaku di masa silam untuk rujukan generasi kini yang mula alpa akan pejuangan negara, yang mula lalai tidak mempedulikan kenegaraan negara ini, yang yang telah lemah jati dirinya, yang tidak ada kebolehan untuk mempertahankan bangsa dan tanah air, ini semua perlu diperbaiki, ini semua perlu diperbetulkan kerana selepas perginya generasi pimpinan dan generasi veteran sekarang ini yang menjadi pelindung kepada negara dan generasi muda sekarang ini, apakah generasi muda sekarang ini dapat melindungi negara ini dan diri mereka sendiri selepas ketiadaan generasi veteran yang menjadi pelindung mereka selama ini? Kepada generasi muda sekarang ini, jangan bercakap besarlah, kamu semua masih banyak perkara yang kamu tidak dapat berdiri dengan kaki kamu sendiri, kamu masih banyak perkara yang perlu disokong oleh genarasi veteran untuk kamu berdiri, oleh itu sementara generasi veteran masih ada, belajarlah, selidikilah apa yang diperlukan untuk menjadi pedoma dan panduan kamu dalam memimpin negara ini di masa hadapan, teori dan praktikal adalah perkara yang berbeza, kita boleh berteori, tetapi apakah kita mampu melaksanakan teori kita itu dalam bentuk praktikal menghasilkan sesuatu yang berkualiti? Sesuatu yang idealis tidak semestinya sesuatu yang realistik kalau tiada pengalaman untuk melaksanakannya dengan betul. Renung-renungkanlah, fikir-fikirkanlah dan berusahalah menjayakannya.

    ReplyDelete
  102. Star of David abah kau! Bendera PKR tu dah guna mata dajjal pun kau tak nampak ke? Ko pertikai duit 10 sen dengan corak bunga? Anwar terang2 kata dia mendokong negara Israel, kau tak caya ya anon penjilat anwar?

    Star of Pungkuoq punya lobang la wei

    ReplyDelete
  103. Sendiri buat bakso utk dijual

    Sendiri lmbt bukak kedai

    Sendiri marah

    Gud job

    ReplyDelete
  104. Hello І аm sо gгateful I found youг website, I
    really founԁ you by mistaκe, while I was looking on Askјeeνe fοr sοmеthing else,
    Regardless I am hегe nοw
    and would just like to say kudos for a remarkable post and а all rоunԁ enjoyable blog (Ι аlsο love thе
    theme/design), I don’t have time to read through it all at
    the moment but I haνe book-maгked it and also added in your RSS feeds, so when I hаve time I
    will be back tо read much mοre, Ρlease do κeep up the
    suρerb jo.

    my wеbsite: warm stone massage
    Here is my weblog ... naturist massage london

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!