CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Wednesday, July 11, 2012

PANAS! KEJADIAN DI JPM ADALAH PUNCA DARI POLITIK KEBENCIAN YANG DITANAM OLEH PAS SELAMA INI!


Kejadian di JPM semalam adalah petunjuk tanda bahawa politik post 2008 yang diwarani oleh "politik of hatred" yang dibawa pembangkang dan politik liberal atau kononnya keterbukaan (malangnya fakta kurang dan hujah retorik) yang mempengaruhi pihak kerajaan yang sudah sampai ke kemuncak keterlaluannya.

Estrimism ini sudah sampai ke tahap di mana boleh timbul seorang blogger PAS yang mengaku dirinya Imam Mahdi dan mahu gulingkan kerajaan secara sendirian dengan perang.

Paling tidak masuk akal adalah dia boleh memepngaruhi seorang bekas pelajar UIA yang membenarkan isterinya juga bekas UIA, sama mahu berperang jihad.

Fenomena ini adalah sesuatu yang perlu difikirkan dalam-dalam oleh media dan propagdandis kerajaan.

Ini juga adalah peluang untuk membuka mata rakyat dan menyedari bahawa "politics of hatred" yang merupakan pendekatan tradisi DAP dan PAS dan kini dibawa ke tahap baru dan nafas propaganda yang baru oleh PKR.

Rakyat perlu sedar bahawa sesuatu kejadian extrimis dan melampau hingga menjejaskan keselamatan awam boleh timbul dan berlaku tiba-tiba. Itu pasal perlu ada undang-undang dan kuasa melakukan pencegahan.

Ramai kata kejadian tidak masuk akal seperti ini dan Mat Selamat dan lain-lain kejadian terorisma serta extrimis politik tidak akan berlaku dan rakyat sudah matang.

Ini hanya menunjukkan rakyat tidak sematang yang kita jangka.


Politiks adalah proses untuk pembahagian kuasa dan ianya tidak perlu berlaku sedemikian rupa. Jika pihak pembangkang ingin amalan demokrasi seperti di barat, kelakuan dan adab politik barat dan kematangannya perlu ada sekali.

Sebagai contoh, debat kedua antara Chua Soi Lek dan Lim Guan Eng tidak memperlihatkan kematangan langsung. Penyokong DAP boo dan jerit peikik terhadap Chua Soi Lek ketika dia bercakap.

Lim Guan Eng bukan berdebat mengenai polisi tetapi berceramah politik dan begitu cetek dengan fakta hingga menipu, memutarbelit fakta dan mereka fakta palsu. Belum lagi kelakuan dan cara komen di media sosial yang ditunjuk pihak penyokong pembangkang.


Modus operandi pembangkang bukan hanya mengetengahkan kesalahan, kesilapan dan kealpaan pihak lawan aka parti pemerintah tetapi seperti yang dilihat dalam debat LGE yang tiada berfakta, mereka menimbulkan isu yang simple disebut dan ulang, mengetepikan fakta dan analisa dalam, simpulan mudah dan menimbulkan isu yang rakyat mudah membenci kerajaan.

LGE mengulang serangan terhadap UMNO dengan nada dan tujuan membenci UMNO dan mengkaitkan isu rasuah begitu melampau bukan kerana isu tetapi tujuan membenci., tersirat sekali adalah membangkit kebencian terhadap kuasa Melayu dikalangan penyokongan Cina parti DAP.

Kejadian di JPM adalah petanda juga "politics of hate" bukan saja terhad di situ tetapi ianya ada ulangan kejadian tahun 80an yang mana timbul kejadian ugama extrimis seperti memali dan Al Maunah.

Perlu ada medarasi dalam politik atau satu wasatiyyah politiks yang lebih berhemah dan beretika serta bertanggungjawab.

Pastinya jentera pihak pembangkang akan cuba menyelamatkan diri dengan menuduh polis bertindak salah. Mereka akan cuba tunjukkan maklumat yang sudah tersiar ini semua adalah pembohongan. Tiada ancaman berlaku tetapi prejudis terhadap pakaian islam dan muslimah.


Hanya minggu lepas pihak pembangkang cuba menimbulkan isu bahawa pihak polis dan cawangan khas hanya memantau pihak pembangkang dan tidak pada jenayah. Ketika itu pihak media alternatif menyebarkan SMS yang kononnya berlaku pelbagai jenayah berat. Ada kalanya pihak media perdana dan blogger perdana seperti sini pun turut terikut hingga menegur Menteri Dalam Negeri.

Kejadian ini menunjukkan ancaman sedemikian masih wujud dan ianya akan datang lebih dari parti pembangkang dari parti kerajaan. Ketaksuban merampas kuasa dari kerajaan sedia ada sudah sampai ketahap extrimis hingga merosakkan keamanan dan kestabikan yang dinimati negara selama ini. Ianya memecahkan rakyat dan masyrakat hingga boleh muncul sesuatu seperti ini.

Sumber: The Unspinners

11 comments:

  1. Banyak yang Allah s.w.t akan singkap satu persatu kelemahan,penyelewengan, pendustaan, pembohongan dan hipokritnya sikap para pemimpin dan pengikut fuckatan.

    Fuckatan yang selalu berbohong dan memfitnah itu sentiasa berdosa. Maka jihad para pejuang maya seperti kita adalah mendedahkan kejahatan musuh demi menyedarkan ummah. Insya Allah, ganjaran pahala tetap ada asalkan kita ikhlas dan bersabar.

    ReplyDelete
  2. jayanegara dan juga kawan perempuan dhada dia tu dah terlalu taksub dan terpengaruh dengan teori2 konspirasi illuminati, dajjal, imam mahdi, new world order dan lain... bukan sebab mana2 parti politik... boleh tgk kat sini

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. kejadian di jpm adalah dari kebodohan diri sendiri, bukan dipengaruhi oleh mana2 parti politik.encik blogger jgn memanipulasi isu tersebut.

    ReplyDelete
  5. betul kata PK..
    kerana benci kpd pemerintah..
    sapa pemerintah Malaysia ye?

    rakyat semakin menyayangi BN kerana..
    1. brg di Malaysia murah
    2. minyak murah
    3. bil eletrik termurah di dunia
    4. air free
    5. gaji RM500, boleh simpan RM300 utk bln dpn psl murah sgt hidup sini

    TERIMA KASIH BARISAN NASIONAL!!

    saya akan vote BN selama-lamanya..
    kita harus bersyukur..

    ReplyDelete
  6. allo kawan...mcm mana u tau kejadian tu x dipengaruhi mana2 ahli politik??? bukti terang2 menunujukkann yg mamat tu pelampau fanatik angkatan pembangkang atau dgn erti kata lain pas u lg mau deny that fact ka... inilah tali barut pembangkang pukimak yg cuba memanipulasi fakta yg dah sedia ada.. pse lah......berapa anjing cina bayar smpi ko sanggup g jilat bontot diorang

    ReplyDelete
  7. tapi kalau tgk blog dia macam penyokong Tun yg tegar.

    ReplyDelete
  8. Salam semua, satu je perkara yang kita kena berhati2, statement yang mengatakan "si suami membenarkan si isteri terlibat dengan kejadian di Putrajaya" Rasanya kita tak perlu bangkitkan hal ini kerana kita sendiri tidak pasti perkara tersebut, jika si suami langsung tidak terlibat, dengan kenyataan tersebut cuba bayangkan tanggapan masyarakat terhadap beliau...Yang belum pasti janganlah kita cuba bangkit..Wallahualam, Allah maha mengetahui, setiap kejadian ada sebab...TK

    ReplyDelete
  9. "Anonymous Anonymous said...

    tapi kalau tgk blog dia macam penyokong Tun yg tegar."

    Ini lagi sekor anon bangang, aku percaya ini mesti Milo Suam, dia sudah takut kantoi sekarang dia nak salahkan Tun pulak, apa punya pukimak kau ni anon? Dalam blog dia semua pemimpin pakatan dia puji, tang artikel mana dia puji Tun M? Jawab la?

    ReplyDelete
  10. Anonymous said...
    (tapi kalau tgk blog dia macam penyokong Tun yg tegar.)

    kenapa kau ni bangang sangat? tak nampak ke dia dok sokong kuat kat pembangkang? kenapa bebal sangat kau ni?

    ReplyDelete
  11. [bukti terang2 menunujukkann yg mamat tu pelampau fanatik angkatan pembangkang]

    jwpn pencacai bodoh x abis sekolah..
    benda mcm ni pun dipolitikkan..

    kalau ada lelaki Islam bertakbir kt tgh jalan, org tu PAS la ye?

    ko bkn org Islam ke?
    sampai x faham Takbir tu apa menda?

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!