PANAS BERAPI! KALAU JALIL HAMID KETUA PENGARANG NST/BH ADA MARUAH, MAKA SEWAJARNYA DIA LETAK JAWATAN!


KUALA LUMPUR: Ketua Pengarang Kumpulan NST/BH, Dato Jalil Abdul Hamid telah sabotaj persediaan pilihanraya Perdana Menteri merangkap Pengerusi BN dan Presiden UMNO, Dato Seri Najib Tun Abdul Razak dan sepatutnya dipecat di atas pengkhianatan ini.

Sabotaj ini dilakukan dengan melaporkan kenyataan bekas Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam (KPPA) Dato Abu Bakar Abdullah seolah beliau dianiaya dipecat dari jawatan dan membantu menimbulkan salahfaham dan keresahan dikalangan kakitangan awam.


Jalil nampaknya bersekongkol memalukan Perdana Menteri dengan membela Abu Bakar melalui cara memberi ruang untuk dia menyuarakan rungutan. Sudahlah Najib dimalukan kerana terpaksa menukar keputusan, laporan tersebut akan dianggap seolah-olah Abu Bakar telah dianiayakan.

Laporan Berita Harian, yang telah diluluskan penyiaran oleh Jalil, mendedahkan rungutan Abdullah yang sebelum ini hanya desas desus dikalangan sekumpulan kecil pegawai kerajaan. Kini ianya telah tersebar hingga ke portal pro-pembangkang.

Disebarkan pembangkang

Laporan tersebut tidak dapat diperolehi secara online tetapi disiarkan di Berita Harian edisi hari minggu semalam bertarikh Julai 1hb.

Namun begitu, ia telah dilaporkan semula oleh portal pro-pembangkang yang diuruskan oleh bekas-bekas wartawan dan penyunting dari News Straits Times, The Malaysian Insiders. Laporan mereka berbunyi: KLIK SINI UNTUK SELANJUTNYA..

HOUSE PK: Sebagai seorang Ketua Pengarang, Jalil Hamid sepatutnya tahu, kenapa KPPa kena berambus! Apa si Jalil ni sangat bebal sampai dia tak tahu pasal isu SBPA? Atau mereka ni duduk kat sana sekadar memanaskan kerusi empuk saja? Dimana tanggungjawab kamu wahai Jalil sebagai seorang ketua?

Tahukah kamu sebagai seorang ketua, KPPA atau ABu Bakar telah dipertanggungjawabkan untuk peneylarasan gaji kakitangan awam? Itu tanggungjawab dia, maka dia pun syorkan SBPA kepada PM, ada yang menceritakan Abu Bakar tak salah sebab dia hanya ikut saja apa pegawai dia bagi.

Brader Jalil, sebagai seorang ketua sebuah organisasi, apaila kamu dipertanggungjawabkan untuk sesuatu AMANAH, maka ianya menjadi tanggungjawab kamu samada gagal atau berjaya! SBPA hari tu hampir membuatkan kakitangan kerajaan benci Pimpinan sekarang, mujurlah PM dengar dan batalkan SBPA.

Aku boleh terangkan panjang dan lebar lagi, tapi kau seharusnya faham Jalil, bila gagal, walau bukan Abu Bakar yang buat benda itu, tetapi sebagai ketua, bilaman dia terima SBPA dan persembhakan kepada PM makanya dia sudah menerima perkara tersebut dan sebagai ketua dia kena bertanggungjawab la.

Apa benda ni Jalil? Adakah kamu telah ditrain sebegitu dalam NST/BH sekairanya berlaku sesuatu maka kamu lepas tangan dan salahkan pihak lain? Kau nak salahkan PM atas kegagalan Abu Bakar SPPA? Ada akai ka lu Jalil Hamid?

So tak payah nak cerita panjang la ok, Jalil Hamid, kamu tak layak duduk di NST/BH lagi, tambahan pulak sebagai Ketua Pengarang kamu sudah gagal untuk handle BH dan NST. Suratkhabar NST dan BH ni pun macam hidup segan mati tak mahu. LU dok sana pun mengabihkan beras je.

WE DEMAND JALIL HAMID TO RESIGN! Ayuh kengkawan blogger semua, kita perlukan Ketua Pengarang yang lebih berwibawa! Wahai Tuan PM! Kasi pecat je si Jalil ni. Dok kat situ pun menyemak je, dah la tak pernah nak bantu kerajaan, jadi BIAWAK HIDUP pulak lagi.

Jom mulakan kempen untuk perletakan jawatan Jalil Hamid si Ketua Pengarang yang paling bengap dalam sejarah BH/NST. Dia ni punya bengap sama macam Kali Ular! Masa untuk pembersihan di NST dan BH. AKu rindukan NST dan BH seperti dulu yang begitu gah dan mantap!

Belah la Jalil Hamid!

20 Responses to "PANAS BERAPI! KALAU JALIL HAMID KETUA PENGARANG NST/BH ADA MARUAH, MAKA SEWAJARNYA DIA LETAK JAWATAN!"

  1. NST tak improve pun bawah dia.

    Wa dengar kutu ini terus kahwin satu lagi dan bercerai sebaik saja jadi ketua pengarang.

    Wartawan dia balun ke atau anak dara gedik2 mana dia sontot!

    ReplyDelete
  2. Orang berkenaan pun patut ambil faham, ramai lagi beratur untuk menyumbang sebagai Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam... Orang itu juga sedia faham erti succession plan, sebab hal itu JPA memang jaja merata dah pun.

    Pendek kata, kita bukan nak tongkat langit!

    "Datuk kepada cucu"

    ReplyDelete
  3. lain kali tulis berita yg puji BN dan Umno sahaja atau yg kutuk PR...barulah boleh jdi akhbar no 1 bang parpu kita....poorah..

    ReplyDelete
  4. cibai punya mankok ayunn...ko ingat ko boleh control semua ker? Kuasa Allah melebihi segala perancangan manusia...ADA FAHAMMM>>>>>

    ReplyDelete
  5. aku suka Jalil Hamid yg nyanyi lagu ayam tu.. lakonan dia mantap, lagu pun sedap!!

    ReplyDelete
  6. Agak2 nya ex-KPPA nih dapat pencen ke tidak?

    Kalu tak, tak kan tak leh cari post lain dlm dunia koprat?
    Nak tongkat besi cam pak sideq jugak ke?

    Kalu berpencen, tak tahu bersyukur ke???

    Chief editor come & go...

    ReplyDelete
  7. weiii kari, ko tak tahu pasai akhbar baik xyah campurla, dia tu ketua pengarang akhbar bukan blog macam ko nak buang tak tentu hala, biarla cerita cerita tu kuar kalau ko xnk baca orang lain nk baca...bingai tul

    ReplyDelete
  8. Sapa kata sbpa xbagus.kalau sicompare ngan ssm plus(cuba selidik dulu).MTSU n Cuepacs setuju ngan SBPA dengan pakej SBPA cuma baiki bab gaji tlh dipersetujui MOU cuepacs n JPA.bila politik dh masuk dlm pntadbiran ini lah jadinya.tan sei jadi mangsa dlm kes ni sedangkan keputusan dbuat bersama ngan PM(pengerusi mesorat gaji) n Sidek.TS Abu Bakar dtamatkan bwh akta pencen 49 tgk pekeliling mmg pencen susut 90%.stlh 30 tahun keje ni balasan yg dpt.xhairan ramai bekas PA berubah ke pembangkang.byk yang korup dlm kerajaan.kalau surat pencen TS Abu Bakar jatuh ke pembangkang mmg bungkus la Najib.MAHFUZ TUNGGU BOLA TANGGUNG NK SMASH JE..

    ReplyDelete
  9. Kesian UMNo bodo, semua media nak kena jadi anjing dia.

    ReplyDelete
  10. Rilex ar kari... Lu mcm bgus jerk kutuk org sana sini. Jgn emo bro.. Lu bidang lu.. Itu jalil bidang dia mesti dia tau kesan n akibat. Lu punya ayat mesti mau jaga. Mesti kasi tulis yg enak2 saje utk umnoss..

    ReplyDelete
  11. Haiya baru nak belajar bahasa inggeris kat NST, dah buat hal pulak...memorise kamus inggeris/melayu Dewan je le nampaknye

    ReplyDelete
  12. Semua PENGARANG/EDITOR akhbar di Malaysia kena jadi PENCACAI macam PARPUKARI..barulah 1 MALAYSIA, RAKYAT DIDAHULUKAN...PENCAPAIAN DIUTAMAKAN :)

    ReplyDelete
  13. Pelik bila SBPA dkatakan gagal.Terus mintak KPPA ltk jawatan.Tapi bila projek NFC gagal xsuruh plak Ali Hamsa letak jawatan.KSn baru ni yg lulus pojek NFC ni.Ramai PA yg menyesal SSM plus.geng pensyarah,doctor,juruteknik Menyesal kerna ssm plus.kalau xpercaya tanya omar osman suruh dia compare.pahtu tubuh suruhanjaya yg xfungsi.xdak apa kajian.sampai.sekarang....

    ReplyDelete
  14. SBPA mmg bagus...percayalah...

    ya gaji pegawai kerajaan atasan tinggi...ini kerana bila dibandingkan dengan swasta, mereka semua sudah berpangkat CEO atau chairman...

    Pegawai bawahan akan dapat peratus kenaikan gaji yang kurang...ini kerana di sektor swasta, gaji pekerja yang setara adalah sama...


    Anonymous betul, ramai menyesal dengan SSM plus...kenaikan gaji hanya sekali...tetapi SBPA menawarkan kenaikan 3 kali secara beperingkat...

    Abu Bakar memag teraniaya, menjadi kambing hitam akibat kegagalan SBPA...

    Malaysian, please investigate, then you will see the truth...

    Jalil hamid seorang yang hebat, mencari kebenaran...berani menegakkan keadilan bagi orang yang teraniaya...

    ReplyDelete
  15. respons kpd mao yang bagi komen pertama ... bukan wartawan atau anak dara gedik tapi janda gedik ooi! lari rumah tinggal anak bini kejar janda ni. cerita semua tutup tapi dengar cerita kahwin tanpa kebenaran mahkamah. tak tau dah daftar belum

    ReplyDelete
  16. truth ... jalil hamid seorang yang hebat ka? berani menegalkkan keadilan bagi yang teraniaya. hang tau dak dia aniaya keluarga dia

    ReplyDelete
  17. Kalau tak tahu apa apa jangan nak tuduh melulu, orang melayu macam ni ah. And fyi, dia tak pernah aniaya family dia. You dont know the truth about his family issues, so just shut up! Dia kahwin dengan cara yang sah ikut islam. Jangan sebarkan fitnah lah guys, come on. People nowadays.

    ReplyDelete
  18. I know this man since I was a kid and you guys just know nothing about him. Jgn cite benda tk betul, siasat dlu baru cakap and smua org tahu fitnah tu ibrt mkn daging saudaranya sndri. Masing masing Islam kan? Just saying. May Allah bless us.

    ReplyDelete
  19. tak de fitnahnya. betul belaka. aniaya anak anak demi cinta pada janda org media prima jugak

    ReplyDelete
  20. anonymous kenai dia dari kecik no .. alahai kalau nak tau cerita sebenark periksa fail mahkamah syariah ... kejam dan tak bermaruah

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!