PANAS BERAPI! INI SEBAB KENAPA JALIL HAMID NST/BH PATUT DIPECAT!


Tuntutan letak jawatan kami semalam terhadap Ketua Pengarang Kumpulan NST/BH, Encik Jalil Abdul Hamid serius. Ia bukan sebarangan dan hanya teguran saja seperti di lembutkan Rocky Bru sini.

Antara sebab lama adalah sama seperti bekas Ketua Kumpulan Pengarang Dato Zainul Ariffin masih mengekalkan orang-orang Kalimullah dan seolah-olah mengekalkan pemikiran Neo-Liberal atau Melayu Liberal dalam NST dan BH.

Salah seorang darinya adalah Lee Ah Chai yang merupakan Executive Editor yang menjaga backroom dan percetakan.

Lee Siew Lan yang merupakan isteri kepada Leslie Lau, salah seorang penggerak utama The Malaysian Insiders adalah lagi wartawan Business Desk di NST.

Ini pembocor rahsia tegar NST ke TMI.

Wartawan yang jelas-jelas pro PAS dan pembangkang Zubaidah Abu Bakar turut berkekalan membuat rencana politik.

Syed Nazri pula apa perlu dikekalkan lagi? Dia hanya mengambil gaji buta dan tidak buat apa-apa? Bukankah lagi elok diangkat dan dinaikkan pangkat wartawan dari dalam.

Dia pun adalah pembodek Kalimullah dahulu.

Bertambah teruk lagi adalah Jalil Hamid membawa balik seorang kuat Kalimullah yang telah berhijrah ke Astro awani sebagai Editor-in-chief, Azizi Othman untuk jawatan Executive Editor Special Project.

Special project apa itu? Project sabo PM ke?

Read more...

3 Responses to "PANAS BERAPI! INI SEBAB KENAPA JALIL HAMID NST/BH PATUT DIPECAT!"

 1. Macam mana nak buat abang? Anu saya tu dah nak terpancut dalam seluar , dah lama sangat dok tahan ni. Daripada terpancut merata dinding dan lantai kan lebih baik pancut dalam mulut atau b**ks**e sapa-sapa.

  ReplyDelete
 2. Hai lembu Parpu kutty tak payah lah menyalak bukit mu pegi mabuk lagi bagus

  ReplyDelete
 3. Tuan PM, simpan la lagi babi2 macam ni dan jadilah Pak Lolah yang kedua ya? Elok la tu....dah la duduk situ paper tak laku pastu nak kenakan kerajaan pulak tu, ce tanya lepas kenakan kerajaan sale mereka naik ke kat NST dan BH tu?

  Jali Hamid elo bela babi je, ayam takyah

  ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!