LIVE DARI HIMPUNAN MAJLIS EKPRESI REMAJA BERSAMA PM!

Stadium Negara mula dibanjiri dengan ribuan ahli Pandu Puteri dan Pengakap sempena Majlis Ekspresi Remaja Bersama Perdana Menteri yang dijadual berlangsung jam 2 petang ini.

Antara ribuan ahli Pandu Puteri yang hadir ialah Natasha Mohd Nomin dan Amirah Che Khalid yang mewakili kontijen dari Daerah Tanah Merah, Kelantan.

Bercakap kepada Peraktoday.com, kedua-dua pelajar dari SMK Ipoh itu, begitu teruja kerana terpilih bersama 152 rakan lain untuk mewakili sekolah dan negeri Kelantan.

Pertama kali menyertai program di luar Kelantan, Natasha nyata begitu menghargai usaha yang dilaksanakan kerajaan Barisan Nasional (BN) untuk menghimpunkan ahli Pandu Puteri dan Pengakap Malaysia dari seluruh negara.

Read more...

Untuk melihat FOTO Majlis, KLIK SINI

52 Responses to "LIVE DARI HIMPUNAN MAJLIS EKPRESI REMAJA BERSAMA PM!"

  1. teringat pulak zaman pandu puteri kat sek dulu

    ReplyDelete
  2. o....inilah la yer pogram yg pembakang tolong promo hari tu????

    ReplyDelete
  3. parpukari,ko ahli pandu puteri plak ke???

    ReplyDelete
  4. cili kasi taruk sama ameno world

    ReplyDelete
  5. perh ramai giler,dr kelantan pun ade

    ReplyDelete
  6. ala ruginya dah tua xdapat ikot program2 mcm nie..syok tau kerana dapat sokongan moral dari Datin Seri Rosmah serta PM kita...

    ReplyDelete
  7. mcm nie la contoh yg sepatutnya kerajaan lakukan dari dulu lagi iaitu mementingkan kebajikan golongan remaja kerana mereka merupakan bakal2 pemimpin akan datang

    ReplyDelete
  8. Wow ramai nye yg hadir saya sgt gembira dgn kerajaan skrg

    ReplyDelete
  9. Seronok nya rugi lah tak dpt join rasa menyesal sft sbb tak g harap lps ni akan ada vyk lg program seperti ini blh saya join

    ReplyDelete
  10. wow best nya....untung sunguh kpd remaja2 y diberi peluang...jgn sia2 kn.....ini la nama nya pemimpin bertangungjwb

    ReplyDelete
  11. Terima kasih ds

    ReplyDelete
  12. ini la nama nya pemimpin bertangungjwb.....untng pd remaja2 y dpt peluang

    ReplyDelete
  13. Bagus gak kempen yg rosmah bt ni... Hopefully ada lg kempen mcm ni pada masa akan dtg

    ReplyDelete
  14. wah best btol la program mcm nie...meriah btol....syok nye kalo aku jd salah seorang dari peserta tu....

    ReplyDelete
  15. waah! dulu kalau ade macam ni kan seronok! waktu i mude2 dulu join pandu puteri, xde lngsng sambutan dekat sekolah... sedih sangat... tapi lepas DS Rosmah naik, macam2 program die dah buat... alhamdulillah ada peningkatan dalam aktivit remaja sekarang...

    ReplyDelete
  16. mmg bagus sungguh PM kita buat program2 mcm ni...bkn setakat orang kuala lumpur je yang ade orang dri kelantan pon sertai program nie....

    ReplyDelete
  17. ade juga yek yang masih menghidupkan aktiviti remaja... dulu Rakan Muda ada bagus, sekarang dah xdgr cerita... Bagus, Pak cik harap usaha ini berkekalan dan diperbanyakkan untuk kebaikkan anak-anak muda kita...

    ReplyDelete
  18. Satu program untuk belia yang sangat bermakna telah dilakukan oleh DS Rosmah.

    ReplyDelete
  19. kerajaan kta mmg prihatin terhadap rakyatnye...hanya kerajaan je yg leh wt program2 mcm nie...kalo parti pembangkang jgn harap la nk wt mcm nie...

    ReplyDelete
  20. hebat la majlis nie....dpt smbutan yg dasyat...HOT gyla majlis nie!!!!!

    ReplyDelete
  21. A really nice social program done for the youth to give them hope in the future and gve them a good impression on the goverment

    ReplyDelete
  22. Stadium full weyh!!
    haha sangat meriah dah macam PC fair sesak die :D

    ReplyDelete
  23. parti pembangkang tau kena kan org je,tp kerja2 cam ni dia org x pernah pun buat......pastu kata kerajaan x buat apa2 la,kerajaan bado la....skrg sape yg bodo and sapa yg x buat apa2

    ReplyDelete
  24. Sangat ramai yang hadir!!
    @_@ sesak.....adik aku perform kat pandu putri tuh hari nie.....and aku sangat bangga DS rosmah berjiwa rakyat

    ReplyDelete
  25. So many people and so many races in 1 place uniting together under the government organized event....its good sight for the eyes to see

    ReplyDelete
  26. Macam xdk orang je?
    Nie semua penjilat rosmah nie

    ReplyDelete
  27. a very good job done by DS Rosmah...this sure can make the pakatan to shut up

    ReplyDelete
  28. Udah la tu, Kak Mah nk publisiti je buat bende2 macam ni... biasa la pancing undi... da la buat program ni pakai DUIT RAKYAT!

    ReplyDelete
  29. ala nk tnjuk baik la 2...nk undi lbh...blah la....smua basi la...kaburkn mata rakyat je

    ReplyDelete
  30. ni semua nk dapat kan undi ja,tu yang buat program ni....seblm ni ada ke PM buat program seperti ini,kenapa tetiba nak buat.....ni semua taktik saje nk bg org terpedaya ngan UMNO......dkt2 ngan pilihan raya baru nak buat program camni,nmpk sngt nk pancing undi

    ReplyDelete
  31. ROSMAH AKAL XDK
    KORANG SOKONG DIE
    BODOH UMNO MMG BODO

    ReplyDelete
  32. ha da mula la pembankng nk mengata...dari mengata bek g buat kebaikan...

    ReplyDelete
  33. Asl la korang yang kaki maki nie xdk idea laen selain maki je?
    Asl ske sngat jilat pggng pakatan nie?
    Apa korang dpt?
    dosa bertimbun jela
    insaf la tolong
    benda yang melibatkan belia pun korang xdk akal nk pk ke?

    ReplyDelete
  34. ala nie semua propa jewla wei..saja je 2 wat program bodoh nie padahal si rambut kembang 2 dlm hati die dok merungut nak pg saloon kembangkan rambut tp terpaksa pergi..ahahahah..lakonan hebat

    ReplyDelete
  35. This is madness!!
    so many people there.....i just got back.....to jam

    ReplyDelete
  36. ambik duit rakyat banyak-banyak... lepas tu buat program mcm ni... kiranya xdela die mbik duit tu untuk kegunaan sendiri, die bagi rakyat jugak kan? elok la macam ni... duit kita sebagai rakyat diguna kepada jalan yang baik macam ni...

    ReplyDelete
  37. Balik-balik propa
    Asalkan dorang ada juga inisiatif buat benda-benda kerakyatan dari korang pakatan buat bersih di mana ramai tecedra
    apa faedahnya?

    ReplyDelete
  38. Lu orang pakatan xpyh sembang la.....
    Cakap macam bgus je....korang perintah je Negara Malaysia teruz jadi Negara Yahudi

    ReplyDelete
  39. parti pembangkang...korang nie xlayak la nk cakap ape2 pon...sbb korang xde nye nk wt program yg baik mcm nie...korang tau wt program menipu org jew

    ReplyDelete
  40. i dont get the pakatan people that are commenting here... what DS is doing is a good thing... or would you rather have the teenagers do something else? i dunno like handing out pollitical propagandas in Mydin superstores or something? is that what you opposition people want? congrats to the committee as well as DS Rosmah for their time and effort in order to make this program a success!

    ReplyDelete
  41. budak zaman skrg nie pantang disogok..umno skrg hebat dibangkang sebab 2 la nak kekalkan pemerintahan dan kerajaan mula la taktik2 kotor n politik digunakan..kesian2

    ReplyDelete
  42. Haters gonna Hate!!!
    Long Live the goverment!
    down with the Pakatan!!

    ReplyDelete
  43. anon July 7, 2012 5:11 PM, taktik kotor ape weh yang ko ckp ni? ada bukti ka... tambah-tambah pulak kita tgh bincang pasal majlis ekspresi remaja bersama PM... APA YANG X BAIK DALAM MAJLIS INI BAGITAU KAT SEMUA??

    ReplyDelete
  44. mmg pembangkang bodo tu dengki la melihat kejayaan PM kita....sbb tu dok kutuk mcm2....

    ReplyDelete
  45. Sebagai salah sorang ahli pandu puteri, pendapat saya tentang program ni amat baik, ia macam sebuah penghargaan semula kepada pandu puteri dan pengakap dan mengingatkan kita semula akan apa tujuan sebenar berada dalam pertubuhan ini dan yang paling utama ialah untuk membantu masyarakat tanpa mengira golongan atau bangsa. Syabas saya ucapkan kepada PM dan DS Rosmah kerna mengadakan program ini.

    ReplyDelete
  46. Sebagai salah sorang ahli pandu puteri, pendapat saya tentang program ni amat baik, ia macam sebuah penghargaan semula kepada pandu puteri dan pengakap dan mengingatkan kita semula akan apa tujuan sebenar berada dalam pertubuhan ini dan yang paling utama ialah untuk membantu masyarakat tanpa mengira golongan atau bangsa. Syabas saya ucapkan kepada PM dan DS Rosmah kerna mengadakan program ini.

    ReplyDelete
  47. Teringat zaman muda-muda dahulu. Program seperti ini perlu banyak diadakan supaya remaja sedar pertubuhan seperti ini bukan saja sebagai pengisi bidang akademik di sekolah. tetapi juga sebagai wadah untuk berada dalam masyarakat...

    ReplyDelete
  48. menunjukkan sokongan muda terhadap BN ! syukurlaah angin perubahan sedang bertiup

    ReplyDelete
  49. Excellent ! This is the right thing to do.Leaders suppose to educate the young blood with this kind of programmes not creating ruckus at street ! Tahniah PM and DS Rosmah !

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!