KUNYIT BERAPI! APAHAL EITQA INSURANS DOK SPONSOR PAKATAN HARAM NI?

Aku agak terkejut bila blogger GAP dedahkan perkara ini awal pagi tadi, korang tengok nama Abby Abadi terpampang kat atas notice board tu! Majlis ini dibuat di Dataran Maybank! Menurut blogger GAP lagi ini adalah dari sumber dalaman.

Kalau ini benar berlaku, elok BOIKOT ETIQA TAKAFUL dan insuran nih ! Dah takde orang lain lagi ke NAK DI BAWAK SEMBANG kata blogger GAP!

Apa yang special sangat si Abby yang kuat main jantan muda ni? dia nak sembang cara-cara pikat janan muda ke? Kalau benar benda ni dianjur oleh ETIQA, maka pihak bertanggungjawab kena ambil tindakan sewajarnya. Ini syarikat milik PNB, iaitu syarikat kita yang ada saham dalam ASB ka, ASN ka, so kita berhak tolak politiking dalam syarikat ini

Lagipun puak PAS tak mau masuk ASB dan ASN atau yang lain-lain. Haram kan? So?

BIG BOS ETIQA tak boleh monitor ke?

siap buat kat tingkat 2, tower C dataran maybank lagi ?





12 Responses to "KUNYIT BERAPI! APAHAL EITQA INSURANS DOK SPONSOR PAKATAN HARAM NI?"

  1. Ini lah jadinya jika kerajaan hilang kawalan keatas segala nya. Harus beljar dari Lee Kuan Yew walaupun kita benci pada dia.

    ReplyDelete
  2. its ok...yg bayar abby abadi ialah Ethiqa,duit dia sendiri, ikut sukalah dia nak jemput siapa pun yg dia nak. takkan sampai ke situ pun UMNO nak kontrol? kalau macam tu, siapa kita nak kahwin pun, perlu dapat kelulusan UMNO?

    ReplyDelete
  3. cubit sikit-sikit, lama-lama habis lebam. apa lagi nak tunggu, tembak je la mana yang patut. mana boleh kasi buang, buang je...

    ReplyDelete
  4. anon 5.04pm. kerana umno tak zalimlah selama ini banyak glc milik kerajaan yg diperintah oleh kerajaan BN besar kepala.

    Kau hanya duduk bawah tempurung, sebelum ini bila PKR menguasai negeri.. ramai kakitangan yg dulu jadi penyokong kuat umno/bn dikenakan tindakan secara halus. mereka disisihkan dan akhirnya ramai yang berhenti akibat tak tahan. sudahlah baru ambik kerajaan dan tak tubuh apa-apa pun glc, hanya teruskan apa yang dah ada, tapi sikap dendam kesumat memang terkenal dikalangan pas dan pkr. Maka mereka meenjadi raja segala syaitan dan mengambil ltindakan tanpa ada rasa kasihan. Fikirkan org2 yang mereka inaya.

    Kalau setakat blogger pro bn beri cadangan utk ambik tindakan janganlah kau pulak main serkap seolah blogger ada kuasa utk ambik tindakan. Lagi satu kalau lu nak kawin dan fikirkan kena minta izin umno baru boleh kahwin maka elok lu pergi tukar agama. Ada ka dalam rukun nikah kena minta izin umno?. Janganlah jadi bodoh sangat

    ReplyDelete
  5. Puak insuran tu nak tumpang nama glamour abby tanpa sedari si ****** tu dah join pembangkang.

    Mohon laluan:

    Siapa Peguam di Melaka yang hebat !?
    Sudah dua hari saya terima satu email dari seseorang yang sudah lama tidak berhubung meminta sya memberi pandangan dan minta bantuan dapatkan peguam yang bagus di sekitar Melaka. Minta pandangan bukan bererti saya cukup bagus tetapi mungkin lebih kepada second opinion.

    Ia berkaitan anaknya yang telah diambil tindakan dibuang kolej oleh sebuah Kolej Kerajaan Negeri Melaka atas tuduhan 'berkhalwat' sedangkan ia semata-mata 'hearsay' (Pihak Jabatan Agama Islam Negeri Melaka telah mengesahkan tiada kes samada dilaporkan atau pendakwaan) dan lebih memburukkan lagi pihak Kolej berkenaan tidak berminat untuk berjumpa dengan ibubapa/penjaga secara langsung untuk berbincang atau memberi penjelasan.

    Apa yang dipersoalkan oleh si bapa ini ialah pertuduhan yang salah mengakibatkan hukuman yang berat dan perkara ini si bapa mahu merujuk kepada mahkamah. Oleh kerana si bapa ini duduk di Perak adalah amat tidak sesuai untuk dia mengambil peguam dari Perak untuk mengendalikannya. Persaolannya siapakah peguam di Melaka yang bersesuaian?

    Jika anda mempunyai maklumat peguam tersebut harap salurkan ke email saya dotmaikay@gmail.com.

    Dari segi politik, saya terfikir peguam Pembangkang di Melaka mungkin boleh memberi perkhidmatan dengan percuma atau bayaran minima untuk membantu si bapa ini atau langkah proaktif perlu di ambil oleh Peguam UMNO atau Ketua Menteri Melaka sendiri sebelum ia menjadi 'isu'.

    Pemuda UMNO yang kerap menjadi Juara "Lombok" wajar juga tidak terlepas pandang kes-kes sebegini.


    NGO dan individu seperti Pengerusi Pertubuhan Kebajikan Islam dan Dakwah Islamiah Malaysia (Pekida) Negeri Melaka, Datuk Ab. Karim Sulaiman, Pengerusi Gerakan Belia 4B Melaka, Mohd. Nizam Omar,Yang Dipertua Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) Melaka, Abd. Rahim Osman dan Pengerusi Majlis Gabungan Belia Daerah Alor Gajah, Zaidi Mohamad wajar juga memainkan peranan untuk menasihat Kolej yang berkenaan.

    Atau mungkin juga ADUN Kota Laksamana, Betty Chew Gek Cheng dan rakan-rakannya memerlukan isu baru untuk memperlahankan serangan BN ke atas mereka atas isu Ng Phaik Kheng.

    ReplyDelete
  6. menda je. kalo cakap bukan bab politik apa salahnya macam ustaz ustaz kat dalam TV tu. bila tang pangkah takkan ustaz ustaz tu nak pangkah Ah Chong atau Samy mestilah Ahmad

    ReplyDelete
  7. AMENO ni memeng sial...Dia ingat dia boleh kontrol semuanyaa...Lu kena ingat Allah maha kuasa...Kun Fayakuunnn...HANCUSSS BN SIALLL

    ReplyDelete
  8. wow anon 7:38,

    aku nak tanya.. hang ni tuhan ka?

    ReplyDelete
  9. BERDOSA TU ANON 7.38 PM. MAIN SALAHKAN UMNO SAJA SIAP MAKI HAMUN LAGI. SIAPA AJAR PASS KE. ITU PARTI ISLAM KE. KALAU ISLAM TAK AJAR ORANG MAKI HAMUN. NI MESTI ISLE. SEBAB DLM ISLE BOLIH MAKI HAMUN MENCARUT DLL KAN???.

    ReplyDelete
  10. Anon 5.04. Aku bukannye ape..kalu dah ngaku GLC krajaan, buatla cara tidak menyokong pembangkang, sbb pembangkang pun dok balun apa yg kerajaan buat semua tak betul, rasuah, sampai nak tunangkan anak pun jadi isu. Aku tak ambek pot pun kalu PUTIK,DAO ZONG ke atau Kamaruddin Ahmad taja Abby ni atas dasar tajaan peribadi sbb fancy pmpuan tu (Dia pun ada balun PM Najib sbg PM bodo di London itu hari kan??).Dalam GLC pun bersepah pengkianat mcm ni, kepercayaan yang diberi dibalas dengan pengkianatan,gaji diambil setiap bulan beri anak bini makan, bila borak coffee house tepuk dada "see the gov can do nothing to & without me, I'm indispensable". Otak ada tapi bijaksana tak sampai.

    ReplyDelete
  11. Makin hari kita lihat semua golongan malaysia dah menyampah dengan UMNO. Do us a favor lah,UMNO terjun saja masuk lubang taik dan dok sana diam2

    ReplyDelete
  12. Anon 12:06

    Cakap serupa org takde pelajaran...heheh
    Harap2 ko bkn calon pemimpin...maaf cakap...

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!