GEMPAR TAHAP BABI! ABBY ABADI DAH BERNIKAH BARU? DENGAN TAKIYUDDIN?

Ini sms yang aku terima dari Kelantan, khabarnya si Abby Abadi ni dah bernikah dengan si YB Takiyuddin. Aku nak tanya korang, adakah sesiapa mempunyai maklumat pasal ni? Benarkah berita ini? Sepertimana yang kita tahu sebelum ini memang Abby rajin ke Kelantan.

Baru-baru ini pun, dia kelihatan di atas sama pentas dengan YB Projek atas keretapi. KLIK SINI

Boleh sesiapa sahkan?

 Adakah ini mesej dari YB Takiyuddin yang diletak namanya sebagai Boo dalam phone Abby? Baik punya nasihat agama ni...he he he

82 Responses to "GEMPAR TAHAP BABI! ABBY ABADI DAH BERNIKAH BARU? DENGAN TAKIYUDDIN?"

  1. eh tolong la...abby abidi nie kan jgn la nk tnjuk baik sngt la..

    ReplyDelete
  2. mcm lah aku tak kenal sapa abby abadi ni...tak yah nak tunjuk baik sgt lah

    ReplyDelete
  3. Haha mrilah mengekeretapikan Abby rmi2 wakkaka

    ReplyDelete
  4. jom naik kereta api! mane ler taw ade abby abadi... (wink2)

    ReplyDelete
  5. cik abadi nie kn....jgn la nk ckp yg pas tu parti yang betol...

    ReplyDelete
  6. sapa abby abani ni nak bg ceramah kat org padahal dia sendiri pun syaitan besar....

    ReplyDelete
  7. semua org tak suka kerja ngan abby abadi sebb perangai dia yg sombong berlagak mengada...mcm dia je yg terbaik pi lah mabuk

    ReplyDelete
  8. abby abadi nie kan sbnarnye ppuan berlagak tau...ske sangat nk menujuk-nunjuk...bajet kaye

    ReplyDelete
  9. aik npe lak nk kwin g kelantan.....kew nk g ambk RESTU tok guru?ambk keramah kew?artis skunk da plek2....

    ReplyDelete
  10. eh bkn die kew yg kena tangkap bercinta dgn jantan muda..apa jadik jantan 2 xmo kew sampai terus bertaubat hahahahahahahaha

    ReplyDelete
  11. ape nak heran dgn betina nie dr dulu perangai mmg mcm sial...bila org dah tau perangai die mula lah die nak tunjuk baik dgn masuk pas bkn ke sapa masuk pas masuk syurga bodoh tahap beruk

    ReplyDelete
  12. Ha nie la contoh manusia bodo nak mmpos....time kecik-kecik org suh mmpos xnk tgk dah besa-besa jd bodo mcm sial....sial laa!!
    Tp lawak pun ade aku tgk.....Abby-abby....klu ye pun ko nk blaja agame....bkn dgn politik......adeh dah mentality jalang tuh jalang la jugak

    ReplyDelete
  13. aduh xpyhlh nk jd bek sgt abby.
    ingt parti pas tu btl sgt ke haa??
    lg menyesatkn org adalah..

    ReplyDelete
  14. sah2 aku nampak dia kuar ngan jantan muda tu ari tu siap peluk2...mmg tak sesuai lsg dia nak tunjuk baik...dgn status janda dia buat mcm tu...ee geli aku tgk.... at last dia msk pas.......ye lah kan klu nak msk syurga kena msk pas...

    ReplyDelete
  15. ala abyy=babi ronjang.....ingt kye 2 ko leh wtpe sje kew????betina sial haram....ha mcm 2 la jd nya....wkakakakakakaka

    ReplyDelete
  16. kalo korang prasn la...npe pas nie asyik nak pilih artis masok parti diorang...sbb diorang nk publicity jew la wei...kalo org biasa msk pas xde pon diorang nk tnjuk gmbar...kalo artis cpt jew....well artis mesti la pandai brlakon...

    ReplyDelete
  17. uish ramainya artis yg banyak wat dosa masuk pas..oh lupa masuk pas umpama masuk sungai gangga celup2 kuar bersih suci..syurgalah menanti

    ReplyDelete
  18. abby abadi ni belagak nak mampus, riak , dia pikir dia seorang je bagus. kenapa PAS suka kumpul sampah sampah macam mereka ni? senang cerita kita buat dosa banyak banyak nanti kita masuk pas dosa semua hilang. undi PAS masuk syurga gerenti pahala weh! Ayuh berzina dan undi PAS!

    ReplyDelete
  19. nak bljr agama bljrlh dgn cara yg btl abby..
    bkn dgn parti politik paham x??

    ReplyDelete
  20. serius aku nyampah tengok aby abadi nie....damn.....

    ReplyDelete
  21. macam nie lah rasanya nak jadik artis...moh la kita jadik artis dapat masuk pas pastu comform2 syurga..ho3..

    ReplyDelete
  22. apa lah pas ni g kutip semua sampah yg dah tak laku bwk masuk pas ni....dah xde org nak msk pas lah tu...tu yg sampai terpaksa kutip jalang msk pas....nnt klu dah terdesak jalang kat chowkit pun drg g kutip gak bwk msk pas

    ReplyDelete
  23. kenapa sejak kebelakangan ini ramai artis masuk PAS? alasan kata nak dekati Islam... persoalannya, nak dekati Islam pergi la kat masjid... perlu ke mempolitikkan agama?

    ReplyDelete
  24. aby abadi nie kan da la blakon x reti...pastu nk tnjuk bagoih....puihhh

    ReplyDelete
  25. mmg lh abby nk msuk pas sbb msuk pas kn blh msuk syurga tros xkshlh dia wat dosa ke apekn! mmg manusia yg bodoh btl prcya sume tu.

    ReplyDelete
  26. aku pelik lah dgn pas ni suke sangat kutip sampah n bangga...malu doh cari lah yg betul2 power

    ReplyDelete
  27. pas ni pun satu kata baik sgt pempuan mcm abby tu bpun dia sapu gak....ceh tak blh bla

    ReplyDelete
  28. abi abadi nie kan ppuan bodo...mesti dye pikir btol kalo dye msk pas mesti dye msok syurga...atau pon sbb bf dye tu orang pas tu yg dye msok pas....

    ReplyDelete
  29. kesianya tertekan sangat sampai sanggup masuk pas hanya kerana nak jantan jew 2 betina xtau malu..dulu bkn men kutuk bekas laki die la sape ag hina...sekurangnya bekas laki die 2 mengaku nie die..pakai tudung dlm simpan maniam

    ReplyDelete
  30. Sial la korang UMNO.....org nk ke arah agame korang ley kutuk....BANGSAT!

    ReplyDelete
  31. Haiyaaa...manyak mising n langsi la ini pompuan...mau hijrah bagut tapi sudah hijrah lagi kuat bunyik kincing , kutok2 n maki hamun olang len...kasi tukat nama lu la..ABBY ABDI..

    ReplyDelete
  32. babi ronjang tuh ape anonymus July 4, 2012 4:17 PM... ko igt ko bagus sgt ke? ok ape die masuk nk kenal agame... yg korang xpuas hati sangat kenape haa?? ini la manusie dibayar Ameno...

    ReplyDelete
  33. semua artis yg dah tak laku pas ambik byr 200 sehari suh ikot drg...ok lah dari xde apa kan.....kesian...blh lah buat duit belanja kan....

    ReplyDelete
  34. cube korang tengok mke abi abadi...sebijik mcm ppuan zaman cave man...buruk sial....try to imagine mke ppuan tu tanpa make up....

    ReplyDelete
  35. Hurm....maen artist plak House PK

    ReplyDelete
  36. A.B.B.Y(anak babi babi yahudi)July 4, 2012 at 4:27 PM

    wei abby....ko 2 murtad...pas2 msok pas ingt leh msok syurga....yahudi sial betina nie.......ko ingt nik aziz FATHER CHURCH kew?g jmpa msok pas ko jd suci mcmbayi bru lahir?artis mmg utang udang kering....murtad!!!!!!!!!!!bako je jalang nie

    ReplyDelete
  37. jalang2 sekoq artis 2 jalang ag abby kerana mempermainkan serta mempergunakan agama..sebodoh bodoh abby bodoh lagi parti pas kerana menyokongnya hanya kerana nak tarik org..ala setakat betina 2 xhairanlah beb carik la org len yg popular ag

    ReplyDelete
  38. Anon 4.27 yang bahalol nak mampos, aku main artis sebab artis ni main dengan YB Takiyuddin katanya, sebab itu la aku lambung bahalol, tonggong

    SO, betul ke Abby ada hubungan dengan Takiyuddin?

    ReplyDelete
  39. apa lah korang ni dia nak bertaubat masuk pas pun tak boleh! bodoh punya UMNGOK!

    ReplyDelete
  40. ni la baruah UMNO,bile org nk blajar ugama dia org x suka......korang mmg sial la,bangsa korang ni mmg gerenti msk neraka la......dia dah dpt kesedaran,thats why dia nk belajar ugama

    ReplyDelete
  41. pas sepatut nyer cari pak aji n ustazah bkn cr bapuk2 tua yg tak laku ni semua untuk ikot drg,i rasa mcm tak sesuai uualllssss

    ReplyDelete
  42. ABBY JALANG TERBILANGJuly 4, 2012 at 4:32 PM

    Pokemak punya tempoyak basi, apa bend akau tulis ni? Apasal la tulisan korang kat sini macam budak tadika je?

    I like abby abadi, lambang jalang terulung! Korang tau tak kenapa Norman Hakim menduakan Abby Abadi?

    Sebabnya Abby ni memang ada simpan budak muda, bila dia kantoi, so dia dengan sengaja kenakan Norman Hakim.

    Norman dah tahu pasal hubungan dia, tapi si dayus tu bukan nak cerai tapi dia simpan pulak bini baru dia hari tu. Aby memang jalang terbilang.

    ReplyDelete
  43. dh biasa sgt Artis sume nk msok PAS..
    sbb ape kononnye sume dosa depa blh hilanglh klu msuk pas.
    klu nk sgt bljr agama pergilh masjid ke pusat2 agama ke nie tak knp mst nk politikkn agama??

    ReplyDelete
  44. Pembangkang-Pembangkang sekalian......aku nk tanya 1 je.....korang nie bengap ke ape?
    otak kt mne? IN UR ASS?
    Cbe korang bce betol-betol isu2 sebelom nie dah yang sekarang
    PAS dah mmg sesat.....dah bkn islam.....dah mcm Syiah dah nie

    ReplyDelete
  45. aku bnci la dgr org ckp nk masok pas nk dekati islam...mcm la kt dunia pas jew yg tau psl agama...rmai lagi la kt luar tu tau lbh pasal agama...nie nk msok pas pon bkn ape sbb dapat msok paper....

    ReplyDelete
  46. siapa kau untuk tentukan orang masuk syurga neraka wahai Anon 4.29?

    ReplyDelete
  47. satu lagi artis murahan masuk pas ingat kn nak tiket masuk syurga je rupa2nye nak payung mas sekali ye nikah dgn yb pas ek kelakar nye

    ReplyDelete
  48. klu abby tu baik sgt laki dia tak cari lain lah beb

    ReplyDelete
  49. This is what we call a BITCH!

    We need to bitch slap her

    bitches love to be bitch slapped

    and PLS bury her alive because she is

    ruining the good name of ISLAM!

    ReplyDelete
  50. belajar agama ngn ustaz kt masjid...bkn dgn yahuhi sial pas 2....siap ngaku ada keramah nabi....sesat...g join ayah pin la....korg la pas y akn msok neraka bb men kn agama...

    ReplyDelete
  51. ala artis yang msok pas tu pon...semuanye artis yg da basi da x laku...

    ReplyDelete
  52. xkn nak belajar agama kene masuk PAS kot,agak2 la abby.........aku x rase nak belajar agama reason dia join PAS,sure de sebab lain.......x logik langsung reason dia nak join PAS,tempat lain x boleh ke nak blajar agama......tmpt lain bwk ajaran sesat ke abby

    ReplyDelete
  53. apa salah nye klu dia dah sedar dr kesilapan dia nak bertaubat skrg...krg ni dr pada nak kutuk2 dia baik bg semangat kat dia lg bgs lah,dapat pahala

    ReplyDelete
  54. apa lah korang ni dia nak bertaubat masuk pas pun tak boleh! bodoh punya UMNGOK!

    July 4, 2012 4:29 PM
    ------------------------------------Waduh...ko ingat PAS tu agama ke? konpom ko nih penganut agama PAS parti ajaran sesat.....

    Org kalo nak brtaubatla dgn memohon keredhoan Allah S.W.T bkn dgn nabi porky niky tu...ingat dia TU FAther nICKY ke . bole amponkn dose org...masyaAllah..dah makin jauh menyeleweng penganut PAS ini.....

    ReplyDelete
  55. xpayahlah cerita tentang ppn sial tu die tu dah mmg terdesak nak berlaki org len sume xmau last2 die kononnya bertaubat utk dapat jantan jew..jantan mana lah bodoh bole nak kat ppn 2..haish jantan 2 pun dah kena nasi kangkang kew

    ReplyDelete
  56. jgnlh terpengaroh sgt dgn pas tu abby..
    kbnykkn pas tu cina yg sokong taw x??
    ape kes?? kalau btl pas tu parti islam,knp bnyk penyokong dia cina??
    cube jwp!

    ReplyDelete
  57. tgk lah ari tu ngan laki muda tu pun tahan bp lama sgt klu perangai tu mcm sial mcm mana nk tahan lama,tgg lah bp lama sgt dia bertahan dgn yb ni pun emmmm

    ReplyDelete
  58. cuba kita tgk artis yg popular yg tak hairan pasal duit semua join umno,tp artis yg tak laku yg dah tua2 ni semua msk pas sbb perlukan duit....nampak sgt kan

    ReplyDelete
  59. kenal sangat dgn abby nie perangai mengalah kn org muda masa brcinta dgn budak muda tu bkn main brkepik mcm laki bini bila bdk tu dh tendang die dan2 masuk pas cari syurga kn bodoh namanye

    ReplyDelete
  60. abby abadi ni sombong ari tu aku jumpa dia kat bb aku senyum kat dia jeling kat aku....dah lah jalan berkepit ngan jantan pas tu berlagak.. org mcm ni ke kita nak jd kan contoh mmg tak sesuai lah beb

    ReplyDelete
  61. eii... i x suke la die... bile2 i shooting je mule la die pandang2 rendah dkt sume orang... kate barang die je la yang original... lepas tu asyik nak bekepit je gengan artis-artis mude lelaki... getik! lepas tuh bler ade YB datang tempat shooting, dan2 die pergi siap pegang2 lagi... hippokrit!

    ReplyDelete
  62. ptt lah abby tak berlakon dah dpt byk duit dr pak aji ni ye...nnt bila dh tak dpt duit dr pak aji ni lg br nampak dia berlakon blk...kita tgg je lah ye dik nok oi

    ReplyDelete
  63. salam.
    luahan hati utk abby

    abby please remove ur gedix pic kat http://absolutelyabbyabadi.blogspot.com

    mcm mana nak jd ustazah n berceramah..bersepah gambarrrrr tak tutup aurat..baru sebulan dua berceramah...

    ReplyDelete
  64. kacang lupa kan kulitJuly 4, 2012 at 5:10 PM

    abby abadi ni adalah seorg pelacur murahan...sebenar nya laki dia norman hakim tu tak salah pun dia yg buat hal dulu scandal ngan jantan lain...sbb tu lah norman pun psg lain jugak...dpt isteri mcm ni sapa lah nak tahan beb...dah lah suka malukan suami dia dpn org tak pnh nak jaga maruah suami sendiri lps tu tunjuk dia je hebat dia lah yg paling perfect....norman just nak cr sbb utk cerai dia sbb tu dia buat kes mcm tu ngan memey sbb dah tak tahan sgt perangai dia...janji lps dr abby nampak tak betapa hina nye si abby ni...dah lps jantan muda jantan tua ni plak dia nak scandal adus xde taste lsg kot betina ni,aku nak sebut nama dia pun aku geli lah beb mcm mana lah jantan g ngan dia tu buek....

    ReplyDelete
  65. Oi Parpukari pegi mampos ah ko dgn puak2 jahanam ko ni! Fitnah ni mmg dah jd makanan & darah daging kome ye mmg bodoh bahalol btl lah...

    ReplyDelete
  66. dari aku tgk big momma yg mcm puaka..baik aku tgk abby...

    ReplyDelete
  67. Salam... Parpu... lepas baca blog ni dan baca blog milik Abby Bangang Abadi... Eh silap... Abby Abadi laa... Screenshot message tu datangnya dari blog dia... Jika lihat artikel berkaitan dengan gambar tu menunjukkan mesej antara dia dan Zul (skandal lama Abby)...

    ReplyDelete
  68. saya xpro mana2.. tapi, apa kata kita lihat diri kita sendiri dulu before mengata kat orang lain.. boleh??

    ReplyDelete
  69. pehh...teruk Abby kena dodol ni..

    ReplyDelete
  70. Anon - July 4, 2012 4:29 PM
    Anon - July 4, 2012 4:37 PM

    Wei!! Apa? Belajar agama dengan PAS? Eherk! Eherk! Eherk! Alamat jadi hamPAS lah si Abby ni. Kau perasan tak kau tu dah gerentikan neraka, aku fikir lebih baik kau belajar lagi Islam sebenarnya. Sementara tu mengucaplah.

    ReplyDelete
  71. Anon - July 4, 2012 5:19 PM

    Kenapa ni beb! Dah hilang akal ke atau dah tak tahan dengan pendapat pembaca? Sememang betul lah kau ni pencacai Pas, sikit sikit FITNAH. Aku dah baca dan faham akan maksud penulis iaitu inginkan penjelasan dan bukanya confirmkan SMS tersebut. Kat mana yang katakana FITNAH tu? Patutlah pencacai macam kamu ni tak paham bahasa rupanya sebab tu semua yang betul kau katakana salah. Itulah, selagi kau duduk dalam kem hijau, fikiran pun dah tak boleh pakai. Bawak lah bertenang dan renung renungkanlah janggut pak lebai kau tu kalau kalau ada makhluk lain yang bergayut.

    ReplyDelete
  72. esuk nisfu syaaban abby abadi akan berada disurau dataran maybank, bangsar lepas zohor bersama ustaz fauzi (jus tokguru)..dtg la dengar ceramah ustazah instant siap dlm masa 2 bln ni

    ReplyDelete
  73. Biarlah abby pun ada prasaan dan nafsu .Dia pun bukan nya tua sangat dan masih ok lagi .....tak pal berilah diapeluang ....takkirlah parti mana dia nak join.Ada sesiapa rugi ?Kepada semua jangan fitnah tuhan marah.Ni siapa yang ajar kutuk dan fitnah orang yang tak sehaluan dgn kita .......masing masin ada bahgiannya .Sekurang kurangnya adajuga cita cita dia nak masuk syurga anda macam mana pulak ...nak masuk neraka?

    ReplyDelete
  74. sudah2 la kutuk dia..cerita yg sudah tu,sudah la..biar la dia nk bukak buku baru..yg dok mengata tu,cepat2 la mintak maaf sb dosa mencaci n mengata ni hanya dapat diampunkan oleh tuan badan sendiri..

    ReplyDelete
  75. ustat pas ni memang mengidam sg nk main ngn abby ni . pat -pat sapa dpt dia punya . janda dh lama tk main memang sedap klu dpt . lepas tu jumpa niki ajis cuci dosa .

    ReplyDelete
  76. Reformasi (bukan Transformasi) dlm PAS menjadikan parti ni dari berjuang utk sebuah negara Islam kpd sebuah PARTI PENEBUS DOSA (dgn bantuan syaitan?).

    ReplyDelete
  77. Jangan suruh drebar bubuh juta2 duit rakyat dalam akaun pompuan simpanan sudah

    ReplyDelete
  78. di akhir zaman ni,fitnah mmg berleluasa. sudah dijangka perkara fitnah memfitnah ni akan terjadi sesama umat Islam sendiri.Semoga kita semua peroleh Hidayah Allah.

    ReplyDelete
  79. Sms 2 januari kot. Blm msok pas g si abby

    ReplyDelete
  80. ptama msuk dlm blog ni... saya tkejut giler baca komen2 org yg pd saya... saya amati mereka semua sdara seagama & sebangsa dgn Abby abadi. Namun smua komen alahai ....tak perlulah kutuk dan mgata dia sbab anda2 smua pun bukannya smpurna sgt. Lihat diri sdiri dulu apatahlagi skrg bulan ramadan ....

    ReplyDelete
  81. setuju sangat....cermin diri sendiri sebelum mengutuk/menghina orang lain...adakah anda rasa lebih mulia disisi allah? Allah tdk suka kepada umatnya yang suka mengata dan menjatuhkan maruah orang lain....

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!