GEMPAR BERAPI! GUAN ENG PULAK ADA SKANDAL DENGAN WAN AZIZAH!?

Ketika Betty Chew, ADUN Kota Laksamana, ditanya di dalam Dewan mengenai dakwaan hubungan sulit suaminya, Lim Guan Eng, dengan bekas pegawai khasnya bernama Ng Phaik Kheng, Betty Chew telah bertindak keluar dewan dalam keadaan marah, tanpa mengia atau menidakkan soalan yang dikemukakan.

Tindakan beliau telah mengundang perasaan tidak puas hati di kalangan rakyat bukan sahaja kerana tidak mendapat penjelasan mengenai isu tersebut tetapi juga kerana sikap yang ditunjukkan Betty amat tidak menepati kapasitinya sebagai seorang ahli politik.

Betty memarahi Datuk Gan Tian Loo yang membangkitkan perkara tesebut di dalam dewan dengan berkata ‘shame on you’ atau ‘tak malu’, malah beliau juga menempelak Speaker Dewan dengan kata-kata yang sama.

Siapa yang sebenarnya tidak malu di sini?

Sepatutnya Betty Chew yang malu kerana bersikap tidak matang dan tidak professional dalam menangani perkara ini. Jika beliau ingin meminta masyarakat melihat perkara ini sebagai isu peribadi rumahtangganya, maka beliau dan suaminya harus terlebih dahulu bersara sebagai ahli politik.

Sedangkan DAP juga sering menyerang musuh politik mereka dengan isu peribadi, jadi kenapakah perlu ada dwi-standard apabila perkara yang sama menimpa mereka? Tidak cukupkah dengan bersikap dwi-standard dari segi layanan terhadap kaum dalam menguruskan negeri yang ditadbir DAP, apakah DAP ingin menunjukkan bahawa parti itu adalah dwi-standard dalam segala segi?

Mungkin menyedari bahawa sikapnya yang marah-marah telah tidak membantu DAP dan suaminya, hatta dirinya sendiri juga, maka Betty Chew dan Guan Eng akhirnya muncul secara rasmi untuk ‘membersihkan’ nama mereka. Betty menafikan yang suaminya mempunyai hubungan sulit dan juga menafikan yang beliau telah menyerang Phaik Kheng ataupun suaminya.

Namun, sekali lagi Betty tersilap kerana dalam kenyataannya membela dirinya, beliau telah mengaitkan isu peribadi Presiden MCA, Dato’ Seri Chua Soi Lek berkenaan skandal beliau tidak lama dahulu. Malah, Betty juga mengaitkan nama isteri Dato’ Seri Chua, iaitu Datin Seri Wong Sek Hin yang langsung tiada jawatan atau kena mengena dengan politik, dengan meminta beliau menasihati Soi Lek agar tidak memanjangkan isu skandal Lim Guan Eng. Lebih lucu lagi, beliau juga meminta Datin Seri Wong menyeru rakyat agar menolak MCA atas alasan skandal Soi Lek itu.

Sebelum menasihati orang lain, Betty harus terlebih dahulu membuat keputusan sama ada skandal peribadi wajar dipolitikkan atau tidak. Kenapakah DAP tidak boleh diserang kerana skandal peribadi tetapi MCA tidak mendapat keistimewaan yang sama?

Kemudiannya, Betty harus membandingkan dirinya dengan Datin Seri Wong Sek Hin yang mana kedudukan mereka langsung tidak setara. Datin Seri Wong bukanlah seorang ahli politik, seperti dirinya dan Datin Seri Wong telah menunjukkan betapa beliau seorang wanita yang jauh lebih kental dari Betty dalam menghadapi isu yang sama membabitkan suaminya. Beliau tidak melatah dan tidak mengamuk apabila ditanya mengenainya. Sebaliknya, seperti juga suaminya, beliau menunjukkan sikap matang, mengakui seadanya dan melakukan yang terbaik untuk mengatasi dan memperbaiki rumahtangga mereka.

Sebaliknya, Betty mengambil masa untuk menafikan dakwaan skandal Lim Guan Eng dan sudah semestinya penafian yang agak terlambat sudah tidak bermakna lagi. Syak wasangka orang ramai terhadap suaminya kini diperkuatkan lagi dengan sikap Betty sendiri.

Lebih buruk bagi Betty ialah apabila Phaik Kheng juga mengambil sikap sama iaitu tidak menafi atau mengiakan apa-apa. Sebaliknya wanita itu meminta Betty menjelaskan sendiri semuanya.

Oleh itu, suka kita menasihatkan Betty agar berfikir sebelum berkata-kata. Jangan terlalu angkuh ingin menempelak sesiapa sahaja yang mampu menggugat dan mengancam kedudukannya. Sikap angkuh akan mengaburi fikiran sehingga menyebabkan seseorang bertindak tidak matang dan diluar kawalan.

Daripada Betty menasihati Datin Seri Wong yang cukup mulia peribadinya, lebih baik Betty memberi nasihat kepada Wan Azizah, isteri kepada Ketua Pembangkang merangkap Anugerah Tuhan iaitu Anwar Ibrahim.

Apakah jenis wanita yang sanggup menjadi isteri kepada seorang biseksual tegar yang terlibat dengan berbagai skandal? Apa jenis wanita yang tetap mengagungkan suami yang tidak boleh menolak tarikan seks dengan lelaki lain walaupun tahu yang ianya sebuah perangkap, seperti yang didedahkan oleh perisikan Singapura? Apakah jenis wanita yang saban hari menyeru orang ramai agar menyokong dan menyanjung suami yang penipu dan pengkhianat kepada negara?

Tak perlu Betty Chew mengganggu Datin Seri Wong Sek Hin, jika terlalu terdesak untuk membela diri dan mengalihkan pandangan rakyat.

Walau apapun yang berlaku, seluruh rakyat Malaysia tahu bahawa suami Datin Seri Wong, bukan seorang penipu tetapi suami Betty Chew, tidak banyak bezanya dengan suami Wan Azizah, iaitu sama-sama ada skandal tetapi tidak mahu mengaku, selain penipu, pembohong, kaki belit, diktator, gila kuasa dan pengkhianat negara.

Blues Madu Beary

73 Responses to "GEMPAR BERAPI! GUAN ENG PULAK ADA SKANDAL DENGAN WAN AZIZAH!?"

  1. Kau ni PK tajuk jgn sensasi. malas org nak baca..bila baca artikel sama dgn blog lain..

    satu lagi kau selalu maki hamun la dlm blog kau..

    tolong la tapis sikit..

    satu lagi kau tak belasah aaron aziz lagi ke?

    kaakakakakakak

    ReplyDelete
  2. Parpukari!!!...he he lucu.. lucu

    ReplyDelete
  3. Anon-anon sekalian, tak lari tajuk, kedua nama suspek ada cuma mereka berdua punya laki kuat hentam betina lain la. Blog aku ni memang kuat maki hamun kepada orang yang macam babi...he he he

    Aaron aziz dah jadi PR la, tak best dah nak bantai

    ReplyDelete
  4. bagus PK..
    citer lagi, citer lagi..

    masalah rumahtangga ni mmg membantu Malaysia utk menjadi negara termaju di dunia..

    jom semua, kita duduk berbincang psl masalah rumahtangga masing-masing..
    bila settle masalah tu nnt, kita akan naikkan ekonomi Malaysia..

    lupakan ajer masalah org miskin tegar, masalah duit KWSP abis guna utk kerajaan semua tu...
    lupakan semua tu!

    hahahaha...

    ReplyDelete
  5. UMNo memang dah tahap bodoh. Semua isu dia gossip tahap tabloid bodoh. Naper tak sentuh isu semasa bagaimana choi soilek kalah debat ngan LIm Guan eng. Penunjuk UMNO akan kalah di pilihanraya nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukti lge pandai kelentong betty dlm hal betina

      Delete
  6. pemimpin kena ada bermoral lah brader! macam mana nak pimpin negara kalau diri sendiri tidak terpimpin?! kau pikir balik sebelum kau cakap! aku tahu lah semua pemimpin pembangkang tak bermoral kahkahkah

    ReplyDelete
  7. Anon PKR haram jadah sekalian!
    apa masalah ekonomi negara kita sekarang?
    kita melayu semua merempat tepi jalan ke?
    ko miskin la skrng nie?
    macam mane ko bkak blog nie pki ape?
    public library pnya computer?
    ish2 asl la bengap susu sangat?

    ReplyDelete
  8. pemimpin kita dah stabilkan ekonomi negara la....korang je masalah!!

    ReplyDelete
  9. Kalau rumahtangga sendiri tak boleh handle macam mana nak handle negara ni, mmg boleh maju pon kalau kita sembang pasal rumah tangga ni sbb ada kaitan dengan negara sekali ya,

    ReplyDelete
  10. Pakatan nie angan-angan nak jadi pemimpin...tapi nk memimpin keluarga pun dah tunggang langgang.....berzina ngan betina len....ada hati nk memimpin negara?
    pui
    pui sampah pakatan

    ReplyDelete
  11. betty tu mmg bodoh.... dasar babi x tahu malu.....pekung sendiri x nampak.......org mcm ni ke kita ptt jadikan pemimpin?????

    ReplyDelete
  12. betty dan wan azizah ni ppuan mcm mane xtau la..bodo nk mampos..laki perangai mcm sial pon nk backup lagi...nie da kena ilmu pengasih yang dasyat ke apa...

    ReplyDelete
  13. ekonomi sekarang amat bagus dari dulu, apa sembang ckp umno tahap bodoh? sapa yg ckp umno bodoh dia tu lah yg bodoh sebenarnya dia tak nampak apa yang PM kita dah banyak tolong kat negara kita ni sekarang.

    ReplyDelete
  14. Anon July 9, 2012 3:52 PM, sekarang ni, ko cakap dengan aku... ko tgk statistik HOUSEHOLD INCOME daripada zaman 1970an samapai sekarang... ko akan lihat peningkatan yang mendadak... sekarang tahap kemiskinan lebih kurang 1%... dan usaha-usaha kerajaan yang dok bagi bantaun BR1M tuh apa? KR1M tuh untuk siapa? TR1M untuk siapa? PM bagi duit balik dekat rakyat supaya rakyat boleh berbelanja... biler belanaja maka akan naik la taraf hidup dan duit yang kerajaan bagi akan rolling balik dapat dekat kerajaan... KDNK dapat naik... PM bagi duit supaya rakyat ada Purchase.. supaya demand ada... bler rakyat beli, dapat la balik duit dekat kerajaan... lepas tu ekonomi-ekonomi dapat dijana sebab ada supply demand... dah ada supply demand, kita xperlu sangat nak bergantung harap pada barangan luar, bantuan negara asing, produk bukan buatan malaysia... SEMUA INI PM BUAT UNTUK PERKUKUHKAN EKONOMI MALAYSIA... sekarang mana bukti kau yang ekonomi malaysia mundur?

    ReplyDelete
  15. apalah klu rmhtgga sndri pn dh tak blh nk handle apatah lg nk hndle ngra nie...confirm hancur pny..

    ReplyDelete
  16. Lagi sial bila ada penyokong pakatan anak haram yang mahu menghalalkan perbuatan Zina, Liwat! Ini parti anak haram memang kena kasi haram la, PRU 13 ni aku akan pastikan semua keturunan aku pangkah BN! Walau aku peminat PAS selama ini tapi sebab mereka nak halalkan benda haram so aku akan ajar mereka

    ReplyDelete
  17. orang2 kaki perempuan ni ada hati nk jadi pemimpin...hak tuihhhh!!! kalo diorang jadi pemimpin...silap2 sume ppuan depa kebas....

    ReplyDelete
  18. Anon PKR ni kita cerita pasal lain dorg ckp pasal lain, benda mmg Wan Azizah and Betty ni dah salah, nak jugak ckp pasal bro Parpu ni kalau nak maki kena tapis lah apa lah,anon pakatan mmg stupid lah! boooooooooo.

    ReplyDelete
  19. pakatan amek alih kepimpinan apa sumber ekonomi yang dorang nak jana? dan ko ingat melayu dapat ke? mimpi lah woi....sedar lah....cina akan amik alih negara kita....ble ko nak sedar

    ReplyDelete
  20. mmg xptut lgsg org2 mcm nie dijdikn pemimpin lh...dasar org xguna!! penyangak pulak tu!

    ReplyDelete
  21. rakyat pun dah boleh nampaklah mana betul mana salah kau spinlah macam mana pun pembangkang yang salah tetap salah! jangan tegakkan benang yang basah! jangan halalkan benda yang haram!

    ReplyDelete
  22. inila masalah kenapa PAKATAN xboleh menang... PAKATAN hanya duduk dan sembang manakala BN buat apa yang disembang... korang buku jingga pun ada masalah... dulu TENTANG HABIS-HABISAN PUTRAJAYA.. sekarang MISI TAWAN HIJAU KE PUTRAJAYA... ini lah die, xboleh fikir panjang dahulu sebelum buat keputusan...

    ReplyDelete
  23. makin hari makin pembngkng buka seluar malu kan diri sendiri....wei betty a/p anjing...lu melalak sama mcm anjing...lu pnya laki pow xleh handle...ada hati nk handle negara?srkg ekonomi stable n elok je...klu lu pnya laki handle..hanrcusss malysia...masa 2 lu pnya laki jd MALE PROSTITUTE LA JWB NYA......WKAKkakakakakakakakak

    ReplyDelete
  24. pakatan nak menang?
    ko ingat manusia nak orang songsang perosak bangsa jadi pemimpin?
    mimpilah....

    ReplyDelete
  25. Tolonglah macam mana nak jadi pemimpin kalau moral xdk?
    ko ingat negara nak maju ke?
    hadoyai....

    ReplyDelete
  26. tak ada masaalah pun dgan ekonomi negara kita smuanya stbel tggoklah sapa yang memimpin negara kita

    ReplyDelete
  27. GUAN ENG, LU PUNYA LANCAU KASI POTONG DULU !

    ReplyDelete
  28. Bler dah jadi pemimpin... memang every single thing orang akan lihat... kalau dah xbaik dan ada masalah rumah tangga, rakyat akan dapat tahu... kalau dah jadi pemimpin memang rakyat sepatutnya tahu personal life pemimpin masing2... dan seperkara lagi... ekonomi Malaysia alhamdulillah ok! takat ni Malaysia tidak terlalu terkesan dengan GFC... kerana apa? ekonomi kita kukuh!

    ReplyDelete
  29. woi!

    BILA ROSMAH NAK PAKAI TUDUNG?

    rumahtangga sendiri x betul, sibuk citer rumahtangga org...
    sbb tu aku kata, " Rumahtangga adalah No.1 kalau nak bg Malaysia termaju di dunia"

    hahahaha...

    ReplyDelete
  30. [Bler dah jadi pemimpin... memang every single thing orang akan lihat... kalau dah xbaik dan ada masalah rumah tangga, rakyat akan dapat tahu... ]

    betul...

    bini kwn lelaki ko pakai tudung x?
    bini Perdana Menteri ko lak?

    ReplyDelete
  31. oh!!! baru aku tahu berzina pakai tudung boleh lah sial? apa pukimak bangsa korang ni? biar atas terbuka jangan bawah terbuka!

    ReplyDelete
  32. Kalau berzina, berkhalwat rakam video seks pakai tudung xpe la?
    bawah telanjang bulat aslkan pakai tudung xpe la?
    oi anon 5:17 pm ko nie asl bodoh nak mmpos ko nie?
    ko kafir laknat nie....pegi mmpos la

    ReplyDelete
  33. jgn nilai org dgn pakai tudung ke x? yg bertudung pun belum tentu baik... cth depan mata dah ada tp bt x nampak.........

    ReplyDelete
  34. BERZINA, LIWAT sume tu xpe la? xpe dik... pki tudung... sluar xpayah... xpe... UNDI PAKATAN KOMPOM MASUK SYURGA KAN? MASALAH LIWAT ANWAR XPE PULAK YE?

    ReplyDelete
  35. Bini guan eng kne pki tudung gk la klu jd pemimpin?
    kah...kah

    ReplyDelete
  36. Dari mengumpat, memburuk-burukan orang lain....lebih baek kita berdoa supaya hati PM terbuka memakai tudung....knp pasal ini nak jadi isu negara?
    matang lah sikit

    ReplyDelete
  37. ko ingt da pkai tudong kra bek da?pukimak ko....bini najib je y ko nmpk...y len ko ttp mata....mcm sial la....

    ReplyDelete
  38. lepas ni nak berzina kita pakai tudunglah? senang sebab pembangkang kata ZINA HALAL JANJI PAKAI TUDUNG! kahkahkah terserlah kebengapannya

    ReplyDelete
  39. Jawab la anon 5.17? Anon-anon bawah tu dah tanya, ZINA LIWAT dan smeua MAKSIAT halal janji pakai tudung kan? Patut la banyak video awek-awek melayu berzina bukak bawah tapi tudung tarak bukak punya!

    Tah-tah anon 5.17 ni pun sama kot, sabit tu dia marah tak pakai tudung, kira dia nak bagi mesej suruh buat la apa dosa pun, janji pakai tudung ek?

    Ini saja ke Islam di mata anjing-anjing Pakatan?

    ReplyDelete
  40. anon July 9, 2012 5:15 PM...asal ko bengap sngt,ko bebal ke......kirenye ko nk ckp berzina tu xpe,liwat tu xpe tp x pakai tudung berdosa.....klu dah bodo jgn nk tunjuk pandai plak,ko blajar agama kat mane.....

    ReplyDelete
  41. pembangkang dah hbis modal ke.... isu tudung pun nak dijadikan persoalan.. pukimak babi cina guan eng yg terlibat dgn skandal seks tu x pula dinilai ...... apa kes

    ReplyDelete
  42. kita gaduh dan tanya masing-masing bler rosmah nak pki tudung... sepatutunya kita berdoa supaya dia terbuka hati untuk pki tudung... BUKAN MENGUTUK TETAPI BERDOA... BUKANKAH SEBAGAI ORANG ISLAM KITA PATUT DOAKAN KEBAIKAN ORANG??? ISLAM JUGA TIDAK PERNAH MENGAJAR UNTUK MENGUTUK ORANG LAIN... SEDARLAH PARTI YANG MEMPERGUNAKAN AGAMA UNTUK PENGUASAAN POLITIK (PAS), AGAMA MENGAJAR NILAI_NILAI MURNI>>> KALAU KAU BETUL ISLAM KAU XKAN MENGUTUK ATAU BERTANYA KENAPA-KENAPA, TAPI KAU AKAN BERDOA KEPADA ALLAH SUPAYA HATINYA TERBUKA MENERIMA HIDAYAH ALLAH...

    ReplyDelete
  43. terserlah kebodohan anon pakatan ni, buat maksiat keburukan semua takpe asalkan pakai tudung, eh zaman sekarang pon bawah pakai ketat2 tunjuk semua benda tapi pakai tudung takpe lah? asalkan pakai tudung?bodoh

    ReplyDelete
  44. Wan Azizah pakai je tudung tapi mata buta, laki dia dah terang2 pnstar tapi tak ngaku, mesti kena manderem ni.
    wakakakakaakaka

    ReplyDelete
  45. bkn sume yang pkai tudung tu baik...and bukan sume yang x pkai tudung tu jahat..allah akan bagi hidayah pada sesiapa sahaja yg allah nk...so kita xde hak nk tyn ble seseorang tu nk pkai...kalo pakai tudung hati tu busuk pon xgne jgk...

    ReplyDelete
  46. woi..cuba ko pikir sikit... byk lg masalah negara lain yg lebih teruk.. perkara mcm ni x sepatutnya dijadikan isu oleh haram jadah pembangkang....... isu rumah tangga hal peribadi masing2.... betulkan diri ko tu dulu sblm nak betulkan org lain.........

    ReplyDelete
  47. pembangkang da abes modal la tu xtau nk ckp apa...itu yang dok ckp psltudung

    ReplyDelete
  48. mknanya klu berzina sume tu xpe ye.. tp mst bertudung.. mcm tu ke??
    ape ke bodohnye kau nie pembangkang!

    ReplyDelete
  49. [ko ingt da pkai tudong kra bek da?pukimak ko....bini najib je y ko nmpk...y len ko ttp mata....mcm sial la...]

    kahkahkah..
    ayat-ayat yg kompom bini ko x pakai tudung!

    make-up pun kompom tebal psl nk cover muka hodoh..
    wakakaka..

    ReplyDelete
  50. tak semestinya org yang pkai tudong tu baik dari pandangan mata sahaja hati berbeza-2 klau yang pkai tudung perangai mcam setan pun tak guna

    ReplyDelete
  51. [woi..cuba ko pikir sikit... byk lg masalah negara lain yg lebih teruk.. perkara mcm ni x sepatutnya dijadikan isu oleh haram jadah pembangkang....... isu rumah tangga hal peribadi masing2.... betulkan diri ko tu dulu sblm nak betulkan org lain.........]

    haaaa, pandai pun..
    ko rasa tajuk besar yg kita dok reply-reply ni, kt blog UMNO ke atau kt blog PR?

    hahahaha..

    ReplyDelete
  52. [kita gaduh dan tanya masing-masing bler rosmah nak pki tudung... sepatutunya kita berdoa supaya dia terbuka hati untuk pki tudung... BUKAN MENGUTUK TETAPI BERDOA... BUKANKAH SEBAGAI ORANG ISLAM KITA PATUT DOAKAN KEBAIKAN ORANG??? ISLAM JUGA TIDAK PERNAH MENGAJAR UNTUK MENGUTUK ORANG LAIN... SEDARLAH PARTI YANG MEMPERGUNAKAN AGAMA UNTUK PENGUASAAN POLITIK (PAS), AGAMA MENGAJAR NILAI_NILAI MURNI>>> KALAU KAU BETUL ISLAM KAU XKAN MENGUTUK ATAU BERTANYA KENAPA-KENAPA, TAPI KAU AKAN BERDOA KEPADA ALLAH SUPAYA HATINYA TERBUKA MENERIMA HIDAYAH ALLAH...]

    aku setuju..
    harapnya ramai org mcm ko dlm UMNO, boleh didik ahli-ahlinya berfikiran & menjawab mcm ko..

    kalau ko baca dr atas..
    apa pandangan ko bila tgk ahli-ahli korg mencarut, menghina bagai?

    cer citer, cer citer..
    hehehe...

    ReplyDelete
  53. tolonglah jawab soalan nie....BERZINA, LIWAT, BERKHLWAT SEMUA KALAU PAKAI TUDUNG XPE LA?
    TELANJANG ASALKAN PAKAI TUDUNG XPELA?
    ISLAM BAGI KITA BERZINA KE?
    ISLAM BAGI KITA MEMBURUKAN LAMBANG KEAGAMAAN KE?
    CBE JAWAB WAHAI PAKATAN-PAKATAN YANG XDK IDEA

    ReplyDelete
  54. wei anjing aq kwin pow x...gf pow aq cri y phm agama...bkn pkai tudong tp puki bwh buka...ko ingt pkai tdong da bgus kew lau agama pow xtaw....

    ReplyDelete
  55. Lu orang nak bincang atau bergaduh sini tarak hal punya, jangan nak promo blog orang lain kat sini ya anon2 bahalol jenis bodoh tahap copy paste punya!

    ReplyDelete
  56. http://myibrah.com/jawapan-kepada-alasan-mereka-yang-tak-nak-menutup-aurat

    ReplyDelete
  57. [Lu orang nak bincang atau bergaduh sini tarak hal punya, jangan nak promo blog orang lain kat sini ya anon2 bahalol jenis bodoh tahap copy paste punya!]

    ohhh, patut la hilang..
    hahaha..

    sorry, PK..
    janji x buat lg dah..
    hehehe...

    ReplyDelete
  58. RAMAI JE ORANG DALAM UMNO BERDOA UNTUK PEMIMPIN YANG BERWIBAWA...TETAPI DISEBABKAN OLEH PEMBANGKANG MACAM KORANG LAH KITA ORANG TERPAKSA MENGUNAKAN KATA-KATA KESAT DISEBABKAN MENTALITY DAN TAHAP IQ KORANG TERLALU RENDAH....RENDAH LAGI DARI BUDAK DOWN SYNDROME

    ReplyDelete
  59. Anon sial ni, dia nak orang pakai tudung! Berzina takpe, meliwat pun halal, pastu maksiat pun ok cuma takleh mencarut padahal Nik Aziz babi kata Tuhan pun mencarut..hmmmm sial la ugama PAS NI

    Lagi satau anaon anak haram yang suka Tudung tapi halakan Zina dan Liwat, memang PAS ajar ko mcm ni ya?

    ReplyDelete
  60. Anon July 9, 2012 5:41 PM,

    betul apa kau cakap sal tudung... tapi masalah nye LIWAT ANWAR IBRAHIM TUH MACAM MANE? KO HALALKAN LA? mana lagi teruk? LIWAT DAN ZINA kan? da tu, PAS BOLEH KATA KARAMAH NIK AZIZ SAMA MACAM NABI? PAS BOLEH KATA UNDI PAS MASUK SYURGA?

    ReplyDelete
  61. apasal nk wat isu pasal tdung nie??
    kiranya kau kta berzina tu xpelh ye?? tp tdung mst mau pakai. mcm tu ke?? PAS mmg btl2 menyesatknlh!!

    ReplyDelete
  62. PAS PARTY ISLAM KE?
    SI NIK AZIZ TUH KO PK APE?
    MENGAKU DIRI SENDIRI NABI....PENGIKUT PUN XMENAFIKANNYA.....KO DAH TAU KAN DALAM AL-QURAN APE BALASAN DIE KEPADA ORANG YANG MENGAKU NABI DAN PENGIKUTNYA?
    KALAU KO BETOL SEORANG ISLAM....TOLONGLAH SEDARKAN DIRI.....KERANA PINTU HATI APABILA ALLAH DAH TUTUP MEMANG XKAN BUKA LAGI DAH BAGI SEEORANG YANG KUFUR

    ReplyDelete
  63. ingt pas 2 btoi kew?kelantan paling byk rumah pelacur....2 y ko bangga2 kn?rakyat kelantan byk y jd pelacur?pkai tdong plak 2...mcm 2 ke?jual puki tp tudong pkai?mmg btoi2 dajjal pengikot2 pas

    ReplyDelete
  64. alhamdulillah...
    mmg aku sajer bukak citer tudung tu..
    at least mana-mana yg x pakai tu, balik nnt dia fikir balik..

    kalau korg berubah tang tu, insya'Allah korg start slow-slow pandai pilih yg mana satu fact & mana satu fitnah..

    ok sedara-sedara Islam ku semua..
    aku chow dulu!!

    assalamualaikum..
    x jwb dosa tau..

    ReplyDelete
  65. ni la ajaran PAS,apa saja lu mau bikin xpa janji lu pakai tudung....lu mau zina ke lu mau liwat ke lu mau jd gay ke lu mau jd lesbian ka lu mau kongkek sapa pn xpa janji lu pakai tudung....so kepada perempuan2 yg nk jd pelacur,anda just pakai tudung sahaja and anda xkn dapt dosa jd pelacur janji pakai tudung

    ReplyDelete
  66. kepada anon yang membela sangat pakatan
    kenapa la ko nak mengelabah sangat?
    die xpakai tudung apa ko risau?
    ekonomi negara tergugat ke pasal x pakai tudung?
    kerja tetap jalan....ekonomi meningkat...pembagunan berjalan sebab kerajaan tahu apa itu moral dan etika.
    bukan macam pembangkang....belum dapat kuase lagi dah buat macam-macam hal....aku xnak PM aku seorang homosexual....seorang yang mengaku nabi...seorang yang ingin membuang bangsa negara dari tanah air sendiri.....ko nak?
    klu ko nak terpulanglah kepada kau...kubur masing-masing.....

    ReplyDelete
  67. tuh la die dah xdapat nak jawab pertanyaan orang ramai die bla macam tuh je....nie la contoh pakatan lari dari persoalan...

    ReplyDelete
  68. cina suka buat hal suka bankitkan isu-2 yang tak masuk akal nak tunjuk pandai tapi bodoh nak mampus lu mati lagi bagus....

    ReplyDelete
  69. wei pembangkang2 xberpelajaran sekalian xpayahlah disoalkan isu DS Rosmah xpakai tudung xda kena mengena dgn tajuk diatas..da xreti nak membangkang ngaku jela..nak fitnah buat cerita xlogik dan lari tajuk mmg sifat semulajadi korang sejak turun temurun..sekurangnya xpakai tudung pun moral tetap dijaga oleh beliau..bkn mcm pembangkang seks 2 bg korang benda biasa je..kan3..KEH3

    ReplyDelete
  70. pr memang mcm haram jadah,bini depa pakai tudung tapi p*&^ bagi kat laki org,apa punya suei laaaaaaaaa.

    ReplyDelete
  71. [klu ko nak terpulanglah kepada kau...kubur masing-masing..]

    ohh, kubur sendiri-sendiri..
    nnt ko dah mati, ko guling-guling sendiri masuk kubur ke?

    bkn nnt org-org masjid gak yg tlg settlekan semua ke?

    ini la cth org taksub parti sgt..
    lupa Allah tu Tuhan..
    wakakakakaka...

    ReplyDelete
  72. ^orang atas aku nie bodo yang teramat wakakka
    ade orang kongsi kubur ke bahlul?

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!