CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Thursday, July 19, 2012

GEMPAR BERAPI! BUKTI GUAN ENG RACIST SEMAKIN BODOH SETELAH KANTOI SKANDAL RAINBOW!

Lagi drama terbaru dari pihak DAP di penang, kali ini Guan Eng serta Gerakan yang membuatkan Penang jatuh ke tangan DAP berpakat sambil upah pekerja pelabuhan Pulau Pinang telah membuat kenyataan bahawa mereka tak mau orang luar ambik alih Penang Port!

Apa lancau ni wei? Itu hari aku dah tulis pasal isu orang luar ni, KLIK SINI

Kalau ya pun nak main sentimen kenegerian ni, tengok la balik CM Penang tu, orang dah siap buat gambar lastik nak halau dia keluar dari Penang, then apasat mau cakap orang luar takleh masuk ke Penang Port?

syed Mokhtar orang Kedah la bodoh, Penang asalnya dari Kedah kan? Kesian kan korang ni wahai rakyat Pualau Pinang? Senang-senang je kena tipu dengan Cina DAP ni! Kah kah kah

Perlu ke aku nak tulis panjang lagi?

40 comments:

  1. ape ke sial cina keparat nie...y org melayu diam je asal...wei melayu lg baik syed mokhtar ambk port penang dari cina sial 2...ank haram guan eng nie mmg sial la...sangup jadi hamba cina mkn babi

    ReplyDelete
  2. Cina memang bahlol semua dorang nak! tapi bodoh tak reti handle! semua projek besar kau nak sapu kalau boleh dengan malaysia malaysia kau nak sapu apa bodoh kau ni guan eng? Kau dah lah pentingkan bangsa kau pastu kau tipu melayu ! celaka kau ni. kau tolak syed mokhtar sebab dia melayu ISLAM kan cibai? baru jadi CM perangai dah macam gampang kalau jadi PM? lagilah macam anak haram! kahkahkah

    ReplyDelete
  3. ape kejadah la org2 pinang nie....bngsa sendiri nk ambk alih korg smua bising....tp cina ambk aleh control ekonomi xpe lak...seronok korg...lau syed mokthar nk ambk korg bising...pikir2 la

    ReplyDelete
  4. semua rakayt peneng kene sogok,sape nk bukak mulut menentang guan eng.....tambah2 cina yg mkn babi kat peneng tu,xkn diaorg nk jatuhkan bangse sendiri kat peneng tu.....guan eng ni mmg bodoh tahap paling max punya,sendiri org luar nk ckp syed mokhtar org luar.....nmpk sngt diaorg takut dengan bangse islam,sebab tu xmo bg syed mokhtar beli peneng port tu

    ReplyDelete
  5. ha tu dye cina mkn babi da meroyan...nie yg melayu2 dok diam pasal pa...korg nk penang jd mcm singapura ka?cina conquer hbs...melayu kna tendang...ssh melayu2 skrg nie...smua dengki ja...cek xphm la

    ReplyDelete
  6. Mcm2 propaganda guan eng ni nak cuba elak penswastaan pelabuahan penang... Dia ingat dgn sogok ramai2 pekerja kat situ bleh tolak kot idea tu tp dia silap byk la sbb ramai dah tau cina busuk anjing ni mmg pukimak rasis yg klu bleh nak hapuskan bangsa melayu... Bangsa melayu kat penang pun dah tau la taktik ko guan eng.. Mmg confirm pelabuhan tu akan diswastakan.. Ko bleh bungkus kain baju ko tu balik cina naik tongkang la.. Dasar perempat x sedar diri

    ReplyDelete
  7. cina memang keparat bro kau kena paham sebab dah bangsa dorang memang bangsa celaka bro , guan eng konon nak bertahankan hak melayu lancau pertahankan ! dia kalau jadi pm mesti dorang tukar pelembagan semua babun punya cina

    ReplyDelete
  8. cm haram je perangai melayu kat peneng ni,bangse sendiri dy org pijak....bangse yg makan babi dy org jilat cm sial,dasar melayu yg bodoh tahap gaban....pe korang dapat dengan sokong guan eng tu,dy hari2 duk kencing kat korang and korang leh percaye semua yg dy ckp.....guan eng mmg xmo bg islam yg ambik alih sbb dy org nk konker malaysia ni,guan eng nk jadikan semua melayu hambe mereka....sekarang sape yg racist,melayu ke cina

    ReplyDelete
  9. mohon penceraham mengenai skandal rainbow... kenapakah ia dinamakan rainbow?

    ReplyDelete
  10. Government should be firm in their decision. If TS S. Mokhtar is fit to handle it then just award it to him. No questions ask. Km lge he himself is not from penang so what the hell is he making all sort of resentment. He is definiteky not in anyway connected to penang. Tell him he should get lost. We should support TS Syed Mokhtar.

    ReplyDelete
  11. aku xtahu kalau korang perasaan ataupun tidak, tapi kalau kita tengok senario politik yang dimainkan oleh DAP hampir sama dengan dasar pecah perintah british dahulu...

    setiap percatuan politik yang mereka lakukan semuanya ada kepentingan diri DAP sendiri...

    kita tengok kawasan-kawasan yang dipegang DAP, hampir kesemuanya tempat yang strategik untuk ekonomi mereka dan negara...

    itu satu hal, hal lain pula, DAP sengaja melagakan antara saudara Islam UMNO dan PAS dengan memberi janji-janji manis pada PAS...

    setiap kali ceramah pakatan rakyat kita akan dengar laungan takbir! biarpun ceramah tersebut bukan berkaitan langsung dengan perkara yang melibatkan kebesaran Islam mahupun Allah S.W.T...

    sedarlah rakyat malaysia bahawasanya DAP meggunakan dasar pecah perintah british untuk menjajah kita semula...

    ReplyDelete
  12. Assalammualaikum. Saya ada soalan kepada penyokong Pakatan Rakyat especially penyokong PAS (mohon maaf PK kerana lari topik)

    SOALAN 1
    Kenapa PAS Kelantan masih tidak laksanakan hudud sedangkan sudah lulus di Dewan Undangan Negeri, sudah dapat perkenan Sultan Kelantan sebagai Ketua Agama Negeri dan tidak dihalang Perlembagaan Malaysia?

    SOALAN 2
    Kenapa PAS benarkan kalimah Allah digunapakai oleh Kristian Katholik di Malaysia sedangkan bersalahan dengan surah Al-Ikhlas?

    SOALAN 3
    Kenapa Pakatan Rakyat masih tidak didaftarkan sepertimana Barisan Nasional?

    SOALAN 4
    Kenapa PAS boleh bekerjasama dengan DAP tanpa syarat tetapi mengenakan syarat dengan saudara seIslam iaitu UMNO?

    SOALAN 5
    Kenapa PAS sokong Anwar Ibrahim sedangkan jelas Anwar Ibrahim menyokong pluralisme dan Israel?

    SOALAN 6
    Kenapa Anwar Ibrahim ingin mengqazafkan Saiful Bukhari Azlan di bawah hudud yang memerlukan pendakwa mengemukakan 4 saksi yang tidak fasik tetapi menolak qazaf di bawah ta'zir yang membolehkan bukti qarinah untuk pendakwaan?

    JYang lain, nanti dululah. Mohon dijawab dengan ilmu dan bukan nafsu. Kalau tak mampu, baik diam dan belajar dari mereka yang mampu menjawab.

    ReplyDelete
  13. cina mmg bodoh mcm babi tp yg sedih bila tgk cina bodoh kn melayu lg teruk dr babi..blh pulak melayu dgr ckp cina dan ckp tan sri org luar...buka lah mata org2 penang fikir dgn waras sapa org luar sebenarnya..jgn bg cina mebinasakan penang port tu biarlah tan sri syed mokhtar yg ambik alih penang port sekurang2nye melayu sng dpt keje..buka mata n otak utk pikir bkn main dgr ckp cina babi jer

    ReplyDelete
  14. Pada asalnya semasa zaman british menjejak kaki ke Kedah, Sultan Kedah dengan berbesar hatinya menyewakan Pulau Pinang kepada warga british untuk dijadikan pelabuhan dan gudang menyimpan barang mereka.....maksud sewa disini apa yang anda faham?
    bila tuan mahunya kembali dia boley ambil balik hak dia pada bila-bila masa sahaja.....jadi tiada istilah wujudnya Pulau Pinang....ia salah satu dari negeri Kedah....jadi Syed Mokhtar memang berhak dalam apa segi sekali pun

    ReplyDelete
  15. MELAYU PUN BODOH PERCAYA SGT VKAT CINA MKN BABI TU....DAH TERANG2 KIAta nampak permainban guan babi tu napa mesti nak sokong dia lg..cuba lah semua melayu bersatu kat penang tu comfirm guan eng tuakan bungkus blk cina....

    ReplyDelete
  16. aku xpaham dgn org penang nie diaorg nie paham x maksud org luar...kalau paham guan eng pun org luar kn so ape masalah nye...guan eng takut kalau penang port tu tna sri yg ambik maka hilang lah poket tebal die tu yg die bodoh kn org penang

    ReplyDelete
  17. So sad to see kaum melayu sendiri menjual bangsa sendiri untuk duit yang hanya mmpu thn dlm masa 3-6 bulan....kerana kesingkatan pemikiran dan akal mereka dikaburi akan masalah dan dalang sebenar perkara ini.....alangkah pilunya hati apabila dahulu negeri sendiri yang makmur kini ditakluki oleh bangsa bukan melayu.....bangsa berpecah belah kerana masing-masing mementingkan diri sendiri
    sedarlah wahai anak-anak melayu sebelum negara kita dijual dan bangsa kita dilupuskan......

    ReplyDelete
  18. melayu bodoh dpt 20 rgt g main betina ...cina haram jadah plak pandai senang2 je drg beli melayu...drg mkn 210 ju7ta melayu dpt 20 ringgit....bgs lah

    ReplyDelete
  19. lagi mau bikin drama ka guan eng,lu sendiri sogok itu pekerja then u suruh dia org ckp semua ini....lu mmg sial la guan eng,lu sama babi xdak beza.....lu takut ka ini peneng port itu syed mokhtar beli,xmau bg dia beli lu buat macam2 drama.....lu sedar la diri dulu guan eng si rainbow,lu fikir dulu sebelum ckp....jgn ingat melayu baik sama lu org so lu org boleh pijak kita org punya kepala,lu org boleh jadikan kita lu org punya hamba....jgn cari pasal sama melayu,jgn bikin melayu naik angin

    ReplyDelete
  20. apa ni orang2 pelabuhan kena tipu dengan cina DAP? DAP ni mmg babi mcm yahudi racist like shit. apa lagi yang boleh dikatakan?

    ReplyDelete
  21. orang melayu pon pi ikuuutt cakap si DAP bodoh tu,Guan Eng ingat dia dah dapat penang dia boleh conquer semua benda? apa bodoh nya Guan Eng ni, sebab dia ni lah buat nampak cina2 lain hina you know. cina2 cmni kita kena sula dorg baru dorg tau

    ReplyDelete
  22. THIS CHINESE IS CRAZY YOO!!!
    HE IS GETTING TO HIGH UP AND DOPED TO KICK OUR MALAY ASS AND THEY ARE STILL SOME FREAKING MALAYS WHO KEEP ON WHIPPING HIS ASS?
    FFS COME ON PPL CANT U REALISE THAT THIS PAKATAN IS A FAIL PARTY
    THEY CANT EVEN COME UP WITH A SHADOW GOVERMENT AND NOW THEY INTEND TO TAKE MALAYSIA?
    WE WILL GO DOWN AND WORST THEN INDONESIA IF THIS HAPPENS

    ReplyDelete
  23. On 1 January 1994, Penang Port Sdn Bhd (PENANG PORT), a company fully owned by the Minister of Finance (Incorporated), has taken over all facilities and services from the Penang Port Commission.

    PENANG PORT is licensed by Penang Port Commission to operate, manage and maintain all port facilities and services.

    It is structured to operate effectively and efficiently under the supervision of the Corporate Services Units (CSU) and Strategic Business Units (SBU)

    Guan Eng is looking for power and one of it is penang port...

    most economic players in malaysia are chinese and the very fact that TS Syed Mokhtar is one of the richest man in Malaysia upsets them...

    the chinese were favoured by the british to rule economically and that is what DAP wants, to rule the economy and give it all to the chinese (like Singapore)...

    the governments effort of making kedai rakyat 1 malaysia has welcomed many 'evil eyes' towards the enterprise...

    we often say that the government is oppressing us but in reality it is usually the economists that opresses everyone!

    who raises the costs of everything in the world? the government? gold value fluctuates, oil rises, rubber increases all of that stuff is it the governments fault?

    everywhere in the world we can see this pathetic pattern of human thinking... blaming the problem not the cause...

    now back to the issue, DAP is continuing communism and british break and rule concept... that is why u can see many chinese use big and nice cars and houses, can afford to go on vacation overseas, wear designer brands etc...

    why can they? because of racial economic monopoly done by the british in their favour...

    wake up rakyat! wake up! TS Syed mokhtar is trying his level best to break this racial monopoly... he needs everyones support because the barrier is too damn thick! let Penang Port be under TS Syed Mokhtar's group of companies and we shall see a better more economically balanced nation

    ReplyDelete
  24. org melayu kat penang tu mmg bodoh sgt2..asyk dok sokong sgt cina gampang tu smpaikn TS Syed Mokhtar nk amek alih pon diorg tak sokong..

    ReplyDelete
  25. orang2 yang sokong DAP tu da gelap hati xleh nak nmpk kebenaran...yang pling sakit hatie...orang melayu sanggup sokong cina hati busuk, tp x sokong bangsa sendiri...

    ReplyDelete
  26. syed mokthar mmg patut pon ambik penang port sebab dia orang melayu...syed mokthar lagi bijak dari cina...cina bodoh tu pon bkan nye orang penang...so apa masalahnye kalau syed mokhtar ambil alih...

    ReplyDelete
  27. wei cina haramjadah ni...hanya akn bantu bangsa dia ja...bangsa lain diorang buat hamba...korang sanggup ke jd hamba cina yang zalim..sedangkan korang leh dpt pemerintah yg baik dan adil...masih lagi korang syok nk sokong pembangkang...cina ni ska tikam belakang lah wei...sedar2 la korang yg msh x sdar tu....

    ReplyDelete
  28. Salam Parpu,

    Gempar atau tidak ni??

    Lajim Ukin kompem nak join PKR, nak istihar pada 29 Julai, siap jemput Nuar, jemput LGE ke majlis berbuka puasa rumah dia di Buoeffort. Arahkan org datang 5 hingga 10 ribu org..

    ReplyDelete
  29. aku memang sokonglah kalau tan sri syed mokhtar ambil alih penang port...cina ni tahu melingkupkan penang port je...dah sampai masa orang melayu pula yang memerintah...cina plak duduk dibawah ....

    ReplyDelete
  30. 1. In Lim Guan Eng was charged between 1994 to 1998 for inciting hatred or contempt or to excite disaffection under Sedition Act for causing 'disaffection with the administration of justice in Malaysia'. Lim was also charged under Section 8A (1) of the Printing Presses and Publications Act 1984 for 'maliciously printing' a pamphlet containing allegedly 'false information'.
    2. He was imprisoned for a year and released from prison in 1999.
    3. Barred form entering politics for 5 years, he managed to gain a victory in 2008 general election.

    4. By character development, his similarity with Anwar has no difference. Former two convicts then collaboratting together to continue to oust BN government to the last straw. Both their strategies have definitely sought to achieve similar main objective which is to ‘cause hatred, revenge against BN lead to the downfall’ .

    5. Only the ignorant Malay simpletons who cannot understand the struggles of LGE who wants to abolish the rights of Malays would join the DAP.

    ReplyDelete
  31. Permulaan bisnes tan sri syed mokhtar selalunya sukar, tapi success akhirnya

    ReplyDelete
  32. Go syed mokhtar ambik penang blk selamat kan melayu dr cina babi tu pls

    ReplyDelete
  33. Penyokong2 dap hari2 mkn babi tu pasal lah hati drg gelap tak nampak apa pun.. Aku tak tergejut lah klu satu hari nnt pekerja2 kat sana tak dibenarkan sembahyang n azan tidak dibenarkan sbb aku dah dgr n nampak byk benda2 mcm ni tp blm di besarkan lg hal ni sbb ada gak melayu anjing yg turut je perintah pukimak tu

    ReplyDelete
  34. Haram jadah punya cina hari2 mkn babi nk kongke penang plak... Elok2 skrg kita g penang cr nasi kandar satu hari nnt kita g penang jumpa nasi babi je ha mcm mana sapa nak jeb... Sebelum terlambat kami mintak tlg sgt kat syed mokhtar supaya selamat kan penang

    ReplyDelete
  35. Aku kan mmg begang ngan cina haram ni... Anta dia blk china lah wei aku g penang tu skrg aku tgk dah tak de apa dah tak best mcm dulu lah... Harap2 dapat ubah penang tu jd tempat islam blk

    ReplyDelete
  36. Ari tu aku g penang aku rasa sedih sgt apabila aku tgk dan dgr bila azan sedang berkumandang time tu pub kat sebelah pasang lagu kuat2 sama kuat dgn azan... Apa dah jadi bi kita berada di negara islam atau yahudi kenapa blh benar kan pub bukak kat sebelAh masjid.... Cde sedikit respek pun mereka dgn agama kita....

    ReplyDelete
  37. macam harta bapak ko ke penang 2 guan eng??nak jadikkan penang as singapore la si cina2 xcukup ilmu nie..cina dah mmg bangsa keji 2 aku dari dalam perut mak aku dah tau..tp yg melayu boleh sokong die..apa la die kasi kat org..mangkuk hayun betol

    ReplyDelete
  38. hai aku pg mana2 mmg cukup pantang tngk cina..depa 2 bkn setakat penang dekat mana2 pun nak konker..bg depa perniagaan 2 depa la kononnya raja..podah dei..korang 2 pengotor mcm 2 hati korang...tp skrg ko dah xbole buat apa2 dah guan eng org dah tahu ko 2 najis gila skandal sial..

    ReplyDelete
  39. bodoh2 melayu penang ni,bangsa yg makan babi yg diaorg jilat,bangsa sndiri di ketepikan..trlalu taksud dgn cina sial..
    dasar melayu BODOH!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  40. kalau bukan org penang jgn dok cakap banyak la woi,syed bukhari awat mai nk ambil penang port pulak,wat tender terbuka la sapa nk ambik penang port ni,bukan bleh bagi mai pas2 ja,ni bukan harta bapak syed tu,dari dulu lagi pnang port bukan bawah kerajaan negeri. bawah kerajaan pusat la bangang,sedaq2 kediri la,dulu masa hampa jadi kerajaan abes harta melayu penang hampa sapu,semua yg dok ada hampa lego habes,menara umno penang pn atas tanah wakaf,la ni dok menyalak plak,xbleh nk spu harta org melayu dh kot,cina ka,india ka,mat saleh ka,hatta kerajaan langit pn mai la jadi kerajaan penang ni,kami xkisah selagi buleh dok memerintah elok2,umno jgn dok gila meroyan dh,50 thun kami dh bagi peluang,habes hampa juai dan tutuh harta kami,la ni pun ada hati nk suurh pilih umno,apa punya ser la hampa ni

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!