GEMPAR BERAPI! APA MASALAH DENGAN LOGO HARI MERDEKA DAN LAGU JANJI DITEPATI NI?



Sejak dua tiga hari lepas banyak sudah orang komen pasal LOGO dan LAGU kemerdekaan kali ini. Kita tak nak cerita pasal tema Janji Ditepati, itu dah memang perfect. Pakatan takut dan takleh tido malam. Cuma pada event ke 55 ni, logo macam ni membuatkan orang ramai tertanya-tanya patut ka?

So, aku nak anya pandangan pembaca blog ni, apa pandangan korang pasla lagu dan logo ni, berikan pandangan seikhlas hati, kita open ok!

58 Responses to "GEMPAR BERAPI! APA MASALAH DENGAN LOGO HARI MERDEKA DAN LAGU JANJI DITEPATI NI?"

  1. Entah hitler pun marah nak tengok Klik Sini!

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Bagi aku lah parpu,tema itu rasanya dah ok la...cuma logo dan lagu sahaja yang aku rasa mcm haram lagi...logo dan la ciplak yang tahun2 lepas punya...lagu pulak..rakyat diluar sana pakat duk hentam sebab sarat dengan kempen politik BN...kerajaan nie nak sambut kemerdekaan ka ...nak kempen untuk pilihanraya....klu dg gasak sgt nak kempen cepat2 la bubar parlimen...lirik dia pun dah la susah nak menyanyi...kesian aku rasa untuk budak2 sekolah....siap ada bahagian rap2 pulak...alahai Rais Yatim

    ReplyDelete
  4. takat kata dikota, janji ditepati, rakyak ... ok lg, yg lain tu tak perlu.

    ReplyDelete
  5. Pada pendapat gua la, logo dan lagu taun ni memang bikin xpuas hati laa.. Malas la citer banyak, lu fikir la sendiri..

    ReplyDelete
  6. Maaf..saya sokong kerajaan skrg.. Tapi slogan tu terlalu sgt x kena dgn sambutan...

    ReplyDelete
  7. Tema dah cantik dah bro! Logo macam haramjadah serious tak tipu! Lagu menjilat kaw kaw! senang buat duit nampak ! logo tak sampai 3 minit buat je buat ! Nak tgk macam mana dorang buat? hah Klik Sini!

    ReplyDelete
  8. Rais Yatim cipta lagu macam hampeh....logo macam budak sekolah rendah buat....Rais Yatim harus dipecat

    ReplyDelete
  9. Lagu & Logo dah macam adik beradik kembar anak kepada Anwar hasil ngetot terlarang. Kemaluan yang terancang.

    ReplyDelete
  10. Lagu & Logo dah macam adik beradik kembar anak kepada Anwar hasil ngetot terlarang. Kemaluan yang terancang.

    ReplyDelete
  11. Lagu & Logo dah macam adik beradik kembar anak kepada Anwar hasil ngetot terlarang. Kemaluan yang terancang.

    ReplyDelete
  12. Lagu & Logo dah macam adik beradik kembar anak kepada Anwar hasil ngetot terlarang. Kemaluan yang terancang.

    ReplyDelete
  13. Sorry bro. Line internet aku macam logo ni jugak.

    ReplyDelete
  14. Tema Janji Ditepati adalah amat dekat dengan rakyat. Sokong 100% cuma logo agak terlalu selamba.

    ReplyDelete
  15. Logo,Tema,lagu semua macam NOOOHAAAROMMMM!

    Melencong kepada Falsafah Kemerdekaan yang disambut sejak 54 Tahun dahulu.

    Sikap IGNORANT Rais yatim sangat mengecewakan Majoriti rakyat 1 Malaysia. :(

    ReplyDelete
  16. x sesuai langsung dgn tema.......

    ReplyDelete
  17. KAHKAHKAHKAHKAH, MAMPOS ARR RAIS YATIM KENA BAMBU LEH NAJIB, 5734 DISLIKE, 80 YG LIKE TU PUN MENTERI2 DAN PEMUDA UMNO YG TERPAKSA LIKE TUK MENGAMPU ,, KALU ADA RAKYAT YG LIKE PUN SBB TKNK BG NAJIB SEMAKIN TAKUT TUK BUBAR PARLIMEN KAHKAHKAHKAH

    TERUSKAN DISLIKE LAGU HARAM JADAH NI .. KAHKAHKAH

    ReplyDelete
  18. As a designer, Im sure logo design is super horror. This is not logo. Sape yg design ni kena study lagi about what is logo. Please la jangan memalukan org kerajaan dengn design yg mcm ni. Kalau my boss, he will call this 'sampah'. Bukan xhargai..tp please la pilih design yg kualiti ckit. Adoiii

    ReplyDelete
  19. Saya org umno...tp kalu boleh xyah la guna janji ditepati. Ini logo merdeka untuk malaysia. Janji ditepati tu lebih kepada politik. Takut org menyampah...

    ReplyDelete
  20. logo yg x sesuai. nmpk x patriotik.

    ReplyDelete
  21. Dari tema, logo, lagu semua tak patriotik langsung!

    ReplyDelete
  22. Seme gambar area kota tinggi la... Terbaik beb

    ReplyDelete
  23. Apa kejadahlah weh! MALU LAH! Apa bangang kau buat ni Rais Yatim? Kalau nak dapat projek pun tak payah lah nak menjilat sangat lagu kau tu... Logo dah lah macam gampang! cmonlah! Logo berSHIT lagi cantik! apalah lu orang ! buat logo pun macam haram!Senang buat duit nampak! Celako betui!

    ReplyDelete
  24. Aku rasa mmg x sesuai tema lagu utk merdeka sepatut nye x dicampur aduk dgn politik...

    ReplyDelete
  25. Sape yg ada cntc dgn pm atau pegawai2 beliau tlng print screen komen2 kt sini. Kbnykkan kita yg menyokng kerajaan sndri pn x b'setuju dgn logo dan lagu kmerdekaan, apetah lagi yg x mnyokng kerajaan. Sudah pasti ianya menjadi modal kpd pembangkang..

    ReplyDelete
  26. Kotey aku berdiameter 3.7 cmJuly 28, 2012 at 9:11 PM

    Si yatim tu memang bangang anak haram.

    Hari kemerdekaan adalah hari meraikan patritisme,bukan hari "Membalas budi" macam dalam lirik bodoh lagu merdeka yang dia buat tu.

    Sambutan kemerdekaan harus merentang batas politik. Anak haram dungu mana pun tau, "Janji Ditepati" tu adalah slogan politik. Ia langsung tak kena dengan tema kemerdekaan.

    Najib dah penat2 kerja bertahun nak dapatkan balik sokongan ke BN, tapi si mangkok hayon botak mcm Rais ni sesedap hati dia je kasi sabotaj. Bodoh piang.

    ReplyDelete
  27. mcm bleh jd kertas tisu tandas je ni....x pun bg kat pembangkang bt balut kain kapan bangsa cina

    ReplyDelete
  28. Oleh kerana aku bukan penjilat.. aku bantah Lagu yang liriknya ditulis Rais Yatim.. maaf~ tolak budaya bodek

    ReplyDelete
  29. Slogan aku rasa OK! Slogan takde masalah, sebab memang kerajaan berhak nak gunakan slogan tu cuma lagu dan logo macam cibai!

    Rais Yatim, letak jawatan dan balik la ke jelebu, buat nyemak je kau ni. Inilah masalahnya kalau letak Penjaga Muzium sebagai Menteri Penenrangan

    ReplyDelete
  30. Owh... Bab janji ditepati.. Slogan tu tak ada masalah dengan aku.. sebab apa? sebab nanti aku kelaurkan satu drama pendek berkenaan janji ditepati .. supaya orang faham, ianya bersifat universal. Lagu dan logo... pliss la... masih belum lambat.. selagi tak tukar selagi tu aku henyak~

    ReplyDelete
  31. Logo haprak semak macam rojak taik

    ReplyDelete
  32. SLOGAN MEMANG TERBAEKKK. FIRST CLASS..
    TAPI LOGO KELAS DARJAH 1..
    SILA PECAT SI PENCIPTA LOGO!!! MAKAN GAJI BUTA!!
    ERRR TAPI LAGU... KELAS RTM. HAHAHA

    ReplyDelete
  33. ITU BARU PROMOSI UNTUK TINDAKAN RAKYAT...SETELAH DITELITI BARU DIKAJI SEMULA....YANG DOK MAKI DIBULAN YANG MULIA BUAT APA DAPAT DOSA KERING AJEEEE

    ReplyDelete
  34. Rekabentuk adalah profesyen saya Dan beribu lagi pereka2 lulusan dari kolej, universiti tempatan Dan luar negara serta berkelusan dari diploma hgga PhD.

    APA KATA MEREKA?

    Rekabentuk tahap JAMBAN!

    ReplyDelete
  35. seriusly sy ckp logo mmg tak cntk dn tak kena lgsg..
    lgu pn dah mcm hapa je.. apalh si rais yatim nie klu tak reti wat tak pyhlah wat...

    ReplyDelete
  36. Aku memang sokong umno n aku benci pmbangkang. Tp kalau mcm ni punye logo n lagu kemerdekaan malaysia ke 55, memang x leh pakai lgsg. Merdeka day bkn utk promosi bn tp utk martabatkn agama bangsa n negara. Kalau aku penyokong umno dah menyampah mcm ni, pembangkang lagi la 1000x menyampah. Pikir la wahai pak menteri oi! Korang bkn sekolah tahap upsr je pun. Aku rase bdk upsr pun leh buat logo lg kreatif lg dr tu. Tema merdeka tahun ni x cool bro! Plz UBAH!

    ReplyDelete
  37. mak aii lgu mcm apa je..
    tak sesuai lgsg! apa nie Rais yatim ko dh nak mati sgt ke...?
    lgu tu sesuai utk upacara pengebumian ko je aku rs...

    ReplyDelete
  38. aduh serabut otak aku tgk logo nie mcm katon pnn ada jgk...
    otak katon btllh sapa yg buat logo nie..
    tak profesional lgsg pastu ada hati nak wat...
    dalah lgu pn nauzubillah tak kne lgsg..

    ReplyDelete
  39. logo die dah ok la...
    cume nampak terlalu serabut..
    macam over2 pulak...
    lagu pulak lagi over..
    jgnlah over2 sangat..
    ce buat macam-macam tahun2 lepas..

    ReplyDelete
  40. kat sekolah rendah kalo ada pertandingan kemerdekaan...budak-budak tu boleh lukis lagi cun lah...sapa yang design ni mesti tak kreatif la

    ReplyDelete
  41. cuba try buat logo yang nampak profesional sikit, logo ni nampak sangat crowded lah..lagu boleh tahan lah...kalau boleh ubah sikit buat yang better pon ok jugak....

    ReplyDelete
  42. dislike this logo so much....tukar lah pada logo yang lain....lagu pon ptut tukarlah bagi best sikit rhythm lagu tu....

    ReplyDelete
  43. hahahaha logo apakah nie?

    lagu not bad 78%

    ReplyDelete
  44. err....aku rasa janggal

    ReplyDelete
  45. Logo pasti dibuat syarikat kroni bangang UMNO yang tak tau graphic design dan dapat kontrak buta2 saja. Pangil duta overseas kat event sure depa balik pecah perut gelak. Tahap beruk sarkas punya lukisan. Bagus la teruskan. Rakyat pun malu tengok betapa hodohnya logo tu macam UMNO. tolak logo dan tolak UMNO sekali.

    ReplyDelete
  46. Nak kata ok orang lain tak suka. Kata tak ok ada yang suka. Entahlah aku rasa tak masok tema langSong dan. Maksut langsong tak kena

    ReplyDelete
  47. aku rasa ok jer lagu nie....bg aku perfect la....

    ReplyDelete
  48. Tema dh ok...
    Logo...budak skolah rendah leh design lg lawa...
    Lagu...lebih rendah dr tahap bdk skolah rendh...sbb for sure derang xleh n xnak nyanyi...

    Mahu yg patriotik!!!

    Aku seronok nyanyi lagu WAWASAN 2020 kat skolah dulu...walaupon x berapa paham waktu tu...

    ReplyDelete
  49. rais, rais...

    http://www.youtube.com/watch?v=jsJsKyz8wzU

    ReplyDelete
  50. sepatutnya hari kemerdekaan ni disambut oleh sume lapisan masyarakat malaysia tanpa mengira ideologi politik, agama, kuturunan dan bangsa. Tp bila dia buat logo & lagu mcm tu, nampak sangat seolah2 BN amik kesempatan pada hari kemerdekaan negara untuk buat kempen politik. Dahlah tak mau bgtau terang2 bila nak buat pilihanraya. Dok berteka teki je. Rakyat akan jd bosan mcm ni. Sape2 yg rase dia penyokong kerajaan tu, korang nasihatkan la pihak berkenaan jgn buat perkara yg tak bijak ni lg. Tu pun kalau tak mau bg Pakatan menang la.....

    ReplyDelete
  51. logo fail
    lirik lagu fail kuasa 2..

    toksah tanya pembangkang..tanya peyokong kerajaan pun ramai yg kata fail..

    rais yatim tu penulis lirik ke? kalau bukan apesal pakai lirik dia tulis? pelik..

    logo mcm tu boleh pakai tp bukan sekarang..20 tahun dulu..zaman windows 3.1..

    takde consultant ke utk planning merdeka kali ni?

    fail fail fail dlm keadaan politik mcm skang patutnya tak boleh fail. tapi fail jugak..

    ReplyDelete
  52. Hahahaha.. rais rais..
    Hahaahha.. umno umno
    Hahahahahah.. bN Oh bN..
    Hahahahaha... Lagu siap ade rap lg..
    Wargghh.. Kah kah kah kah kah kah kah kah

    ReplyDelete
  53. House PK, boleh tak cadangkan Datuk Seri Rais, guna pereka logo swasta professional, tolong la. Kita pun malu tengok mutu rendah ni, nak makan pun tercekik bila kenang kan logo untuk perkara penting ni Menteri masuk campur.

    Dengar kata pegawai pegawai dia sebab tu lirik lagu 'Janji di Tepati ' pun Rais nak borong. Bukan dia kisahkan bayaran tu, nak nama, nak bodek. Tapi tolong la . Bukan saja kita sendiri rasa malu, apa tah lagi bila pembangkan mainkan isu lirik lagu kemerdekaan ni tak kena langsung!

    Suruh lah orang seni buat. Ada M nasir, ada Yuna, ada Habsah hassan. Lagu TANDA dalam filem TANDA PUTERA yg PK paparkan sini (Tkasih) pun lagi syahdu dan meremang bulu roma dengar. Memang kena dengan Tun Razak dan untuk pemimpin negara.

    Alah kalau setakat bayaran M Nasir tu tinggi pun , apa salahnya, asalkan bila dengar kita boleh naik semangat. Lagu 'janji di tepati' ni buat kita naik angin lagi adalah.

    IKHLAS

    ReplyDelete
  54. tema xsesuai - sbb tiada semangat kemerdekaan.
    Lagu - berunsur bodek.
    logo - xada standard design.

    Aku penyokong BN, tp kali ni terpaksa xsetuju dgn tema, lagu dan logo. Please do something. Kenapa Rais yatim nk pertahankan benda ni yg dah terang2 buruk. Come on laa.. jgn jadikan hari merdeka ni bahan cercaan PKR.

    ReplyDelete
  55. boleh tak buat lagu macam Keranamu atau Jalur Gemilang....lagu ni tak leh jadi siulan... hehehehe Keranamu tu mmg anak2 kecik cepat hafal... korus dia mmg semangat nak ikut!!

    ReplyDelete
  56. Aku sokong Rais ! Karya Rais the best !

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!