CILI KASI TARUK! SIAPA BIAYAI HELMI KEKASIH ELI SECARA HARAM DI INDONESIA?

Pada awal bulan Februari tahun ini, 2012, negeri Selangor digegerkan oleh laporan dari Indonesia bahawa bekas teman lelaki ahli seorang exco kerajaan negeri, Helmi Malek ditahan di Batam, Indonesia kerana telah meliwati tempoh visa masuk.

Laporan portal berita Indonesia, Detik News memberitahu Helmi mengaku dia diminta menghilangkan diri dan dibiayai oleh PKR. Petikan laporan berikut:

“Saya memilih menetap di Indonesia walaupun izin tinggal telah berakhir karena di Malaysia oleh pihak keluarga dan pimpinan anggota Partai Malaysia menyarankan agar saya berubah dulu di Indonesia. Keselamatan saya tidak lagi terjamin di Malaysia ini terkait dengan ancaman terhadap saya oleh pemerintah Malaysia yang mungkin atau menjadikan saya sebagai tumbal dan alat politik dari pihak yang berkuasa di Malaysia,” kata Azmin kepada petugas Imigrasi Batam.

Hilmi menghilangkan diri dari rumahnya di Ampang sebaik saja tersebar gambar bogek exco kerajaan negeri, Elizabeth Wong di Internet pada bulan Februari 2009, tiga tahun dahulu, yang jauh lebih menggegerkan. Sebaik laporan polis dibuat oleh exco berkenaan, Elizabeth, Hilmi sudah tiada untuk dicari polis bagi membantu siasatan.

Apabila timbul berita ini dari Indonesia ini timbul dan dimainkan blog-blog, pejabat Menteri Besar Selangor telah membuat kenyataan bahawa pihak PKR akan membincangkan perkara ini di dalam mesyuarat, tetapi hingga kini PKR masih berdiam saja.

Hairanya, mengapa perlu kerajaan Selangor mengeluarkan kenyataan jika penangkapan ini melibatkan pihak berkuasa Indonesia dan Malaysia sahaja? Jika ianya hanya melibatkan PKR seperti yang disebut Hilmi kepada pemberita, kenapa juga perlu kerajaan Selangor mengeluarkan kenaytaan?

Adakah kerajaan Selangor terlibat mengacau urusan penyiasatan polis dengan membiayai kehidupannya di Indonesia atau membantu Hilmi lari? Secara kebetulan, Hilmi hilang dari rumahnya di Ampang dan memasuki Indonesia pada Februari 15hb, 2009 dan pada hari yang sama Elizabeth membuat laporan polis.

Tiga hari kemudian pada Februari 18hb, 20012 pula, satu sidang akhbar yang memuntahkan di ibupejabat PKR dimana Elizabeth mengumumkan mahu meletak jawatan dan menyatakan dirinya dicerobohi dan seksualitinya adalah haknya.

Beliau telah diapit oleh sebilangan pemimpin wanita PKR, DAP dan Muslimah PAS yang mana adegan menjijikan melihat mereka berpelukan tanda solidariti demi menghormati hak peribadi Elizabeth seolah-olah menyokong kehidupan tanpa moral Elizabeth.

Read more...

13 Responses to "CILI KASI TARUK! SIAPA BIAYAI HELMI KEKASIH ELI SECARA HARAM DI INDONESIA?"

  1. hi!friend, now i want to share my blog with you
    in my idea good if link each other coz we distribute
    news or everything to an other person know our
    culture too,this is my blog http://khmernews-specialshowtoday.blogspot.com/
    if you think good or okay with me please your blog
    to me , amokpongthom@gmailcom
    thanks you in advance

    ReplyDelete
  2. mohon bagitau siapa biayai helmi kekasih eli secara haram di indonesia...

    ReplyDelete
  3. Aku heran betul....prince of noob ni kerja ke tidak? 24 jam asyik tunggu depan computer tengok kalau ada update kat blog...bukan blog ni je tau...Ada lagi blog lain. Keluar je update, tak kira pukul berapa, comment dia antara one of the firsts. Kononnya dia ni atas pagarlah....tapi opinion atas pagar pun merapu! Kesian pulak aku tengok.... Nak tunjuk pandai lah kononnya. Orang melayu kat sini especially pembangkang, kalau aku baca comments, seriously, aku malu nak mengaku melayu. Kaum melayu adalah kaum jahiliah, itu sebab china boleh pijak2! Kalau belajar tinggi sampai oversea pulak, tak sampai 2 tahun dah lupa daratan! Aku tinggal di oversea dan kerja disini. Berbuih mulut aku asyik puji negara Malaysia kat mat saleh disini tapi kadang2 tu bila aku tengok perangai student malaysia kat sini, aku cukup meluat. Bukan perangai diorang kat sini yg aku meluat, tapi bila dah balik Malaysia. Lagaknya macam tak ingat dunia! Kat sini, saya pun tak pandang! Shame!

    ReplyDelete
  4. Ada satu kenalan aku kat sini, laki bini orang kelantan. Cakap kelantan punyalah pekat walau dah bertahun di overseas. Yang laki tu anak pak imam. Yang bini pulak pakai tudung. Mak bapak gila2 penyokong PAS. Tapi yg best tu, bela anjing! Siap tidur lagi ngan anjing! Makan pulak benda haram! KFC ke Mcdonalds ke, ayam, daging lembu, kambing, semua diorang hentam! Tinggal lagi Babi je tak makan! Anak pak imam tu! Pakai tudung lagi!! Mak bapak datang rumah, diorang tak kisah....orang PAS tu! Itu sebab Anwar liwat ke apa ke..diorang terima walau dah ada video terang2 tunjuk! Yang bersalah pulak tu, orang yg mendedahkannya! Pening aku orang melayu ni!!

    ReplyDelete
  5. Misspelled word above...."saya pun tak pandang"... It should be "SAPA pun tak pandang".

    ReplyDelete
  6. Dah terang2 pembangkang yg biayai mamat tu kat indon... Lg nak spin crita.. Itulah pembangkang namanya. Klu bab putar belit, reka cerita, bt isu, itulah kepandaian diorang.. Cuba suh bg sumbangan... Apa pun tarak..

    ReplyDelete
  7. Itu lah Islam POLITIC. Bila kita kata jgn campur politik Dan Agama, N.Ajis Dan Hadi melenting, tapi kini mereka lebih POLITIK dari Agama! Islam dah tinggal kulit...

    ReplyDelete
  8. Dah dapat harta pangkat dan darjat agama tuh mereka pijak la.....saa xkenal manusia....dari sana lah terbitnya atheist yang menjadi mslh utama alam dunia sekarang kerana manusia berfikiran mereka berkuasa...

    ReplyDelete
  9. Pakatan-pakatan....aku dah mual ngan korangnya perangai yang macam binatang nie..

    ReplyDelete
  10. Gi je la overseas....student yang study semua kebnyakan sokong Pakatan....tapi x sedar mkn duit kerajaan dan rakyat dari biasiswa tuh....tmbh lgi hdup songsang....mnum arak...agama diperlekeh lekehkan.....

    ReplyDelete
  11. wah xsngka smmpai jd mcm 2....taktik kotor pebangkng....mmg sial...bb nk menipu mmg pandai

    ReplyDelete
  12. pembangkang cukup2 la degan penipuan korang tu....

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!