CILI KASI TARUK! SAMPAI BILAKAH KHALID GAGAP AKAN PERTAHANKAN FAEKAH YANG DAH KANTOI?

Khalid Ibrahim terus mengambil sikap mempertahankan Setiausaha Politik beliau, Cik Faekah Husin berhubung pengeluaran surat sokongan yang menggunakan kepala surat Pejabat Menteri Besar Selangor terhadap firma guaman anak saudaranya.

Dua hari lepas Khalid Ibrahim sekali lagi mempertahankan Faekah dengan cara yang melampau apabila berkata kes Faekah tidak sama sepertimana kes surat sokongan yang dikeluarkan oleh dua Ahli Majlis Perbandaran Klang. Untuk pengetahuan pembaca, dua Ahli Majlis berkenaan dipecat kerana mengeluarkan surat sokongan kepada syarikat milik ahli keluarga mereka.

Mengikut laporan malaysiakini.com apabila ditanya pemberita mengapa kerajaan negeri mengambil sikap yang berbeza dalam isu melibatkan Faekah, Khalid hanya menjawab “sebab itu saya tidak mahu mengulas perkara ini”.

“Ya (isu yang berbeza)… Sama ada iya atau tidak, surat itu adalah surat sokongan, ia juga merupakan isu yang lain. Ia akan dibincangkan.”

Jelas Khalid Ibrahim tidak boleh memberikan jawapan yang meyakinkan mengenai perbezaan kes Faekah dan dua Ahli Majlis berkenaan.

Jawapan Khalid itu telah membuatkan ahli-ahli PKR semakin tidak berpuas hati kepadanya kerana mengamalkan sikap pilih kasih yang melampau. Sikap tidak puas hati orang-orang PKR itu telah diluahkan kepada kami dalam satu pertemuan yang diadakan pada hari Khamis.

Dalam pertemuan itu kami juga turut dibekalkan satu pekeliling yang dikeluarkan oleh Kerajaan Selangor pada tahun 2010. Pekeliling yang dinamakan sebagai PEKELILING SETIAUSAHA KERAJAAN NEGERI SELANGOR BILANGAN 2 TAHUN 2010 yang mana secara terang dan jelas tercatatkan didalamnya bahawa, arahan Majlis Mesyuarat Kerajaan (Exco) Negeri Selangor ke 27 pada tahun 2010 yang bertarikh 28 Julai 2010 pemberhentian pengeluaran surat sokongan bagi urusan perniagaan. Pengerusi Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (MMKN) Selangor adalah Tan Sri Khalid Ibrahim sendiri.

Read more...

0 Response to "CILI KASI TARUK! SAMPAI BILAKAH KHALID GAGAP AKAN PERTAHANKAN FAEKAH YANG DAH KANTOI?"

Post a Comment

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!