CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Seminar

Seminar

Wednesday, June 6, 2012

WAHAI RAFIZI LEMBU! SEKEJAP LU MAU PTPTN SEKEJAP LU TAK MAU, SEKARANG LU MARAH APASAL?

Kalau aku panggil hanjeng kang marah pulak si Rafizi Lembu ni, kalau tak panggil pulak tak patut sebab dia memang hanjeng! Kadang-kadang aku nak tergelak pun ada tengok perangai si Gay Lembu ni, sekejap kata tak payah PTPTN sekejap kata nak PTPTN! Hmm, something is wrong with this guy.

Melacurkini telah menyiarkan kemarahan Rafizi terhadap Menteri Pengajian Tinggi bilamana UNISEL milik kerajaan negeri sebab pelajar universiti berkenaan tak dapat pinjaman PTPTN! Eh, Rafizi jamban, itu kan ke universiti kerajaan negeri Selangor? Bukan ke kau bukan main bayak lagi cakap hari tu nak bagi pendidikan percuma?

Why not start dengan universiti milik korang sendiri? Apasal kau nak marahkan Khaled Nordin pulak? Kau suruhlah Khalid Gagap kasi yuran percuma untuk universiti korang sendiri tu! Tunjukkanlah contoh pada rakyat Malaysia bahawa korang boleh bagi pendidikan percuma macam yang kau cakapkan tu Rafizi!

Dari kau melalak dan marahkan Menteri Pengajian Tinggi tu, ada baiknya korang bagi yuran percuma untuk Unisel tu. Padan muka korang, hari tu bukan main lagi nak bagi pendidikan percuma kan? Sekarang bagi la, bukankah kau dan si Penzin cum Peliwat tu jugak menghasut bebudak lepasan U supaya jangan bayar balik pinjaman PTPTN?

So bila korang hasut jangan bayar, bebudak bahalol tu yang dah berhutang pun tak mau bayar, nak pakai duit apa lagi nak bagi pinjaman? Kalau adapun kena diberi keutamaan pada Universiti milik kerajaan Persekutuan la, kalau bagi kat universiti milik korang nanti dah tentu korang suruh jangan bayar balik kan?

Inilah masalahnya kalau separuh jantan dan separuh perempuan macam si Rafizi Lembu ni nak tunjuk hero, dia sendiri pun tak tau siapa dia sebenarnya, macamana dia nak tau pelajar nak PTPTN ke tidak? Sokong la lagi si lembu bodoh yang dah kena BAFIA ni, dia dah la mereng korang layan dia lagi korang jadi SEWEL!

Oleh itu, wahai pemimjam PTPTN sekalian, kalau dah ambik bayar la balik, kesian kat adik-adik kita yang tak berkemampuan untuk belajar ke Universiti tu, jangan kerana kita suka dan seronok sebab tak perlu bayar hutang maka orang lain menderita, ingat esok benda ni boleh jadi kat anak-anak kita pulak.

Dalam Islam pun, kalau dah berhutang kena bayar balik! Fikir-fikirkanlah!

44 comments:

  1. Jangan fikir kezaliman dan penindasan UMNO terhadap rakyat akan dilupakan di PRU 13 nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kezaliman apa bendanya bro? Dah sekian lama bagi dahlah tak ucap terima kasih, instead korang pegi demo kat jalan mintak mansuh. Bila dah mansuh, bising pulak. Sewel ke korang ni? Orang yg zalim tu ialah orang yg pinjam tak nak bayar. Yg lagi zalim, orang yg hasut bebudak tu supaya tak nak bayar

      Delete
  2. Tapi janganlah bebudak UNISEL yg jadi mangsa. Gajah sama gajah bergaduh, seladang yg tersepit di tengah2 ...

    ReplyDelete
  3. aku pun tak paham kenapa budak2 ni tak nak byr hutang ptptn.aku bayar hutang Mara tiap tiap bulan.memang rasa terbeban tetapi aku buat kerana Allah sbb Mara dah tolong aku dulu.tetapi rezeki aku tetap mencurah dan lebih banyak.mungkin berkat aku bayar hutang.alhamdulillah.bukankah afa hadis nabi barangsesiapa yg berhutang berniat untuk membayar hutangnya semula Allah akan bukakan jalan untuknya membayar hutang tetapi barangsiapa berhutang tetapi tak nak bayar atau lari maka Allah akan menyempitkan jalan baginya.so mesti mau ingat IOU.

    ReplyDelete
  4. aku pun tak paham kenapa budak2 ni tak nak byr hutang ptptn.aku bayar hutang Mara tiap tiap bulan.memang rasa terbeban tetapi aku buat kerana Allah sbb Mara dah tolong aku dulu.tetapi rezeki aku tetap mencurah dan lebih banyak.mungkin berkat aku bayar hutang.alhamdulillah.bukankah afa hadis nabi barangsesiapa yg berhutang berniat untuk membayar hutangnya semula Allah akan bukakan jalan untuknya membayar hutang tetapi barangsiapa berhutang tetapi tak nak bayar atau lari maka Allah akan menyempitkan jalan baginya.so mesti mau ingat IOU.

    ReplyDelete
  5. terbaik bro !
    panas buntut la si rafizi lembu tu !

    ReplyDelete
  6. Rafizi lembu ni dia keluar dulu ikut burit lembu kot..bangang melantun lantun..so semua student unisel yg nak pinjam PTPTN tu pegi minta kat rafizi lembu ni..biar sampai dia lacurkan anak bini dia bagi korang duit belajar eh..

    ReplyDelete
  7. Kah..kah..kah..kah...kah...kah..kah...kah!!!!!!!!!!!

    Rafizi, apa lagi mintalah kerajaan Selangor tanggung semua kos pelajar di Unisel tersebut. Itu baru satu Universiti..Kalau Khalid dan Nuar kata tak ada duit.. ajaklah mereka berdebattttttttt!!!,

    Jangan tunggu PRU13 nanti Unisel kehilangan 1000 org pelajar..

    ReplyDelete
  8. orang politik gaduh dgn orang politik, yang jadik mangsa pelajar dan rakyat. shame on u guys

    ReplyDelete
  9. Anon 9.54 pm..

    cuba kau perincikan tang mana yg zalim tu...bila lebai kulup pas cakap zalim kau pun angguk...aku tanya sekali lagi..tang mana yg zalim tu?..

    ReplyDelete
  10. tu la lain kali jgn ckp bedegar-degar...

    ReplyDelete
  11. Aku mmg sokong tindakan khaled nordin utk hentikan pinjaman ptptn utk unisel ni..bukan kita nak kenakan pelajar tetapi sebagai satu contoh supaya jgn senang senang nak tipu tak mahu bayar hutang bila dah meminjam..mari kt tgk mcm mana pkr selangor nak settlekan janji mereka ni..confirm lagi banyak le naik rumah urut di selangor semata mata nak dapat cash bagi kat student..lagi banyaklah duit haram yang mengalir masuk nnti..

    ReplyDelete
  12. ambik kau pakatan lembu !!! kata taknak PTPTN , hasut pelajar jangan bayar PTPTN .. sekarang ni dia jilat balik ludah dan kahak hijau dia , marah kat PTPTN sebab tak kasi pinjaman .. agak-agak korang bahlol , tolol atau bangang Rafizi lembu dan gerombolan lembu mereka ? hahaha

    ReplyDelete
  13. Kalau dah dasar tak kenang budi, inilah jadinya.. Dah diberi pinjaman tak bayar. Dasar manusia tak reti bersyukur!!!! TAK Amanah!!!!

    ReplyDelete
  14. Kalau dah dasar tak kenang budi, inilah jadinya.. Dah diberi pinjaman tak bayar. Dasar manusia tak reti bersyukur!!!! TAK Amanah!!!!

    ReplyDelete
  15. padan la muka....suruhla kerajaan selangor tanggung atau minatk kat anuar atau azmin..depa kan kaya raya he he he..lain kali jagnan jadi bodoh...sokongla pkr lagi

    ReplyDelete
  16. Goverment has proven their point. PR cakap macam lembu. Elok lah beri balik pinjaman kapada pelajar-pelajar ni. Kesian mereka dan kebanyakan melayu pulak tu. Masa gua dulu (30 tahun sudah, tak ada banyak kolej/universiti swasta - berebut-rebut tempat di kolej/universiti tempatan. Ada yang nak teruskan pelajar terus terbantut. akhir nye jadi kerani. Kerajaan beri tubuhkan universiti swasta - mahal yuran nya. Kerjaan sediakan pinjaman pulak. Jadi dapat lah anak2 melayu ini meneruskan pelajaran dan bersaing untuk kemajuan. Elok PTPTN tu....jadi minta kerajaan tarik balik lah perbekuan itu kerana anak bangsa gua terbantut pulak pengajian mereka. Menteri Pendidikan Tinggi, saya rayu demi kemajuan orang melayu - persetankan PR lembu.

    ReplyDelete
  17. Rafizi,gelilah......

    ReplyDelete
  18. kalau dah lembu tu, otak memang macam lembu. konon belajar kat england, otak macam sial tak stable.

    ReplyDelete
  19. Seronok budak unisel dapat belajar free. Tapi heran nape pulak rafizi lembu tu nak marah. dah kau yang tak nak ok le tu. bangang punya rafizi budak mentah yang lembu.Makin meluat aku dengan PKR . Semua yang orang lain buat tak betul. Aku paling kesian MACC aku sembang dengan satu pegawainya yang terjumpa secara kebetulan dengar ceritanya menyiapkan siasatan jadi sebak aku dengar susah payah yang tinggal anak bini kerana nak siapkan kerja kerana tekanan rafizi lembu.

    ReplyDelete
  20. anon 9:54 dan anon 10.00. Kepala masuk air ke? Yang kau org sibuk hari tu mintak mansuhkan PTPTN kau org dah lupa ke? Ini baru peringkat pertama. Mintak abg Nuar kau dgn gay Kemamang tu yg settle kan

    ReplyDelete
  21. ptptn takde, loan bank kan ada. 4%++ je interest. bln kedua dpt duit dh mula byr. tak byr, court kasik story... bkn susah pun. sendiri yg nak. so kasik free dulu la yuran unisel. confirm takperlu lg ptptn.

    ReplyDelete
  22. kalau nak eksperimenkan permansuhan PTPTN tu apa kata start dari pokoknya.. dari pentadbiran, perbelanjaan kewangan dan lain2.. bila semua dah TELUS setelus-telusnya barulah sesuai nak try buat kat UNISEL ke apa ke, semua U pun boleh try, bro. ni, tiba2 buat mcm yg saudara Rafizi cadangkan tapi xamek perhatian pada cadangan dia yg lain. pa pun xboleh. apa daaaa~

    ReplyDelete
  23. mara tiada bunga..ptptn servis caj yg tinggi..bayar tiap2 bulan dengan nilai yg sedikit,baki pinjaman seperti x surut2..ini yg membebankan.

    ReplyDelete
  24. jika mahu menolong rakyat...pinjam byk tu,bayar pon byk tu jugak la...ini bunga seolah2 mahu mengambil keuntungan..menolong rakyat dengan memberi pinjaman itu baik,tp benda yg baik itu diperniagakan...dgn mahu mengambil keuntungan

    ReplyDelete
  25. inilah UMNO al bangang. Rafizi tak pernah kata takmahu PTPTN . Tapi dia kata bantuan pelajaran sepatutnya percuma dan ditanggng oleh kerajaan pusat. Ini pinjaman dengan bunga membebankan rakyat.

    ReplyDelete
  26. sekarang ni kat Malaysia, yg kaya makin kaya, rakyat yg miskin makin dihimpit kemiskinan. xnampak ka? Muammar Gaddafi,bekas pemimpin Libya, dibenci rakyat dia sebab amalkan pemerintahan secara ditaktor tapi dia pastikan keperluan rakyat smuanya dipenuhi. rumah percuma, pendidikan percuma, nak kahwin diberi sejumlah duit dll.. sampai dia bersumpah hanya akan berumahkan khemah sehingga tiada seorang pun rakyatnya yang tiada rumah. pemimpin kita????? cuba jawab bro, ni nak pendidikan percuma pun xdapat berikan?? sampai kerajaan blh bankrup bak kata KJ??? Allah dah berjanji segala yg baik itu akan dipermudahkan urusannya. bukankah pendidikan tu suatu yg baik dan dituntut dalam agama? Allah akan permudahkan segala urusan sekiranya kerajaan bantu ringankan beban rakyat dalam penddikan.

    ReplyDelete
  27. yang demo tu stock budak2 bodoh. budak2 cerdik semua dapat 1st class yg berjaya tukar pinjaman ptptn kpd biasiswa. biasalah stock2 bodoh ni hanya A+ bagi subjek berguling atas jalan dan berdemo. subjek teras semua kantoi dapat F. kah kah kah.

    ReplyDelete
  28. anon apa susah sangat? kau ingat kerajaan tak beri ke biasiswa pada yg pandai? bagi sangat sampai siap hantar ke luar negeri. semua free. yg tak pandai bagi juga peluang, tapi dgn syarat kena belajar betul2. dapatkan kelas pertama. free juga akhirnya. janji kena usaha lah.

    ReplyDelete
  29. ptptn tu sbnrnya dah percuma. nak tak nak je tukar jadi percuma. percuma macam mana? dia bagi tanpa paksaan. nak ambil. tak nak takpe. tapi bagi yg rajin akan ditukar juga pada biasiswa kalau benar2 pintar. dia mcm bebudak darjah 6 yg cikgu2 ckp kalau dapat 5a cikgu akan hadiahkan rm50. mana yg nak dah tentu dia usaha keras dan akan cuba sedatya upaya utk dapatkan rm50 tu disamping dapatkan 5a. itu pun tak nampak lagi? ke nak beri tak kan nak cakap pada semua murid. kalau korang lulus ke tak lulus ke semua dapat rm50. tak perlu usaha gigih. semua dapat. jadilah semuanya budak pemalas sebab dah tahu semua dapat rm50.

    ReplyDelete
  30. halo anon 2:21...mau free mcm libya,dok libya la..bodoh punya keturunan..

    ReplyDelete
  31. mike merepik sampai libya apa hal pulak. orang citer kat selangor. rakyat libya tu dah termakan hasutan agen yahudi, kalau kat malaysia agen yahudi lebih kurang macam anwar n the gang ler. boleh bagi ptptn tapi syaratnya bn menang dulu pru13 di selangor, mesti ada syarat bak kata nik aziz..kalau tak mau syarat, tolong berikan isyarat pada khalid gagap dulu..bekorban apa saja..

    ReplyDelete
  32. bolih bantu dengan syarat ..1..khalid berahim luluskan projek air dilangat tanpa sebarang syarat..dan dua...khalid berahim hendak meletakkan simpanan tetap berjumlah wang ptptn yang diberikan kepada budak2 unisel atas nama ptptn sebagai cagaran ...kerana bila tidak bayar ia akan dilupuskan...bolih khalid...

    ReplyDelete
  33. Tindakan terbaik untuk "meneliti" setiap borang permohonan dari bakal pelajar IPTS yg dimiliki kerajaan PR. Seharusnya Rafizi membuat sesuatu khususnya merealisasikan hasrat untuk memberi pendidikan percuma kepada para pelajar...Ini yg dikatakan :cakap tak serupa bikin..macam tahi lebu, sikap, perangai dan juga pemikiran si Rafizi...jelek aku dengan orang dan puak puak PR ni...

    ReplyDelete
  34. Ye saya anon 10.00, anon 12.32 yg bangang!

    Babi punya pemikiran ko! Ko ingat Rafizi kisah? Yg jadi mangsa skang bebudak unisel!! Diorang bukannya tau ape! Yg bergaduh pemimpin politik, yg jadi mangsa bebudaj ni, cibai!!
    Aku ni umno supporter, tapi bab ni aku x setuju. Yg hantar anak2 gi belajar unisel tu ko ingat semua orang PR ke??? Bodohnya!!! Macam lembu!!

    Ade ahli umno yg hantar anak gi unisel, tp x dpt pinjaman camne nak hantar anak masuk U?

    Korang nak org umno sendiri benci ngan menteri?? Babi low class lah korang ni! Patutlah tak maju cam babi!

    ReplyDelete
  35. Anon..2:21am..kepala hotak ko semua nak free..memang Malaysia semakin kaya..yang kaya tu bangsa asing bukan melayu sebab kebanyakan melayu sama saperti ko bengap..dan tak mahu berusaha ..semua nak benda free..apa ko ingat hasil negara tu takde benda nak dilakukan..mana nak cari duit nak tampung semua perbelanjaan lain untuk memajukan negara dan kebajikan rakyat..tu laa asyik dok dengar ceramah tepi longkang Nuar brahi jee..main janji guna air liur boleh laa tapi bila dibagi negeri untuk diperintah..semua janji pilihanraya yang dilakukan tak ditunaikan pun...memang allah berjanji akan permudahkan segala urusan tapi rezeki tu tak datang jatuh berdebab ..kena laa berusaha..berdoa dan bertawakal..

    ok mengenai komen Rafizi lembu tu..
    Wahai sialan Rafizi lembu..sekarang ni jalankan tanggung jawab kalian yang telah berjanji..sehinggakan dalam ceramah nuar brahi mengesyorkan supaya sesiapa yang membuat pinjaman PTPTN jangan membuat pembayaran balik..kerajaan PR boleh memberi pelajaran percuma..so jangan pandai main air liur je ..buktikan laa..

    Kepada bakal mahasiswa Unisel..kalian pi cari Adam serta group mahasiswa yang tak berapa bijak tapi sewel tu...ajak dia tidur didepan SUK ataupun kat Segambut depan rumah Nuar brahi..suruh dia tunaikan janji nya...lagipun sekarang ni disetiap demontrasi jalanan..para pelajar diUnisel kerap dijadikan balaci dan kuli batak oleh Nuar brahi dan Pakatan rakyat untuk menentang kerajaan..

    ReplyDelete
  36. Anon June 7, 2012 2:12 AM

    Nak bagi semua free ke? igt duit ptptn tu student byr duit yuran utk blaja saja ke? dgn duit ptptn tu student boleh buat mcm2, beli mkn, pakaian, tambang bas, beli laptop. Nk berjoli tgk wayang pon boleh. Kalu dah krajaan bagi free, maknanya kalu student bli tiket wayang guna ptptn, kira krajaan tolong tanggung student berjoli lah.Takkan krajaan nk tangung free smua benda tu.

    ReplyDelete
  37. Azmin sudah kaya makin kaya, begitu juga Anwar Ibrahim. Dari anak seorang mamak sekarang mempunyai kuasa beli yang cukup hebat.

    Tujuh keturunan makan tak habis. Bayangkan cuma dari seorang anak mamak.

    Rafizi kaji dan elaun puluhan ribu setiap bulan. Mereka ini peduli apa tentang masalah pelajar.

    Para penyokong puak haram ini kalau kena pada tuan mereka, mereka tutup kedua-dua belah mata.

    Mereka pusing cerita. Apa yang penting disini jangan sekali-kali bercakap hanya kerana untuk mencari pengaruh tanpa memikirkan kesan kepada orang lain.

    Sebab itulah rakyat kebanyakan sekarang melihat pihak pembangkang hanya banyak bercakap tapi bila dah bagi perintah negeri hancur, lingkup lunyai macam mana mereka taji budak Cina dan jilat aiskrim.

    ReplyDelete
  38. u malays don't talk so much lah! the money u all use mostly come from the chinese money paying taxes so u can support ur youngsters to go to universities. u all know the malays are not so clever so they are not entitle for the scholarship. furthermore u all are sooo miskin to afford the studying expenses so u use all the taxes that we pay for that purpose. go get a life, lah! stop using the taxes for ur own interest!

    ReplyDelete
  39. korang ni dah giler ke?lepas kerja beli kereta tu lagi dashyat bunga dia?kenapa kereta boleh beli tapi hutang ptptn tak bayar.lepas tu buat pinjaman peribadi dgn bsn lagi bnyak bunga boleh lak.hutang ptptn tak nak bayar.ni cerita betul.org yg aku kenal buat mcm ni.lebih malang dia ni penyokong pas.jgn cakap pasal hutang bsn dan kereta tu islamik.kalau dah bunga tu bunga juga.ptptn hanya caj perkhidmatan sahaja.patutnya korang pergi komplain kat bank d malaysia yg berselindung atas nama islam tetapi caj bunga mcm konventional.serious aku tak tipu.ntahla korang ni.malu kat kaum cina je.

    ReplyDelete
  40. come on la.korang cakap fikir la dulu.sekolah agama pun tak free.pergi belajar mengaji pun tak free.hantar anak ke tadika PASTI tak free.pra sekolah kerajaan pun free.bukankah mereka ni mengajar ilmu Allah.sepatutnya ilmu Allah ni percuma. Nabi tak pernah minta sesen pun masa nak sebar dan ajar agama islam.ni sebaliknya.ni nak minta doa penawar pun kena bayar juga.apa kes beb.sorila aku bukan jenis minta air jampi penawar tok guru.aku minta dgn Allah direct je.so macam mana ni.oh yea.korang lupa mereka ni pun ada upah hendak diberi kan?so apa kata kita mulakan dulu dekat tadikaPASTI yg mana ketua ketua PAS ni bayar gaji cikgu buku kos bagunan elektrik air makan bebudak tu.dan jgn caj mak ayah diorang ertikata lain free.baru aku respect.ini tidak ada yg caj sampai 40 sebulan.baik aku hantar anak aku ke PRA sekolah.petang hantar sekolah agama rakyat.confirm selamat duit aku tiap tiap bulan sbb kerajaan dah bagi free.

    ReplyDelete
  41. Aku ada hutang PTPTN...aku dan bini aku x akan PANGKAH BN kali ni...Sekian...

    ReplyDelete
  42. Wow aku respect la kerahjaan selangor sanngup menjual setengah asset untukmembantu pelajar. Inilah yang rakyat mahu. Kerajaan berkorban untuk rakyat. Bukan kerajaan samseng jual document sulit tentera, tanah kerakyatan dan sebagai kepada orang asing. Nampaknya rakyat akan tahu siapa yang akan dipilih untuk PRU 13 nanti.Yand menindas rakyat atau yang berkorban dan menegakkan hak rakyat.

    ReplyDelete
  43. bodoh punya umno...
    apsal tetiba plak ko nak bagi ptptipu??
    takut? sebab selangor nk cairkan aset...
    weiiii takut..
    tadop batu pelir ker???

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!