SUDAH-SUDAHLAH DENGAN DEBAT BODOH ITU! MESEJ KHAS UNTUK MB JOHOR!

Aku dah kata, hentikanlah semua drama-drama debat ni! Kenapa la korang ni bebal sangat? Ni apa cite MB Johor nak debat ngan Din Puduraya ni? Apakah Wan Firdaus dari IDEAS bagi cadangan ini? AKu tau MB Johor sayang sangat ngan budak pemuja AL Juburi ni? Apa benda ni beb?

Baru-baru ini Ketua Pemuda Pas Johor, mencadangkan agar satu debat diadakan di antara YAB Menteri Besar Johor, Dato Abdul Ghani Othman dan YB Naib Presiden Pas, Salahuddin Ayub. Idea dan kenyataan yang disuarakan itu lantas disambut oleh blog dan portal-portal pembangkang kononnya bagi memperlihatkan ia sebagai orde politik baru. Dan sebarang penolakkan kepada cadangan tersebut bakal ‘memberi modal’ baru kepada mereka untuk mengambarkan konnnya Ghani Othman ‘takut’ dan sebagainya.

Yang lebih melucukan lontaran idea pada 30 Mei itu, dibuat sejurus selepas kenyataan biadap Nizar menghina Sultan Johor. Percubaan itu tidak lain tidak bukan bertujuan untuk mengalihkan perhatian rakyat Johor dari terus tertumpu kepada kenyataan Nizar itu, yang dilihat bakal mengakibatkan pakatan pembangkang tersungkur pada PRU13 nanti.

Ini kerana mereka sedar, hubungan rakyat antara rakyat Johor dengan Sultan Johor yang berjiwa rakyat. Oleh itu kenyataan tersebut telah menyebabkan peratusan undi yang menyokong pembangkang khususnya Melayu professional dan golongan pertengahan mula beralih kepada BN/UMNO.

Read more...

17 Responses to "SUDAH-SUDAHLAH DENGAN DEBAT BODOH ITU! MESEJ KHAS UNTUK MB JOHOR!"

  1. Serius, tak ke mana dengan debat ni. Orang Johor pun tau, MB Johor ni bila bab berdebat ni ada kureng sikit...Beliau tak sepetah mana bila bab bercakap ni... Karang dapat malu je...

    ReplyDelete
  2. Pakatan rakyat ni tak abis2 dengan idea debat.


    Kalau korang nak tau org debat ni banyak bersuara tp kerja tak jalan.

    Lagi satu org yg suka berdebat ni org yg kuat kelentong. Tak cay cuba tgk debat anwar. Kalau dengar sekali imbas memang best. Kalau perhalusi isi nya semua kelentong.


    Tgk anak didik dia rafizi. Secara live tipu rakyat malaysia dgn bagi fakta2 yg langsung x tepat.

    ReplyDelete
  3. Depat dengan puak-puak ni hanya membuang masa dan tenaga.Tiada satu faedah pun akan diperolehi.Jika perkara asas seperti orang ISlam mesti bermuzakarrah jika terdapat sebarang isu yang perlu dibincang bersama pun mereka tolak mentah-mentah.Itu untuk kebaikan ummah..Jadi,buat apa nak berdebat dengan puak-puak ini.Biarkan mereka syok sendiri dan akhirnya tumbang sendiri.Jangan dilayan langsung.

    ReplyDelete
  4. MB Johor buat kerja je. Temberang orang dia tak pandai. Berdebat ni bukannya ada faedah, buang air liur je.

    ReplyDelete
  5. Org PR ni mmg takda kerja lain dan tak pandai buat apa2 selain berdeder. Walhal habuk pun tarak. Buat apa MB johor nak layan. Dia org ni takda class. So do not waste your time dear MB. Ada banyak kerja lain lagi yg perlu di buat. Tell those PR to get lost. Get the hell out of Johore.

    ReplyDelete
  6. dah takut debat macam2 alasan kasi

    ReplyDelete
  7. penakut,, xde telur

    ReplyDelete
  8. UMNO sentiasa takut debat kerana setiap debat kalah teruk. Kesian UMNo yang kononnya defender of the malays tapi dayus dalam berdebat.

    ReplyDelete
  9. Debat la baru tahu siapa hebat.

    ReplyDelete
  10. Ya debat tu memang hebat, kalau korang nak sangat berdebat pi chokit ambik brader jual ubat sana dan berdebat la kmau, kalau tak cukup ambik sesetengah taxi driver tu dan debat la dengan mereka.

    debat, debat tapi kerja tak jalan, sampah kat selangor pun tak terurus! Ptuiihhh

    ReplyDelete
  11. Apakata pass debat dgn kapalsink tentang hudud. Tazkirah kt sinizr tentang adab dan haramnya lgbt kat org pkrr. Itu lbh baik kan.

    ReplyDelete
  12. Muzakarah cara Islam....debat cara iblis..keraaa iblis yg pertma berani berdebat dgn Allah..tapi puak PAS pilih cara iblis...pelikkan???

    ReplyDelete
  13. PR MEMANG HANDAL DEPAT SEBAB DIA ORANG NI MENUNTUT ILMU ORANG JUAL UBAT URUT BATIN KAT KAKI LIMA...AYAT POWER..SAKIT BELUM TENTU BAIK.

    ReplyDelete
  14. POK NIK DEBAT DENGAN KARPUL SINGH TENTANG HUDUD.

    DAH LAMA TUNGGU NI...

    ReplyDelete
  15. Jgn layan wan firdaus ni. Budak ni ahli PAS seumur hidup.

    ReplyDelete
  16. Tak pernah dengar pun pasal debat ni zaman Rasulullah SAW.. Muzakarah adalah....

    ReplyDelete
  17. Tak pernah dengar pun pasal debat ni zaman Rasulullah SAW.. Muzakarah adalah....

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!