LUAHAN HATI TUN DR MAHATHIR YANG MESTI DIBACA OLEH SEMUA RAKYAT MALAYSIA!

Sangat menyentuh hati apa yang ditulis oleh Ayahanda Tun Mahathir di dalam blog beliau. Korang kena baca dan ketahui apa perasaan sebenar Tun M pasal tuduhan si pembunuh melayu iaitu Lim Kit Siang.

KLIK SINI

36 Responses to "LUAHAN HATI TUN DR MAHATHIR YANG MESTI DIBACA OLEH SEMUA RAKYAT MALAYSIA!"

  1. gila tersentuhnya hati saya sampai mengalir air mata jantan saya ini

    ReplyDelete
  2. Saya dah baca. Tun M berani kerana beliau tidak pernah menyalahgunakan kuasa yang diberikan. Ayat paling tak tahan darinya ialah "Saya makan sedikit buah-buahan yang dihadiahkan takut buah-buah itu rosak".

    Beliau juga tidak gentar untuk disiasat. Tak macam "PM in waiting" yang akan mengelak, menangguh dan spin around untuk mengelak dari kena siasat.

    akuantiPAKATAN.

    ReplyDelete
  3. 1Malaysia semua...

    Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

    Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

    Kalau berminat, sila layari :

    (Versi English)
    http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


    (Versi Melayu)
    http://PelaburanHartanah.blog.com


    ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


    Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

    Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

    ReplyDelete
  4. Tun..I luv u so much..

    ReplyDelete
  5. Ada orang tu dulu sangat berkuasa dalam kerajaan dan Umno cuba nak mengenakan Tun Mahathir tapi akhirnya dia sendiri yang terpelanting...

    Hidup Tun Mahathir !!

    ReplyDelete
  6. Lim Kit Sial..anak beranak bertanding..pegang jawatan penting parti...Al juburi...anak beranak bertanding..pegang jawatan dalam parti..pis pun sama...pastu..nak mengutuk Tun..piiiirah

    ReplyDelete
  7. menangis baca apa yg Tun Mahathir tulis... rasa sgt bertuah sbb dpt jumpa Tun beberapa kali in person n dpt cium tgn dia.... bersyukur sbb Tun Mahathir yg perintah Malaysia bkn si mangkuk ayun tu....

    ReplyDelete
  8. Tun,

    jangan risau Tun M. Allah maha adil.

    orang yang buat baik pada rakyatnya ketika menjadi pemerintah takkan Allah balas dengan buruk.

    Tun jangan samakan Tun dengan Gadaffi dan Mubarak.
    Setiap yang berlaku kerana amal masing-masing.

    Tun, janganlah risau Allah dah pelihara Tun dari segala buruk kerana Tun orang baik....

    love u Tun kerana Allah...

    http://www.youtube.com/watch?v=RqTgjsOdEsM

    ReplyDelete
  9. Sedih aku baca apa yang diluahkan oleh Tun, rasanya macam Tun dah dapat rasa dia akan pergi buat selamanya.. aku redha sekiranya ini berlaku kerana aku yakin dan percaya jasa2 Tun kepada kita rakyat malaysia terutama sekali orang melayu belum tentu dapat kita balas, semoga Tun terus sihat dan sekiranya Tun pergi, dia akan ditempatkan dikalangan org2 yang beriman,Insyaallah..

    ReplyDelete
  10. Aku respect dr M pasal hal ekonomi dan keberanian berhadapan dengan barat, tapi pasal hak dan kebebasan rakyat beliau amat kureng

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon,hang ni mangkaq laa. . .hang tak boleh tengok ka cara pimpinan Tun Mahathir,cukup tegas dan well experience. Bukannya mcm anugay,anunye je hebat. . .Bengkok cam pisang tanduk.

      Delete
  11. Syukur pada Allah ada manusia seperti Tun Mahathir di bumi Malaysia kita ini.
    Doa2 Allah panjangkan usia Tun Mahathir utk membantu & menghalang pengkhianat dari menghancurkan keamanan negara kesayangan kita ini.

    Chong Abdullah

    ReplyDelete
  12. Terima kasih Tun di atas kejayaan membawa Malaysia ke tahap negara maju ,yang kutuk dan marah Tun adalah yang dengki terhadap kejayaan-kejayaan yang telah dikecapi,bukti nyata jelas depan mata,hanya yang tak reti sahaja yang menidakkan kejayaan Tun,Tahniah dari kami anak beranak,didoakan semoga panjang umur dan diberi kesihatan yang berpanjangan,amin.

    ReplyDelete
  13. Endless love to Tun..

    Kit Siang berdendam sebab anak dia masuk jel.. Tapi kiranya Penang jatuh ke BN ..tak mustahil kalau dia pula menemani anaknya kesana sebab banyak perkara perlu dibongkar...

    Anwar juga berdendam sebab yg semua tahu...dan Anwar jenis orang yg akan buat bukti ciptaan untuk kenakan sesiapa.....

    Hanya yg Anwar tak akan tau ialah sikap dan tahap kemuakan orang Melayu... Ini pasti akan terbangkit secara tak disangka....
    dan akan merobah sisio di Malaysia..
    Ketika itu .... tiada tanggapan..

    Hperancis

    ReplyDelete
  14. Count me in Tun togheter we protect our lovely country.. To anon 6:51, the rights u said is bullshit.. I am far more satisfied without that than our country is uncontrolable.. Wish u are indonesian for 3 days and u will know the fear of what u mean about human rights.. For ur idol, ask him to take all the money he got in grave.. Spend it to bribe no one harm him in his grave.. Good luck..

    Eddie

    ReplyDelete
  15. Tun M adalah pejuang agama dan bangsa.. belum ada pemimpin sehebat Tun M..

    ReplyDelete
  16. salam tun

    saya bersyukur kerana lahir, membesar, bersekolah serta berkerja pada zaman pemerintahan tun yang aman dan makmur dengan rezeki melimpah ruah.

    saya bersyukur kerana petualang bangsa dan negara tak sempat duduk di kerusi PM kerana saya yakin negara akan hancur.

    ReplyDelete
  17. Allahuakbar!!!!Semoga Tun dapat menyumbang lagi kebijaksanaannya kepada kita semua.

    ReplyDelete
  18. "But for as long as I can I will work hard to prevent evil people and crooks from destroying this country that I love."

    Me too...

    ReplyDelete
  19. man with priciple..
    Tun terus tabah menghadapi tuduhan kerana hanya orang yang bersalah sahaja akan dihantui kejahatan yg dilakukan

    semoga Tun Mahathir dikurniakan usia yg panjang untuk beliau melihat pembalasan keatas mereka yg merekasaya tuduhan buat Tun

    ReplyDelete
  20. Semuga Allah memelihara rakyat Malaysia drp org yg zalim menjadi pemimpin

    ReplyDelete
  21. Ada sbb knp Tun tegas dlm hal2 bkaitan hak asasi dan kebebasan rakyat. Buktinya,lihat saja keadaan skrg ini. Semua sedia maklum kan.
    Apapun,didoakan semoga Tun berbahagia selalu,dikurniakan kesihatan yang baik dan dilindungi Allah dari niat&pandangan jahat mereka yg ingin membuat onar.. Amin..

    ReplyDelete
  22. semoga Malaysia aman makmur. Sentiasa doakan Tun beroleh layanan yg baik di sana jika dia pergipun. Age dah lanjut, anything could happen. Sepatutnya seorang tu yg pergi dulu drp Tun, semak je, huru hara negara. Tp Allah panjangkan usia dia, mgkn ada sebabnya. nak jd Kamal Antartuk kut?

    ReplyDelete
  23. semoga Malaysia aman makmur. Sentiasa doakan Tun beroleh layanan yg baik di sana jika dia pergipun. Age dah lanjut, anything could happen. Sepatutnya seorang tu yg pergi dulu drp Tun, semak je, huru hara negara. Tp Allah panjangkan usia dia, mgkn ada sebabnya. nak jd Kamal Antartuk kut?

    ReplyDelete
  24. klu anwar ingat penyokong dia ramai, cuba la buat naya kat Tun M.. perhimpunan 901 tu nnt nmpk mcm pasar malam je..

    ReplyDelete
  25. Walau pun Tun M telah berundur...
    Namun Tun tetap seorang NEGARAWAN Terulung di Dunia ketika ini...

    BERBANDING ...

    sorang tu yg memang dah terlalu TUA... malah tidak sihat...
    masih degil TAK MAU berundur...
    Walau pun fikiran nya dikira tidak sihat... namun dia tetap nak keluarkan FaTWa nya sendiri...
    hinggakan kata2 MuFTi pun dicerca nyer...

    ReplyDelete
  26. semoga ayahanda Tun dalam keadaan sihat sejahtera...

    ReplyDelete
  27. Siapa PM yang masuk ke dalam KAABAH...kalau dia zalim tak mungkin ALLAH izinkan....berbanding ngan seorang lagi PM to be tu..haru biru...

    ReplyDelete
  28. Dr M pun dah jangka BN akan tumbang. so ahlul UMNO pack your bags and get ready to get lost la ye..Rakyat dah meluat

    ReplyDelete
  29. Aku berdoa agar Tun di panjangkan umur dan terus menghentam puak2 syaitan yg ingin menjahanamkan Malaysia. Takde lagi yang serupa dgn idea2 Tun yang mungkin akan datang lagi 100 tahun.

    ReplyDelete
  30. Kit Sial Bangang nak mampos!!! Memang Dasar Komunis!!! Malas nak komen Banyak2 pasal Sakit Hati!!!

    -Rakyat Kelantan-

    ReplyDelete
  31. 18) But for as long as I can I will work hard to prevent evil people and crooks from destroying this country that I love.

    Ayat ni yang buat aku sedar betapa besarnya kasih aku pada Tun.

    ReplyDelete
  32. Perkara 18: AllahuAkbar! Pengorbanan YB Tun tak dapat terbalas oleh orang Melayu sampai bila2 pun....samada sedar atau tidak orang Melayu berhutang budi diatas perjuangan beliau demi memertabatkan maruah Melayu di mata dunia. Benarlah kata perpatah Melayu...hutang budi dibawa mati...? Tiada kata2 yang mampu menggambarkan bertapa kasihnya Tun kepada orang Melayu dan bumi keramat ini. Mungkin jika tidak keterlaluan, hampir menyamai kasih Nabi Muhammad SAW kepada ummatnya..? Allah senantiasa bersama orang2 yang menegakkan kebenaran dan berjuang di jalannya. BERANI KERANA BENAR, TAKUT KERANA SALAH.....?

    ReplyDelete
  33. Salam sekadar teguran dari diri yang hina ini...Kenapa perlu buat iklan dengan tujuan mengaibkan orang..Adakah orang berdosa itu selama-lamanya berdosa? Adakah pula orang yang baik dan warak itu tidak diuji tuhan dan selama-lamanya baik? Ingatlah setiap dari kita ada aibnya..Kita ini nampak baik kerana Allah menyembunyikan aib kita. Janganlah menghukum orang seolah-olah Allah juga tidak menerima taubatnya..Orang yang mengaibkan orang lain suatu hari kelak jika bukan kamu diaibkan mungkin anak-anak cucu kamu pula akan diaibkan kemudian hari..

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!