KSN DAH BERAMBUS! KPPA BILA LAGI? TAKKAN NAK TUNGGU SAMPAI KENA HALAU KOT?

Si Taik lalat Besar KSN, SIDEK HASSAN sudah tamat riwayat kariernya sebagai diktator yang memualkan semua kakitangan kerajaan. Aku dengar ramai yang bersyukur bilamana si pembodek tak kena tempat ni bakal ditamatkan kontraknya.

Sebelum ni aku dengar dia cuba bermacam cara untuk pujuk PM supaya kekalkan dia sebagai KSN lagi, akhirnya segala usaha PEMBODEKAN dia tidak berjaya kerana PM mendengar ritihan kakitangan kerajaan yang sudah sangat bencikan bos mereka yang terlampau HIPOKRIT ni.

Kita belum tahu siapa yang akan menggantikan si TAIK LALAT BESAR ni, tapi yang pasti dia berambus. Cukup sudah, blog ini adalah salah satu blog yang paling lantang menentang KSN ni. Alhamdulillah belah juga dia akhirnya, tetapi aku masih tak puashati sebab KPPA atau Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam masih lagi ada, sepatutnya dia ni setelah gagal SBPA sudah berambus.

Hari tu dia kata nak letak jawatan, tapi entah kena sampok apa tah, terus tak jadi dan dia bermimpi untuk menggantikan post KSN plak, wah, dah la kau fail dan memalaukan PM dengan skim SBPA kau tu pastu ada hati nak ganti tempattaik lalat besar yang takleh pakai tu plak! Cittt

Persoalannya bila KPPA ni nak belah pulak? Takkan la lu takde maruah kot brader? Belah le sebelum kena halau der! Orang-orang fail macam mereka ni wajar dinyahkan dari sektor kerajaan agar mereka diganti dengan yang lebih berkaliber!

11 Responses to "KSN DAH BERAMBUS! KPPA BILA LAGI? TAKKAN NAK TUNGGU SAMPAI KENA HALAU KOT?"

  1. KPPA adalah mangsa keadaan. Walaupun kejadian berlaku semasa beliau menjadi KPPA, kita perlu study d root of cause. After all, approach KPPA sekarang lebih baik dan lebih "people -centric" even dia bukan politician.

    ReplyDelete
  2. KSN yg hanya tau meruntuhkan institusi dan jabatan kerajaan dgn mewujudkan pertindihan! Kalau tak dilepaskan sbghan jabatan utk mewujudkan jabatan baru, diugut pulak ketua jabatan tu. Inilah orgnya, dasar dibuat utk menguntungkan Petede yg overflow, petede yg baru kuar universiti, setaun jagung tapi sombong menunjuk ajar org tanpa kenal masalah di peringkat akar umbi ... makin lama makin teruk kite ni.

    ReplyDelete
  3. Terima kasih yab pm... Dengarlah rintihan kami dn rakyat di bawah. Kita perlu ksn dn kppa yg tegas dlm memastikn semua penjawat awam taat dn setia kpd kerajaan semasa yg memerihtah. Maaf ckplh, ramai cikgu2 yg sokong pembangkan. Xnafi ada juga penjawat awam lain yg terikut. Semakin berani menyokong sebab tiada apa2 tindakan pun. Dulu bos2 tegas dlm hal ini.

    Man putra

    ReplyDelete
  4. ala bro.

    pm dah sayang kkpa, kita nak buat camner!

    ReplyDelete
  5. betullah ksn dan kppa dah lama sangat dah... kalau diorang berenti, berapa byk pergerakan kenaikan pangkat dlm kerajaan akan berlaku dari gred 41. sama je jugak dgn ksu2 yg dah lama sangat berkhidmat sampai kontrak2, patut dah sampai waktu pencen tu pencen jelah...

    ReplyDelete
  6. parpu,

    hope yg akan menganti ni, lebih baik dr yg KSN last day ni.

    ReplyDelete
  7. Don woriiii..kejap lagi bekas KSN ni tak puas hati..dia akan join PKR @ PIS...

    ReplyDelete
  8. bro,

    part suruh KPPA berambus tu aku rasa kau salah.

    KPPA sekarang ni adalah officer yang tengah memartabatkan semua perkhidmatan awam.

    Ramai penjilat2 ksn kat JPA tu dia dah neutralkan.

    pasal SBPA tu, ramai penjawat awam tau tu bukan salah dia. Dia kena tipu bulat2 dengan officer dia.

    Projek SBPA ni dari 2007 lagi, KPPA lama punya pet project. jadi aku rase KPPA sekarang jgn berhenti atau resign.

    buang sampah2 yang lain seperti TKPPA dia yang perempuan tu.

    orang kerajaan

    ReplyDelete
  9. Kemungkinan Pengantinya ialah Datuk Ali Hamzah.

    ReplyDelete
  10. Kemungkinan Pengantinya ialah Datuk Ali Hamzah.

    ReplyDelete
  11. Penah bekerja dgn Datuk Dr. Ali Hamsa his good tp x tegas sgt... Frenly n suka tersengeh.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!