PANAS BERAPI! BILA TUANKU AZIZ BERSUARA, DAP GUNA PENGKHIANAT MELAYU UNTUK HENTAM DIA!

KELMARIN Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim buat hal lagi. DAP terus pening kepala. Kali ini beliau menekankan lagi soal dia cuba disogok.

‘‘Biadab sungguh dia (Lim Guan Eng) mengarahkan seorang ‘budak’ untuk menyampaikan mesej apatah lagi merasuah saya RM50,000 kononnya saguhati untuk terus kekal di bawah pimpinan DAP,’’ kata Tunku Aziz dengan nada cukup keras pada sidang akhbar di rumahnya.

Sogok? Sogok itu macam rasuahkan? DAP mahu rasuah? Benarkah? Jika tidak benar DAP kena buat report polis. Dakwaan itu cukup serius.

Jika itu fitnah, DAP kena saman Tunku Aziz. Jika saya menulis dakwaan ini, mungkin saya pun akan kena saman, kerana saya turut memfitnah.

Saya masih tidak percayalah DAP buat kerja macam itu. Nak sogok seorang Melayu untuk kekal dalam partinya? Apa hebatnya sangat Melayu dalam DAP? Atau orang Melayu sudah cukup penting bagi DAP di masa-masa dekat pilihan raya ini.

Benarkah Lim Guan Eng mengarahkan ‘budak’ hingusan itu menyogok Tunku Aziz? Marah betul kerabat diraja Kedah itu.

Tunku Aziz dikenali sebagai seorang yang berintegriti tinggi pun mahu disogok? Beliau ialah pengasas Transparency International-Malaysia dan Ahli Lembaga Pengarah Transparency International, sebuah pertubuhan antikorupsi sedunia. Budak yang dihantar untuk ‘menyogoknya’ pula ialah setiausaha politik Guan Eng, iaitu budak separuh Melayu. Namanya ialah Zairil anak bekas pemimpin UMNO, Allahyarham Khir Johari.

Read more...

3 Responses to "PANAS BERAPI! BILA TUANKU AZIZ BERSUARA, DAP GUNA PENGKHIANAT MELAYU UNTUK HENTAM DIA!"

 1. Zairil anak tiri Khir Johari inilah yang LimGE usung ke hulu hilir maklumkan yang ada melayu sokong DAP. Macamana Zairil boleh jadi melayu?

  Emak Zairil bangsa Cina
  Ayah kandung Zairil bangsa Cina
  ZAiril dilahirkan cina, sijil lahir cina, nama cina.

  sebab emak zairil kahwin dengan Khir Johari, Zairil tukar nama jadi melayu?

  bapak tirinya, Khir Johari tauke judi Magnum.

  inikah melayu yang LGE banggakan?

  ReplyDelete
 2. ada crita yg mengatakan zairil adlah 100% chinese dia bukan anak khir johari...

  ReplyDelete
 3. Tunku Aziz ni bangsa apa?

  ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!