PANAS BERAPI! APABILA DATO YUSOF KATA MAHFUZ PENIPU, MESTI BACA!

Pada pandangan aku Yusof ni nak sampaikan 'signal' pada seseorang. Dia bukan berminat nak sertai PAS pun seperti dakwaan YB tak lepas SRP si Mahfuz tu pun, malah dia bagitau dia tak minat politik. Dia profesional.

Bayangkan ya, seorang seorang pendakwa dalam kes Saiful diliwat, Dato Yusof tau semuanya pasal kes Anwar ni. Dia tahu apa yang dia wakili. Aku yakin dia tahu siapa Anwar sebenarnya. Cuma sebab mungkin dia sakit hati dengan seseorang maka dia buat macam ni,

Masalahnya bila Yusof setuju nak wakil Anwar dalam Kes Rusuhan 28 April, Azmin akan derhaka telah mula menjual cerita semalam bahawa itu tandanya Anwar tak bersalah dalam kes liwat. Mahfuz bebal nak mampos plak siap spin kata Yusof nak join PAS.

Anwar pun dah mula menjual cerita dengan mangatakan bilaman Yusof mewakili dia bermakna secara automatiknya dia dah bersihd ari tuduhan meliwat Saiful! Ye ke ni? Betul ke Yusof kata kau suci Anwar?

Kalau betul, suruhlah Dato Yusof buat statemnet pasal kes Liwat kau! Berani ke Anwar? Apa celup kau pi cerita dalam ceramah dan tipu orang kampung tak berdosa tu? Tanya la Dato Yusof, apa pandangan dia pasal kes liwat kau wahai Anwar?

Aku tak nak kutuk Dato Yusof lagi sampai aku tau pendirian dia yang sebenar! Apa pandangan korang?

23 Responses to "PANAS BERAPI! APABILA DATO YUSOF KATA MAHFUZ PENIPU, MESTI BACA!"

  1. Tindakan Dato Yusof memberi gambaran seolah-oleh Peguam di Malaysia atau dirinya sendiri tidak mempunyai prinsip hidup berasaskan agama dan moral, dan berselindung di sebalik "profesional", hak asasi, kebebasan dsb. untuk hidup dan mencari nafkah.

    Sejelasnya, perintah mahkamah dah dikeluarkan melarang sebarang perhimpunan di Dataran Merdeka dan persekitarannya.Apakah seorang peguam beragama Islam diharuskan oleh agama Islam untuk melindungi seseorang yang jelas melakukan kesalahan? Apakah dia akan menasihati pelanggannya itu supaya mengaku salah kemudian bertaubat serta meminta maaf dan ampun ataupun akan terus membela kesalahan atas nama profesionalisma??

    ReplyDelete
  2. Apa celop ! ni tok usop ?

    ReplyDelete
  3. Well bro anon, kau memang ada point, aku rasa Dato Yusof tahu tu bro, siap ada video sebagai bukti lagi, makin menarik kan?

    ReplyDelete
  4. ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

    En. Parpu,

    Apakah keADILan untuk Saiful Bukhari yang telah pun berSUMPAH dengan nama Allah SWT?

    Bagaimana pulak dengan Penasihat PKR itu yang ENGGAN untuk berbuat demikian hatta untuk memBERIkan keterangan berSUMPAH semasa di MAHKAMAH dahulu?

    Secara JUJURnya, Dato Yusof wajar meRASAkan Saiful ini terANIAYA apabila dia hari ini membela Penasihat PKR di MAHKAMAH.. Tambah pulak apabila sudah tersebar SPIN mengatakan dia menjadi PEGUAM untuk Penasihat PKR kerana Penasihat PKR itu TIDAK menJUBOR seperti diDAKWA..

    Saiful harus diLIHAT sebagai RAKYAT biasa macam kita yang boleh aje diANIAYAi menerusi perUNDANGan oleh mereka ini..

    Wallahualam..

    ReplyDelete
  5. salam perjuangan
    mohon tumpang berjuang dipautan blog tuan
    http://pecahpalakmikir.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Wow Anon 11.42 - Very well said and I do agree with your point of view 100%. It does give ones reasonable doubt on the said lawyer.

    ReplyDelete
  7. Sahabat2 yang aku kasihi sekalian, aku masih yakin dengan Dato Yusof ni, apa kata kita tunggu dan lihat saja. Aku faham perasaan korang

    Stay Cool

    ReplyDelete
  8. nak cool macam maner lagik bro? dia tak puas hati dengan boss dia tuu....dia patut resign awal2 lagik...bukan tunggu sampai boleh dapat claim full benefit dari kerajaan.....resign sejak awal2 lagik...aku rasa dia bengang sbb tak dapat jawatan tersebut itu ajer. Tapi pada masa yg sama tak sanggup korban periuk nasi dia walaupun dia tuu orang no2 dekat jabatan peguam negara! itupun tak reti nak bersyukur!

    Tahap kemarahan beliau terhadap bossnyer begitu terserlah hingga sanggup mengorbankan maruah/integriti diri sendiri hanya untuk melampiaskan nafsu ketidak puasan hati!

    p/s aku makin hari makin bengang dengan geng2 peguam nih! cakap tak boleh pakai punyer....auta sana auta sini...patutlah dalam satu movie yang pelakonnyer gabenor california tuuu...." shoot the lawyers first!" celakalah diorang nih....nasiblah seluruh jabatan peguam negara mempunyai tenaga kerja yg bingai2 belaka! citer dia lepas nih..semua kes kerajaan mmg sah2 kalah....sialll punyer lawyer!

    ReplyDelete
  9. Orang tua dulu memang tidak akan membenarkan anak2 mereka jadi loyar...Dato Yusuf contoh terbaik..

    Tentu sekali masa dia Prosecutor dulu dia yakin Anwar bersalah...dan dia tentu sekali ada bukti2 yang menyatakan Anwar PEMBOHONG.. Tapi bila anawar bebas dia bela anwar atas tuduhan yang baru ini... Tuduhan ini orang yang tengok TV pun tahu ANWAR dan konco2nya BERSALAH kerana melanggar undang dengan masuk ke kawasan larangan yang telah di persetujui...

    Apa hukumnya kalau bela orang yang terbukti salah? Dato Yusuf tak tahu yang anak guamnya bersalah?

    ReplyDelete
  10. MAHKAMAH DAH BEBASKAN BOS ASSMINT DARI KES LIWAT

    INI FAKTA

    CUMANYA KENAPA PULAK ASSMINT TOKOK TAMBAH BUKTI BUKTI BARU SEOLAH OLAH BUKTI YANG ADA TAK CUKUP KE

    ATAU SEMEMANGNYA ASSMINT MASIH MENARUH SYAK WASANKA TERHADAP KES LIWAT BOSNYA ITU

    DAN UNTUK MENGHILANGKAN PERASAAN WASANKA ITU ASSMINT PERLUKAN PENGAKUAN DARI YUSOEF?

    ASSMINT ASMINT

    ReplyDelete
  11. Walaupun kes anwar didakwa dalam kes bersih.3 tidak ada kaitan dengan kes anwar dituduh liwat saiful, tindakan Dato' Yusof memerima pelawaan anwar untuk menyertai pasukan peguam/pembelanya adalah satu tindakan yang tidak beretika. Ini kerana dalam kes liwat saiful walaupun anwar didapati tidak bersalah atas alasan teknikal, ianya masih dalam peringkat belum muktamad kerana dalam peringkat rayuan. Pihak AG perlu membuat pemakluman tentang status rayuan terssbut.
    Tindakan Dato' Yusof mungkin memberi kesan ketidadilan kepada pihak pendakwa dan kemungkinan ada unsur 'conflict of interest'.
    Pihak AG patut mengkaji perkara ini dengan lebih dalam lagi samada perlantikan Dato' Yusof dalam pasukan pembela anwar wajar dicabar dimahkamah.
    Kalau dilihat dari segi fakta anwar banyak kali mencabar perlantikan DPP dalam pasukan pendakwa dalam kes liwat.Dan dalam kes qazaf juga anwar mencabar perlantikan peguam syarie yang mewakili Baitulmal.
    Dalam hal berkaitan,saya rasa perlantikan Dato' Yusof mungkin ada bermotif untuk menjual nama beliau dipentas2 ceramah sebagai 'bukti kukuh' bahawa anwar tidak bersalah.
    Tetapi yang jelasnya ialah dakwaan anwar bahawa pendakwaraya dan Kerajaan berkonspirasi terhadapnya dalam kes liwat dengan sendirinya terbukti tidak betul kerana mustahil seorang yang dikatakan terlibat dalam konspirasi menjatuhkan anwar akan dijemput oleh anwar untuk membelanya pula dalam kes yang lain.
    Ada cakap2 bertanya mungkinkah dalam pengendalian kes liwat tersebut ada unsur2 konspirasi untuk sabotaj pihak pendakwaan sehingga anwar didapati tidak bersalah.

    ReplyDelete
  12. Yusof boleh beri pilihan kepada Anwar untuk settle cepat atau tangguh 60 kali. Mengenali watak Anwar, ramai sedar kes ini akan dibawa secara dramatik, mengaut persepsi baru dari rakyat jelata. Yusof yang diupah sebagai peguam tentulah akan akur, walau sehebat mana pun profesinalismanya.

    Kita tidak tahu apa akan jadi dengan rayuan Saiful. Kalau mahkamah memberi peluang pada Saiful selari dengan kes bersih 3.0, rakyat boleh tonton kehebatan seorang pelakon menghayati dua watak berbeda, pertama sebagai perusuh jalanan, kedua sebagai peliwat bersiri atas pentas yang sama.

    ReplyDelete
  13. Parpu, ko tak yakin dengan Dato Yusof pun dia tak heran la. Lawyer yang terror court ni tak pernah gentar dengan sapa2 pun. Ko kutuk lah dia macam mana pun, dia rileks jer, lawyer tak emosional la. Kalau anak jantan betul, datang la kita fight dalam court, court la medan sebenar bagi otai2, ada berani?

    ReplyDelete
  14. kata orang dulu2..kalo tak menipu bukan loyo namanyer..nak jadi loyo kena pandai menipu dan putar belit bru jd profesional. kalo loyo dah pro, lagi kuat putar belitnya..orang salah pon jd tak salah.. mangsa pulak yg dikatakan bersalah.. saje yg malaun ..

    ReplyDelete
  15. Pro mana lawyer tu..hidup bukan stiasa menongkat langit.. Kelak rebah jua. Apepun, kita tengok je dulu.. Stay cool

    ReplyDelete
  16. yg pasti ramai org bijak pandai keluar dari kerajaan dan umno....yg TINGGAL bodoh dungu macam kita

    ReplyDelete
  17. ALA HAI BIASA LAH MASING-MASING CARI MAKAN, PROFFESSIONAL KA TAK PRO KA JANJI MASYUK. ZAMAN SEKARANG.

    ReplyDelete
  18. Patutlah Dato Yusoff ni masa dia sebagai Pendakwa dalam kes Anwar liwat Saiful dulu tidak pernah membantah apabila kes itu boleh tangguh, tangguh dan tangguh hingga tiga tahun ada udang disebalik batu rupanya.

    ReplyDelete
  19. buat laaa apa yang patut...berapa lama sangat kita nak hidup......

    ReplyDelete
  20. usop sontorian ni memang hina habis.
    dia tak ada agama.
    Tindakan Dato Yusof memberi gambaran seolah-oleh Peguam di Malaysia atau dirinya sendiri tidak mempunyai prinsip hidup berasaskan agama dan moral, dan berselindung di sebalik "profesional", hak asasi, kebebasan dsb. untuk hidup dan mencari nafkah.
    AGAK-AGAK NERAKA TINGKAT BERAPA USOP SONTORIAN DAN ANWAR AL-JUBURI AKAN DISEKSA KELAK?

    ReplyDelete
  21. Mohd Yusof "Profesional Without Integrity"!!!!!

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!