CILI KASI TARUK! KENAPA TAUKE RUMAH URUT RONNIE LIU BELI COMPACTOR SAMPAH? WHY?

Beberapa orang rakan dari MPK memaklumkan bahawa lawatan Ronnie Liu ke Xiamen, China pada 24 April lalu adalah untuk melihat lori compacter sampah yang akan dibeli bagi kegunaan MPK dan beberapa PBT lain di Selangor.

Mereka mendakwa pembelian tersebut dibuat menerusi Kumpulan Darul Ehsan Bhd (KDEB) iaitu anak syarikat Kerajaan Negeri melalui salah satu anak syarikat sampah mereka iaitu HEBAT ABADI.

Adalah difahamkan sebanyak 50 buah lori akan dibeli dari China secara Completely Knocked Down (CKD) dengan anggaran kos RM10 juta. Pembelian tersebut diselaraskan oleh KDEB dengan bantuan Acmar Holdings Sdn. Bhd. (diterajui oleh Dato’ Stephen Tee) yang berpangkalan di Bandar Baru Kelang.

Read more...

8 Responses to "CILI KASI TARUK! KENAPA TAUKE RUMAH URUT RONNIE LIU BELI COMPACTOR SAMPAH? WHY?"

  1. Bagus la beli lori sambah kutip sampah. Kalau ameno, lori sampah guna pakai gabuih duit. Harga 1juta claim sampai 20 juta. Penyamun2.
    Negeri selangor telah bebas dari penindasan UMNO syukurlah...

    ReplyDelete
  2. Harap kerajaan pusat jangan luluskan import permit lori2 tersebut. Mesti ada komisen haram terlibat. Inilah udang disabalik batu yg menjadi punca pembatalan khidmat kontraktor yg sedia ada. Ronnie dah kuasai dunia pelacuran kini masuk dunia sampah. PRU 13 kita jadikan dia sebagai sebahagian dari sampah sarap.

    ReplyDelete
  3. Anon 1049
    SORRYLA LU KURANG CERDIK.
    ADA UDANG BELAKANG MEE MAAA.....
    PLEASE THINK INTELLIGENTLY..

    ReplyDelete
  4. dah beli lori sampah? akhirnyaaaaaaaaa sampah kat rumah aku akan dikutip juga akhirnyaa....

    ReplyDelete
  5. Baguslah ada udang disebalik mee,dapat juga rakyat marasa. Tak larat dah dok dapat mee kosong sedak muntah ameno tu.. mee udang bestnya. Jangan pemimpin otak udang ameno sudah.

    ReplyDelete
  6. bz bee ...

    Jangan buat statement tak cerdik. Apa yang Tukang Komen katakan tu yang betul. Jangan spin ...

    Think and write smartly ...

    ReplyDelete
  7. Harga Kos sebenar agak2 berapa, kenapa nak di beli kat negeri cina
    kan di malaysia byk2 sykt2 pembuatan yg boleh buat lori2 sampah2 ni harga lebih murah lagi... cuba tanya pada kontraktor2 angkat sampah tentu dia org tau harga sebenar.. adakah sampai rm 250000K

    ReplyDelete
  8. Baguslah...
    Kaya Cina-Cina kat Malaysia ni dan di tanah besar China.
    Melayu yang kat Malaysia ni dok pakat tengok jer lah.
    Korang kan lagi suka bergaduh sama sendiri.
    Pasal politik
    Pasal siapa yang lebih Islam
    Pasal Hudud
    Gaduh la lagi...
    Sebab sementara hang dok sibuk bergaduh, sibuk berceramah..orang lain yang ambik peluang buat duit.
    Melayu, Melayu...tak belajar-belajar lagi hangpa rupanya.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!