CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Seminar

Seminar

Tuesday, May 22, 2012

CILI KASI TARUK! KALAH KES LIWAT, YUSOF JADI PEGUAMBELA ANWAR!

BUKAN sedikit mata yang terbeliak di hari perbicaraan Anwar dalam isu Bersih pagi tadi.

Semuanya gara-gara melihat peguam yang mewakili Anwar, Datuk Mohd Yusof Zainal Abidin, bekas peguam cara II negara, yang juga mengetuai barisan pendakwaan kes liwat Anwar dan Saiful Bukhari.

Ia seolah-olah melihat Mahathir berpegang tangan dengan Anwar, sehari selepas memecatnya dari jawatan Timbalan Perdana Menteri pada 1998.

Yusof dengan rasmi melepaskan jawatan sebagai Peguam Cara II Negara, beberapa hari sebelum Anwar dibebaskan dari tuduhan meliwat Saiful Bukhari oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 9 Januari 2012.

Sementara ramai yang beranggapan, Anwar menang kes tersebut kerana hakim terkhilaf dalam penghakimannya, manun tindakan Yusof kini menimbulkan kesangsian sama ada ketua pendakwaan sendiri pun ada memainkan peranan juga dalam pembebasannya.

Bagaimana dan berapa besar peranan yang dimainkan Yusof, penulis tidak pasti, tapi penulis yakin ada dan semua ini menuntut Yusof tampil memberikan penjelasan apa sebenarnya yang berlaku.

Lagipun kita sedang cakap Yusof sebagai peguambela sekarang, bukan Yusof sebagai peguam cara, dan kebetulan golongan peguam kini ada isu kredibiliti dan integriti yang serius.

Sekarang fahamlah kita kenapa kes Anwar ini tertangguh sekian lama tanpa dicabar pasukan pendakwaan.

Read more...

29 comments:

  1. 100% Polis akan kalah kes Bersih 3.0. Takpayah dakwa Anu, jamin kalah. Loyar tu dah tahu semua dalam kain, apa nak lawan lagi. Dalam pejabat peguam semua kawan, takkan tak dapat info...buang masa je kami rakyat yg berdisiplin, ikut undang2 tak di bela utk keadilan. Mcm ni baik hari tu kita semua bersih 3.0 je. Akhirnya bebas juga. Bosan lah dgn sistem ni.

    ReplyDelete
  2. Ada duit semua pun jadi.....

    ReplyDelete
  3. baca tulisan 'The "I" Files oleh Jonathan Smith. Tahu berapa banyak duit dia ada? Rm4 billion! Datuk Murad Bank Negara kata Rm3 billion. Dengan duit sebanyak itu, semua boleh jadi.Duit semua di simpan di Al Baraka Bank di Arab Saudi.

    ReplyDelete
  4. baca tulisan 'The "I" Files oleh Jonathan Smith. Tahu berapa banyak duit dia ada? Rm4 billion! Datuk Murad Bank Negara kata Rm3 billion. Dengan duit sebanyak itu, semua boleh jadi.Duit semua di simpan di Al Baraka Bank di Arab Saudi.

    ReplyDelete
  5. anwar boleh beli semua. dan hampir semua dh dibelinya. peguam, pendakwa, hakim semua memang boleh kawtim dgn anwar. cuma beberapa kerat golongan marhein yg masih tak mampu anwar beli. cubalah kawtim dgn kami, mana tahu boleh beli?

    ReplyDelete
  6. Ini baru keadilan didunia. Belum lagi diakhirat. Insaflah..

    ReplyDelete
  7. ooo kalau peguam dan hakim tu ikut cakap korang, diaorang tak rasuah la, amanah la, integriti la tapi kalau hakim dan peguam tu tak ikut cakap korang kira rasuah la... apa cer ni woi? macam cerita tahun 40-an dulu jer....hahahaha

    ReplyDelete
  8. NOT SURPRISED SI YUSOF NI AKAN JADI PEGUAMBELA KES RAYUAN LIWAT SAIFUL.NO WONDER ANWAR SELALU TAK PERCAYA BAB MAHKAMAH MALAYSIA...SEKARANG KITA TAU...TERANG DAN NYATA SIAPA YANG KANGAROOKAN MAHKAMAH KITA.YUSUF WILL BE NEXT OF KIN TO MR. KARPAL...HISTORY REPEATS.PADAN PUN KES SAIFUL DILLY DELAY.

    ReplyDelete
  9. NOT SURPRISED SI YUSOF NI AKAN JADI PEGUAMBELA KES RAYUAN LIWAT SAIFUL.NO WONDER ANWAR SELALU TAK PERCAYA BAB MAHKAMAH MALAYSIA...SEKARANG KITA TAU...TERANG DAN NYATA SIAPA YANG KANGAROOKAN MAHKAMAH KITA.YUSUF WILL BE NEXT OF KIN TO MR. KARPAL...HISTORY REPEATS.PADAN PUN KES SAIFUL DILLY DELAY.

    ReplyDelete
  10. Kita kena berbaik sangka. Dah kerja dia lawyer nak buat camne. Lawyer ni dlm court hentam, sembelih, pancung lawan dia, tapi bila keluar je bilik court dah boleh ketawa, makan sama. Kerjaya diaorang memang tak emosional. Lagi susah kes tu, lagi diaorang suka sebab mencabar minda diaorang.

    Mana-mana lawyer pun baik yang pas ke umno ke diaorang tak taksub, yang salah tetap salah. Yang menang dalam court tu tak semestinya betul tapi cuma undang-undang saja tak boleh sabitkan. Macam orang miskin curi basikal, tak boleh kena hudud.

    So kita tengok jelah terror tak dia jadi peguambela Anwar. Anwar memang lah bangang sebab dia sama2 ada dalam parlimen masa undang2 tu diluluskan tapi dia sendiri yg langgar. Kita doakan je pendakwaraya mempunyai cukup bukti untuk sabitkan kesalahan. itu saja pilihan kita.

    ReplyDelete
  11. jual maruah dan etika atas nama bisnes konon, komen macam sial. cuba ko buka hardware, aku orang umno dan aku dan ambil barang percuma kat kedai ko tanpa bayaran, atas nama persaudaraan sesama umno, ko kasi tak? Dari dulu lagi aku dah cakap, jangan kencing duit dengan lawyer. budak samuri pemuda umno perak tu bolehlah korang jual sekupang dua!!!

    ReplyDelete
  12. sial punya babi

    ReplyDelete
  13. Anuwar memang licilk.Penyembah2 dia akan percaya dan yakin yg yusof sanggup bela anuwar sebab selama ni pun peguam itu sendiri menganggap anuwar tak bersalah.Ini memang permainan anuwar untuk mewujudkan persepsi.

    Peguam biasalah..siapa yg tak pernah berurusan dengan peguam,tengoklah macamana diorang punya caj.Duit adalah segala2nya..tak ada maknanya profesional

    ReplyDelete
  14. dah ko tau mahal, apasal ko pergi ambil perkhidmatan lawyer tu? dia paksa ko ker? hahahaha bodoh tahap bingai macam samuri ban pasir je....

    ReplyDelete
  15. hahahaha chegu bard diwakili latheefa koya? hahahaha....kesian chegu bard, duit takdak terpaksalah pakai lawyer nangoi....

    ReplyDelete
  16. jose rizal,consistant with our survival is better than consistant with 'they' survival. Once i say ' over my death body ' its mean for forever.

    ReplyDelete
  17. duit???
    tak kot...
    habis apa???
    jawatan kot..
    mana lebih besar peguam negara atau pendakwaraya???
    peguam negara kot...
    nak tau kebenaran???
    tengok bila pakatan menang..(kalau la...tp mohon pada Allah.... semoga UMNO tetap memerintah bumi malaysia ini...Amin...)

    ReplyDelete
  18. maratap aku....
    pasai apa...
    dimana keadilan???
    dimana integriti??
    dimana kejujuran???
    dimana sifat kemanusian??
    dimana peguam negara mau letak muka???
    kasihan saiful...

    peguam negara harus bertanggungjawab dan meletak jawatan!!!

    ReplyDelete
  19. babi tak stim tengok jubo buasir kau usin !!!!

    ReplyDelete
  20. aku bukan suka si aljubs, tapiapalah koarang ni, dia dah pencen, suka hati dia lah nak defend siapa pun, salah ke? BODOSSSS !!!!

    ReplyDelete
  21. Kalau anuar ada rm4bil aku minta dia beli jawatan pm..lg best..pm skarang tak power..

    ReplyDelete
  22. UMNO kena cermin diri sendiri, cuba tengok betul-betul, mesti nampak wajah si babi aljubs dalam cermin, itulah dia UMNO, corrupt=UMNO=ANWAR !!!

    ReplyDelete
  23. PM TUKAR AG.. dia ni bangang la. dia la punca semua kes2 yg didakwa jadi tak ketahuan dan berat sebelah. takut2 dia pun nanti join anwar skali.

    ReplyDelete
  24. Kalau kakak atau adik perempuan atau mak hangpa kena tutuh dengan Al Juboq ni hangpa amabiklah lawyer mana pun pasti kalah punya.

    Kalau pendakwa kena sumbat duit beribu2 nak buat apa lagi tentu kalah punya. Lagi baguih kalau hangpa sendiri kena sumbat duit beribu2.

    Maka bisnes lendirlah sampai mampuih orang macam hangpa.

    Bershit Kote Bengkok.

    ReplyDelete
  25. it is not about who is right or who is wrong. It is about winning the game.

    ReplyDelete
  26. Akhirnya Allah Taala menunjukkan kepada kita bahawa ada sesuatu yang selama ini tersembunyi rupanya.Perancangan Allah juga mengatasi segalanya dan DIA bersama dengan orang yang bersih hatinya.

    ReplyDelete
  27. I AM PROFESSIONAL... I SERVE MY PAYMASTER, FULLSTOP.

    ReplyDelete
  28. I AM PROFESSIONAL... I SERVE MY PAYMASTER, YESTERDAY,TODAY AND TOMORROW, FULLSTOP.

    ReplyDelete
  29. korang BERSIH ni..semua dari benih anjing!!!

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!