CILI KASI TARUK! BUKTI PAS DAH DESPERATE GILA NAK MAMPOS!

PENGERUSI Dewan Himpunan Penyokong PAS, Hu Pang Chaw mengumumkan bahawa PAS bersetuju untuk meletakkan calon bukan Islam bagi mewakili parti itu pada Pilihanraya Umum ke-13 yang bakal berlangsung tidak lama lagi.

Menurutnya, PAS menjanjikan dua kerusi DUN di Johor dan satu kerusi Parlimen di Sarawak akan diberikan kepada calon bukan Islam.

Bagaimanapun, Pang Chaw menjelaskan bahawa pihak Dewan Himpunan Penyokong PAS sebelum ini menuntut parti itu memberikan sekurang-kurangnya satu kerusi di setiap negeri kepada calon-calon bukan Islam dari dewan tersebut.

PAS sebelum ini pernah meletakkan calon bukan Islam bagi mewakili parti itu pada PRU ke-12 yang lalu apabila R Kumutha dicalonkan di DUN Tiram, namun kalah teruk kepada calon BN, Maulizan Bujang.

Nampaknya PAS masih belum lagi sedar dan belajar dari kesilapan besar yang lalu.

Ketika Kumutha dicalonkan di Johor pada PRU ke-12 yang lalu, tindakan PAS itu telah menimbulkan ketidakpuasan hati ramai pihak dari kalangan para penyokongnya di seluruh negara, khususnya di negeri itu.

Read more...

5 Responses to "CILI KASI TARUK! BUKTI PAS DAH DESPERATE GILA NAK MAMPOS!"

 1. Tanda2 jelas PAS dah desperate...

  KERANA TERDESAK, NURUL IZZAH KERAH RAJA PETRA SERANG RAJA NONG CHIK? Baca di sini!

  http://apakecoh2.blogspot.com/

  ReplyDelete
 2. Besok 19/5/12.. PAS ajak AMBIGA AMBURGER berniaga fitnah ngan dosa kat merlimau melaka.. JOm ramai2 dtg kat sana.. cuci dosa2 anda dgn SISTER AMBIGALz.

  ReplyDelete
 3. Apa yang aku difahamkan oleh ejen PAS totok, SiPang Chaw ni ada janji sama nik Ajis, kalau dia menang (DIA...DIA tau!) semua ajk persatuan akan masuk Melayu (convert tapi tatak kasi tuka nama looo,tuka agama saja maaa.)Nik Ajis kata orait,Ni lah hok ambo dok pejuengken selamo nih,kerusi2 kayu tu ameklah kalu nok gak harta dunio jah belako.. MACAM MACAM ADA ikut selera PR.

  ReplyDelete
 4. Wahai orang merlimau jom baling taik kat Ambiga! Biar setepek kena atas dahi dia! Hancurkan org yg hancurkan perpaduan Melayu dan Islam!

  ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!