CILI KASI TARUK! BEZA ANTARA RUSUHAN 28 APRIL DAN HIMUPNAN UMNO KE 66! MESTI BACA


DIANGGARKAN sejumlah 100,000 orang UMNO telah berhimpun di Stadium Bukit Jalil bagi meraikan ulangtahun UMNO yang ke-66 sejak 11 Mei hingga 13 Mei, dan jumlah tersebut melebihi sasaran awal yang mensasarkan kehadiran seramai 80,000 orang sahaja.
Meskipun begitu, beberapa laman web pro-pembangkang cuba bermain propaganda dengan mengandaikan himpunan “harijadi UMNO” yang ke-66 tahun itu hanya dihadiri kurang dari 50,000 orang sahaja.
Mungkin mata mereka “juling” atau sememangnya mereka tidak dapat menerima hakikat tentang kekuatan UMNO yang mampu meranapkan ketiga-tiga parti Pakatan Haram.
Menurut sumber dalaman parti, himpunan tersebut sengaja diadakan di Stadium Bukit Jalil memandangkang stadium itu pernah ditawarkan kepada penganjur himpunan Bershit 3.0 yang berlangsung pada 28 April lalu.
Menurutnya lagi, himpunan itu merupakan satu sindiran tajam kepada penganjur dan para penyokong Bershit 3.0 yang terdiri dari parti-parti politik pembangkang yang tidak tahu membezakan antara himpunan “aman” dan “ganas”.

6 Responses to "CILI KASI TARUK! BEZA ANTARA RUSUHAN 28 APRIL DAN HIMUPNAN UMNO KE 66! MESTI BACA"

  1. itu yg hadir. Byk lgi yg belum hadir sbb ada comitment lain. Sokong dari jauh je

    ReplyDelete
  2. memang betul pon, sebenarnya rakyat memang sokong umno, cuma tahun 2008 mereka meluat dgn pak lah and the gang

    ReplyDelete
  3. Perbezaan nya ialah bersih disokong oleh rakyat pelbgai kaum tanpa bayaran yang sanggup turun bantah kezaliman dan penipuan. Perhimpunan umno hanya untuk umno dan wajib datang dan dibayar, diberi baju pengangkutan etc etc. Boleh kah Umno mengadakan perhimpunan begini di luar malaysia seperti bersih di bandar2 di eropah,america, australia etc? Adakan UMNo mendapat sokongang rakyat malaysia di luarnegara atau members of international community?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakatan jahat pun dibayar jugak. Tujuan berhimpun tak murni. saja nak porak perandakan negara. Awal 2 lagi dah berniat jahat, ketua pun paling jahat sebat lubang jamban, bini org, anak durjana tapi kata umno fitnah. kau ni pengkhianat sbb gadaikan islam dan tanah air.

      Delete
  4. TAK KIRA UMNO KA PKR KA PAS KA....TAK NAMPAK KA MAJORITI PECAH TIGA KUMPULAN.

    ReplyDelete
  5. Sudah terang lagi bersuluh....hanya orang yang dibutakan mata hatinya tidak dapat melihat nikmat yang diberikan Allah di bumi tercinta ini. Terimakasih UMNO....di atas segala jasamu. Aku bekas pelajar UITM akan sentiasa mengenang jasamu.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!