PAPAGOMO PATUT MALU KERANA MEMBELA AARON AZIZ SINGAPORK! HIDUP ARTIS MALAYSIA


Wah,aku tak sangka beb PAPAGOMO akan belasah aku dan defend seorang pendatang dari Singapork. Tapi takpe kita kena hormati kebebasan bersuara, bermakna sesiapa pun ada hak untuk cakap apa saja asalkan ianya tidak melanggar undang-undang negara. Betul tak?

Semalam bila aku kata si Aaron Singapork tu patut balik ke negara dia, maka ramailah yang sudah komen. Ada yang mrmbalun aku dan angkat si pndatang tu dan ada juga yang menyokong pandangan aku. Tak sangka benda ni dah boleh buatkan PAPAGOMO tak tido malam dibuatnya. Kih kih kih.

Aku nak cakap sikit la ini blog peribadi aku, apa saja yang aku utarakan dalam blog ini afalah pandangan peribadi aku, so aku tak paksa korang untuk ikut. Sebagai rakyat Malaysia aku ada hak pertahankan artis Malaysia. Kepada peminta blog akunpulak jangan la korang sedih atau marah sebab aku si mamat dari Singapork tu. Aku cakap ni untuk kebaikan sebenarnya.

Aaron datang berlakon kat sini pakai VISA apa pun kita tak tahu hingga ke hari ini. Dari semalam aku tunggu jawapannya, sampai kesudah aku tak tahu cerita sebenar. Takdebyang explain, kalau ada pun oenyokong fanatik tahap gila yang tak rasional langsung. Tau nak mneghina je tapi nampak apa yang tersurat disebalik yang tersirat.

Aku nak cerita sikit la pengalaman kengkawan aku semasa mereka berkerja di Singapork negara Kuan Yew yang tak ubah macam komunis tu. Tahukah pembaca sekalian, rakyat Malaysia yang berkerja di negara Singapork dilayan seperti mamat kontrak Indon dan Bangla je kat sana? Ni melayu jenis Aaron ni semua pandang kita hina beb. Walau merekantinggal di flat tapi lagak merekan mengalahkan pemilik bungalow mewah atas bukit la.

Kalau tak percaya, buat la research sikit atau tanya saudara mara atau kengkawan yang tinggal di negara tersebut. Benar rakyat kita kerja kat sana ramai tapi apa jawatan kita? Setakat jawatan rendah-rendah je beb. Yang jaatan tinggi semua milik mereka. Kita pulak dok bagi karpet merah kat mereka, siapa maki hamun rakyat senegara untuk pertahankan manusia dari negara KIASU ni.

Termasuk lanrakan blogger PAPAGOMO ni, ada baiknya kalau blogger tersohor dan terhebat tu cuba berkerja di Singapork dulu dan lepas tu tengok la samada dia nak sokong Aaron atau kawasan-kawasan yang sewaktu dengan dia tak? Takat duduk sini dan sokong si mamat Singapork tu, baik tak payah la wei. Kita ni sebenarnya bermurah hati tak kna tempat.

Asyik bagi je semua benda kat orang luar sampai kitabterlepas pandang orang sendiri. Jangan esok kita jadi semacam peribahasa ni "KERA DI HUTAN! DISUSUKAN! ANAK SENDIRI MATI KELAPARAN"

Lagi satu aku ni bukan la diupah atau dibayar oleh seiapa pun. Demi Allah aku hanya sampaikan ikhlas deminmempertahankan artis negara kita. Berita Harian kena bertanggungjawab, jangan la sampai aku mulanpanggil korang BERITA HAIRAN OK. Strict la sikit, jangan paszlnnak glamer korang buat apa saja walau ianya bolrh merosakkan masa depan artis negara kita.

Kalau korang nak sokong Aaron Azizhanya kerana dia hensem, then god help us la. Lepas ni aku nak ajak Sharukh Khan berlakon filem Gangster 3 pastu bagi dia anugerah ok tak? Ingatlah rakyat Malaysia semua, sayangi filem tempatan kita, jadikan kisah P.Ramlee sebagai iktibar. Semua hasilnP.Ramlee dipegang oleh Shaw Brothers hingga ke hari in dan mereka buat duit tak hengat punya sedangkan P.Ramlee yang kita sayangi mati dalam kemiskinan.

Aku juga bukankah nak pertikai rezeki si Aaron, memang dia tak bersalah tapi kita yang bebal dokntergila-gilskan artis luar sampai sanggup memaki hamun sesama warganegara. Sedih aku tengok perangai sesetengah orang yang komen disini, macam orang tak berakal pun ada. Salahkah akunpertahankan ARTIS MALAYSIA WAHAI PAPAGOMO?

Aku sayangkan negara aku ini dan aku akan pertahankan warganegara kita dari ditindas dan dihancurkan kerana orang-orsng luar ni. Kepada Aaron Aziz, wa tarak hal sama lu bro, cuma wa nak sedarkan rakyat negara wa jangan jadi terlampau fanatik. Bahaya budaya fanatik ni dan Aaron lu kena terima hakikat bro, rakyat Malaysia memang dilayan seperti rakyat kelas ketiga di Singapork tu.

CINTAI BARANGAN DAN ARTIS MALAYSIA! KATAKAN TIDAK KEPADA WARGA ASING SEMUA!

47 Responses to "PAPAGOMO PATUT MALU KERANA MEMBELA AARON AZIZ SINGAPORK! HIDUP ARTIS MALAYSIA"

  1. tak salah rasanya artis luar cari rezeki di bumi malaysia....yg penting jgn kurang ajar di negara org....kan ade artis kita yg brjaya di negara asing...contohnya dato michell yeoh....
    ....housePK rasanya elok tumpu pada politik shj......bongkarkan janji2 manis PR...

    ReplyDelete
  2. Sudah2 laa parpu n gomo....cite artis je pon...

    ReplyDelete
  3. Kalau PapaGomo kerja kat negara Singa gila tu, depa pandang dia macam bangla la jawabnye....Anyways, muka dia pun ala-ala bangla apa...cakap BI pun lintang pungkang.

    ReplyDelete
  4. Aku sependapat dengan House PK..apa lah gunanya kita memrtabatkan pelakon luar .. sedangkan pelakon kita tak kurang hebat.. Inilah budaya bangsa Malaysia..
    Mana tahu tahun depan pelakon dari Bangla pula menang award di Malaysia.. Bangla Oh Bangla ..Baiaa..oh baiaa..

    ReplyDelete
  5. Aku sependapat dengan House PK..apa lah gunanya kita memrtabatkan pelakon luar .. sedangkan pelakon kita tak kurang hebat.. Inilah budaya bangsa Malaysia..
    Mana tahu tahun depan pelakon dari Bangla pula menang award di Malaysia.. Bangla Oh Bangla ..Baiaa..oh baiaa..

    ReplyDelete
  6. Yessss...part nie memang aku sokong Parpu Kari walaupun pada hakikatnya aku sayang juga kat Papagomo...takmau gaduh2 naaa.....peace!!!

    ReplyDelete
  7. Contoh demi contoh

    Tengok saja Cina Singapok dan Cina Malaysia, umpama Kera berhijrah ke Tanah Melayu, mereka disusukan dan aduhai Melayu dianaktirikan oleh beberapa kerat pemimpin Melayu yang butakan HARTA, TAHTA dan WANITA.

    Sekarang bangsa apa yang menguasai ekonomi Malaysia, siapa yang memperbodohkan bangsa Melayu. Kesemuanya adalah CINA KERA yang pernah disusukan oleh segelintir bangsa Melayu.

    Dalam kes artis ni pula.
    Aku mahu berdiri atas pagar je..
    he he...

    ReplyDelete
  8. kenapalah nak diperbesarkan hal ini
    perkara dah berlaku jangan diungkit ungkit lagi.
    sepatutnya sebelum mereka dicalunkan tenguk dulu sama ada mereka ada PR ke atau tidak. Jika tiada mereka tak layak untuk bertanding. Begitu juga masa Juara Lagu dahulu, lagu Mat Nasir tak layan bertanding sebab dia masih lagi warga singapore. Sepatutnya seniman boleh buat protes kepada Berita Harian jika mereka tahu aaron aziz masih warga singapore, jika dicalunkan juga mereka boleh suruh semua artist bawah seniman boikot malam anugerah itu.Bukanlah dah lepas orang menang baru nak bising, tak ada gunanya. Nampak sangat seniman tak berfungsi sebagai satu pertubuhan yang melindungi ahli mereka dalam hal ini. Sebenarnya apa saja anugerah adalah untuk artist rakyat malaysia saja. Kalau aaron aziz atau lain-lain calun bukan rakyat malaysia lagi tunggu dahulu sampai mereka dapat PR. Kalau macam inilah keadaannya tak payahlah ada seniman kalau takut bersuara, itu pun melalui twitter saja. Pastikan aaron asing ni bayar cukai pendapatan dan ada permit kerja.

    ReplyDelete
  9. papagomo macam sial!

    melalak terlolong macam anjing!

    sanggup kutuk rakan senegara demi pertahankan bangsat dari negara singapork!

    perangai papagomo tak ubah macam jalang dari pakatan rosak!

    apa kau ingat kau besar sangat ke papagomo?!

    lancaulah lu!

    ReplyDelete
  10. apasal papagomo melalak dan melolong tak tentu nih?

    artis singapork tu saudara mara dia ke?!

    zed zaidi ada 1 undi!

    pelakon singapork tu apa ada?!

    bodoh punya papagomo!

    blogger sial!

    ReplyDelete
  11. Sorry PK, aku side Papa Gomo hehehe...sebab....

    1. Artis kita yg cari makan diluar negara pun ramai.
    2. Kalau kita nak maju, kita kena tolak ansur dan bertukar2 fikiran.
    3. Kita galakkan tourism dan nak jadikan negara Pengeluar Kasut tapi baru artis luar masuk, kita dah takut.
    4. Sebelum internet masuk M'sia, Tun M pernah kata...'internet banyak risiko tapi kalau tak buka, negara akan ketinggalan'. Sama juga dengan dunia seni sebenarnya.
    5. Hati kena baik, baru rezeki murah.

    ReplyDelete
  12. Terima kasih kepada semua yang komen disini, saya terima komen anda semua dengan hati terbuka.

    Apa pun, sayangilah orang kita dan negara kita!

    HIDUP MALAYSIA

    ReplyDelete
  13. persoalan utama terhadap isu yg dibangkitkan tu ialah xcukup bagus ke artis malaysia? dalam berpuluh artis tempatan yg tercalon dlm byk2 kategori tu, sorg pendatang ni jugak yg diangkat.. kalu dulu org dok pertikai kebanjiran artis indo sampai skg dh disekat, knapa artis pendatang sorg ni kita xpertikai malah sanggup dipertahan?

    ReplyDelete
  14. Walaupun dia artis singapore tetapi dia tu melayu, kalau kita tak memberi ruang dan peluang kepada mereka..siapa lagi? kalu kau orang nak tunjuk patriotik pun agak2lah. Artis Malaysia pun kena terima hakikat yang anda tak hebat sebab tu anda tidak terpilih tak payah lah kau orang dengki2 macam perangai indon..kita ni Malaysia.

    ReplyDelete
  15. tiga-tiga aku tidak sokong; HousePK, Papagomo dan Berita harian!

    PATUT ANWAR IBRAHIM YG DAPAT ANUGERAH BINTANG PALING POPULAR TU!!!!

    sbb anwar popular smpai keluar negara dan masuk dlm majalah porno jepun.

    -wau

    ReplyDelete
  16. geng.. aku pernah kerja di sngpore... kampng betul betul depan singpore... siaran tv pun jelas.. melayu singpore penah kacap pada aku negara yang di perintah melayu tidak akan maju.... melayu yang cakap tu beb.... masa tu kita dah buat proton... apa maksutnya. nak tau macamana dia pandang kita.... macam kita pandang badut sarkis.... housa pk n gomo aku tak sokong mana mana.. korang is the best bloger, teruskan perjuangan....

    ReplyDelete
  17. geng.. aku pernah kerja di sngpore... kampng betul betul depan singpore... siaran tv pun jelas.. melayu singpore penah kacap pada aku negara yang di perintah melayu tidak akan maju.... melayu yang cakap tu beb.... masa tu kita dah buat proton... apa maksutnya. nak tau macamana dia pandang kita.... macam kita pandang badut sarkis.... housa pk n gomo aku tak sokong mana mana.. korang is the best bloger, teruskan perjuangan....

    ReplyDelete
  18. HOUSE PK..

    KAU NI LAWAK LA.. KAT SINI KAU HENTAM KAT PARPU KAU SOKONG..

    PARPU KARI DANGAN HOUSE PK NI ORANG YANG SAMA JUGAK...

    ANYWAY.. APAZAL ZED NAK KECOH PASAL ARRON KENAPA? SEBAB DIA TAK TERCALON?

    APA HEBATNYA SHAH RUKHAN BOLEH DAPAT DATO LAGI? INI ORANG MELAYU MAJU DAH NEK KECOH..

    MACAM MANA KITA NAK MAJU KALAU PERSAINGAN CAM NI PUN TAK LEH HANDLE..

    MALU LA HOUSE PK..

    ReplyDelete
  19. Hanya dalam industri hiburan saja Malaysia dan Singapore boleh bekerjasama dan akrab. Ianya bermula dari zaman dulu lagi. A Ramlee, Ismail Haron, Anita Sarawak, Jefridin... semua orang Singapore tapi diminati di Malaysia. Begitu juga Ahmad Jais, M Daud Kilau, dll, diminati di Singapura. Sekarang pun Siti, Awie, dan mana2 penyanyi dan juga pelakon Malaysia diminati di Singapura. Seolah-olah tidak ada sempadan antara dua negara. Ini adalah jalinan tradisi dan budaya yang baik dan dipupuk sejak lama. Zed Zaidi tu terkeliru sikit pemikiran dia, janganlah blogger terhandal Malaysia pun turut terjebak dalam kancah ini. Mari kita pandang sudut baik sama. Peace.

    ReplyDelete
  20. house pk,

    ini pertandingan. jadi bila ada orang yang menang kita tak boleh pertikaikan. cuma ada baiknya kita menyeru sendiri artis kita supaya menyaingi artis songapore ni. mungkin ada baiknya sekiranya anugerah dibuat mengikut kategori malaysia dan bukan malaysia supaya semua puas hati.

    ReplyDelete
  21. Salam Bri IB, apa khabar, yalah tapi melampau sangat si Aaron ni, macam dah takde pelakon lain kat Malaysia, berlakon bukan hebat mana pun.

    Anyway thanks for ur comment bro

    Anon 11.44, lu mabuk ka? Apa lu cerita ni? Tak faham ke apa yang aku tulis ni? Melayu Singapork tak anggap kita ni sedara mereka pun, mereka pandang kita macam bangla dan Indon je beb. Buat la research sikit beb

    haiyaaaaa

    ReplyDelete
  22. Org islam singapuraApril 13, 2012 at 12:12 AM

    Pk bab org singapura treatment org malaysia 2nd class tu satu pembohongan.. Lain lah kalau kau tak ada sedara mara.. Org malaysia di beri layanan yg sama.. Kalau baik di layan baik. Kalau buruk dilayan buruk? Fikir apa yg aku nak ckp ni.. Berapa kes dera amah kat malaysia? And berapa kes kat singapura? Fikir bro.. Kerana baik sangat suami majikan pun di kebas amah.. Org malaysia.. Teruk amah tu kena belasah sampai kerajaan indo pun takut nak hantar..

    Kau benci singapura tu hak kau tapi ingat singapura masih ada org islam and masijd kita bersepah walaupun bukan negara islam.. Org islam terjadi.. Tak payah nak demo bila islam dihina.. Org yg mehina terus kena charge court tak payah tugu 1 thn ke lama..

    Gentle reminder dari sahabat islam dari seberang yg kau benci.. Arab gaduh siapa yg plan and siapa yg untung? YAHUDI dan otg kafir kat malaysia org melayu gaduh Sesama sendiri siapa plan? Anwar.. Siapa yg untung? DAP and PAP.. Tu impian datuk L MALAYSIA MALAYSIAN run by him.. And singapura dah fully delevoped tanah dah tak cukup jadi di perlukan tanah... Mana nak minta... Malaysia lah.. Malaysia kasi ke? Nanti lah bila melayu tumbang baru dia plan baik2..

    Ni baru satu pelakon aje and melayu lagi... Lu org malaysia dah bising besok lu org punya tanah kena amik sebagai hadiah apa nak buat? Idea mungkin filem atau drama malaysia jgn jual diluar negeri.. Pasarkan aje dlm negeri? Boleh untung ke pernebit.. Takkan artis malaysia nak jadi hero kampung aje... Artis malaysia asik dgn gossip aje banding kan dgn artia luar..

    ReplyDelete
  23. salam..
    memang tul kata HPk. artis luar memang tak leh bagi can kat negara ni. setakat cari makan untuk berlakon itu blh, tp utk bagi anugerah bintang paling popular???perlu fikir byk laaaa.. artis malaysia ramai yg layak. jika nak jadikan malaysia tempat yang universal bgi artis mengilap bakat,berilah peluang kepada semua negara di dunia ni. bukan setakat singapore saja. teman pun heran jugak kenapa aeron ni bleh menang. mungkin pembaca yg undi tu rrrramai dari kalangan wanita yg gilakan aeron yg dikatakan kacak. tambah plak ada kebolehan skit tambahlah glamournya. HPk kata memang btul. sokong 100%.

    ReplyDelete
  24. Deyyyyy machaaaaaaa apa lu bikin kecoh dahhh.. lu ngan gomo tarak cerita lain kaaa??? itu tembak sendirik punya kem jugak... itu DAP n PKR banyak undi aron kasik itu budak mng juga.. ini pru13 sudah mau dekat daaaa... focusss.. focusss.. focussss...

    ReplyDelete
  25. Salam semua... Sori ye House PK, dalam bab ni saye pun sokong bro Gomo.... Aku pun bukan minat sgt Aaron ni tapi sila kemukakan bukti Encik Aaron hina rakyat Malaysia ye? Then, baru kita boleh hentam dia...

    Kalau takde, kira kes Aaron ni mcm kes Brunei yg tolong naikkan KLCC, byk faedah yg boleh kita pelajari, walaupun dari org luar.

    Kalau ye pun bengang, sila tiru dunia muzik Malaysia. Pemuzik Malaysia lawan kebangkitan muzik Indonesia dgn menghasilkan muzik yg lebih mantap & bagus (Faizal Tahir, Yuna, Hujan, Aizat.. etc). Hasilnya skrg muzik Indonesia dah mula mengalah & berkurangan di radio...

    Kita rakyat Malaysia bukan bodo sgt nak jatuhkan artis Malaysia, kalau kau bagus, confirm kita sokong punya.. Tapi kalau Zed Zaidi memekak bising dgn alasan jaga hak artis Malaysia, apa bezanya dgn Ambiga memekak atas alasan jaga hak rakyat Malaysia? Sama je kan.. politik peribadi je ni...

    Sori kalau semua tak setuju, tapi aku cuma nak elakkan Bob Lokman menangguk di air keruh je.. (buatnya dia besar2kan isu utk mempertahankan Aaron, tak ke ribuan peminat wanita dah mula nak dengar ceramah2 Bob?)

    ReplyDelete
  26. Terima kasih kerana membenarkan teman mengomen di sini bro PK.

    Kita letak ke tepi sentimen kenegaraan dan politik buat sementara dan fokus kepada apa yang mencorakkan industri ataupun yang menentukan masa depan industri hiburan (filem, khususnya).

    Adalah tidak benar seperti yang didakwa sesetengah orang bahawa kehadiran/keterlibatan artis Singapore merosakkan indsustri seni tanah air dan menggugat periuk nasi artis Malaysia.

    Sebenarnya industri filem Malaysia memang sudah setengah mati, jika tidak diberi alat penyambung hayat oleh Kerajaan, semua yang terlibat dalam industri filem kena buat kerja lain seperti memandu teksi dan menjual nasi lemak.

    Rujuk catatan jualan tiket filem cereka untuk tahun 2011 di sini http://finas.gov.my/index.php?mod=industry&sub=cereka&p=Filem2011 kurang dari separuh filem yang ditayangkan mendapat break even, untung sedikit atau box office. Lebih banyak yang tak pulang modal. Jika bergantung kepada sambutan di pawagam, mungkin Malaysia mampu keluar hanya paling tinggi 20 filem setahun. Kerajaan membantu sustainability filem Melayu 2 cara (yang utama) 1) dana atau geran dan 2) sekim wajib tayang. Tanpa salah satu, industri filem Malaysia hanya kenangan lama sahaja.

    Sebab itu perlu ada strategi untuk memasarkan filem. Strategi pertama ialah letak pelakon popular sebagai pelakon utama sebagai daya tarikan. Di sini Aaron Aziz membantu industri filem Malaysia. Sebab dia memang popular. FB fanpage dia dapat 1.1 juta like, banding dengan Zed Zaidin baru 44K.

    Sambutan terhadap filem Melayu di pasaran tempatan adalah terhad. RM8 juta, RM10juta, RM14 juta adalah kutipan box office fenomena. SEdangkan filem Tamil/Hindi DI MALAYSIA kutipan sebanyak itu adalah biasa saja. Sebab itu penerbit cuba meneroka pasaran luar. Tolak Singapore, sebab Singapore dah tentu tayang filem Melayu tanpa sekatan. Pasaran luar yg cuba diteroka ialah Indonesia, yang utamanya. Filem Melayu takkan ditayangkan di Indonesia. Kecuali jika kita buat usahasama, dan dalam program usaha sama, mesti ada pelakon Indonesia yang digandingkan dengan pelakon tempatan.

    Tak boleh hurai panjang sebab suntuk masa. Tapi point2 penting dah ada di atas, yang lain cuba rasionalkan sendiri.

    Harap penyokong2 PK jangan terlebih-lebih dengan isu ini. Pandangan yang sebelum ini sudah memadai. Peace.

    ReplyDelete
  27. Anon 12.33 apa lancau lu cerita ni? Apa kena mengena Aaaron si PORK dengan KLCC cibai oi?

    Lu cakap macam orang mabuk daun ketum beb, sebab lu takut Bob Lokman ka Aishah ka nak main isu ni maka aku kena diam?

    Pakai akai la, rakyat kita tak bodoh beb, lu mungkin bodoh sebab emo beb. Cibai la lu punya teori, tahap Anuar Reform bodoh kurap tu je...

    Ptuiihhh

    ReplyDelete
  28. Ur always welcome Bro IB! Tq for ur comment

    ReplyDelete
  29. Bila dengar kenyataan Zed Zaidi, "industri seni kita akan dijajah tak lama lagi", teringat lak kenyataan Anwar dulu, "Malaysia akan bengkrap tak lama lagi"... Hehe.. Sampai skrg takde apape pun.. Auta utk kepentingan peribadi aje semua ni..

    ReplyDelete
  30. Anon 12.33 tu cakap berhemah bro. Setuju jugak dengan die, terutama part amik tauladan dunia muzik tu.

    ReplyDelete
  31. OO... OK OK.. AKU PAHAM... ZED ZAIDI NI ARTIS UMNO, NO WONDER LAH ARTIS PAS AKAN CUBA SPIN ISU..

    Wajar ke kita halau M.Nasir, Ramli Sarip, Anita Sarawak, pindahkan kubur arwah Loloq atas alasan kerana diorg "mungkin" pandang kita ni mcm standard bangla & indon?...

    Anyway, Aaaron tu dah lama lepaskan kewarganegaraan Singapore dia tu... Kalo mau hentam, hentam itu lee kuan yew laa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah ini post di akhbar singapore bagus nie biar polis cari kau...

      Delete
  32. Seniwati Normadiah tu pun bukan warganegara malaysia tp menang juga FFM.

    Kenapa tak salak?

    ReplyDelete
  33. Saya sokong mana-mana artis yang ada bakat tak kira lah singapore ker,malaysia ker.janji ada bakat.apa kata anugerah berita harian tu di tukar khas untuk warganegara malaysia.kan senang.tutup cerita,tak pun jangan ambil lagi pelakon dari singapura.aliff aziz pun dari singapura.errkkk,yuna pun dari singapura.erkkk... Muahahahaha.....alamak yuna penyanyi..opsss

    ReplyDelete
  34. Saya sokong mana-mana artis yang ada bakat tak kira lah singapore ker,malaysia ker.janji ada bakat.apa kata anugerah berita harian tu di tukar khas untuk warganegara malaysia.kan senang.tutup cerita,tak pun jangan ambil lagi pelakon dari singapura.aliff aziz pun dari singapura.errkkk,yuna pun dari singapura.erkkk... Muahahahaha.....alamak yuna penyanyi..opsss

    ReplyDelete
  35. Saya sokong mana-mana artis yang ada bakat tak kira lah singapore ker,malaysia ker.janji ada bakat.apa kata anugerah berita harian tu di tukar khas untuk warganegara malaysia.kan senang.tutup cerita,tak pun jangan ambil lagi pelakon dari singapura.aliff aziz pun dari singapura.errkkk,yuna pun dari singapura.erkkk... Muahahahaha.....alamak yuna penyanyi..opsss

    ReplyDelete
  36. YOU D MAN BRO!!!
    Rakyat mcm ni la yang aku nak... berani!!!
    Walaup[on aku minat gak papagomo tu tapi yang kes ni memang 100% aku sokong parpukari!!!!

    ReplyDelete
  37. bodo betoi la. artis dulu2 semua tu singaporean tapi time tu singapore dlm malaysia la....
    bangang

    ReplyDelete
  38. ahh apa barang aaron aziz...best lagi sofi jikan!!!org malaysia!!!

    ReplyDelete
  39. Org islam singapuraApril 13, 2012 at 11:03 AM

    Sudah lah sahabat ku.. Buangkan rasa cemburu dan busuk hati bila org seagama dan sebangsa menang.. Kita kena usaha lebih dari dia.. Baru boleh berjaya.. Aku tengok byk org PR dah selit unsuh2 nak laga2kan aje.. Nak ikut perangai yahudi ke?

    ReplyDelete
  40. boring btul la. aku tak ambik pot pun psl seni ke hapa ke. kenapa blog ni dah jadi mcm ni pulak. last aku singgah blog ni

    ReplyDelete
  41. teruskan perjuangan House PK.. Papagomo tu memang bangsat..

    ReplyDelete
  42. takde sapa2 warga malaysia yg carik makan kt negara lain ke? tu yg setiap pagi & petang tambak johor penuh dgn lautan manusia mcm taik ulat tu bukan kerana carik makan kt negara lain ke? be fare la dol. kalau warga kita kena mcm2 cukai & tekanan oleh s'pore, kita buat la benda yg sama kt warga dorang. hasil kemenangan tu kerajaan boleh kenakan cukai apa! apa2pun, bertekak pasal kemenangan aaron aziz tu, isu terBODOH setakat ini!!!!

    ReplyDelete
  43. Dah memang rezeki Aaron dan tak salah cari makan di sini tapi aku terkilan juga kerana kalau dari segi bakat ramai artis warga Malaysia lagi hebat.... cuma nak ingatkan peminat jangan kera diHutan disusukan anak dirumah mati kebuluran. Orang Melayu Singapore pun memang ada action sikit, maklumlah konon negara mereka maju bangga negara macam taman, ini memang pengalaman gua masa berkawan dgn orang Melayu Singapore. So, Melayu Malaysia kena ingat...

    ReplyDelete
  44. Kalau x buka, xde persaingan sampai bila2 pun kualiti artis kita akan ada di takuk yg sama..banyak jek artis di luar negara menang anugerah kat negara lain bukan dr negara sendiri.. x masalah pon..zed zaidi x de kualiti pasal tu dia takut nak bukak industri pada org lain. Sifat Busuk hati tahap dewa yg patut disingkirkan..jgn pasal ni..in future negara lain akan ban artis kita nk expand ke luar negara ..mmg xkan maju la industri kita..

    ReplyDelete
  45. Kau tgk papa rock sudah dan artis2 kumpulan rock seperti search mana shopping lagi best kalau x singapore.. Kaunx pernah keje pat singapore mana kau tahu... Setakat dgr kata orang sampai bila beb?! Ada mata dan telinga pegi keje pat singapore..

    ReplyDelete
  46. Cetak rompak kurangkan jual di msia.. Kalau tiada org singapore masuk msia blanja, macamana kedai2 mall2 nak bisnes? Xde untung beb.. Duit byk kluar masok pun xde.. Tahi punya pasal pun mau gadoh ka?! Angkat cuci ilang la..

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!