PANAS BERAPI! PEMBANGKANG SEMAKIN BIADAP! INI BUKTINYA

Tanggal 11 April 2012 mencatat satu sejarah di dalam negara dengan berlangsungnya pertabalan Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong XIV, Tuanku Abdul Halim Mu’adzam Shah.

Sejarah kerana bukan sahaja ia merupakan pertabalan pertama yang berlangsung di Istana Negara baru, tetapi juga kerana perlantikan baginda sebagai YDPA untuk kali kedua setelah berkhidmat sebagai YDPA yang ke-5 dari 1970 hingga 1975.

Upacara gilang gemilang dan penuh istiadat ini merupakan suatu upacara yang sungguh istimewa kerana ia melambangkan kedaulatan negara kita sebagai sebuah negara yang merdeka serta mempunyai seorang Ketua Utama Negara selaras dengan Perlembagaan Persekutuan.

Saya bertuah kerana terpilih menyertai pasukan perubatan yang beroperasi semasa istiadat pertabalan berlangsung yang bertujuan memberikan khidmat perubatan kecemasan bagi YDPA serta dif-dif kehormat dan para tetamu baginda sepanjang istiadat berlangsung.

Kami melaksanakan persiapan yang rapi serta rumit bagi memastikan istiadat pertabalan Seri Paduka Baginda berdua akan berjalan dengan lancar tanpa sebarang insiden perubatan.

Untuk makluman semua, setiap majlis yang melibatkan YDPA akan diberikan perlindungan perubatan. Kemahiran kami yang beroperasi secara discreet atau ‘sir’ ini hinggakan pihak luar serta orang awam tidak langsung dapat menghidu sebarang insiden perubatan yang berlaku di istana.

Read more...

5 Responses to "PANAS BERAPI! PEMBANGKANG SEMAKIN BIADAP! INI BUKTINYA"

 1. Berok berok negara! banggakah penyokong2 PR....tepuk dada tanya akal !

  ReplyDelete
 2. ini lah dia golongan yang kononnya jujur dan amanah lepas siap tak nak mengaku pulak...betul tak malu dorang ni

  ReplyDelete
 3. Lepas PRU 13 nanti tahulah nasib dia org sekor-sekor ni. kalau tak kena sembelih bagi anjing makan, dah kira nasib baiklah engko org nanti...!!!!

  ReplyDelete
 4. Setengah pemimpin pembangkang ni perangai tak ubah macam berok...elok YB ni ditukar dgn Yang Berok....

  ReplyDelete
 5. Sebagai bantahan terhadap berok2 ini mari kita beramai2 meludah muka Y.Berok ini bila terserempak dengan mereka.

  ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!