GEMPAR! WAN AZIZAH DAN SHAMSIDAR GADUH SAMPAI TARIK-TARIK RAMBUT!

Merujuk kepada artikel yang disiarkan oleh laman pembangkang, Suara PR, Wan Azizah dikhabarkan akan mengadakan sidang media bersama dengan Shamsidar Taharin minggu depan bagi membersihkan nama masing-masing yang dikaitkan dengan kisah cinta empat segi senget antara Anwar, Azizah, Azmin dan Shamsidar. 

Sebagai pemerhati politik, penulis sekadar ingin menasihat para penyokong PR agar tidak terlalu menaruh harapan yang sidang media itu akan menjadi kenyataan.   Sudah terlalu banyak kali penyokong-penyokong PR dihampakan dengan adegan-adegan 'stunt'  tak jadi oleh pemimpin-pemimpin mereka.  

Bermula dari saman terhadap Chandra Muzaffar dan kini Nallakarupan yang difail tetapi tidak diserahkan, sehinggalah kepada keengganan menjelaskan ke mana hilangnya jam Omega,  mengacah konon ingin bersumpah dan penubuhan kerajaan 16 September, maka penulis rasa cukup-cukuplah penyokong-penyokong PR diperdaya.  

Semua pemimpin-pemimpin atasan Pakatan Rakyat tahu bahawa Wan Azizah dan Shamsidar sudah lama tidak bertegur sapa.  Semua orang tahu, Wan Azizah tidak akan menghadiri program di mana Shamsidar juga menghadirinya.   Sekiranya mereka terserempak, mereka akan bermasam muka.   Ketegangan antara mereka sudah tidak boleh disembunyikan lagi.   Itu hakikat. 

Wan Azizah juga tidak begitu 'ngam' dengan Azmin dan cukup menyampah apabila pada suatu ketika dulu, Azmin gemar benar memakai baju yang sama dengan Anwar, suaminya.  

Maka, untuk seorang penulis di Laman Suara PR cuba menipu kita dengan kisah dongeng keakraban kedua wanita ini menunjukkan betapa Pakatan Rakyat kini bagaikan lemas dalam peluru yang bertali arus sama ada ditembak musuh atau tertembak sendiri tanpa sengaja.  

Jika benar Wan Azizah dan Shamsidar akan membuat sidang media bersama, kenapakah berita ini tidak datang dari kedua-dua mereka sendiri dan dilaporkan oleh media rasmi mereka?  Kenapakah hanya Laman Suara PR yang menghebahkannya?

Malah mereka juga berdiam diri apabila khabar kononnya Umi Hafilda mempunyai bukti bergambar hubungan Anwar-Shamsidar dihebahkan oleh laman yang sama.

Nampak sangat ini adalah usaha terdesak PR untuk menangkis peluru yang dilontarkan Nallakarupan.  Tentu sekali PR sedar, jika tiada langsung usaha untuk menjawab persoalan mengenai hubungan intim Anwar-Shamsidar atau hubungan dingin Azizah-Shamsidar maka rakyat akan melihat bahawa kisah cinta 4 segi senget lagi songsang keluarga mereka adalah benar belaka.  

Perkembangan ini meletakkan PR dalam keadaan serba tak kena.  Jika didiamkan maka penyokong akan mula meragui mereka, tetapi jika diberi respon maka mereka mungkin akan terjerat diri sendiri.   

Kerana itu, penulis yakin, sidang media Azizah-Shamsidar tidak akan berlaku.   Ia hanyalah propaganda politik sementara menunggu idea baru untuk menangkis isu.  

POLAR BEAR BIRU

9 Responses to "GEMPAR! WAN AZIZAH DAN SHAMSIDAR GADUH SAMPAI TARIK-TARIK RAMBUT!"

 1. citer buat umrah pun gempak je lebih.. X kan satu gambar pun xde? Kalau ada dah tentu dgn megah lagi bangga disebar merata..

  ReplyDelete
 2. http://www.youtube.com/watch?v=SQVZEVX_fRc&feature=related

  ReplyDelete
 3. Ari-ari jaga tepi kain orang dan cerita porno.

  Tak de modal lain ke?

  ReplyDelete
 4. Sudah ada desas desus perkataan baru..Pelacur Politik dalam Pembangkang. Satu dah keluar foto sampai pasangan lari ke negara seberang. Kedua main dengan boss suami sampai ada foto dan video. Ketiga yg relakan suami main dengan isteri kakitangan pejabat dan main belakang teman lelaki di rumah sendiri. Apa nak jadi la politik tanak air kita..hancur hancur

  ReplyDelete
 5. dosa banyak bpla baca ...

  ReplyDelete
 6. penyokong pas akn diperalatkan utk bersih 3.0 bagi menghuru harakan negara.. krn tu je pilihan yg anuar ade...

  ReplyDelete
 7. Video ada kalu x dak suruh gomo buat. taruk la tarikh ari ka esok ka janji cai2 semua yakin

  ReplyDelete
 8. Ada Video? Kalu x dak suruh gomo buat cepar sikit. Taruhlah tarikh ari ka esok ka. Janji cai2 kita yakin.

  ReplyDelete
 9. Dah lama tak dengar berita Wan Jijah Nih........ Rindu plak rasanya.

  Last itu hari masa lepas kes liwat sepul je...

  Ada apa2 ke?

  ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!