AISKRIM MELELEH! NAIB PENGERUSI DAP HANTAM DEMO BERSIH 3.0 - MESTI BACA DAN SEBARKAN!

Aku agak terkejut wei bila baca statement Tunku Aziz ni, tak sangka aku ada jugak manusia yang rasional semacam Tunku Aziz ni dalam Pakatan Lahanat! Meh kita baca apa dikata oleh Tunku Aziz kat bawah ni.

Naib Pengerusi DAP, Senator Tunku Abdul Aziz Ibrahim hari ini mengeluarkan kenyataan tidak menyokong himpunan BERSIH 3.0 yang akan diadakan di Dataran Merdeka pada Sabtu ini.

"Kebanyakan himpunan akan bermula dengan aman dan berakhir dengan keganasan. Siapa yang akan bertanggungjawab tentang keselamatan mereka?

"Saya menolak mana-mana pihak yang melakukan perkara menjurus kepada pelanggaran undang-undang," katanya.

Ketika ditemui pemberita di lobi Parlimen, Tunku Abdul Aziz menegaskan, BERSIH 3.0 tidak wajar diadakan di Dataran Merdeka kerana ia mengajak rakyat melanggar undang-undang.

Menurut Tengku Aziz lagi, keselamatan peserta yang hadir pada himpunan itu juga tidak terjamin.

Tambahnya, penganjur perhimpunan seharusnya menerima pelawaan oleh pihak berkuasa untuk mengadakan himpunan tersebut di tempat yang lebih selamat.

"Sebenarnya mereka nak protes. Kenapa perlu lakukan di sana? (Dataran Merdeka) sedangkan DBKL sudah tidak membenarkan.

"Nanti akhirnya yang akan dipersalahkan ialah pihak berkuasa. Ini tidak adil.

"Mesti ada jalan lain tanpa melakukannya di jalanan... Ada saluran lain yang boleh digunakan seperti di Parlimen. Tetapi jangan melanggar undang-undang," tegasnya.

Sehubungan itu, Tunku Aziz berkata, walaupun beliau merupakan sebahagian daripada pimpinan Pakatan Rakyat, tetapi ia tidak menghalangnya untuk memberi pendapat peribadi.

Jelasnya, pendirian itu juga tiada kaitan dengan keputusan partinya.

"Walaupun kita daripada parti tetapi tidak bermakna kita perlu rasa bersalah dengan pendirian kita. Kadang kala kita sokong dan ada kalanya tidak," ujarnya.

Statement ni aku petik dari PORTAL pro PEMBANGKANG tau! Bukan Utusan ke atau TV3 ok! Wahai ahlul dan penyokong Pakatan Haram sekalian, dengarlah apa dikata oleh pemimpin DAP ni. Sesungguhnya dia lebih berakal dari semua pemimpin  yang ada dalam Pakatan!

1 Response to "AISKRIM MELELEH! NAIB PENGERUSI DAP HANTAM DEMO BERSIH 3.0 - MESTI BACA DAN SEBARKAN!"

  1. Ada sekor dua yang gila tu biasa laa...tunggggu masa kita sembelihhh jaaa...

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!