PENGKHIANAT TAHAP DAJJAL (PTD)! INI SEBABNYA KENAPA KSN DAN KPPA KENA LETAK JAWATAN!

Pengkhianat Tahap Dajjal!
Aku lepas baca artikel dari Another Brick ni lagi panas jadinya hati aku terhadap dua DAJJAL yang berkuasa penuh dan semacam tak boleh nak usik langsung ni, iaitu KSN dan KPPA! Kalau korang nak baca pasal mereka ni, KLIK SINI

Mungkin ada yang tidak peduli langsung pasal SBPA ni, mungkin ada yang akan kata arggghh benda ni bukan melibatkan aku so kenapa aku nak sibuk? Tapi pembaca sekalian, apa yang merisaukan aku ialah perkara ini boleh membuatkan kakitangan awam menjadi marah kepada kerajaan of the day. Hanya kerana keputusan beberapa PENGKHIANAT TAHAP DAJJAL ni, rosak segalanya.

So sebab itu, aku ambik berat dan aku masih tak puash hati lagi ni, penangguhan ini merupakan satu kegagalan yang cukup besar serta memalukan Ketua Setiausaha Negara(KSN), Sidek Hassan dan Abu Bakar, Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam (KPPA)

Mereka ini harus bertanggung jawab kerana gagal menjadi agen penyampaian yang baik bagi pihak kerajaan ke arah mengangkat Bajet 2012 kerajaan untuk direalisasikandan mendapat manfaat kepada penjawat awam.

Kabinet serta semua ahli parlimen dan ahli dewan negara telah meluluskan SBPA dan menjadi tanggung jawab KSN untuk deliver amanah rakyat dan merealisasi gagasan 1 Malaysia yang dicanangkan oleh PM.

Pengumuman Najib membatalkan SBPA satu tanda atau petunjuk jalan keluar buat KSN dan KPPA . Najib anak bangsawan dan tak pandai melahirkan rasa marah atau menengking orang lain tetapi faham sendiri lah bila muka Najib sudah merah dan diam tidak bermakna dia tidak marah. Bukan semua orang punya style sama kan?

Dua pegawai tinggi ini tak perlu menunggu arahan atau nasihat dari ahli politik supaya berundur tetapi faham-faham sendiri lah. Lagipun, pasal SBPA ni banyak dah pembaziran berlaku, ini belum lagi diceritakan pasal 'roadshow' yang menelan belanja besar untuk penerangan SBPA. Kan? Banyak tu duit habis, somebody have to be responsible.

Bila bekas Ketua Pengarah JPA,Ismail Adam dilantik untuk mengetuai semakan semula skim ini ianya secara tidak langsung memberikan tamparan kepada KPPA Abu Bakar dan KSN Sidek Taik Lalat Hassan.

Kalau kita perhatikan, amat pelik kerana Cuepacs tidak dijemput bersama untuk merangka semakan gaji baru SBPA dan seolah-olah ada agenda tersembunyi untuk mengangkat golongan JUSA yang mana KSN termasuk dalam kategori ini dan seperti yang dijangkakan kenaikan kumpulan ini terlalu tinggi dan inilah helah mereka yang mengenepikan Dato Omar yang mewakili suara penjawat awam.

Kelmarin sewaktu siaran langsung pengumuman tersebut, kelihatan wajah Datuk Omar cukup berseri-seri dan wajah mencuka dapat dilihat pada wajah KSN. Najib pula kelihatan kecewa dan marah tetapi sebagai bapa beliau masih mampu mengawal emosinya seperti Tun Mahathir. Kesian Najib....

Sikap Najib dalam merealisasikan gagasan 1 Malaysia kepentingan rakyat didahulukan dan pencapaian diutamakan, Najib sanggup menanggung risiko dengan akur kepada kehendak kaki tangan awam...

Kita sambung lagi nanti ya....

25 Responses to "PENGKHIANAT TAHAP DAJJAL (PTD)! INI SEBABNYA KENAPA KSN DAN KPPA KENA LETAK JAWATAN!"

  1. KSN & KPPA perlu memohon maaf kpd PM krn tlh membuat cadangan yg silap ketika mengusulkan SBPA kpd PM dulu. SBPA tlh menghabiskan banyak wang rakyat, berbulan2 pegawai atasan pelbagai Kementerian bermesyuarat, berbincang, berbengkel bagi merealisasikan SBPA. Kemudian buat road show pula. Tapi akhirnya selepas begitu banyak wang yg habis utk melaksanakan SBPA, ia dibatalkan.

    Justru sangat wajar KSN dan KPPA memohon maaf kpd PM krn memberi nasihat yg salah sehingga PM dgn penuh keyakinan mengumumkan SBPA. Kini rakyat nampak bukan saja KSN dan KPPA yg bodoh, tapi PM juga nampak kurang cerdik krn terus menerima bulat2 cadangan punasihat2nya dulu.

    Jika KSN dan KPPA perlu memohon maaf kpd PM, PM pula perlu memohon maaf kpd kakitangan awam dan rakyat kerana tlh membuat keputusan yg salah ketika mengumumkan SBPA dulu. Seorang PM yg cerdik akan membuat homework dulu sebelum mengumumkan sesuatu, tapi PM kita nampaknya terlalu teruja utk bercakap gagasan-gagasan besar spt SBPA yg akhirnya menelan maruah dirinya sendiri...

    ReplyDelete
  2. KSN & KPPA perlu memohon maaf kpd PM krn tlh membuat cadangan yg silap ketika mengusulkan SBPA kpd PM dulu. SBPA tlh menghabiskan banyak wang rakyat, berbulan2 pegawai atasan pelbagai Kementerian bermesyuarat, berbincang, berbengkel bagi merealisasikan SBPA. Kemudian buat road show pula. Tapi akhirnya selepas begitu banyak wang yg habis utk melaksanakan SBPA, ia dibatalkan.

    Justru sangat wajar KSN dan KPPA memohon maaf kpd PM krn memberi nasihat yg salah sehingga PM dgn penuh keyakinan mengumumkan SBPA. Kini rakyat nampak bukan saja KSN dan KPPA yg bodoh, tapi PM juga nampak kurang cerdik krn terus menerima bulat2 cadangan punasihat2nya dulu.

    Jika KSN dan KPPA perlu memohon maaf kpd PM, PM pula perlu memohon maaf kpd kakitangan awam dan rakyat kerana tlh membuat keputusan yg salah ketika mengumumkan SBPA dulu. Seorang PM yg cerdik akan membuat homework dulu sebelum mengumumkan sesuatu, tapi PM kita nampaknya terlalu teruja utk bercakap gagasan-gagasan besar spt SBPA yg akhirnya menelan maruah dirinya sendiri...

    ReplyDelete
  3. Salam,

    Maklumat sahih ... sejak Jan 2012 pesara2 telah menerima pelarasan pencen berdasarkan SPAB ... walhal masa tu SPAB sedang dalam semakan. Sekarang ni, SPAB dibatalkan ... persoalannya, apa akan jadi dengan extra pencen yang pesara2 ni telah terima ?

    Maklumat 2 ... kena semak kesahihan maklumat ini ... harap tak benar ... Sejak gaji Jan 2012, KSU2 menerima gaji mereka berdasarkan SPAB !

    ReplyDelete
  4. Peralasan gaji gred 41 hingga 54 sebanyak 13% dan gred 1 hingga 38 sebanyak 20% barulah jurang nampak realistik kalau gred 1hingga 54 dapat 13% memang jurang gaji amat ketara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klu asyik nak samakan jurang bkn bmakna saksama bang. Mrk yg grednya lbih tinggi sbb ada klulusan tinggi bknnya kerja atas bngunan tinggi. Klu nak ikutkan kerja berat mmg le tukang kebun yg lebih berat. Kena angkat tu dan ini. Tapi takkan tukang kebun kejenya buat kertas kerja dan buat kertas soalan yg npknya ringan. Bang, buruh binaan lg truk. Spatutnya klu nak adil cara awak tu, gred lbh tinggi naik lbh byk sbb klulusan lbh tinggi. Klu asyik nak samakan jurang, tak pyh blajar tinggi2 la sbb gaji pon sama je. Ada negara lain yg buat mcm tu ke, israel? Lg pon kputusan yg dulu2 slalu mlebihkan gred2 yg awak sebutkan tu. Awak rase org yg lbih tinggi gred stuju sgt ke? Bwk2 bsyukur le, jgn asyik nak bangkang je wpun mkin aNda mkin bkn ahli pr

      Delete
  5. To sidek and abu bakar....
    RESIGN or BE TERMINATED !!!

    http://wubra.blogspot.com/2012/03/dua2-ni-menyusahkan-pm-najib.html

    ReplyDelete
  6. KPPA abu bakar ni memang bodoh. Dia tau baca teks je. Kemahiran lain, jadi pengacara majlis

    ReplyDelete
  7. Di Perak ni ada tempat bernama Mambang DiAwan. Kini terjelma pula dua mambang yang berlegar di awan. Maksudnya kaki tak jejak tanah, feet not on the ground. Pikiran dan keputusan menggila tak menasabah seolah duit rakyat dia punya. Suka hati mereka berapa banyak naikan gaji.

    Adakah orang seperti mereka tu naik pangkat melangit tanpa sokongan dan restu Menteri dan PM. Silap siapa? Sama-sama menanggung padah malu. Perlukah rakyat asyik dok monitor orang2 atas tu samaada betul atau tidak? Nampaknya kalau 2 mambang tu tak rela turun,Menteri maupun PM pula kena bungkus.

    ReplyDelete
  8. buah cempedak diluar pagar,
    ambil galah tolong jolokkan,
    saya budak baru belajar,
    kalau salah tolong tunjukkan.

    ReplyDelete
  9. SBPA bukan hasil PM, tetapi puak-puak Dajjal ni di luar pengetahuan PM... Sebab itu diorg tergesa-gesa suruh kakitangan awam segera tandatangan surat opsyen SBPA... Penerangan pun lebih kurang jer, ramai tak faham...

    ReplyDelete
  10. Aku ada pesanan dari Terminator buat Sidek Hassan dan KPPA Abu Bakar...



    YOU ARE TERMINATED!!

    ReplyDelete
  11. BAGUS, teruskan serang dorang b'2 ni...

    ReplyDelete
  12. BAGUS, teruskan serang dorang b'2 ni...

    ReplyDelete
  13. Adalah wajar KSN & KPPA meletak jawatan kerana kegagalan SPBA yang dibuat tergesa-gesa, pintu keluar sudah dibuka, SPBA hanya menguntungkan golongan Jusa, Turus & Gred KSN. PnP dan kumpulan pelaksana hanya makan kuah, bila amanah dan tanggungjawab diabaikan akan timbul sifat pentingkan diri sendiri....

    ReplyDelete
  14. ANuar kata PM batalkan SBPA sebab tekanan yg hebat dari pembangkang (dia la tu ).Ada kebenarannya sebab Najib tak pernah ambik pot pendapat marhaen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAU tulis komen semasa terLalu waras dan semasa rasa terlalu bijak. Syabas! Kau ni mmg (tak tergamak aku nak taip la!)

      Delete
  15. @ anon Mar 9 11:51pm

    Aku nak tambah satu lagi pesanan dari Donald Trump : "YOU'RE FIRED"!!!!!

    ReplyDelete
  16. Cadangan SBPA yang sebenarnya adalah yang terbaik secara keseluruhannya, bertujuan untuk menaik taraf penjawat awam. Sila fahami kenapa ada yang dijumudkan, dan kenapa ada berasaskan kontrak. Malas nak cerita panjang, kalian kan panjang akal.. selidik dan cuba fahami intipatinya. Think out of box.

    Sy personally da jangka SBPA akan dibatalkan sebab dua perkara:

    1. campurtangan CUEPACS yang melampau2.. sedangkan cuepacs ni pun tak adil, skim Gred 1-11 tidak pun diperjuangkan sebenarnya, buat2 macam concern tapi hakikatnya tak. Apatah lagi kumpulan P&P. Mmg sahlah cuepacs tak tengok pun. kondem lebih2 ada la..

    2. SBPA sepatutnya ada 2 kali semakan sepanjang perlaksanaan sehingga tahun 2020 tapi belum lagi dilaksanakan, cuepacs sibuk suruh buat semakan pertama..

    So, jpa berpendapat keadaan sukar untuk diterangkan memandangkan terlalu ramai yg bijak pandai sedangkan hakikatnya cuma tahu perkara 'surface' je, intipatinya pula zero!! termasuklah juga terlalu byk tekanan dr pelbagai pihak termasuklah dr kabinet ahli BN sendiri..

    Buat makluman, cuepacs sebenarnya da tahu kebaikan SBPA selepas dipanggil oleh jpa dan diberi penerangan tapi atas dasar ego, sombong dan bongkak, depa tak mahu terima atau buat2 tak tahu..

    kesilapan PM pun ye jgk, sepatutnya SBPA diterangkan secara mendalam, tujuan transformasi dilakukan, tujuan penjumudan diadakan, tujuan jawatan premier diadakan dsbnya.

    ReplyDelete
  17. Itu harta Ahmad AlBab yang punya.... Salah PINTU daaa.....!

    ReplyDelete
  18. Itu Harta Ahmad AlBab yang punya.... Salah PINTU daa.....

    ReplyDelete
  19. hidup parpukari.....fikiran kau memang bernas. PARPUKARI FOR PM!

    ReplyDelete
  20. Azhar (bukan anonymous)March 15, 2012 at 5:47 PM

    please update...jawapan PM di Parlimen kelmarin. 13 mesyuarat/perbincangan/rundingan bersama CEUPACS telah diadakan. so siapa yang menipu sebenarnya?

    ReplyDelete
  21. Saudara Se IslamApril 3, 2012 at 1:57 PM

    PTD = PENGKHIANAT TAHAP DAJJAL???

    ini boleh buat laporan polis ni....

    mengucap panjang bila baca entry ni Ya Allah....

    malu saya sebagai saudara seIslam baca karangan yang macam ni..

    ReplyDelete
  22. Losernya la kau niJune 19, 2012 at 3:51 PM

    Inilah masalah org kita. Main ckp je membuta tuli tanpa fakta yang tepat. Suka2 je ckp PTD dajal. Do your research la Bro. Jangan ckp macam minah tengah period tunggu nak tukar pad dah penuh berbaldi-baldi.

    Rezeki sume masing-masing. Yg bagus naik 44 cepat, yang tak bagus kena work hard sama macam org lain. Malah kalau nak kata psl cepat naik pangkat, skim L untuk pegawai Undang-undang lagi cepat naik kot, kenapa bro tak hentam?


    Wakeup la bro. PTD skit pun tak terjejas dgn jeles u ni! Jangan tipu diri sendiri la. Padahal tiap2 malam doa kuat2 biar anak2 besar2b nanti jadi PTD a.k.a Pengarah, Pegawai daerah, Pendaftar or dlm erti kata lain jadi Ketua Jabatan, KSN n so forth.

    Tapi x dapat sbb time exam fail n menangis even dah amik 3x walaupun dah beli buku tips exam PTD and terkincit lari 2.4 k.m masa PAC .

    Mungkin dlu pun bro nak apply PTD tapi banyak kali xlepas dan skrg cari point untuk jatuhkan PTD.
    Kesiannnnn.. Big L for you.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!