PENDEDAHAN BERAPI! INI STADIUM KE TEMPAT PEMBUANGAN SAMPAH NI?Ini stadium atau tempat pembuangan sampah sarap? demikian soal segelintir wargakota Ipoh yang prihatin terhadap tahap kebersihan Stadium Perak yang kelihatan persis seperti pusat pelupusan sampah.

Agak menghairankan apabila masalah itu seolah-olah tidak diberi perhatian sewajarnya oleh pihak pengurusan atau lebih tepat lagi Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) yang sepatutnya melakukan kerja pembersihan selepas perlawanan bola sepak berakhir di stadim berkenaan.

Dari jauh lagi, dapat dilihat lambakan sampah seperti bungkusan makanan serta minuman bersepah-sepah di hampir keseluruhan kawasan Stadium Perak.

Turut meloyakan tekak apabila menghidu bau busuk dari cecair yang dipercayai minuman basi yang diletakkan di bahagian kerusi penonton dan pintu pagar stadium yang tidak dibersihkan oleh pihak bertanggungjawab.

Read more...

4 Responses to "PENDEDAHAN BERAPI! INI STADIUM KE TEMPAT PEMBUANGAN SAMPAH NI?"

 1. Assalamualaikum Tuan, mohon pautkan blog SB di blog tuan ye. Terima kasih =)

  ReplyDelete
 2. Its ok bro.. Selangor tetap ranking pertana paling kotor.. Hahaha..

  ReplyDelete
 3. Zamri..., apa dah jadi????.

  ReplyDelete
 4. Mentang2lah ada orang yang dibayar gaji untuk buat kerja, maka campaklah sampah sesuka hati hempa, ingat depa2 yang kerja tu KULI Bapak Hempa Ke? tak bolehkah ada sedikit perasaan tolong menolong dan bekerjasama wahai orang2 Perak?.(bukan semua).

  ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!