CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Wednesday, March 21, 2012

CILI KASI TARUK! SAMPAH TERBIAR MENIMBUN, RONNIE LIU SIBUK BERJOLI!

Jika sebelum ini di sini kami memberi komen mengenai pembelian “compactor” sebanyak 50 buah, Sinar Harian ini melaporkan anak syarikat kerajaan negeri, Worldwide Holdings Berhad (WHB) menanggung kos RM800,000 sebelum tapak pemindahan sisa pepejal (SATS) di Seksyen 21 mula beroperasi pada Januari 10, 2012.

Dua isu timbul dari kenyataan exco kerajaan tempatan, kajian dan penyelidekan, Ronnie Liu di sidang Dewan Undangan negeri. Pertama, jika tapak beroperasi sudah beroperasi, kenapa pula sampah di kawasan perbandaran di Petaling Jaya, Shah Alam, dan lain-lain menjadi masaalah.

Kedua, sudahlah kerajaan negeri perlu belanja 50 compactor, setiap PBT diminta membuat inisiatif tambahan, dan kini WHB perlu belanja RM800,000.

Selain kesusahan yang dihadapi oleh rakyat kerana ganguan perkhidmatan hasil dari kerajaan negeri untuk memaksa Alam Flora memberhentikan perkhidmatan secara sukarela, kerajaan negeri perlu membuat perbelanjaan tambahan untuk menyediakan perkhidmatan sisa pepejal.

Jika Alam Flora dibiarkan berkhidmat tanpa ganguan dari kerajaan negeri, tiada perlu perbelanjaan dan masaalah perkhidmatan pada rakyat.

Read more...

1 comment:

  1. 1Malaysia semua...

    Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

    Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan.

    Kalau berminat, sila layari :

    (Versi English)
    http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


    (Versi Melayu)
    http://PelaburanHartanah.blog.com


    ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


    Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

    Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!