CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Tuesday, February 21, 2012

JINGGAY BERKUNYIT! MITOS KAPAL ISRAEL YANG MENGHANTUI GAY BERKULAT!

Semalam aku ada tulis pasal kebodohan melampau si JINGGAY 13, pastu aku tengok Selangor Daily sudah mendedahkan sesuatu yanga menampakkan Malaysiakini macam flyers murahan je. Kalau korang nak tahu cerita penuh pasal kapal yang KUNUNnya dikatakan kapal Israel tu. Baca kat bawah ni.

Untuk pengetahuan rakyat Malaysia sekalian, untuk entry kali ini kami akan jawab terlebih dahulu pembohongan paling utama pencacai-pencacai PKR sepertimana tulisan yang kami merahkan diatas, iaitu kapal tersebut adalah kapal israel. Kemudian kami akan susuli dengan penjelasan mengenai kehadiran kapal tersebut di Pelabuhan Klang dalam entry seterusnya.

Kapal Zim USA dan Zim Atlantic BUKAN nya kapal israel seperti yang didakwa oleh pendekar-pendekar tempang PKR.

Pendekar-pendekar tempang PKR tidak buat homework terlebih dahulu sebelum menabur fitnah. Mereka tidak belajar bagaimana untuk mengetahui sesuatu kapal dari negara mana. Itu perkara asas yang perlu diketahui terlebih dahulu. Boleh diibaratkan seperti orang solat. Apa guna solat berpuluh rakaat sampai lutut lemah longlai dan dahi sampai lekuk, tetapi tidak berwudhu terlebih dahulu sebelum solat ?

Sama halnya yang dilakukan oleh pendekar-pendekar tempang pembangkang berhubung isu kapal israel. Mereka sepatutnya belajar terlebih dahulu bagaimana untuk mengenali sesebuah kapal dari negara mana sebelum merakam video dan panggil pemberita datang ke sidang media mereka dan bercakap sampai berbuih mulut. Jangan tipu pemberita hanya semata-mata kerana hendak kejarkan glamor.

Read more...

11 comments:

  1. Salam... Parpu... Dalam blog aku ada beberapa info untuk dikongsi pasal isu ni... Adakah benar dua kapal ini milik sebuah syarikat perkapalan ZIM yang berpangkalan di Israel... Benarkah??

    Benarkah Dua Kapal Dagang ZIM Milik Israel?

    ReplyDelete
  2. SAH umno berdagang dengan Yahudi.

    teruk betul umno. cakap tidak serupa bikin.

    ReplyDelete
  3. Anuar bodoh, percacai2 PK lagi bodoh.

    ReplyDelete
  4. Anuar bodoh, percacai2 PK lagi bodoh.

    ReplyDelete
  5. kalau nak kata Israel didunia ni semua di miliki oleh Israel yahudi..tapi tak lah bermakna mereka warga Israel..engkau tengok TV dan wayang gambar semua ada unsur2 Yahudi. Kapal Zim tu munkin milik sykt Yahudi tapi bukan Israel...macam TESCO, Starbucks, Coke Pepsi...PKR jgn berpura2 danjgn bodoh lah kao orang!!!

    ReplyDelete
  6. Ala dah boss dia buat salah nak salahkan org lain pulak....sanggup pegi tepi laut ambik gambar biul.... betul .

    ReplyDelete
  7. Saudara, sungguh pun kapal itu benderanya Liberia, namun hak milik semua kapal ZIM Integrated Shipping Limited adalah kepunyaan saudagar Israel. Seperti mana yang tercatat dalam itenarynya: Ownership and Management

    Enjoying a strong support from its owners, market-leading holding company Israel Corporation, ZIM is poised to cope with current and future market conditions, while continuing to give customers top-notch services.

    The Israel Corporation holds 98% of Zim shares. The Ofer Group is the majority shareholder of the Israel Corporation (57%), with the remaining shares held by Bank Leumi L’Israel (20%) and the public.

    The Israel Corporation’s shares are listed on the Tel Aviv Stock Exchange (TASE: ILCO).

    ReplyDelete
  8. Johan, untuk jawab persoalan anda, minta baca posting saya.

    http://bidaman.blogspot.com/2012/02/proxy-ialah-penjelasan-kehadiran-2.html

    ReplyDelete
  9. Aku baca kelulusan perdagangan ni Anwar yg bagi masa dia Menteri Kewangan tahun 1996. Apa cerita geng Pakatan?

    PUTERI SPIN GELARAN TERKINI NURUL IZZAH. Baca di sini!!

    http://apakecoh2.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. yang korang tonton filem2 dari amerika tu bukan karya yahudi.steven spelberg tu bukan yahudi?standard charterd bank tu bukan yahudi?.memang berlaku kapal2 dari negara israel berlabuh di port kelang cuma mereka tidak dibenar turun ke darat,passport mereka tidak di chop untuk masuk.contohnya kita hantar barang kita di london,kebetulan kapal israel dlm pelayaran ke asia pehak fowarding akan masukan dalam kapal tu untuk singgah dan turunkan di port kelang.apa lah bodoh sgt korang ni
    capt razak

    ReplyDelete
  11. Gay mana yang berkulat tu?Jangan sayangku dah la.Nanti terjangkit pulak kulat di bontotku.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!