CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Sunday, December 4, 2011

PENDEDAHAN BERCILI! SIAPAKAH RAZAK MOHD NOR DAN NUMIX ENGINEERING NI SEBENARNYA?

Aku terima satu email dari seseorang yang cerita pasal seorang mamat yang kuat menipu orang atau dalam bahasa pasarnya 'conman' la. Lepas aku terima email tu, aku pun mula surf-surf cari perihal mamat ni. Banyak juga la dia ni terlibat dalam kontroversi sebenarnya. Sampai ada yang meilbatkan VVIP la.

Sebelum aku nak cerita panjang, mari kita tengok siap dia ni sebenarnya. Orang yang aku nak cerita ni nama dia adalah Razak Mohd Noor. Dia ni suka buat cerita sedih selalu, mengikut info yang aku dapat dia ni cukup pandai memikat investor tapi biola dah kaut untung dia lari separuh jalan.

Baru baru ni pada 16 November 2011 dia dan isteri dia didakwa oleh SSM di mahkamah seksyen 13, Jalan Duta kerana menipu SSM dengan membuat akaun palsu untuk syarikat mereka , Numix engineering Sdn Bhd. Klik sini

Razak Mohd Nor ni pernah buat berjuta juta masa dapat kontrak sukan Komanwel dulu tapi dia buat cerita dia kena tipu dengan seorang anak bekas menteri yang dulunya tolong dia. Tapi walaupun cerita sedih, kena tipu boleh pulak beli Harley Davidson Road King yang sama dengan sultan Johor pakai tu

Lepas tu dapat pertolongan dari kerajaan Barisan Nasional Selangor, lepas tu dia tuduh exco kanan Umno pulak yang tipu dia. Pergghhh, dasyat betul la brader ni kan?

Pada tahun 2007, dapat pulak kontrak berjuta-juta untuk pasang stesen TV 9, dah dapat berpuluh juta dia tuduh pula TV 9 tipu dia lagi, sedangkan kontrak dia buat tak habis. Cerita sedih lagi, tapi beli tiga kereta mewah iaitu MERCEDEZS BENZ dan dua biji BMW. Wow!

Pada tahun 2008, dia buka Numix Engineering dengan bini dia Aishah Harun dan dapat pula kontrak dengan Telekom Malaysia untuk buat bisnes KU band, dan lepas tu dia tuduh pula TM nak rosakkan melayu sebab tak bagi kontrak besar pada dia. Walaupun cerita sedih dia kena aniaya dengan TM boleh pulak beli Rumah berjuta di GLENMARIE COVE.

Ini baru sikit pendedahan yang dibuat, ada banyak lagi. Nanti kita sambung di bahagian kedua. Tunggu....

30 comments:

  1. HARAM JADAH mana yang bela dia ni sampai dapat projek GLC dan kerajaan sampai berjuta-juta?

    Patutla ramai kontrakt.or bumiputera tak boleh cari makan ... tak dapat projek apa pun....

    Orang macam nilah yang bagi BN kalah undi sebab orang sangka UMNO atau BN sebat semua projek besar.

    Celaka betoi razak ni.

    ReplyDelete
  2. Memang ramai manusia macam ni kat negara kita ni, orang yang betul-betul nak berniaga pun jenis manusia macam ni yang akan merosakkan mereka. bagus PK, kau dedahkan lagi CONMAN2 macam ni

    ReplyDelete
  3. razak ni orang tua kutuk...kote dah layu tapi nafsu nak layan china doll...pundek punya razak...isap lu punya kote lah tua kutuk....

    ReplyDelete
  4. Kalau betul bagai dikata ... memang haramjadah orang ni....

    Tolong orang macam ni ibarat "Melepaskan babi tersepit"... celako punya manusia BAB*..

    ReplyDelete
  5. siasat betul betul jgn main tuduh ajer..setau aku dia sokong kuat BN..

    ReplyDelete
  6. Tak baik celupar dan tuduh orang macam tu...kenalah siasat dulu betul ke tidak. Kalau tanya musuh die tentu ler yang baik pun jadi tak baik...macam orang lepas bercerai...10 tahun duduk bersama...semua baik..lepas bercerai semua tak baik. Siasat betul-betul..ini maruah orang.

    ReplyDelete
  7. Pasal kerajaan ada kaitan jer ngan lembu-lembu ni, RM 250 juta suka-suka jer nak joli apa saje (kondo, merc, melancong....),projek lembu rakyat dalam Eastana farm dulu kenapa kena sekat, kena halang, koperasi kumb penipu dek pemimpin umno jugak. Kau semua tunggulah PRU 13 nanti untuk diadili yer...

    ReplyDelete
  8. The other side of the story yang aku dengar pulak, taukey Numix nie pernah menolong seorang yang dah Bankrupt C diambil kerja kat Numix dan di bayar gaji 5 angka...pas tu si mamat ini bila tinggalkan Numix die pukul canang burukkan Numix...entah2 si mamat bankrupt nie agaknya yang buat cerita kot...

    ReplyDelete
  9. Jage jage tuan Blogger...aku dengar cerita kau nak kene saman sebab fakta yang kau kasi tak benar. Cerita kau tak credible la..main tarok je tanpa usul periksa...kalau niat kau baik..tanye ler tuan punye yang kau tuduh tu biar dia jelaskan...ape ler cerita karut seribu satu malam yang kau buat nie...

    ReplyDelete
  10. banyak sangat cerita pasal this company lately..very hot topic involving high rank political people and court issues..yang mana satu yang betul? siasat dulu baru publish..yang hantar email tu mungkin yang kalah court case..tak puas hati lagi la tu...siasat lagi bro....

    ReplyDelete
  11. Tuan blogger saya Kenal sape razak. Dia bukan seperti yang digambarkan. Setahu saya razak telah menang kes dia di makamah tinggi dgn invested cina tu. dia memang banyak kena tipu. Sebap terlalu jujur. Adakah tuduhan tuan bloger ini berasas kan fakta atau cerita org sahaja. Cara yang terbaik apa kata tuan bloger menghubungi razak sendiri. Di office razak semuanya melayu. Dia ni mempunyai semangat melayu yang kuat. Bagi saya tuduhan yang dilemparkan tidak benar. I no ho is razak. Saya Harap tuan bloger dapat membetulkan isu ini dan berasas kan fakta

    ReplyDelete
  12. Buat dosa kering je si PK nie...awak tak pasal2 tanggung dosa sebab tolong siar cerita fitnah. Dosa dengan Allah mungkin dapat ampun sebab sifat Allah MAHA PENGAMPUN tapi kau dosa buat fitnah tak pasal-pasal, awak kena cari dia kat Padang Masyar nak minta ampun....ape dosa die kat kau PK??

    ReplyDelete
  13. WAH, banyak tul anjing2 upahan yang termakan budi si razak ni masuk ke dalam ni. Hebat gak razak gunakan cybertrooper. Ramai dah terkena dengan razak ni. Dia bermula dengan baik ditengah jalan dia akan buat taik. Ramai yang tolong dia ni akhirnya merana. Yang paling teruk sekali dia menuduh ada pemimpin yang cuba nak salah guna kuasa. Dedah lagi parpu. kita tunggu

    ReplyDelete
  14. anjing kelaparan betul budak2 ni sebap cina habis bangsa sendiri yang tergadai. kita tunggu la tengok saper yang betul. dah la bankrup tak sedar diri. keja dgn hop hup kena court kes juga memang semua keturunan dia kaki makan babi kaki penipu kesian razak sebap ambil yahudi2 ni keja dgn dia dulu. mr, blogger siasat dulu.

    ReplyDelete
  15. kata kat org anjing, dia tu apa bangsat cina, sebap nasi lemak sebungkus yang cina tu kasi habis semua melayu ni tak betul.come on la parpu siasat dulu. cerita yang kat atas tu tak betul langsung.

    ReplyDelete
  16. cerita ssm tu masih lagi dlm siasatan. kalau ada akuan palsu baru kena cas, setahu aku diaorg tu ajer suka buat benda2 palsu ni masa kat makamah, surat palsu, kenyatan pun tak betul. lu siasat la parpu betul2.

    ReplyDelete
  17. Boleh aku tanya beberapa soalan kpd tuan empunya blogger;

    1. Berapa lama kenal Numix atau pemiliknya?

    2. Apakah pekerjaan beliau (suami/isteri) sebelum berniaga?

    3. Beliau berasal dari mana?

    4. Apakah bukti yang sahih boleh mengaitkan syarikat dan pemilik?

    5. Last sekali, berapa mereka bayar engkau untuk menabur fitnah yang tidak berasas?

    Walaupun aku bukan bekerja dengan mereka, tapi aku cukup kenal mereka.

    Sekian

    ReplyDelete
  18. Tuan blogger,
    bersiap sedia lah untuk menerima tamparan saman oleh kerana tindakan membuta tuli dan fitnah. Kalau duit dah banyak, buat la amal kebajikan. Ini silap2 lingkup sebab kena bayar saman. Jgn lupe penyebaran fitnah, penyelewengan maklumat, penghinaan, hasutan dan pornografi dikategorikan jenayah siber under Akta Komunikasi dan Multimedia 1998, Akta Hasutan 1948dan Akta Fitnah 1957...lain kali siasat betul2 sebelum nak tunjuk terror bab pendedahan bercili..buduh!!

    ReplyDelete
  19. Apasal ramai sangat yg dtg komen pasal razak ni? Ke org yg sama tapi komen berulang-ulang. Lain mcm je gabranya si Razak ni. Pk kau kena korek lagi. Kita nak tau juga siapa dia ni sebenarnya

    ReplyDelete
  20. KEHKEHKEHKEH!!!..

    MMG MCM NI LA KIJER BANGSAT-BANGSAT UMNO..

    KALAU DAH ABIS BUAT KIJER MELUCAH SAMBUNG KIJER FITNAH PLAK THEN KALAU DAH ABIS KIJER FITNAH BUAT KIJER ADU DOMBA PLAK..

    MAMAK PK KO NI JENIS BINATANG YG MCM MANA EK??? BERAPA RINGGOL KO DAPAT BUAT FITNAH ADU DOMBA BEGINI??

    AKU HARAP RAKYAT SEDAR LA APA ITU UMNO DAN MUSLIHATNYER..

    PADA SAUDARA RAZAK DAN RERAKANNYER, GUNA KAN UNDANG-UNDANG YANG UTK BUKTIKAN FITNAH ADU DOMBA BDK MAMAK BANGSAT UMNO NI BAWA, DIA DAH JATUHKAN MARUAH KELUARGA SAUDARA..

    DARI DULU MMG AKU TAU UMNO NI MMG BANGSAT,,,, ADA HATAI NAK RAKYAT UNDI!! KHAAHHH PTUIHHH!!

    Sekian

    ReplyDelete
  21. sapa pulak nih. Jas Salleh cam ni ker? hina btul.

    ReplyDelete
  22. "Sesungguhnya seseorang itu terkadang bercakap dengan satu percakapan dengan tujuan supaya orang lain menjadi tertawa dari sebab percakapannya itu. Dia tidak menyangka bahawa perkataannya itu akan menyebabkan dirinya dihumbankan ke dalam api neraka selama tujuh pul...uh tahun." (Hadis riwayat At Tirmizi daripada Abu Hurairah R.A)

    "..dan janganlah sebahagian kamu mengumpat sebahagian yang lain. Sukakah salah seorang di antara kamu memakan daging saudaranya yang sudah mati? Maka tentulah kamu merasa jijik kepadanya. Dan bertakwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah Maha Penerima tobat lagi Maha Penyayang." - Al Hujurat 49:12

    "Pada hari itu(hari kiamat), akan bersaksilah ke atas kamu oleh segala lidah, tangan dan kaki mereka menjadi saksi atas mereka terhadap apa yang dahulu mereka kerjakan(didunia dahulu)."
    An Nur 24:24

    "Sesungguhnya orang yang mendengar (seseorang yang mengumpat orang lain) adalah bersekutu (didalam dosa) dengan orang yang berkata itu. Dan dia juga dikira salah seorang daripada dua orang yang mengumpat itu"

    "Tiga perkara apabila ada pada seseorang itu maka ia adalah munafiq (munafiq amal, bukan munafiq aqidah) walaupon ia berpuasa dan sembahyang. Ialah orang yang apabila bercakap ia berbohong, apabila berjanji ia mungkiri dan apabila ia diamanahkan sesuatu ia akan khianat"

    "Sesiapa yang sanggup meninggalkan pertengkaran sedangkan ia adalah dipihak yang salah, Allah akan membina untuknya sebuah rumah ditepi Syurga. Dan barang siapa yang sanggup meninggalkan bertengkar sedangkan ia berada di pihak yang benar, Allah akan membina untuknya sebuah rumah ditempat yang tinggi didalam Syurga."

    "Maka janganlah kamu menganggap dirimu bersih, sebenarnya Allah lebih mengetahui siapakah orang yang lebih bertaqwa kepadaNya." - An Najm 53:32

    ReplyDelete
  23. Cikgu"S"said;
    Orang macam ni kalo tumpo kubo akan berasap.
    Ingatlah tak lama lagi kamu akan tumpo juga.

    ReplyDelete
  24. menarik siut...out of no where kelaur pasal razak ni sape dia aku pun tak tau...tapi kalau surf google...gila semua berkaitan razak ni memanjang je saman menyaman...heran aku orang sejujur bendul ni selalu ditipu rakan perniagaan tapi kaya raya..

    anyway bro Pk ada bukti jangan simpan lama2 macam anwar eh..kang takder beza bro pk ngan anwar plak nanti..

    ReplyDelete
  25. Well said... Ada yg sudah panas...

    ReplyDelete
  26. releks...kita tunggu jelah pendedahan seterusnya...

    blogger takan ambil risiko kalau tak betul cerita yang dia tulis...

    kita jangan cepat melatah...kenal gitu-gitu tak semestinya kita kenal seluruhnya...

    tengok dulu pendedahan seterusnya...

    berani kerana benar...

    kalau tuhan tu nak balas, kat dunia lagi dia akan tunjuk...

    ReplyDelete
  27. ///SALAM MULUT 2 TAJAM TAPI KALAU SALAH CAKAP ADUH///PEMBALA ABDUL RAZAK...MOHD NOOR.

    ReplyDelete
  28. En Adan

    1. Berapa lama kenal Numix atau pemiliknya?
    LEBIH 5 TAHUN

    2. Apakah pekerjaan beliau (suami/isteri) sebelum berniaga?
    BUAT TOWER...SENDIRI PANJAT..TIME SUSAH SUMER MINTAK TLG N TIME SENANG DIA TINDAS.TUH JER


    3. Beliau berasal dari mana?
    PENANG

    4. Apakah bukti yang sahih boleh mengaitkan syarikat dan pemilik?
    HAHAHA/..BUKTI??KALAU AWAK ADER DISINI DAN DIPANGGIL OLEH PIHAK BERKUASA N ANDA AKAN TAHU..TAPI KALAU CKP KENAL SAJER TAK MEMBANTU PON

    5. Last sekali, berapa mereka bayar engkau untuk menabur fitnah yang tidak berasas?
    TAK PERLU BAYAR PON WALHAL PERNAH MEMBAYAR LEBIH BANYAK UTK PEGUAM DI OPIS TGKAT G FLOOR.

    Walaupun aku bukan bekerja dengan mereka, tapi aku cukup kenal mereka.
    KALAU CUKOP KENAL..YOU SHOULD KNOW BETTER THAN TALK LIKE COCK..
    ^____^


    Sekian

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenal sgt la tu asal abd razak pon salah..
      jgn jd pembohong la.. aku lg kenal abd razak ni dr ko..

      Delete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!