MBI OH MBI! KORANG NAK TOLONG RAKYAT KE NAK TOLONG PEMAJU?

Puan Zurina dari MBI bersama dengan Pemaju 'Gangster', mesra semacam je nampak!
Wah, dasyat betul penangan MBI ni, PBT ni sepatutnya bantu rakyat bukan menyusahkan rakyat! kalau korang nak tahu kisah panas pasal isu ini.

1. Perjumpaan MBI, penduduk Taman Lapangan SSI temui jalan buntu

2. Gambar sebagai bukti Pemaju cuba menceroboh Taman Lapangan SSI

Aku dah banyak kali expose cerita pasal MBI vs Penduduk Taman lapangan SSI ni, bukan apa aku rasa something is very wrong la dengan pegawai-pegawai MBI ni. Cara mereka 'deal' dengan Pemaju ni macam dah 'kawtim' je!

Anyway, kita nak tahu jugak apa pendapat Dato bandar Ipoh pasal isu ni?

Takkan nak diam je kot?

2 Responses to "MBI OH MBI! KORANG NAK TOLONG RAKYAT KE NAK TOLONG PEMAJU?"

  1. Pegawai MBI dari dahulu memang diketahui kuat menyalah-guna kuasa dan rasuah. Setiap kali isu yang membabitkan pemaju perumahan, pasti Majlis Bandaraya Ipoh akan berat ke pihak pemaju, kerana saya adalah mangsa MBI-Ipoh. Bukan itu sahaja, apabila isu2 saman dan kompaun, cukup laju diambil tindakan, tetapi apabila aduan penduduk Ipoh, lambat bertindak.

    Salah satu contoh penyalahgunaan kuasa, ialah pegawai bermotosikal yg menyaman kenderaan, sudah terlaul banyak kes2 (ribuan) saman dikenakan diluar bidang kuasa seperti apabila kereta diletakkan di lorong bangunan (jalan tidaka digazet), pegawai2 ini akan menyaman dgn alasan tidak membayar parking/tidak meletakkan tiket parking tetapi nama jalan bercanggah dan jauh sekali, kadang2 parking dibelakang lorong, surat saman Jalan Pasir Puteh (Main-road), bukankah tidak masuk akal.
    Lagi satu, kawasan2 sekitar Datuk Bandar senantiasa bersih dan diselenggara dengan baik. Tempat2 lain, jika dilihat, bersepah dengan sampah daun2 dan lain2.

    Pegawai2 MBI inilah yg banyak merosakkan nama baik Kerajaan Negeri. Itu belum lagi, pegawai yg menjaga dipasar2 , dari dahulu cukup terkenal dgn rasuah dan salah guna kuasa, terutama pasar2 yg terlibat dgn peniaga2 cina

    Penduduk Taman Meru Miskin

    ReplyDelete
  2. Syabas kepada pasukan PK House dan Perak Today yang perhatian terhadap masalah peduduk Syabas teruskan usaha dan khidmat yang dapat memberi manfaat kepad rakyat khususnya di Ipoh dan amnya di Perak. Bravo

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!