KASI SAILANG ITU PAILANG

BUKU BERTEMU RUAS! GANGSTER CINA DIPUKUL OLEH SEKUMPULAN RAKYAT YANG TIDAK PUASHATI!

16/11/11-Kepong : Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga. Syarikat gores dan menang telah ditumpaskan kerana sewenang-wenangnya menipu pengguna. Oleh kerana berleluasanya aktiviti mereka, kebanyakan mangsa sudah puas bersabar. Kemungkinan mangsa adalah ‘ahli keluarga gangster’.

Agaknya inilah yang berlaku apabila Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) bersama aktivis Pasukan Bertindak Hak Pengguna (CRTF) pergi ke tempat kejadian untuk berbincang dan membuat tuntutan pengguna yang ditipu `menyaksikan satu pergaduhan.

Diharapkan, selepas ini tiada lagi mangsa akan terpedaya dengan kumpulan mereka ini.
Kepada pengguna semua, beringatlah sembelum nak masuk mana-mana pertandingan gore dan menang ni dan jauhilah dari Ah Long! Padan muka mereka yang kena belasah ni, jangan ingat korang je Gangster ok, ada lagi gangster yang lebih besar tapi tarak bising punya!
Tag : isu rakyat, PPIM
58 Comments for "BUKU BERTEMU RUAS! GANGSTER CINA DIPUKUL OLEH SEKUMPULAN RAKYAT YANG TIDAK PUASHATI!"

cina kalau tak menipu tak kaya , kaya mesti menipu seskali kasi aar dengan bangsa cina ni.....lu langsi lu mati

alang kah bagusnya kalau Tony Pua pun kena macam ni baru dia tau...

ha ha ha. kalau diorg ni penyokong PR, jangan risau, nurul izzah akan datang membela

Lepas ni harap boleh serbu kt batu pahat johor plak.. Lebih2 lg kt parking carefour plak,dh ramai dh kna,polis ada ke xde ke serupa je..

pecah aquarium cina tu di kerjakan....yg berlumur darah tu tokey besar la tu...belasah sampai 0.5 mati ....

KALAU TAK PENIPU BUKAN ORANG CHINA NAMANYA.

ORANG MELAYULAH YANG ORANG CHINA PALING SUKA TIPU, SEBAB ORANG MELAYU MEMANG SUKA DITIPU.

ORANG2 MELAYU... HANGPA PIKIAK LA SENDIRI.

-art-

kerja menipu orang , makan duit orang , memang patut kena belasah macam ni !

mulut manis , janji macam2 , cakap bukan main , apabila orang dah percaya sepenuh hati mereka menipu , ingat orang cari duit serupa petik daun ke ?

manusia sebegini dibunuh pun baik !

Anon November 16, 2011 8:15 PM ...

usah kata cina je..
mana2 bangsa skali pun.... sama je...
melayu pun sama la... klu xmenipu.. xkan kaya punya la !!..
hindu/india pun sama jugak..

punya la nak kaya...
sanggup menipu sdra mara/adik abang... mak ayah...
tu blum jiran.. kawan/kenalan.. !!

Ini mesti kes diorang cabar rakyat.

Saya bukan ah long..saya cuma nk tolong!...tolongg ! tolongg! padaaann ! dah lama org melayu diam diri...

Apa lagi lepas ni kita kerjakan pulak puak puakyg suka hina orang orang islam dan melayu .Siapa yang cakap banyak kita libas aja .....ini ajacara nak ajar dia orang yg kurang ajar tu .......Nak harapkan siapa lagi....kita bertindaklah sendiri ...rayaat bertindak!!!!

ADUN dan Ahli Parlimen yang tipu duit rakyat pun patut kena balun jugak.

Ni, berapa duit saje?



Pak Man Telo.

Yg salah tetap salah...betul tu..tp kalau la org2 yg kne tipu ni xjoin gores dn menang ni ttu x jd hal ni...tepuk dada tya hati...hrini krg bedok cina esk cina bedok krg blik pas2 berlarutan smpi la jd besar..pk ler~~

...sepatutnya bakar kedai itu
Atau
...bogelkan mereka ikat kat tiang traffic light
Atau
...kat ramai ramai dalam keadaan bogel sebarkan dalam you tube
Atau
...bogelkan mereka Dan hantar sorang2 masuk bilik Anuwar
Atau
...botakkan rambut mereka
Atau
...ambil telinga kiri masing masing buat kenang kenangan...
Atau
....macam macam la boleh buat...


Yang aku kesalkan sangat...
Awat tak anak aku join sekali...
Dah lama tak belasah suku sakat Muka Haramjadah macam ni...


...

dah lama tak tengok adegan macam ini. nyatalah org melayu belum hilang ciri2 keberaniannya. selama ini yg mata sepet dan kulit gelap sangka mereka boleh permainkan org melayu sesuka hati tanpa risau tindak balas begini. bila pihak berkuasa terlampau lembik untuk bertindak, memang perkara sebegini sukar dielakkan. kementerian perdagangan dalam negeri dan hal ehwal pengguna terlampau lembik menangani masalah yang kerap diutarakan melalui pelbagai saluran. tiada tindakan muktamad yang diambil. di parlimen, wakil2 rakyat terlampau berpolitik sampaikan kebajikan rakyat terabai. tak pernah dengar pun ada suara wakil rakyat tentang skim gores dan menang yang tidak pernah surut. undang2 tidak digubal, kempen hanya bermusim, tindakan kepada penganjur tidak tegas, maka rakyat pun terpaksa membela diri sendiri. jika dalam isu lain pun pihak berkuasa lembik bertindak, maka akan lebih banyaklah kes rakyat membela diri sendiri sebegini. jangan cabar kesabaran orang melayu....

Diorg tak amik video ke bro???

kes yg sama penah jadi kat ipoh. wat slamba dek puak cha ni nak kurung pakcik,makcik+anak lelakinya kat pejabat....bila dpt bolos,mintak tolong melayu area tu, terkucil kecut perut bangsa tu kena sergah.

market melayu besar, tu pasal puak ni usha melayu,skim2 mlm pun dibelakangnya depa gak....yg jadi balacinya melayu gak....jgn sembang la kata ekonomi depa pegang.

Bukan semua Cina penipu dan bukan semua bangsa lain soleh. Banyak juga bangsa lain yang menipu malah Ada yang lebih dahsyat. Tetapi faktanya semua yang melakukan jenayah perlu dihukum dari segi undang-undang. Ada 3 petua nak mengelakkan daripada tertipu :-

1. Tiada Jalan mudah/pintas untuk kaya. Perlu berusaha keras. Jangan Tamak

2. Ikut prosedur. Kalau perlu buat perjanjian bertulis maka buatlah

3. Selalu Tanya diri sendiri - kalau benda ini boleh jadi kaya kenapa orang tu bagi Kat kita. Dia tak mau kaya ke?

Berusahalah mencari rezeki yang berkat. Masih ada dosa dan pahala baik di dunia mahupun diakhirat. Penipu bukan ikut keturunan bangsa tetapi lebih kepada keperibadian individu.

haha ini lah gambar yg paling aku sUke tengok selepas gambar terbungkamnya WTC dulu....HAHAHA....KASI MAMPOS SAMA DIA.....TENGOKLAH MUKA GEMOK TUR..X UBAH MCM MUKA BABI KENA SEMBOR...AHAHAHAH...SUKA NYA AKU...

takde video ka???

perkara macam ni bole berlaku jika pehak berkuasa lembab dan x peka keadaan sekeliling...harap orang ramai buat lapuran baru nak celik mata..

skg ni makin byk syrikat pemberi pinjam wang...cara pinjam wang, mudah. tinggalkan kad atm n buku bank..interest pula 3, 4 kali ganda dpd caj loan bank...apa yg menghairan ialah pemberi pinjam wang ni dpt pula ambik lesen dpd pihak berkuasa tempatan....maka tumbuhlah cendawan selepas hujan...bank negara pulak tak dpt buat apa2...sbb syrikat ada lesen..yg jd mangsa ialah peminjam...di kuching ni penguatkuasaan amat lemah n langsung tidak berfungsi...sbb tu jarang dgr kes2 dlm suratkhabar....so,,,hati-hatilah dgn syarikat "MONEY LENDER INI'..

PENIPU PATUT DIBELASAH....

...spa yang Akan berlaku selepas ini?

Kumpulan sial Gores Dan Menang buat lapuran polis kerana diserang.
Mereka Akan bawa Teressa Cock Lancau Dan Tian Babi Chua Ikut ke  Balai Polis serta di ikuti oleh Lawyer Paria Dan Pas Bahlol...

Di Balai Polis.
Polis : Encik datang ke Balai  untuk apa?
Mr Gores:  Gua kena pukul. Wa mau buat repot.
Lawyer Paria: My client want to make a police report on the brutality suspected Umno
Members that hurt them.
Tian Babi Chua : Rakan seperjuangan saya, Mr Gores, mencari rezeki yang Halal telah di pukul oleh orang orang Umno. Kita mahu Keadilan.
Polis: Apa pasal kena pukul?
Mr Gores: Gua jual gores Dan menang. Dia gores, Gua menang maa.

dah naik lemak cina ni, kita dari dulu sampai sekarang di kencingnya sampai dia jadi kaya raya. segala benda cina2 ni buat, jual dadah, along, pelacuran, bak kata apa yg diarong tak buat. semuanya mesti ada nama tan ba bi, ching chi bai, wong lan cau.

dah le kerja asyik menipu siang dan malam, lepas berlagak gangster bila ramai. mana boleh kita asyik kena kencing je. bagi dia makan pakai straw.

ni bukan gores dan menang. ni koyak dan menang. aku pnh pi pejabat cina ni. aku ingt lg muka dia. dijanjikan menang kereta camry, tak pun kereta2 len depending kpd jns kod yg kita dpt dlm kad tu. kad tu pulak ada la mcm barcode yg bila discan akan reveal no tu. tp kita kena tnjk dlu duit rm6000 sbagai bukti duit kita ada ntuk byr road tax setahun, dan yuran pengiklanan. lps tu cina tu akan ambik no siri duit kita dan bawa gi kilang dia ntuk sahkan.

taktik nak tipu dia ni senang ja. tiket koyak yg dia tunjuk dkt kita tu smua tiket yg ada thank you. mana tau, smua tiket tu tiket yg diorg hasilkan sndiri, dan tiket yg kita koyak tu smua tiket yg ada bonus prize. mesti la first time kita koyak tiket tu kita igt kita lucky kan? bila aku ckp suruh gf aku bukak, nk tgk betul ke tak tiket yg tak tbuka lg tu ada bonus jgk, diorang tak bagi. mmg guna possibility plus kebodohan org ntuk tak cuba ntuk find out betul2.

aku pi tengok bukan sebab aku bodo nak cuba, tp aku nak try tgk apa diorg nk tipu sebenarnya. cina gemuk tu hampa kot tgk aku xmau jgk at the end. aku ckp aku takda duit nk byr iklan smua tu.

Kalu Ada NAMAWEE kat sini kan best...
Nasi Kerabu 3/4 jadinya...

tahniah kepada mereka yang memukul cina...dah tinggal nyawa2 ikan, biar dia rasa betapa sakitnya bila kena tipu.... cina tu mesti penyokong DAPig atau PKR

kalau ada guan eng kat situ lagi best!

Tengok gambar kedua.Menyorok bawah meja tu! hahaha

BGS...CMNILAH BANGSA MELAYU...KASI AJAR SKIT BANGSA NI, DAH DUK MALAYSIA XSEDAR DIRI...JGN INGAT MELAYU NI LEMBIK, DAH KENA BSERGAH BARU TERKENCING...PATUTNYA RAMAI LAGI YG KENA NI... WOI MELAYU,BERSATULAH KITA...JGN JADI BARUA CINA,TLG BANGSA KITA...

wahai melayu bersatulah semasa kita, agar bangsa dan agama kita tidak tergadai..

tu baru sikit, baru2 ni kat bukit bintang pun ade ahlong kene pukul oleh seorg brader melayu.. one fight five.. mmg gempak lima2 down.. kahkahkah

Belasah sekali tukang payung nya sekali sebab aku di fahamkan kalau sisepet ni selalu kata mereka ada tukang payung bayar bulan jadi cari tukang payung tu sekali.....

aku penah balun budak gores dan menang ni kat rumah mak aku.....dgn mak aku dia boleh la cuba nak tipu....dgn aku sori la....tokey dia nak repeat...tapi dah betahun dah aku tunggu.....jangan bagi muka sgt kat diaorang ni....cakap lebih je shoot terus.....


KUALI PANAS

AKU NAK TENGOK MUKA NAMEWEE PECAH MACAM TU PLAK!!!

kehkehkeh... aku ingat kat kawasan kampung je jadi camni, rupanya di puchong pun sama... geng 36, geng 3 line pun patut di ajar jugak...

Pergghh... lebih ganaz drp KL Gangster part 2.

tipu tidak kira bansa...ada cina yang baik.bukan lah semua cina macam tu...cubalah tengok Shahrizat, adakah anda kaya dari dia?...

/segenlintir cina menipu= semua cina menipu?

segelintir melayu suka rogol ragut= semua melayu same?

... bukan semua melayu mat rempit..... setiap kaum ada yg baik dan jahat

Kawan, bukan semua cina yg menipu. bukan yg semua kena tipu tu org melayu. org cina pun kena tipu banyak oleh golongan penipu ni sampai naik akhbar, org cina pun benci mereka juga.

p.s: padan muka penipu2 tu

saya cina tapi saya syok bila tengok dia orang yang main tipu kena hantam

Org cina pun kena tipu banyak oleh golongan penipu ni sampai naik akhbar. Penipuan tiada kaitan dengan bangsa atau agama. Pi lah tengok kes lembu condominium, kes submarine dgn commision, kes kehilangan duit rampasan di balai polis, dan banyak lagi..adakah ia berkaitan dgn bangsa? otak jadi clear sikit..jangan sampai duit rakyat yg sepatutnya dimiliki oleh anda habis ditipu..

kalo u ckp ini berkaitan dgn hina agama/bangsa, pernahkah u pikir diri sednri u ada menghina kaum lain X? Jelasnya ada...hormat-menghormati antara satu sama lain barulah betul caranya..

Org cina tiada bantuan dari dasar ekonomi baru (kononnya) tapi berjaya jugak..coba u tengok kedai motor/baiki kereta sampai pukul berapa mereka kerja? dan pernahkah u pikir dah brapa tahun dasar ini dijalankan tapi berapa ramai yg dapat manfaat dia? jawapannya kroni2 dia saja..

Jadikan seorng yg bijak dan matanya tidak dikaburi oleh topik topik yg sengaja dicetuskan semata-matanya untuk menukarkan perhatian kalian...

lanjiao la yg pertama ckp cina tak tipu tak kaya
Dasar babi
Ckp pakai otak fikir dulu

Finally, they got beaten~ thx god...

shame on you..chinese

Not all Chinese will do thing like this
they not only cheat Malay but also Chinese, we also HATE people like this
Btw, I do believe some of the Malay and Chinese in government also cheating the citizens (this is just my own opinion k?)
I think no matter what is the race, there will be some good ppl and oso bad ppl.
Please don't be racist lah, whether Malay or Chinese....

hairannya...semua maki maki sini...tapi cakap BN UMNO rasuah...ko orang diam diam sj...BN UMNO rasuah bukannya tipu...bukannya dosa...aiks...

plz la u all,
some cina cheat to get rich,

some work hard to get rich,


if like this i also can say malay always go ROB la.. 90% of robber are malay.. =.=

1 people cheat dosent mean the entire race also cheat, we hate them also ok?

semua ni memalukan orang cina...

janganlah racist sangat bang2...
segelintir nih bukannya maksud smua sama jak...
janganlah samakan kes penipuan ngan bangsa dan agama...
Say NO to Racism... ^^v

melayu tipu anak punya puki untuk di konkek

melayu tipu anak diorang punya puki dikonkek

Anon November 16, 2011 8:15 PM .

ni contoh melayu barua bershit...nak bela jugak kaum lain..kiwak tul...tak kira la tak betui tang mana..lain fahaman politik ka..tapi dlm situasi sekrg dimana bangsa lain dok pijak2 kepala kita kena bersatu dah weiii..bela bangsa la bangsat

wahai along2 sial kalau jadi money lender buatlat cara betul tunjukkan sifat baik orang pun senang hati nak berurusan ini kalau lagak tattoo sana tattoo sini rambut kuning rantai emas besar macam jari tu yang bikin panas. Dan kalau orang tidak bayar gunakan tindakan undang-undang bukan suka hati mau pukul orang ugut orang itu kamu cari nahas.

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!
Back To Top