CILI KASI TARUK! JIHAD PALING UTAMA IALAH LAWAN SYAITAN!!!

Kalau kita rajin membaca dan mengkaji al Quran, kita akan dapati Allah Taala hanya menyebut sekali sahaja tentang nafsu Ammarah bissu’ (jiwa yang mengajak kepada kejahatan) dan nafsu lawwamah (jiwa yang menyesali diri). Bagaimanapun, kita akan mudah menemui pernyataan-pernyataan tentang syaitan yang bukan main banyaknya, diulang-ulangi selalu yang mengingatkan kita tentang bahaya godaannya. Ini difirman dengan pelbagai cara dan gambaran yang beraneka ragam.

Pernahkah kita bertanya mengapa ianya berlaku sebegitu, seperti mana kita bertanya mengapa hudud dan qisas, jumlah yang disebut-Nya terlalu kecil berbanding bab muamalat (perekonomian) termasuklah timbang dan sukat?

Tidak lain maksud Allah Taala hanyalah agar kita umat manusia ini benar-benar mengambil perhatian yang sepenuh-penuhnya untuk menjauhi syaitan sebab hanya dengan cara itu sahaja letak keselamatan dan kesejahteraan kita, sekaligus menghindarkan kita daripada tersesat dan ditimpa kecelakaan.

Syaitan bukan seperti cerita di dalam filem yang boleh ditangkap dan dikurung di dalam botol. Bahkan syaitan itu sangat bijak menyeludup ke dalam jiwa dan hati manusia. Kerja syaitan dalam batin manusia adalah sebagaimana kerja virus di dalam tubuh. Virus itu sentiasa menantikan kesempatan yang baik, ia menunggu pada saat tubuh lemah. Maka pada ketikalah ia akan menghentam dan menyerbu tubuh tadi secara sekaligus, sehingga dengan sekali serangan, tubuh itu akan lumpuh, bahkan pada satu peringkat sehingga berjaya mematikan tubuh berkenaan.

Read more...

3 Responses to "CILI KASI TARUK! JIHAD PALING UTAMA IALAH LAWAN SYAITAN!!!"

  1. butoh lu la parpupukikari

    ReplyDelete
  2. Sedarli ah ahlul2 bahalul, insaflah bersengkongkol dan menyokong Parti Ajaran Songsang hanya menempahkan diri anda di azab Allah. Kalau sebuah Parti yg dikatakan lebih Islam dari Islam, sanggup bekerjasama dgn Komunis biaDAP yg kejam, membunoh, merogol dan menyiksa rakyat pada tahun darurat, sanggup bekerjasama dgn syaitan yg dilahanat Allah, tidak mustahil PAS akan bekerjasama dgn yahudi zionist pembunoh rakyat Palestine. Maka terang lagi bersuloh, PAS memang lah Parti Dajjal, yg sanggup melakukan apa saja, waima harami dalam Islam tetapi kohalal dalam PAS, itu sebab akibat tarbiyah songsang PAS, Kelantan tida menjadi Kota serambi Mekkah, malah menjadi kota serambi Patong jahiliyah Buddha, Kota Serambi maksiat, Kota Serambi kes2 penceraian, Kota Serambi buang bayi. Nauzibillah. Janganlah merelakan diri anda dilahanat kerana bersengkongkol dgn Parti yg hanya Zina, rasuah, maksiat, kafir mengafir, samseng dan celako2. sedar dan insaflah jangan jadi bengap.

    ReplyDelete
  3. La bodonya orang yang bagi komen tu...

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!