PANAS BERAPI! NICKY AJIS BEBAL NAK MAMPOS SEBAB TAK FAHAM AMANAT TUN M!

Apabila Tun Mahathir menegaskan bahawa Malaysia adalah Tanah Melayu dan ianya kekal begitu sampai bila-bila di mana kaum imigran perlu menerima konsep dominan Melayu dalam agama, bahasa mahupun budaya, pastinya ramai yang akan melenting untuk membedal Tun Mahathir. KLIK SINI

Cerita tentang Malaysia bukan milik Melayu sudah lama diperkatakan. Ada yang membuat teori, Melayu sendiri bukanlah penduduk asal di wilayah ini. Malah ada yang tidak segan silu menyatakan bahawa Semenanjung Tanah Melayu adalah sebahagian daripada negeri India atau negeri China dengan fakta-fakta sejarah yang sangat melucukan.Atau dalam bahasa mudahnya, mereka ingin memberitahu bahawa orang Melayu tidak lebih berhak berbanding masyarakat Cina dan India yang sejarah kedatangan mereka ke negara ini secara beramai-ramai adalah pada penghujung abad ke-19 dengan bantuan Inggeris.

Semenanjung Tanah Melayu, Sabah dan Sarawak terletak di kawasan yang dikenali sebagai Kepulauan Melayu yang mula dikenali di barat menerusi tulisan Alfred Wallace pada abad ke-19 dahulu. Sebelum pembahagian sempadan negara yang mewujudkan negara-negara seperti Malaysia, Indonesia, Singapura, Brunei, Filipina dan Timor Leste. Lebih tepat lagi, Kepulauan Melayu merupakan sebuah kawasan berlingkungan 3 juta kilometer persegi dari hujung benua Asia di sebelah tenggara sehingga ke Australia. Antropologis pula meluaskan kawasan Kepulauan Melayu sehingga merentasi Lautan Pasifik sehingga berhampiran dengan perairan Chile.

Jauh sebelum kedatangan kaum Barat dan imigran-imigran lain, orang Melayu yang terdiri daripada Melayu-Deutro, Melayu-Polinesia dan Melayu-Melanesia mendiami kawasan ini tanpa banyak maklumat yang diperolehi untuk didokumentasikan. Atau dengan kata lain, kaum Melayu mengamalkan dasar tertutup kecuali sebahagian kecil di utara Kedah dan Sumatera yang terdedah kepada laluan perdagangan serta pelayaran.

Itu cerita sejarahnya...

Apa yang dikatakan oleh Tun Mahathir, pastinya sangat menyakitkan hati para pembangkang yang cuba menjadikan Melayu sebagai kelas kedua di negara dan kawasan mereka sendiri. India dan Cina yang tinggal di Afrika Selatan dan sama usia dengan India serta Cina di Malaysia, tidak pernah menuntut persamaan taraf seperti yang terdapat di negara ini sekalipun mereka adalah warga negara di negara yang pernah mengamalkan dasar apartheid yang mengukuhkan penjajahan kulit putih ke atas kaum asal Afrika Selatan.

Barangkali kerana jumlah mereka yang jauh lebih kecil membuatkan mereka tidak banyak merungut dan berlagak macam yang terdapat di Malaysia. Bahkan Cina dan India yang terdapat di Afrika Selatan dapat bertutur dalam bahasa Afrikaans dengan lancar tanpa pelat seperti di Malaysia.

Memperkatakan tentang Melayu pastinya akan menimbulkan ungkapan rasis tetapi menentang Melayu, tidak pula dianggap begitu.

Itu adalah senario yang sangat pelik berbanding mana-mana bahagian lain di dunia ini. Dan senario tersebut hanya wujud - satu-satunya - di Malaysia!!!!

Nukilan THE FLYING KICK

House PK: Islam ke PAS?

18 Responses to "PANAS BERAPI! NICKY AJIS BEBAL NAK MAMPOS SEBAB TAK FAHAM AMANAT TUN M!"

 1. awat tiap kali cakap psal melayu....yang melayu akan cakap assabiyyah....bangsa....yang bukan melayu akan cakap pasal perkauman...?

  awat bila cakap pasal kebenaran...pasal sejarah...yang melayu akan cakap nak menakut2kan...nak menghalang pembaharuan...yang bukan melayu akan cakap yang bukan2...

  awat bila cakap pasal ketuanan melayu perlu dipertahankan...yang melayu akan cakap ketuanan ISLAM...yang bukan melayu plak akan cakap ketuanan rakyat...

  bukankah ketuanan melayu tu meletakkan agama ISLAM yang BENAR tu di tempat paling tinggi dan tersendiri...sehinggakan boleh dibina tempat ibadah...menjalankan aktiviti dakwah terhadap yang bukan ISLAM...dan banyak lagi keistimewaan yang tidak boleh dicabar di dalam mahkamah pun...tu pun selagi yang mentadbir adalah pentadbir yang sekarang ni lah...InsyaAllah...

  dan untuk pengetahuan mereka yang beragama ISLAM yang sering menggunakan kalimah Allah...namun tidak mempertahankan nya...malah dikeluarkan segala macam hujah yang keliru lagi mengelirukan...maka di mana keimanan korang diletakkan...?

  sebab yang JELAS adalah kalimah Allah S.W.T hanya milik agama ISLAM yang BENAR.....

  wallahu'alam...

  ReplyDelete
 2. cina malaysia tak kenang budi. memang nak kena pancung semua.
  lepas tu kata melayu bukan penduduk asal.
  ini memang bangsat punya statement.
  ini adalah ajaran DAPig. disokong oleh niki.

  hampeh punya bangsa.

  ReplyDelete
 3. nasihat aku..
  jngn lupa bawak title melayu hg ke kubur...
  tngok benda tu bole selamat hg ke x..

  ReplyDelete
 4. terlebih dahulu aku mohon maaf pada semuanye ye..
  rasa-rasa aku le...
  kalu lah hosni mubarak dan rakyat MESIR buat permohonan secara resmi kepada kerajaan kelantan terutamanya MB nye, mohon agar tokguru buat smbhyang hajat kat stadium shah alam ke mohon supaya MESIR kembali aman.
  rasa aku cara itu berhasil...
  ha ha ha ha....

  ReplyDelete
 5. Fuck DAPig!
  Fuck Hindraf!
  Fuck to the ungrateful non-Malays!
  Fuck them all!

  ReplyDelete
 6. February 2, 2011 1:19 PM

  moyang mu dah bawa title tu,macamana selamat x dorang sana?

  tokawe

  ReplyDelete
 7. Pas dan UMNO jika beriman kepada ALLah akan lepas soalan kubur tetapi Pas belum tentu lepas soalan di padang masyar. Serban tok nik pun akan berkata kata nanti.

  ReplyDelete
 8. ASTAGFIRULLAHALAZIM.....
  SEDARLAH WAHAI SAUDARA SEISLAMKU SEMUA....KENAPA ULAMA' DIKUTUK??? CUBA BUKA MATA HATI KALIAN... LIHATLAH MASYARAKAT SEKITAR... JIKA ISLAM BETUL2 DIPERJUANGKAN OLEH PEMIMPIN NEGARA SEKARANG...KENAPA TIDAK DILAKSANAKAN HUKUM HUDUD.. BUKAN MANUSIA YANG MENETAPKAN HUKUM HUDUD.. TETAPI ALLAH.. PENCIPTA KITA YANG MENETAPKAN HUKUM HUDUD.. TERMAKTUB DALAM AL-QURAN.. SURAH AL-BAQARAH...ADAKAH KALIAN BACA WASIAT RASULULLAH??? ADAKAH KALIAN MEMAHAMI DAN MENGHAYATI MAKSUD SURAT CINTA TERAGUNG NI???? JAWABLAH DENGAN IMAN DI DADA... JIKA KALIAN DAPAT RENUNG SEKETIKA...BARAH YANG SEMAKIN KRITIKAL DALAM MASYARAKAT SEKARANG... ANAK LUAR NIKAH MERATA2.. PEMBUNUHAN DIMANA2.... KECURIAN SERING BERLAKU...RAGUT... ROGOL...ADAKAH KALIAN SEDAR SEMUA TU????? MANA HUKUM ALLAH???? BERKESANKAH UNDANG2 MANUSIA????? FIKIRLAH DENGAN MATA HATI... BAERSIHKAN JIWA DENGAN AYAT2 SUCI... KALAMULLAH... ZIKIRLAH SENTIASA..SEMOGA MENJADI PENGHIAS PERIBADI... MANUSIA MEMNAG TIDAK MAKSUM..HANYA RASUL2 ALLAH SAHAJA YANG MAKSUM...TETAPI MANUSIA AKAN DIANGKAT DARJATNYA BILA SENTIASA BERUSAHA KEARAH MENEGAKKAN AGAMANYA... SENTIASA DEJKAT PADANYA.. SENTIASA IKUT SURUHANNYA.. BACALAH AL-QURAN... DISANA JELAS SEGALANYA... BACALAH DENGAN HATIMU.... IKUT SUNNAH RASULULAH... SEMOGA SEMUA MENDAPAT HIDAYAH.... JAGA PERCAKAPAN.... TUNJUKKAN AKHLAK ISLAM...BARULAH DAKWAH DITERIMA... IKUTLAH ULAMA'.. PEWARIS NABI..... WALLAHUA'LLAM....

  ReplyDelete
 9. Sememangnya teramat bebal....nickyjis

  ReplyDelete
 10. Anon February 2, 2011 1:19 PM,

  Sdr ni bingai tegar. Kalau awak tak bangga menjadi orang Melayu, jangan ambil apa apa manafaat Melayu di Malaysia spt sekolah berasrama penuh, saham ASB, UITM, biasiswa, diskaun rumah utk bumiputra.

  Yang biasa terjadi adalah hipokrit ni cakap tak serupa bikin. Selepas belajar di sekolah berasrsama penuh, sambung belajar di luar negeri dgn biasiswa kerajaan kuota Melayu,kerja dgn kerajaan , beli rumah diskaun bumiputra, anak anak pun belajar di SBP, kini malu nak mengaku Melayu??? Hipokrit!!!!

  ReplyDelete
 11. Anon 1.19pm

  PAS tu ISLAM ape nye...
  KALAU..mengutamakan perpecahan di kalangan Umat Islam yg x sealiran politik dengan nya.

  Mendoakan kehancuran umat Islam yang lain.

  Memecah belah kan UMAT Islam.

  Alih-alih PAS sanggup Mennyondol JUBOR BABI & MENJILAT PANTAT DAP...

  IS THIS WHAT U CALL ISLAM..
  ia lah ISLAM Ala PAS..ISLAM ini kah yg nak di bawa masuk kubur..

  RENUNG KAN LAH..& CERMIN DIRI PAS sendiri

  ReplyDelete
 12. anon 1:19PM
  mau tanya sikit hg tu bangsa apa?
  arab,orang putih kah MELAYU?
  sedar diri hg tu sikit dan cermin muka tu dulu !!!!!

  ReplyDelete
 13. BRO Anon 2.14pm

  1) lebih 20 tahun nik aziz perintah Kelantan dengan KERAJAAN ISLAM PAS
  kenapa tak mulakan HUKUM HUDUD di Kelantan dulu...
  Kenapa tak Jadikan KELANTAN ROLE MODEL Negeri HUKUM HUDUD dulu...
  Rakyat sedang menunggu HUDUD di KELANTAN...

  2) Isu pemerintahan 100 hari: Kenapa Kerajaan PR tidak memulakan dahulu segala kebajikan yang hendak di bagi pada Negeri di bawah perintah PR..tak payah tunggu PRU 13

  BUKTIKAN...JANGAN JADI "NATO"
  NO ACTION...TALK ONLY
  Jangan ashik menyalah kan Kerajaan Saja...

  LU PIKIR LAH SENDIRI...

  ReplyDelete
 14. Saudara ANON 2.14pm

  Untuk makluman NEGERI KERAJAAN ISLAM PAS di KELANTAN pun
  BANYAK ANAK LUAR NIKAH di lahirkan
  SUMBANG MAHRAM..GEJALA SOSIAL yang berleluasa....keadaan bandar nya yang kotor dan rakyat yang pengotor (Di akui sendiri oleh ULAMAK PAS)

  Sebelum tahu untuk menyalahkan orang lain....cermin-cermin lah KERAJAAN PAS DI KELANTAN DAHULU...

  JANGAN BUTA MATA HATI..Hanya melihat di luar sedangkan pada PAS sendiri Bergelumang dengan TAHIK..

  ReplyDelete
 15. Anon 2.14pm

  Ulamak PEWARIS NABI MENYATU PADUKAN UMMAH...BUKAN MEMECAH BELAH & MENOLAK PERDAMAIAN.

  IRONI nya PAS BOLEH PULAK BERDAMAI DGN KAUM KAFIRU YANG NYATA SESAT LAGI MENYESATKAN....SUBHANALLLAH

  ReplyDelete
 16. Kalau ulama mcm nik ajis, apa aku blh ckp pergi mamposlah nik ajis...hidup cuma memecah belahkan umat Islam....
  Yg pastinya Islam tetap Akan subur dan bercambah walaupun parti PAS Tak wujud dlm dunia nie...pirahhhhh ingat org PAS saja yg betul2 ikut hukum Islam? Parti arcopal mcm aku nie x ikut? Perasan betullah puak2 PAS nie...

  ReplyDelete
 17. PAS tu bukan parti Islam. Lebih kepada parti yang menyebarkan ajaran sesat yang diterjemah sendiri ikut suka mak bapak pemimpin depa.

  ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!