TERKINI! JUSTICE FOR ROCKY BRU! RAIS YATIM WAJIB RESIGN!

I am untouchable!
updated 12.39 am - Dato Rocky telah pun letakkan posting trbaru mengenai laporan polis terhadap blog beliau disini

Hari ini Rais Yatim telah membuat laporan polis sebab dia terasa dengan tulisan SIFU BLOGGERS iaitu Dato Rocky, mari kita baca apa yang telah ditulis oleh Dato Rocky bersama-sama BigDog kat bawah ini:

Christmas is stll over two months away but the talk is Santa is already in town in the form of Rais Yatim, our Information + Telco ministry. How much? Close to a billion ringgit, courtesy of existing telco players, including Telekom Malaysia. The money will go to three out of nine companies which have been awarded licences to operate Wimax and 3G. Why three companies? Dunno. Which three? Dunno, but Big Dog heard some disturbing rumor about a Minister's son being part of the nine, or three. There's also talk about a D-G's son or KSU's son being involved. But talk is cheap and gets cheaper by the day. The business site T n T also has the story, here.



Hanya kerana itu je, Rais dah buat laporan polis, malah bukan itu saja, sebelum nak buat laporan polis, Rais juga telah menyuruh beberapa blogger untuk mempertahankannya semalam, yang bestnya blogger yang hentam Rocky bukan menafikan perkara ini tapi mereka menghentam Rocky dan Bigdog sambil mempertikai samada Rocky dan Bigdog ni setia kepada BN!?

Soalan jenis apa yang Rais suruh blogger-blogger dia tanya ni? Mereka nak mempertikaikan kesetiaan Rocky dan Bigdog? Excuse Me, mereka tegur sebab nak selamatkan tuan PM dari dirosakkan namanya oleh Rais and Family, apa kena mengena mendedahkan Rais dengan kesetiaan seseorang ni?

Apakah kita akan dipanggil setia sekiranya kita tahu seseorang pemimpin itu korup tapi kita diamkan? Wei, kita bukan bloggers jenis macam tu la, kalau ada benda tak betul maka kita akan bersuara supaya BN dapat dibersihkan! Tak faham lagi ke? Siapa Rais ni?

Dari cara Rais melompat ni, nampak gayanya ada something wrong la kan? Rais, kau dah fail la, dah la sebelum ini pun kau anggap bloggers macam kita ni sampah je, hari ini kau nak cari pasal pulak dengan SIFU aku! Kau kacau SIFU aku ibarat kau kacau aku la ni! Kita akan dedahkan kau lagi Rais!

Rais Yatim sila letak jawatan! Mengapa kalau Namewee anda tak buat polis report. Kenapa kalau nama Ahiruddin anda cepat cepat report polis. Anda telah gagal bersikap telus dan menyahut agenda transformasi oleh PM. Seharusnya buktikan dengan menyenaraikan senarai pemohon geran supaya kita boleh menilai sendiri. Ambillah iktibar dari keberanian Mahathir dan Rafidah Aziz bukan ikut macam Nik Aziz yg sampai sekarang gagal bersikap telus. Jambatan sudah dibakar. Berhentilah menyeberang ke mari.

Ini lagi sedih bila aku baca dari Blog Neutral Daily, luahan hati anak muda:

Rocky kena report Polis oleh seorang menteri hari ini. Menteri mana? baca sini.

Esok Rocky kena soal dengan SKMM/MCMC pukul 10.30 Cyberjaya. Dekat mana? baca sini.

Transparency’ is an important component for the ‘Combating Corruption’, which is one of the six NKRA under Prime Minister Dato’ Seri Mohd. Najib Tun Razak’s leadership.

Ketelusan adalah komponen utama dalam membasmi rasuah, yang mana salah satu daripada Bidang Keberhasilan Negara (NKRA) kerajaan pimpinan Dato’ Seri Mohd. Najib Tun Razak.

Persoalannya adakah ini retorik semata?

Apa salahnya menerangkan apa yang sebenarnya untuk kita rakyat bawahan faham dan kita tidak mencanangkan apa yang tidak benar.

Tak tahu apa akan jadi hari esok. Adakah akan ada tuduhan lain untuk blogger selepas apa yang terjadi pada Hassan Skodeng?

P/s : Masih berfikir untuk daftar mengundi. Mengundi kini seperti keluar mulut harimau, masuk mulut buaya.

Kau seronok tengok macam ni Rais? Puas sudah hati kau? Selama ini aku dan kengkawan semua bantai pembangkang kerana tak telus dan tak seperti yang mereka kata Transparent, hari ini kau lagi hina Rais, kau makan daging saudara kau sendiri!

Kenapa segala pendedahan tentang kaum lain yang menghina agama dan bangsa kau tak berani bertindak? Kau memalukan UMNO Rais! Lebih baik kau letak jawatan je la, kau pun dah lama sangat dalam politik ni! Udah-udahlah le tu kumpul harta..

AYUH, SAHABAT-SAHABAT SEKALIAN, KITA SOKONG DATO ROCKY! KALAU BENDA INI BOLEH JADI PADA ROCKY YANG DAH JADI SIFU DALAM DUNIA BLOGGING, MAKA IANYA JUGA BOLEH JADI KEPADA SESIAPA SAHAJA, KALAU KITA TAK PERTAHANKAN RAKAN BLOGGER KITA SIAPA LAGI?

34 Responses to "TERKINI! JUSTICE FOR ROCKY BRU! RAIS YATIM WAJIB RESIGN!"

  1. Pakcik bini cantek naik kereta ijau plet RA8 tu patut undur..

    ReplyDelete
  2. Kenapa cepat melompat kalau apa yang ditulis Dato Rocky tak betul?

    Kalau semua bloger UMNO/BN mogok baru tau.

    Sesama Melayu cepat saja nak ambik tindakan. Kalau Cina, maki Melayu, perlekeh azan di masjid, permainkan lagu Negaraku, bahkan aku rasa kalau membunuh pun boleh terlepas la.

    ReplyDelete
  3. agree wiz u parpu..
    mana tak betui tak kira sapa kita bantai...

    link n follow me plis bro..
    http://panggungopera.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. salam tuan rumah,

    sepatutnya menteri yg menjaga hal ehwal komunikasi perlu lebih bijak menangani masalah komunikasi! orang lain bagi pihak dia la yg harus buat laporan polis. barulah nampak ada pengaruh. ini tidak, dia sendiri ambil jalan mati! kan dah susah nak patah balik? sekali bloggers marah, satu sen habukpun tak guna dato' sri!!!

    ReplyDelete
  5. perhimpunan agong UMNO minggu depan.

    ada yg berani lambung? mau tumpor rais yatim

    ReplyDelete
  6. Rais menggunakan kedudukan untuk melindungi kegiatannya.Aku menyokong penuh Rocky bru dia menulis untuk mendapatkan kepastian yang rakyat juga ingin kan kepastian itu. Tak salah tak takut lah rais ooooiiii.

    ReplyDelete
  7. sepatut menteri jumpa dulu. Susahlah cepat melompat begini.

    ReplyDelete
  8. ingatkan sejak bakar jembatan dia akan berubah,rupanya dah tambah parah dah!!!

    spesis ni WAJIB resign sebelum diresignkan..

    ReplyDelete
  9. Ahli2 UMNO patut bangkit!
    Orang Melayu mengharapkanlah sangat ada perwakilan yg berani meluahkan perasaan akar umbi yg tidak puas hati di atas tindak tanduk pemimpin2 UMNO sekarang.
    Janganlah jadi Yes man utk menjaga kepentingan diri aje.
    Nanti PRU13 semua ini akan bungkus!

    ReplyDelete
  10. Nak harapkan Azizan Che Omar sebagai pembahas Pemuda bantai skit rais yatim ni...

    Tapi kalau Azizan NKP pahang ni pun penjilat jubo KJ...habislah..!

    ReplyDelete
  11. dah lama tau citer dia dgn ksu t&t cuma tak nak bising2.ksu dia tu memang hebat dgn benda2 komisen dan bagi-bagi harta kerajaan dgn org2 tertentu.

    ReplyDelete
  12. Orang macam Rais yang buat saya meluat dengan UMNO.
    Tengoklah siapa yang sekarang kepalai Balai Seni Lukis Negara, fren dia yang tiada kebolehan, sekadar enjoy ber-trip sana sini guna duit rakyat.

    ReplyDelete
  13. Selalunya jika ada kebenaran maka mengelabahlah yg terpalit, Menteri menteri kita la ni dah rasa diri untoucheable termasuk ngan KSU KSU mereka sekali...kita tunggu PRU13 pasti rakyat yang selama ini setia dengan UMNO/BN akan bertukar angin jika paria paria UMNO dan BN tak berubah perangai....Wahai pengundi di Galas perhatikan sandiwara yang akan dipentaskan oleh mereka.

    ReplyDelete
  14. Patek pun heran laaa dengan pakcik ni. Dulu berkobar2 cakap dah bakar jambatan, tak akan gostan lagi. And UMNO pun satu, orang dah ludah pun still ambil as minister.? Tak ada orang lain lagi ke yang layak.?? Najib oh Najib..... Ingat sikit, UMNO nak buat taik lagi ke.????

    ReplyDelete
  15. Tuan

    kita harap YAB PM tolong tegur Rais.

    Tolong lah PM. tegur2 lah rais ini.

    Ini masalah orang dah berumur. tegur pun tak boleh.

    hanya dia saja yang boleh tegur org.

    ReplyDelete
  16. Ramai kontraktor yang terlibat dalam bidang ini tahu siapa anak Rais Yatim. Sama naik dengan KJ semasa Pak Lah masih PM. Babi punya Rais, saya tak sokong Rocky tapi dalam isu kenapa Rais tak pasal-pasal mengelupur. Bangang ka apa?.

    ReplyDelete
  17. Pada MACC soal siasat D Bru baiklah soal siasat menteri dan yang lain-lain tu dulu....( bersihkan imej maa ), kalau takde angin takkan pokok bergoyang!

    ReplyDelete
  18. huuu.......

    nila org politik skang
    kebanyakan tak kenang budi

    ReplyDelete
  19. pinjam ayat dr mahathir...

    rais...

    dah lama dah.....belah laaaahhhh...

    ReplyDelete
  20. Bukan ape tu, cuma mau cari pasal dengan bloggers, macam ex menteri penerangan dulu yang kata bloggers goblok.

    Tapi menteri ni lebih teruk, kalau ada dua tiga orang lagi macam menteri ni pasti UMNO akan punah.

    ReplyDelete
  21. Rais..rais kalau tak salah apa nak kecoh2 sampai repot polis?Bukanke elok bagi saja penjelasan guna blog jugak?

    Kami semua termasuk bloggers dan pembaca2 blog pro kerajaan tak takut nak tegur pemimpin2 kerajaan kalau korang tak betullah.Lagipun kebanyakan kami bukan umno, kami cuma sayangkan agama,bangsa dan negara saja.

    Bloggers pro kerajaan dah bertungkus-lumus siang malam menyerang pembangkang dan mempertahankan kerajaan lagi mau hantam ka?

    Kalau tak ada bloggers ni silap2 umno dah lama bungkuslah difitnah pembangkang.Kami semua ni tak ada kepentingan jadi kami sangat telus dan tak pilih bulu.Kalau tak tau berterima kasih pada bloggers pun sekurang2nya janganlah pulak cari pasal.

    ReplyDelete
  22. siapa yang makan cili terasala pedasnya...huhuhu naya family plan keluarga kpkk

    ReplyDelete
  23. Nak tambah lagi sikit.Pemimpin2 umno ni apasallah dol sangat.Kenapa blogger2 bebas yg pro kerajaan ni nak dijadikan musuh?Patutnya dijadikan kawan dan diberi sokongan sebab pengaruh blogger2 bebas ni sangat besar.Ini yg dinamakan media baru.Blogger2 pro kerajaan yg bebas ini sekarang jadi perhatian oleh rakyat terutama penyokong umno,simpatisan umno dan atas pagar untuk mencari maklumat terkini politik tanahair.

    Aku harap pemimpin2 umno janganlah syok sendiri kalau diorang ingat umno boleh menang tanpa peranan bloggers.Salah satu faktor kekalahan BN di banyak negeri dulu adalah kerana peranan yg dimainkan oleh blog2 pembangkang yg menyerang kerajaan bertahun2 tanpa ada blog pro kerajaan yg boleh defend dan counter attack mereka balik.Siapa kata media baru tak berpengaruh?

    Sekarang blog2 pro kerajaan sudah semakin berpengaruh dan berbisa sehingga mampu menggegarkan kerajaan negeri2 pembangkang dengan laporan2 dan pendedahan berfakta mereka.Masih tak nampak lagi peranan bloggers?Jadi apa salahnya kalau pemimpin umno sedar diri dan saling sokong-menyokong sesama bloggers?

    ReplyDelete
  24. Kalo aku teringat kata2 dia nak bakar jambatan tu ,aku tahu dia ni bukan ada kesetiaan..yang dikejar cuma pangkat,nama,kuasa dan DUIT !! Dato Rocky, rakyat marhaen bersamamu !

    ReplyDelete
  25. Dia dengan Kamarudin Siaraf sama je..xcaya tanya orang kementeriannya

    ReplyDelete
  26. ahli UMNO Perlu mogok gi sidang.. tunjuk perasaan alakadar.. marah sebab sayang..

    ReplyDelete
  27. begini la hebat nya NIK AZIZ. kalian tahu tak, bila rocky kene dgn rais, blogger lain yg pro umno akan tidak menolong UMNO dan ini membolehkan PAS menang.
    nik aziz-wali keramat weii...

    ReplyDelete
  28. Ini semua salah UMNO ,kenapa lantik orang-orang yang macam ini meneraju .
    Kalau kita cakap kepimpinan UMNO harus berubah,merka tidak akan berubah melainkan ahli-ahli UMNO berani mengubah mereka demi sevival orang Melayu sendiri.
    Selagi barisan pemimpin ,dari puchok pimpinan party dan segrombolan pemimpin disekelilingnya tidak diubah orang Melayu akan terus mengalami keaipan dan kekechewaan yang akan memunahkan perjuangan dan impian.


    1sekolah>1bahasa>1Malaysia

    ReplyDelete
  29. ALJUBURI
    Rais=Isamudin=PM= kalo cina lahnat kutok TNB ka, azan ka,apa jer la , they are untouchable, bila melayu jer..laju report polis, tangkap , da semakin nyata UMNO sedia menjadi pembangkang , apa nak di harap dgn menteri2 macam sial nie..andai kata semakin ramai orang melayu yang lari dari UMNO , mana satu parti agak nya yang bole di harap...adoyaii...tukar jer la senang nama Cinasia! Andai kata plak semua bloggers yang ada pro pada PR..heehee...PRU akan datang ..heehee..da bole agak kemana hala tuju UMNO.

    ReplyDelete
  30. i think penggabung suara should change to penggabung pembangkang...kah...kah...kah...kah

    ReplyDelete
  31. Ini semua adalah kesilapan Najib yg telah melantik begitu ramai liability dlm kabinetnya - diantaranya Rais, Hishamuddin, Nazri, Zahid Hamidi, dll.
    Nasib baik KJ tak dilantik!
    Tidak terlambat lagi. Lepas perhimpunan UMNO nanti, buatlah rombakan kabinet utk kebaikan UMNO. Dengarlah suara2 rakyat dlm blok2 yg memberi komen2 dan ambillah tindakan mengikut kehendak rakyat. Jangan dengar ucapan2 perwakilan di persidangan UMNO yg akan hanya memuji dan merepek ttg perkara2 yg remeh-temeh shj.
    Dengarlah suara rakyat yg akan menentukan UMNO menang atau kalah di PRU13 nanti!

    ReplyDelete
  32. wake up,
    kamu ini batu api betul lol. kamu seharusnya cuba jadi pendamai dan bukannya suruh bloggers bn/umno mogok lol.

    ReplyDelete
  33. sisa2 ex-S46... bikin busuk ajer... yang dia tau bikin promo himself in RTM media... buang karan jer simpan makhluk ni.

    ReplyDelete
  34. HAHAHAHA....TETIBA WOLLY SELIPOR LAK MASUK DALAM kes Bro Rocky ngan Rais...

    Itulah mentaliti puak2 penyokong wolly selipor.Wolly diagung2kan konon punyai keramat...bila ada budak tenggelam dan lemas kat sungai tak timbul2,bila wolly datang dan sembahyang hajat,terus mayat budak tu timbul...wollyy selipor diagung2kan.


    Blogger2 pro kerajaan sokong kerajaan/UMNO/BN bukan kerana imbuhan atau upah.mereka kerja dengan sukarela...

    Tapi,mereka bukanlah jenis yang akan menjadi pak turut andai berlakunya penyelewengan,salahguna kuasa,korupsi dan sebarang kemungkaran yang berlaku di dalam BN/UMNO/KERAJAAN..

    cONTOHNYA,bila tunlah altidooori dan menantunya menjadikan malaysia bagai syarikat mrk sendiri...tunlah dan menantu turut dihantam

    Takkan pembesar2 umno masih tak paham2 lagi,masih sudi menyimpan pemimpin2 yang akan memberikan peluru percuma kepada puak2 wolly selipor dan aljubier untuk menembak mereka pada PRU13 nanti??

    pikir-pikirkanlah.

    Ammmmaaaaaaaaah!!!!

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!