CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Monday, September 20, 2010

FROM PERAK WITH LOVE: MAJLIS ILMU USTAZ KHAZIM!

Perak Today ada satu cerita menarik tentang Majlis Ilmu yang telah diadakan di kediaman rasmi MB Perak, korang baca la kat sini dan sini, memang kelas weh MB Perak ni, dia punya layanan aku tengok pada tetamu cukup power!

Dr Zambry punya 'down to earth' punya character memang kelas la beb, alangkah baiknya kalau semua pemimpin UMNO macam ni, jangan marah ya, ini pandangan peribadi aku je sebagai rakyat marhaen, sebab susah nak tengok pemimpin besar buat macam ni sekarang..kalau dulu mungkin la..jauhnya beza 'character' Dr Zambry yang begitu merendah diri dan Nizar Gila yang begitu angkuh dan sombong sekali kan?

Ini ada lagi satu cerita panas berapi yang dilaporkan oleh blogger satD, kalau korang baca apa yang ditulis oleh satD kat sini, maka korang akan terkejut beruk punya, rupa-rupanya Nicky Ajis dah ada formula baru nak 'tackle' orang Cina kat Kelantan!

Korang nak tau apa Nicky Ajis offer kat orang-orang cina? Dia offer 'Chinese Freehold', ini adalah fatwa terbaru oleh Nicky Ajis yang tersangat luar biasa adanya, korang bacalah sendiri ya...

6 comments:

  1. Assalamualaikom....House PK

    Saya begitu teruja untuk memberi komen walaupun saya ni bukan lah orang yang pandai untuk memberi pendapat.Saya ucapkan syabas dengan artikel ini.Saya adalah salah seorang pendengar dan penonton setia VCD ceramah agama Ustaz Kazim Elias Al Hafiz.Memang benar apa yang sdr katakan sepatutnya semua pemimpin UMNO seperti MB Perak adakan kuliah Agama.Kalau tidak salah saya MB Perak adakan kuliah untuk exco-exconya 2 bulan sekali.Isu judi bola salah sebuah negeri yang membantah isu tersebut ialah Perak.Inilah hasil dari kuliah itu.
    Untuk makloman, saya sebagai ajk surau telah menjemput Ust Kazim berceramah di tempat saya.Tiga kain rentang berkaitan ceramah telah dibuang.Org menuduh ustz belah umno.Tidak begitu ustz dengan prinsip halal tetap halal haram tetap haram hukum al quran mesti dilaksanakan.Tak belah sana tak belah sini.Tapi ada satu belah cukup anti dengan ustz ini.Sdr semua dengarlah VCD atau CD antara tajuknya.POLITIK, DAULAT TUANKU,JAGA HUKUM ALLAH NESCAYA ALLAH JAGA KITA.Laman web "Pusat Pendidikan Al Barakah .org."atau terus taip Ustaz Kazim Al Hafiz.Untuk makloman setiap bulan ada CD dan VCD yang dikeluarkan hubungi Aliasalam 0193997206.Ustz ada program di radio Perak.Ingin tahu lebih lanjut mengenai ustz ini tontonlah VCD beliau.Saya bukan berniat ingin promosikan ustaz ini.Bagi saya pendakwah seperti ustz. inilah yang harus ada kerana sekarang ini telah banyak berlaku kekeliruan terhadap
    agama kita islam.Kuliah ustz ini tiada sebarang kepentingan politik.
    saudara House PK siarkanlah selalu artikel mengenai ustz ini.Membantu untuk bersama kejalan jihad yang sebenar. Terima kasih salah dan silap mohon maaf

    Wak Bagan Selangor.

    ReplyDelete
  2. MB ni silap tempat ke ?????????? itu tempat orang tino la ,.... gataiiiiiiiiiiii punya olang

    ReplyDelete
  3. bro...pasal isu non muslim dan masjid..aku nak bagi sedikit pandangan..

    Semua kawasan masjid di bawah bumbung (atau atap) adalah sesuai (bersih) untuk mendirikan solat.

    Jadi, beritahu saya di mana bukan ruang solat jika berada di bawah bumbung atau atap masjid/surau.

    Ini bermakna, bukan-Islam hanya boleh berada di luar masjid, iaitu di tanah lapang yang mungkin dijadikan tempat letak kereta (parking) atau bawah bumbung sebelum melangkah masuk pintu masjid.

    Jika begitu, nampaknya bukan-Islam hanya dibenar berdiri di luar mesjid sahajalah. Begitukah yang disuruh oleh Islam? JIka orang datang ke rumah kita, tidakkah layak tetamu kita masuk ke dlam rumah?

    Di manakah JAIS/MAIS peroleh fatwa semacam ini?

    Tentu sekali ini bukan ajaran Rasulullah (SAW) yang mulia.

    Mengapa orang Islam di Nusantara ini suka buat fatwa sendiri dengan tidak berpandukan kpd Quran dan Hadith?

    Mengapa jadikan ugama ISlam ini terlalu 'exclusive' dan menganggap orang lain sebagai 'kotor' sehingga mereka tidak layak dijemput ke dalam masjid.

    Bukankah mereka ini dibenar memasuki masjid-masjid yang lebih lama dibina di Turki (spt Mesjid Biru)?

    ReplyDelete
  4. Apa lagi nak dibangkit2 soal Kafir masuk Mesjid, yang mustahaknya apa perlu sangat Kafir kena masuk Mesjid, dah tak ada tempat lainkah nak ber politik, soal ini nak rojok ajaran Rasullallah, soal perpaduan Ummah tak pula nak rojok ajaran Rasulallah...! Islam bukannya diikuti cara sekerat2 atau Juzuk2.

    Kalau sekadar nak jadi sekerat Ular dan sekerat ikan tak payahlah, taku nanti kelangit tak sampai dan kebumi pun tak jejak.

    ReplyDelete
  5. moyang aku pun ada peninggalan sebuah masjid yang sehingga hari ini masih lagi digunapakai.no hal pun kalau ada non-muslim nak masuk kawasan masjid nak buat maintenance repair ke, nak numpang rehat ke, nak ajak besembang ke, etc asalkan bukan dengan tujuan nak beniaga ke, gunakan masjid utk tujuan politik parti ke, atau utk bermaksiat ke, obviously there canb a moderation upon the principal tidak menyalahi HUKUM and also sensitiviti!! sometime AN ACTION canb KETERLALUAN if the above FAILED 2b observed..which eventually sama2 kita tunggu sumpahan/malapetakanya nanti.

    ReplyDelete
  6. Isu kafir nak lawat masjid dgn org kafir nak ceramah dlm masjid dua hal berbeza. juga pemimpin kafir nak lawat masjid berbeza dgn rombongan org kafir lawat masjid, apa islam utg org kafir berucap dlm masjid kalau takat dpt duit bantuan repair pagar RM1000 dgn kekeliruan yg dibawa oleh kejadian tersebut. apa la bangang pas ni dulu pejuangkan negara islam habuk taik pun tak jadi apa, pastu peejuangkan hukum hudud habuk taik pun tak dak apa,pastu joint kafir la pulak wujud negara kebajikan la ni dok pejuang ahli politik kafir ceramah dekat mimbar2 masjid dan surau pulak, lepas ni tau tau apa lagi hal2 karut yg nak depa pejuangkan pulak.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!