GEMPAR! LAMAN UMNO PERAK DAN 24 BAHAGIAN DIGANTUNG, KENAPA?

TM amat terkejut hari ini apabila mendapati laman web Umno Perak bersama 24 Umno Bahagian telah di gantung domainnya.

This account has been suspended.
Either the domain has been overused, or the reseller ran out of resources.

Amat menyedihkan. Di fahamkan setelah berbulan-bulan persediaan untuk membinanya tiba-tiba hilang begitu sahaja. Majlis pelancaran dan perasmian laman web tersebut telah disempurnakan oleh oleh YAB Dr Zambry Abdul Kadir di dewan kediaman rasmi beliau awal tahun ini.

Dalam menjayakan program tersebut satu seminar dan bengkel juga telah diadakan di dewan besar Wisma Umno Perak dan dihadiri oleh bekas Adun Merbuk dan juga editor Utusan Malaysia Dato Ainon Muhammad dan juga Dato Kadir Jasin sebagai pembentang kertas kerja.

Selain daripada ahli-ahli Umno yang hadir dari semua bahagian ,lebih daripada 30 orang blogger-blogger yang telah menggegarkan dunia maya turut di jemput untuk memeriahkan majlis tersebut. Ketua Unit Media Baru Perak YB Raja Dato Seri Hj Ahmad Zainiddin Adun Kubu Gajah telah melahirkan kekesalan dan terkejut dengan berita ini.

TM berharap orang yang diamanahkan dalam urusan ini dapat membayar yuran domainnya secepat mungkin untuk mengembalikan laman web tersebut. Walau pun projek ini dianggap gagal tidak bermakna ia perlu ditutup dan jika hendak ditamatkan ia hendaklah di bincangkan dahulu lebih-lebih lagi dengan Raja Ahmad kerana laman Umno Larut paling aktif dalam penyampaian maklumatnya.

Hanya beberapa bahagian yang aktif memuatkan berita-berita mengenai bahagian masing-masing, antaranya ialah Umno Taiping, Umno Hulu Perak dan satu bahagian lagi yang tak ingat namanya.Yang lain mungkin belumm mahir atau tidak ada kepakaran.

Jawatankuasa media baru ada bercadang untuk mengadakan perjumpaan dengan 24 pegawai yang dipertanggungjawab untuk menjaga laman masing-masing tetapi masanya belum ditetapkan kerana banyak program-program lain.

Saudara Hanafiah Man adalah salah seorang yang bertanggung jawab dalam membangunkan laman web ini, mungkin beliau dapat memberikan jawapannya kenapakah http://umnoperak.my/ digantung akaunnya.

Sumber: TM

ISh! Apa dah jadi ni? Kenapa mudah sangat UMNO kena tipu dengan CONMAN macam Hanafiah Man ni? Ni kerja siapa ni? Alahai! Semua orang tahu perangai Hanafiah Man ni? Tapi kenapa ambik jugak dia berkerja kat Perak?

Aku pun pelik la wei, mana pi blogger-blogger Perak yang dijaga oleh Hanafiah dan Nizam Kicap ni? Bila Perak kena serang, tak nampak pun muka depa semua? Bila tang nak claim nama jenis depa ni cukup pandai, bila tang kerja, haram batang hidung pun tak nampak! Tau-tau dah kena rompak! Hik hik hik

HOI! NAK MENANG PRU13 KE TAK NI?

10 Responses to "GEMPAR! LAMAN UMNO PERAK DAN 24 BAHAGIAN DIGANTUNG, KENAPA?"

  1. memang gempaq habis bro.....

    harap orang-orang atau pihak yang bertanggung jawab cepat-cepat selesaikan masalah ini.

    Kalau fee untuk domain tak bayar kena jelaskan segera. Itu amanah yang dipikul.

    ReplyDelete
  2. ahhhh...itu semua tak penting..lagi pun rakyat tak bukak laman web umno ni.yg penting blog2panas house PK,GAP,unspinners,AIDC,pisau dan sebagainya.hidup ISLAM!HIDUP MELAYU!MAMPOS CINA!

    ReplyDelete
  3. petang tadi sebelum berbuka sempat aku pergi ker POSLAJU, nak hantar parcel, dlm dok beratur, datang nyonya sorang dengan balaci dia myanmar kaa sapa tak aku tak kenal letak satu kotak besar atas penimbang, lepas tu, dia trus letak borang dia atas kaunter,, apa lagi, menyirap laa aku, aku ckap ikut queue lah! dia wattatau, aku sound ikut law lah, MALAYSIA ada law, ada perlembagaan, Ugama Islam dan raja2 termaktub dlm nya, tak suka, boleh cari lain negara! panas aku,,

    ReplyDelete
  4. Ini mesti makan duit punya kes ni.

    Kalau tak kenapa tak sampai setahun, kesemua laman web sudah tak boleh diakses?

    Hampeh punya orang!

    ReplyDelete
  5. Salam Perjuangan,

    SYABAS buat OTAI BLOGGER, House PK dengan artikel2 anda yang mantap..

    Insyaallah,ianya dapat menyedarkan masyarakat Malaysia ke arah kebenaran..

    Di harap kita dapat bhubung dan berkongsi idea dalam pengendalian blog.

    Saya juga berharap agar House PK dapat linkkan blog saya di dalam senarai blog pilihan anda..

    Saya telah linkkan blog anda di dalam blog kami.

    SEKIAN,

    GELOMBANG RAKYAT...

    ReplyDelete
  6. glassman ...hahaha!mmg patut nyonya tu kena sound.ikut suka hati diaorg jer nak potong q.bangsa cina mmg kurang ajar..diaorg ingat diaorg jer yg nak cepat.pala bapak dia org!mangkin hari mangkin benci aku tengok puak mata sepet ni.besar kepala!

    ReplyDelete
  7. apa tidaknya puak2 umno ni suka pakai free jer tak mau bayar...pakai blog yang free takut tk glamor..kah..kah..kah..

    tapi ..aku ingat tk payh ler umno bukak blog banyak banyak membazir jer...tv surat khabar kan ada dah cukup ler tuuu..lagipun orang umno mana suka baca blog,yang ada hanya sebilangan kecil jer..

    bagi jer kat pr bukak blog lebih ckit..

    ReplyDelete
  8. bro,

    domain tuh kos tak tinggi mana pun...tak bayat duit server kot..kalau suspended byk website maknanya duit server tak bayar ler tuh..kebiasaannya provider akan hantar reminder..duit umno perak dah abis kot..

    ReplyDelete
  9. Sdra PK.

    Apa dah jadi ni, Laman WEB kebanyakan umno bahagian yg sudah aktif ni digantung????

    Nasib baik Laman Web UMNO Bahagian Kuala Kangsar terlepas dari kena gantung.

    hehehehe dato ramly dan rafidah aziz memang jaga tentang mengelakkan kena gantung.

    Cuma 3 cawangan pada pemilihan kepimpinan dicubanya untuk digantung. tapi nasib baik ada cawangan tak dapat digantungnya.

    ReplyDelete
  10. Pesanan kepada anak anak hamba yang aktif kat Perak tu. Janganlah berhenti dan janganlah rasa lemah. Teruskan perjuangan. Perjuangan ini belum sampai menghampiri hujungnya.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!