CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Wednesday, July 21, 2010

GEMPAR! DATIN SERI ROSMAH DIFITNAH!?

Aku serius tak fahamlah nak cakap apa kekadang tu.

Sekarang dah macam jadi trend bodoh untuk memalukan Perdana Menteri dan isteri untuk melariskan protal berita atau blog tertentu.

Serius cakap, paling kerap jadi mangsa adalah Datin Seri Rosmah Mansor sebenarnya.

Bila dah takda idea, dah mati akal nak tambah visitor ke laman web masing-masing, maka mulalah buat berita-berita yang boleh memalukan pemimpin tertinggi negara.

Mulalah memperlekehkan orang sebagai kaedah terdesak untuk menarik perhatian banyak pihak.

Terbaru satu laporan oleh sebuah laman web (Free Malaysia Today).

Bayangkan, berita bertajuk Wives of elected reps told to ensure husbands do their jobs ada 17 perenggan.

Tapi cuma 8 perenggan yang menceritakan pesan Rosmah iaitu para isteri wakil rakyat perlu memastikan suami mereka benar-benar buat kerja membantu rakyat.

Murni la tu pesanan Rosmah.

Namun, anak haram wartawan yang tulis berita tu, untuk 9 perenggan seterusnya (lagi panjang daripada bahan berkaitan tajuk berita) menceritakan bagaimana Rosmah selepas memberikan ucapan dan turun pentas, jatuh terduduk ke atas lantai.

Penuh dramatik cerita tu...siap cakap hadirin yang ada menjerit dan buat suara terperanjat dan macam-macam lagilah.

Agaknya wartawan yang tulis berita tu mak bapak dia dulu pengarah filem pornografi kot. (filem blue lah tu). Itu sebab dia boleh 'terlebih' menghayati apa yang berlaku sebenarnya.

Siap cakap Rosmah marah gila dengan pengawal peribadi perempuan yang gagal nak capai tangan dia masa dia hendak turun pentas.

Wartawan nama Charlie Rudai (ala-ala pengarah filem lucah nama dia kan) bayangkan Rosmah teramat marah dengan pengawal peribadi dia.

Gayanya macam "habislah bodyguard Rosmah tu". Punyalah zalim Rosmah ni. Itulah yang cuba dizahirkan.

Memang hebatlah kan...daripada 17 perenggan, 9 perenggan diabadikan untuk memburukan Rosmah semata-mata.

Satu Hala ada sikit pelik lah kan.

Dalam era YouTube, Facebook, Blog dan sebagainya...dah berapa hari sekeping gambar atau video Rosmah jatuh terduduk tak terbit-terbit lagi.

Bertuah le dalam beratus orang yang hadir dalam Majlis di Kota Kinabalu, Sabah pada Ahad lalu tu, takda seorang pun yang ambik gambar atau video masa Rosmah jatuh tu.

Kalau betul la ada gambar Rosmah jatuh terduduk dan kemudian mengamuk, dah tentu meriah laman-laman web terutama pembangkang mainkan cerita tu.

Asal dapat menghina Najib atau Rosmah, anjing-anjing tiga suku pro pembangkang mesti bersorak maut punya.

Ni dah berapa hari dah...tak nampak apa pun....

So Satu Hala pun risiklah dengan kawan-kawan media di Sabah dan KL.

Yang di Sabah beritahu, memang Rosmah ada goyang sikitlah masa nak turun tu, macam tergelincir sikit, tapi tidaklah sampai ke tahap jatuh terduduk atau tersembam.

Diaorang cakap pengawal peribadi Rosmah sempat pegang tangan bos dia dan takda pun Rosmah marah-marah sesiapa.

Kawan di KL pulak bagitahu, pengawal peribadi terbabit, Lans Korporal Nurhidayah Othman elok aje masih keje dengan Rosmah.

Takda pun dia kena tukar ke apa.

Semalam dia siap temankan Rosmah ke satu majlis di Hotel Istana, program anugerah kepada Najib oleh Malaysia Institute of Management.

Takda apa masalah pun...takda kena pecat pun.

Kalau baca tulisan Charlie Rudai tu....gerun siot. Hakikatnya lain.

Tapi itulah halnya....terlalu banyak cerita-cerita sensasi yang diwujudkan terhadap Najib dan Rosmah....masyarakat pulak memang suka baca benda-benda macam tu menyebabkan portal-portal cap ayam yang dah abis modal makin galak menyiarkan berita seumpama itu.

Hampeh!!!


Apa nak jadi ni? Kekadang tu aku kesian tengok DS Rosmah ni jadi bahan untuk lawak jenaka bodoh sesetengah pihak! Come on la, kalau ya pun korang tak suka, juanganlah buat perangai macam ni. Kenapa nak tengok part yang buruk je? Cuba la sesekali korang tengok apa yang disumbangkan oleh Datin Seri Rosmah!

12 comments:

  1. Tumpang pelik gak bro...

    heran bila dikaji sifat manusia ni terutama Melayu.
    8 Pesanan tu tak pulak dijadikan pedoman dan diambil perhatian.

    yang lebih diutamakan cerita disebalik itu. terutama sekali yang menipu...

    Heran...Heran...

    ReplyDelete
  2. Yes high time we Melayu support Kak Rosmah

    ReplyDelete
  3. hang nie kapir ker islam?

    ReplyDelete
  4. yang hari hari muka Rosmah tu kat berita dah macam STAR lah pulak, lama-lama orang pun boring arrrr...

    kalau masa slot dia aku tukar chanell lain :p

    ReplyDelete
  5. Anonymous said...
    hang nie kapir ker islam?

    July 21, 2010 9:44 PM

    Apa kena ngan mamat atau minah ni? Lain cerita, lain pulak di soal. Ni soalan untuk malaikat tanya.. bukan hang punya hak nak tanya,, wahai si anon oiii..

    Tapi dah memang "typical" pala otak depa ni sama saja. Nanti aku nak keluar cerita tentang pala otak yang seangkatan ni, mau bergegar pejabat mufti wilayah kot?

    ReplyDelete
  6. anon 9.44...

    ko ni dah sakit ke??? soalan bodoh nak tulis gak..

    aku rasa ko tu yang kafir kot, nama ditulis sebagai pelengkap je dalam surat beranak @ IC, hati kafir macam israel...

    tulah, minum banyak-banyak air holy, kan dah jadi BENGONG...

    ReplyDelete
  7. Bro,

    Aku agak terganggu dengan gambar yang di tunjukkan, yang mendakwa Rosmah mendahului Najib ketika bersalaman dengan tetamu....betulkah?

    ReplyDelete
  8. Memang itulah antara sifat2 manusia yang berhati busuk,

    YANG LEBEH DARINYA AKAN DIDENGKI,
    MANAKALA YANG KURANG DARINYA PULA AKAN DIHINA.

    Orang2 yang bersifat tersebut hidup nya sentiasa akan merasa gelisah...

    ReplyDelete
  9. Anonymous said...
    hang ni kapir ke Islam?

    July 21,2010 9.44 PM

    Yang dia ni sekok ni apa hai? orang becakap pasai lain dia pulak becakap pasai lain....

    Agak2 sekeru dah longgar kut?
    Atau wayer dah putus?....

    ReplyDelete
  10. Suke kat Hidayah OthmanJuly 22, 2010 at 9:08 PM

    Hoiiiii... sape berani kutuk2 Hidayah tu aaa? Aku marah + jeles.. dah la lawa.. aku nak ngorat tauuu!!!!

    Bodo punya wartawan FMT!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bangganye ade org suke kat kite..hahaha

      Delete
  11. Bro detguaq.. gambaq yang mendahului tu memang la.. sebab Majlis tu, Rosmah yang rasmi... memang majlis rosmah... bukan majlis PM!

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!