PENDEDAHAN BERKARI! KISAH PROFESSOR KANGKONG YANG DUNGU DAN BEBAL NAK MAMPOS!

Bila ada sorang yang bernama Azmi Sharom kata Tun Mahathir belum matang dalam berfikir, spy ingat itu kenyataan dari sorang totok Pas ataupun balaci politik Nuar. Rupa-rupanya, itu adalah kenyataan dari seorang yang memegang jawatan Professor di Universiti Malaya.

Spy dapat laporan bahawa Azmi Sharom ni antara orang yang bertanggungjawab bawa masuk Barry Waine ke UM hari tu bagi menghentam Tun Mahathir dan mengganggu gugat hal ehwal dalaman negara.

Patutlah tahap pendidikan di Malaysia masih berada pada peringkat rendah. Rupanya ada tenaga pengajar yang terdiri dari professor kangkong macam ni laaa... (baca profil budak ni kat sini)

Azmi Sharom ni nak kata Tun M belum matang dalam berfikir. Tapi jika kenyataan Tun M yang straight foward dan mudah macam tu pun professor kangkong ni tak boleh nak faham, siapa sebenarnya yang tak matang dan tak tahu berfikir disini ?

Memalukan betul bila sebuah Universiti tersohor negara seperti Universiti Malaya ada menyimpan manusia berotak udang seperti si Azmi ni. Dan amat memalukan juga kerana ada anak melayu yang biasiswa dan juga bayaran pengajiannya untuk memperolehi ijazah seperti Azmi ni tak tahu nak faham erti berbudi.

Lagipun, spy tengok si malaun Azmi ni cumalah pensyarah undang-undang saja, bukannya mahir dalam bidang politik pun. Jadi elok rasanya jadilah pensyarah undang-undang yang baik. Tak payahlah nak sibuk dalam hal-hal berkaitan politik.

Tun Mahathir tu dah 22 tahun jadi Perdana Menteri dan juga banyak jasanya pada rakyat di Tanah Melayu ni. Bukan kata si Azmi ni saja, bahkan spy yakin 100% bahawa kedua-dua orang tua Azmi ni pun terhutang budi dan termakan jasa yang dibuat oleh Tun Mahathir.

Jadi, kalau professor Azmi kangkong ni rasa nak berpolitik dan bercakap macam pembangkang, elok rasanya letak jawatan dalam UM tu dan join Pakatan Rakyat.

Rasanya.., Anwar sekarang ni pun dah kurang penasihat undang-undang untuk kes liwatnya. Elok Azmi mintak kerja dengan Nuar dan berpolitiklah sampai naik sawan babi sekalipun tanpa menganggu institusi pendidikan negara.

Kalau nasib baik, boleh lah dapat jadi coffee boy Nuar yang baru. Dapatlah merasa penangan aiskrim yahudi Nuar tu nanti.

Laporan Spy Leman dari Gerai Ikan Bakar Pak Ali, Jalan Bellamy, KL.

17 Responses to "PENDEDAHAN BERKARI! KISAH PROFESSOR KANGKONG YANG DUNGU DAN BEBAL NAK MAMPOS!"

  1. salam,
    orang seperti itu tidak harus berada dalam dunia pendidikan negara. kalau sekadar bergelar professor nak merendahkan Tun.
    apa sumbangan dia pada negara,
    apa jasa dia pada rakyat Malaysia?

    malah kami yg bukan ahli UMNO dan bukan orang Melayu sangat banggakan kepemimpin Tun.

    ReplyDelete
  2. kakakaka he is certainnly kangkong professor, what is happening to UM and its VC?

    ReplyDelete
  3. prof yang baru setahun dah rasa hebat.... Pirahhhh.... layak kerja sebagai pencuci tandas jer..... proff otak udang nak mampuss.

    ReplyDelete
  4. Sebenarnya bro Prof Madya kita ni bercakap mengikut perasaan haritu. Tu sebabnya he ends up REBELLING WITHOUT A CLUE.

    TDM was merely making an obvious statement which was; with Malay votes breaking into 3 (UMNO, PAS and PKR) hence there is a possibility…..A POSSIBILITY!!! (that’s the key word) that the Malays could end up being a minority in their own motherland if this pattern continues.

    Tu je.

    Tapi mamat terlebih pandai ni jump the gun and terus cakap macam-macam pasal TDM walaupun in actual fact he MISINTERRETE TDM’s statement.

    Biarkan la bro. Kengkadang orang camni kita biarkan je dia bercakap…kang dia start kluar fakta-fakta law yang memfeningkan kepala mampus kita hahaha

    Diorang ni selalu rasa bangga yang amat, serta maha cerdik dan kenikmatan tahap syurga bila dapat 'bantai' TDM...biarkanlah.. dia tengah tersenyum bangga tu..LET HIM ENJOY HIS MOMENT.

    ReplyDelete
  5. besor nya pusat...ini ke groupx2 pok lebai...anggap diri tu dah terror..tu yg melantun-lantut bengapnya..org lagi pandai lagi tunduk..macam resmi padi..ni tak ..Ingat lagi pandai lagi bingai( bodoh sombong tahap tegarrr)+degill

    ReplyDelete
  6. besor nya pusat...ini ke groupx2 pok lebai...anggap diri tu dah terror..tu yg melantun-lantut bengapnya..org lagi pandai lagi tunduk..macam resmi padi..ni tak ..Ingat lagi pandai lagi bingai( bodoh sombong tahap tegarrr)+degill

    ReplyDelete
  7. Tukar VC kepada Tan Sri Dato' Dr Ibrahim Abu Shah untuk membawa agenda melayu ke UM supaya UM lebih berdaya maju demi pembangunan Agenda Melayu beliau yang begitu padat & matang

    ReplyDelete
  8. Parpu,

    Dia ni Prof. Donggoih, belum baligh lagi. Perangai macam budak-budak.

    Prof. Mat Gila

    ReplyDelete
  9. Prof ke Prog? Propesa Kangkong atas sikit daripada Propesa Kangkang, kerana salepas lulus kangkang naik pangkat jadi kangkong....

    Orang jenis ini tempat aku dipanggil Pedukang Arus, sajenis ikan berduri yang rajin mudek bersama2 air pasang kerana yang paling dia suka ketul2 kunyit ditepi jamban.

    Tengok rupa budak ni aku risau saja entah kenapa....?

    ReplyDelete
  10. Kalau beginilah perangai orang terpelajar yang menerajui UM.... alamatnya ia akan lingkup dengan mundur 10 tahun kebelakang.
    Sudahlah KURANG AJAR , BIADAP pula.
    Kebiasaannya , bila pekara ini berlaku , PASTI ada sesaorang yang berada dibelakangnya.

    ReplyDelete
  11. Macamana cepat sangat naik professor madya nih?? Musykil betul...UM ke MMmmm....patut laa...

    ReplyDelete
  12. "Kebiasaannya , bila pekara ini berlaku , PASTI ada sesaorang yang berada dibelakangnya".

    Ha...ha...Bung Nuaq duk belakang dia.... cari nahas budak ni.

    ReplyDelete
  13. ni sama cam Aziz Bari berlagak nak mampos sampai jasa org sebelah mata pun dia tak tengok dek kerana perasaan benci dah menguasai diri akal yg ada Phd pun dah jadi macam taik.

    ReplyDelete
  14. Sungguh memalukan UM. Padanlah taraf UM meredum turun dibanding dgn University dunia, lupanya kerana ada professor2 yg berada UM lupanya kangkong kering, kata saja PHD, lupanya otak Half pass 6, kesian pelajar2 di UM, minda mereka di didik oleh professor kangkong yg pikiran masih kebudak budakan. Kita harap pihak pengurusan UM ambil perhatian dan heran nya macam mana professor kangkong macam ini bole diberi izin untuk bereramah di UM. Kita harap2 tidak ada anak2 bangsa yg akan membesar menjadi seperti professor kangkong ini, yg lupa daratan, kurang ajar, busok hati dan sungguh menonjol kebodohan, tidak ada intelect. Sungguh memalukan UM.

    ReplyDelete
  15. Proffessor ke tu? macam orang Asli je nampak?, Kompius juga, mula2 ingat pompuan, tapi bila tengok kat dadenya sahlah laki2, cuma tak berapa perasan lelaki jenis apa??

    Mungkin dia ni peminat dan diminati Bang Nuar? Keh.keh.keh.keh.

    Anti Proffessor Kangkong.

    ReplyDelete
  16. rosak pemikiran anak bangsa kalau tenaga pengajar yg macam ni...

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!