CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Seminar

Seminar

Monday, May 31, 2010

PANAS BERAPI! NAMA MENTERI DAN TIMBALAN MENTERI YANG WAJIB DIGUGURKAN!


Ini adalah senarai nama-nama Menteri dan Timbalan Menteri yang harus digugurkan kerana prestasi mereka yang sangat buruk, mereka juga kelihatan tidak bermaya dalam porfolio masing-masing! What a waste! Diharap PM akan meletakkan orang-orang yang lebih berwibawa!

Ayuh kita mulakan kempen ini untuk menguatkan lagi Barisan Nasioanal dan UMNO pada amnya, elok kita tegur secara terus terang dari kita diam membisu, betul tak? Kalau tidak nanti, tau-tau je ,esok kerajaan dah hilang! Tegur menegur untuk kebaikan bersama!

Ini cuma pandangan aku, terserah pada korang kalau nak menambah atau memgurangkan nama-nama yang telah aku sebutkan diatas tadi!

Apa pendapat anda?

69 comments:

  1. NOH OMAR????????Hang biaq btoi.....

    ReplyDelete
  2. Shafie Apdal jangan dilupa, dia ada skandal dengan artis bernama Zahida Rafik, dia pun kena digugur jugak

    ReplyDelete
  3. Gugur semua sekali termasuk Najib kan senang!

    ReplyDelete
  4. Itu bodoh namanya tu Anon 10.59! Kita nak kuatkan DS Najib la bingai

    ReplyDelete
  5. biar betul PK,noh omar yang lantang pertahankan hak kita,rais yatim yang merupakan salah sorng pilihan utk jadi pm by dr.M dan khalid nordin yang banyak berjasa dalam MeCD dlu pn ada dalam list ka?

    ReplyDelete
  6. Bro, setakat nak kasi gugur sapa2 pon boleh cadang. Bagilah cadangan sapa yg patut jadi Menteri pulak.

    Noh Omar tu yang patut kena gugur skali.

    ReplyDelete
  7. hang biar btol parpu!!..nk tanya ni..hang sokong gugurkan noh omar ke?

    ReplyDelete
  8. Apa kata korang bagi cadangan sapa yang patut jadi Menteri? Ok tak?

    Melayudoss! Apa kebenda kau cakap ni? Bila masa pulak Tun M nak Rais jadi PM? Noh Omar pertahan siapa? Kahlid Nordin??? Apa dia buat?

    ReplyDelete
  9. Maaf Beruang Sakti, selain dari pendapat aku sebenarnya aianya adalah dari permintaan yang telah aku dapat melalui email dan orangramai!

    Nothing Personal bro!

    ReplyDelete
  10. Setuju PK

    Jangan lupa cadang KJ dilantik jadi menteri penuh. Hidup Pemuda.

    ReplyDelete
  11. Wei Bongoks! Kita nak keluarkan yang tak boleh nak buat kerja kau nak bagi perasuah pulak masuk ya? Apa kata kau masukkan je si kitol tu ke dalam PAS atau PKR? Ok Tak?

    ReplyDelete
  12. setakat sorang dua sahaja yg patut kena ganti. noryakub, sharizat, sabri, idris cukup la kot. tahun depan buang lagi setengah. amacam??

    ReplyDelete
  13. Korang kena ingat, kita cuma ada 18n bulan lagi sebelum PRU13, masih nak holiday lagi ke? Suka tak suka UMNO kena berubah!

    Perubahan pertama tukar Kabinet dan perkuatkan kabinet! Lepas tu pemimpin kena jumpa rakyat selalu!

    ReplyDelete
  14. weh. takkan noh omar pun nk gugur. die buat keje.. tengok video ni http://www.youtube.com/watch?v=MhFYOI1lsMw

    ReplyDelete
  15. setuju..
    sharizat tu yg paling liat..

    ReplyDelete
  16. Salam, Noh omar kena kekalkan untuk bersuara pada golongan Harbi n Shafie afda tu biar dia kontrol geng Pri Bumi Sabah coz shafie totok Bajau. Yang lain 2 kira ok lah...Tentang betul2 agar Zaid,Nazri,Sabri di gugurkan terus...

    ReplyDelete
  17. bro,jangan lupe datuk s.subramaniam,menteri sumber manusia,pekerje indon amek kesah,pekerje kat malaysia mcmne..menteri yang patut masuk balik ialah datuk shahir samad...sabri yakob boleh blah....

    ReplyDelete
  18. Apa salahnye kalau Menteri Pertahanan bagi dekat bekas Panglima Tentera. Jadi tak lah byk politik sgt!!!

    ReplyDelete
  19. brader

    kebanyakan list tu aku setuju, tapi noh omar tu tak usah la. shafie afdal pon sama. biarkan. kena jaga sabah bro. SABAH.

    dan rais yatim tu biarkan jugak, mungkin kenyataan dia sebelum ni agak half past 6, tapi dia overall boleh aje.

    yang lain tu aku tak kenal sangat, tapi dah tentu samudin, zahid hamedi, memang wajib out. khaled nordin pon memang patut blah. segala IPT dia bagi pembangkang masuk.

    sharizat pon patut blah. ganti dengan datuk kamilia. hehe. aku kenal sangat dah perangai sharizat nih. huduh!

    nazri aziz, koh tsu kun, memang patut melancau lama dah

    ReplyDelete
  20. Aku setuju sgt dgn nama yg nak dibuang tu....!

    Knape tak diuang je sume termasuk dgn Najis Nazak sekali sebab arti UMNgOk Be-eNd ni dah bergelumang dgn taik RASUAH....

    ReplyDelete
  21. bro, Mukhriz naikkan Menteri Penuh..Rais dan noh omar remain..yg lain tu GET OUT!!

    ReplyDelete
  22. bro... ada seorang lagi menteri yg patut digugurkan... dulu ianya sahabat anuar... bijak berpolitik, pandai berlakun menampilkan menteri yg tak punya kuasa dan tak banyak duit... malang bagi umat penyokong dan pengampunya.... beliau pandai menyuntik pesanan perjuangan kepada ahli umno agar tidak melihat kewangan tetapi berjuang tanpa meminta balasan atau pulangan... anda faham maksud saya.... beliau adalah MK2...

    ReplyDelete
  23. Parpu, cadangan yg amat bagus... Patut nko juga kena keluarkan senarai nama-nama yang tak layak pegang jawatan menteri. Takut PM kita lantik Kery Jamban plak... Kalo dilantik jd Menteri Jamban takpe gak... Menteri Amaran sedia ada mmg tak patut dikekalkan sbb dia ni penakut dan bacul... Mana-mana menteri dan timb menteri yang ada skandal, beri cadangan yang tak masuk dek akal, tak buat kerja, berlagak, mulut longkang, hina pemimpin lama, kaki kipas... Sememangnya patut digugurkan... Oh ya aku nak tanya kenapa Noh Omar dalam listing? Boleh tau sebab musababnya? Sebab aku tgk dia dah rajin buat keje...

    ReplyDelete
  24. Satu lagi nama yg tak patut di list up dalam senarai menteri yg perlu dilantik selain Kery Jamban, ialah org tua sepet gila seks... dia nak pegang jawatan presiden parti lantak dia la...

    ReplyDelete
  25. aku sokong ko Anon 10:59. najib patut digugurkan sebab dulu dia kata "malaysia takkan terkesan dengan krisis ekonomi dunia" dan "our fundamental is strong". hakikatnya...??

    ReplyDelete
  26. Saya rasa parpukari pun patut masuk kabinet. Baru betul!!!!!

    ReplyDelete
  27. tahniah parpu...
    saya amat sokong utk buang hishamuddin, menteri dalam negeri..xde keje ape yang die buat...die nie naib pres UMNO..mungkin akan jadi pres UMNO..aku xnampak kebaikanne jika die nie pegang jawatan ape pun..banyak bergantung pada sejarah keluarga sahaja...

    ReplyDelete
  28. List kat atas mmg ader yang aku sokong tp ada gak yang aku tgk hasil nyer ok...jgn sbb 1 2 kesalahan yang remeh korang nak jatuhkan...kalau sayangkan bangsa tegur sebagai peringatan...jgn mcm PR yang salah pun kata betul...

    But for anoy or bloggers yang nak jatuhkan NAJIB, sorry to say jangan mimpi...coz korg sebenarnya dikalangan penyokong PR yg berfikiran singkat and tak nampak perancangan masa depan...tau nak jatuhkan org jer...tp xnampak pemimpin PR yang bersifat pengkhianat and nak jatuhkan bangsa MELAYU...jgn sbb politik sampai nak gadaikan bangsa...korang yg sokong perjuangan PR tu akan menjatuhkan bangsa sendiri...

    -SUARA AKAR BANGSA

    ReplyDelete
  29. jawatan menteri pertahanan xspatutnya dipegang orang politik!!!!...

    harap menteri pertahanan dipegang oleh golongan tentera lebih relevan.

    ReplyDelete
  30. he..he..
    macam bro PK pulak ade kuasa melantik menteri..
    ok..walaucamna pon first aku undi hisam..dia ni memang buat aku sakit ati...asik amaran3..itu je ayat keramat dia..tu yg buat pengkianat besa kepala..
    xguna jadik menteri...

    ReplyDelete
  31. Buang semua MP Opposition dan lantik semua Bloggers ganti mereka..

    Opposition yang ada tu asyik kerja keluar Dewan dan melalak saja. Keluar Dewan pi korek pasir potong balak.. cisss

    Menteri pengangkutan, angkat driver taxi mana2 jadi senator... mereka lebih faham.. atas jalanan, nak ke airport, ke pelabuhan.. segala rintihan rakyat mereka lagi mendalam.

    Sharizat tu.. hentikan dia... angkat Ibu Mithali jadi Senator.. dia lagi lebih memahami perjuangan wanita.

    Ganti Noh, ambik peniaga2 kat pasar jadi Senator.. Lagi pintar pasai barangan keperluan rakyat dll..

    Bota

    ReplyDelete
  32. kita jangan nilai menteri dengan cara siapa pertahan siapa..kita tengok cara mereka bekerja..laporan dihantar kepada PM oleh SB ataupun pegawai JASA yang memantau menteri2 nie..PM mesti ada spy..pasti jgn lupa KPI..kalau tak achieve target..elok undur..kalu achieve target..apa alasan nak suruh menteri berundur? kalau kerana racist..adakah kita yakin dgn tiadanya menteri yg racist dalam kabinet akan mengembalikan sokongan org bukan melayu kpd BN? bagi aku bukan perbetulkan kabinet tetapi parti komponen kene betulkan dulu..jgn salahkan org lain atas kegagalan sendiri...

    ReplyDelete
  33. Bro prapu, wa setuju sgt2.

    lagi2 bab safie apdal tu.

    wa bukan apa, tapi wa rasa dia tu xlayak, berlagak konon hebat sgt.


    dan apa yg ingin katakan wa setuju jika kerusi menteri pertahanan diberi kpd bekas panglima angkatan tentera malaysia, atau jeneral2 yg berkelayakan dlm bab2 pertahanan nie.

    ReplyDelete
  34. ko ni bajet nak mampos lah parpu...
    aku setuju dengan pendekar guntur 1:39

    apeasl, ko pon nak masuk kabinet ke?? cakap lebat boleh r...

    ReplyDelete
  35. Assallamualaikum Bro

    Cuba listkan nama semua senarai menteri dan timbalan menteri dan adakan poll jadi dengan itu kita akan tahu siapa yang perlu di kekalkan dan siapa yang perlu digugurkan.

    Tentang Tsu Koon tu baik tak payah lagi lah dan juga perempuan joget MCA ng yen yen tak perform dah bolih kuat gugurkan.

    Sekian wasallam

    ReplyDelete
  36. Salam Bro,

    Nor Omar dan Shafie Apdal OK pa...yang lain terutama menteri "Amaran" patut kaih buang...la menyampah. Bekas Menteri MeCD patut sangat digugurkan...bagi Cina buat duit atas nama Melayu...

    ReplyDelete
  37. aku setuju dgn list tu di atas..cuma Noh Omar aku tak setuju disenaraikan.dia byk membela pemandu2 teksi di KL.tapi si sial nazri buat taik.org macam nazri ni la yg akan buat BN kalah dalam PRU.hati2 jugak dgn org2 dalam UMNO yg sentiasa nak menjatuhkan pemimpin2 yg bagus hanya kerana nak mengambil alih jawatan mereka.harus diingat jugak kalau dibuang semua ni,peggantinya mungkin lebih teruk.dalam UMNO byk yg hanya kejar wang dan pangkat.sama jugak dlm angkatan pembangkang..terutamanya PKR.

    ReplyDelete
  38. semua gugur...semua sekongkol bab judi!..mana menteri yang berani terang2 tak setuju? menteri agama senyap membisu...

    ReplyDelete
  39. nama hang tak mo masuk list ka parpuk. Lagi pulak dah boh list 'wajib' buang bukan sunat buang. Boh la nama 'wajik' amek plak parpuk, baru ada panas karen plak.

    ReplyDelete
  40. Setuju sangatlah PK.
    Suasana semakin cemas hari ke hari.
    Bangsa dan agama kita semakin dipijak2 tanpa ada tindakan dari yang memgang kuasa.
    Dah muak dan loya dengar ayat amaran selalu.
    Kita rindukan suasana seperti era Tun Dr.M.
    Kita perlu org tegas dalam KDN paling tidak pun mcm arwah Megat Junid.
    Halang kemasukan budak hitam K.Jamban!
    Pilih dari yang tinggi jiwa patriotiknya untuk membela bangsa dan agama.Ini tanah air kita warisan kita...jangan sampai tergadai kerana wang ringgit.Cukuplah 2 blok minyak kita yg dah hilang.
    DSN pun harus jangan malu minta nasihat dan pandangan dari Tun Dr.M.

    Hidup Melayu ! Hidup Islam! Hidup Malaysia!.

    ReplyDelete
  41. Satu lagi cadangan PK..

    Minta DsN wujudkan 'menteri mentor' mcm diS'pore..lantik Tun Dr.M duduk disitu...boleh dibuat rujukan atau minta nasihat.
    Keadaan dah tambah bahaya sekarang ni bila bangsa kita dah mula dipijak2.

    ReplyDelete
  42. assalamualaikum bro,

    shahrizat mmg patut digugurkan. dia tak adil, suka pilih kroni dan bangsawan sahaja untuk ditolong. pastu, sibuk2 nak bela nasib orang yang mengandung anak luar nikah. kalau bela nasib balu malang ke, ibu tunggal ke, tahanlah jugak. beribu2 surat hantar kat dia bukannya dia nak baca pon. nak piih bulu sgt berambuslah. bukannya ahli parlimen pon. drpd mintak tlg dgn shahrizat, baik mintak tlg drpd gereja. kau tanggunglah dosa ni shahrizat! ingat, ko tu bukannya pilihan rakyat pon. malulah sikit.

    tapi, kalau khaled nordin tu aku tak berapa nak setuju sebab bagi aku dia ok lah... takdelah mementingkan kroni!

    rais yatim pon aku tak setuju gak! begitu jugak wee ka siong dan awang adek yang ada jawatan dalam parti!

    ReplyDelete
  43. najib pon patot gugur jugak! sebab dia tak pernah jaga orang bawahan dia! ni dari pengalaman aku sendiri sebenarnya. pernah sekali pergi mintak tolong dia, tapi tak jumpa dialah! biasalah orang besar, bukannya senang nak jumpa, makanya, rakyat cikai2 ni jumpalah SHEIKH FAUZI, pencacai kesayangan DSNR!

    nak dijadikan citer, si SF ni kata kitaorang tak mengundi parlimen pekan, tapi mengundi parlimen lain. apa ke bahalol punya manusia! ingat senang ke kitaorang daripada kuantan nak ke pekan, bukannya ada kereta, naik bas je bro! tu bukannya hari pertama kitaorang pergi, tapi dah berhari2 dah pergi tercongok depan rumah najib kat pekan. memanglah kitaorang ni tak mengundi parlimen pekan, tapi, kami pengundi lambang dacing karat tu jugaklah bro! sombong giler si SF tu, sgt menyakitkan hati.

    aku percaya semua rakyat kat malaysia ni tergedik-gedik nak mintak tolong daripada orang no 1 negara, tapi kalau semua orang nak bertumpu mengundi kat pekan semata2 nak mintak tolong orang no 1 tu tadi, aku rasa dia boleh blahlah sebab mungkin dia akan jadi satu2nya ahli parlimen bn yang menang. kalau tempat lain semuanya kalah, tak jadinya dia tu pm bro! kalau nak harapkan sakai dan orang pekan je nak mengundi, taiklah dia nak jadi pm!

    macam mana orang bawahan dia buat keje pon aku tak taulah. tp, tak taulah kot2 dia yang ajar orang bawahan dia supaya cakap macam tu! ni baru kita orang yang beberapa kerat je. ribuan lagi rakyat malaysia yang dilayan oleh pencacai najib macam si SHEIKH FAUZI tu pon aku tak taulah mcm mana nasib mereka. seperkara lagi, walaupun kami bukannya pengundi parlimen pekan tapi kami anak jati pekan. lagi jati drpd najib kelahiran lipis dan dibesarkan di luar negara tu!

    kepada DSNR: sila ingat PRU 1999!

    ReplyDelete
  44. Buat list semua menteri Dan timbalan. Dan kita tick sapa ptt stay sapa ptt belah.amacam?

    ReplyDelete
  45. ooo...banyak betul pendakwa raya, peguam bela, dan menjadi hakim dlm kes ni, bagi aku masaalah sebenarnya ialah perjalanan dan sistem parti umno itu yg sebenarnya dah ketinggalan zaman ntah le...apa2 je la

    ReplyDelete
  46. Woiii! x payah dok memlalak la! buang masa je!DSN hanya pilih menteri yg dpt jaga kedudukannya je,pendek citer yg kaki bodek la.Yg kaki lawan sori la!!
    Semua PM pon mcm tu jg,itukan kuasa mutlaknya.
    Klu x setuju PRU13 pakat2 la pangkah PR...
    Amacam boleh x???

    Dok ats pagar je!!

    ReplyDelete
  47. hangpa tak patut lah datuk noh pun masuk dalam list nih...adoi kes naya kalu dia kena keluar dari kementerian dia sekarang.aku kenal personnaly dia ni...dia bagus buat kerja, dia lah lah yg lantang bersuara bantai puak puak ultra kiasu, ramai petani2 juga dapat manafaat bila dia jadi menteri...aduh hangpa ni...agak2 lah....

    ReplyDelete
  48. Dato seri Nazri Aziz patut digugurkan. Tiada kredibialiti langsung.

    ReplyDelete
  49. mukhriz tak masuk senarai ka?

    ReplyDelete
  50. Selamatkan SelangorMay 31, 2010 at 12:42 PM

    Noh Omar adalah manusia bangsat yang menghabiskan duit MARA dan TEKUN! Dia bagi duit tekun kat perwakilan UMNO semasa pemilihan hari tu sampai habis duit tu, takkan la sebab dia lawan dgn Ronnie sekali dah jadi kayu pengukur bahawa dia hebat? Saya setuju Noh digugurkan, dia sombong dan dia langsung tidak menyerlah untuk menjaga Selangor

    ReplyDelete
  51. Lepastu lantik ParpuKari jadi Menteri Penerangan! Huh, baru berapi mesin propaganda BN!

    Setuju?

    ReplyDelete
  52. gua rasa mad maslam patut skali dibuang kerana dia pernah menghina bloger dan jgn baca sangat blog takut jd goblok... apa punya menteri

    ReplyDelete
  53. Noh Omar patut stay sb at least nampak dia pulun bt kerja walaupn ada beberapa mistake..paling kena buang ialah shabery cheek..menteri yg asyik pulun jaga sukan elit..pembangunan belia tak diutamakan padahal faktor PRU13 nti banyak akan ditentukan oleh golongan muda.

    ReplyDelete
  54. parpu aku sokong idris jala patut kena buang dari barisan kebinet kerana dia akan membuat rakyat akan menjadi miskin yang lebih tegar apabila dia akan umum kan penghapusan subsidi,

    rakyat semua tahu apabila subsidi telah dihapuskan semua harga barang akan meningkat naik seperti minyak ,gula , tepung dan tol semua nii akan meningkat naik dengan alasan mungkin malaysia ni akan bangkrup pada tahun 2015.

    apa yang saya tahu idris jala hanyalah berkerja dengan kroni kroni nya sendiri yang bergaji lebih jauh daripada menteri berangaran 40k keatas yang di ambil dari Shell dan MAS yang tidak menyokong kerajaan.

    dimana letaknya keperhatinan idris jala nii kepada rakyat cuba fikirkan

    dan idris jala juga bukan lah seorang yang politiksion yang nak kita bangga kan dan bukan nya berjiwa rakyat,

    baru baru ni idris jala ada membuat satu bengkel subsidi yang dibuat di pusat latihan MAS di kelana Jaya mungkin akan menambah kan kos di dalam kerajaan

    ReplyDelete
  55. minta linkkan jurnal saudara dengan jurnal saya

    www.letter4them.wordpress.com

    ReplyDelete
  56. SETUJU SGT...Senarai tu
    satakat ini x nmpk apa2 pun mereka buat..Habis kan Beras jee.
    kau rasa kalau LIST inijadi BETUL BETUL ada yang MELALAK ..HAHAHAHAHA
    ps. RAIS YATIM..KUDA TUA patut da lama OUT

    ReplyDelete
  57. gugur semua...naikkan dato' razali ibrahim, dr. puad zarkashi dan ramai lagi tokoh yang intelek tulen dan bersih...yang veteran dah tak relevan...yang lulus takat SRP/SPM pun sila tolak..excess baggage..cakap takde nilai intelek...intelek tulen dan bersih..bukan yang kununnya intelek dan tak bersih...mcm dato' dr. JJ dulu...

    ReplyDelete
  58. mcm bagus jer si Merapu Kari ni... entah mana ler dtgnya ni. dah semua tak kredibiliti, tukar kerajaan jer ler lagi bagus. suka tgk buruk org, buruk sendiri tak tgk. mati esok mcm mana ler agaknya kamu ni yer? entah sempat minta maaf ke tak pada orang yg kamu maki hahun ni?

    kesiannya kamu ni...sungguh kesian.

    ReplyDelete
  59. Najib sepatutnya beri jawatan Menteri Pertahanan kepada bekas Jeneral ATM. Kesian dgn ATM sebab jadi magsa percaturan politik. Kebanyakan benda yang ATM minta di manupulasi dgn kepentingan pentadbiran KEMENTAH baik KSU mahupun Menteri sendiri. Bayangkan, yang bertaruh nyawa tentera, yang tahu apa keperluan yang perlu, tentera. Tapi yang sedihnye sebab politik habis specs semua lari. Yang terbangkan Nuri contohnya TUDM tapi yang mengendalikan pembelian sparepart siapa? Nak tak nak TUDM kena terbangkan heli yang dah usang tu!!

    ReplyDelete
  60. Pemimpin UMNO yg bersekongkol dgn DOLLAH Badawi samun Khazanah Negara dan menyebabkan kelemahan kekuatan MELAYU seteruk ini hendaklah disingkirkan.KESAN nya kini kita terasa,,kaum2 lain telah menghina dan mempersoalkan hak orang MELAYU,,,,,,Belajarlah dari sejarah, kehilangan Singapura,,terpisahnya melayu Patani ,yala,naratiwat semuanya saudara sebangsa dan seagama kita,,,,,,Dalam perjuangan POLITIK pengkhianat BANGSA mesti di SINGKIRKAN.......LEBIH BANYAK AHLI2 UMNO diluar sana yg SANGAT TINGGI SEMANGAT JUANG PERTAHANKAN MELAYU,BERANI,KREADIBILITI TINGGI,ILMU YG TINGGi,,,,,,Cari mereka ini,,dan masukan dlm barisan utama PERTAHANAN UMNO,,,,,,,HisyamMudin,,Zahid,,Nazri aziz,,,Khalid Nordin,,sabri chek,,NOH YAKUB,,,Ismail sabri,,,noh omar,,,,JOHARI BAHARUM,,,HANYA PANDAI JAGA AHLI UMNO UNTUK UNDI MEREKA....,,Buat kerja Langsung TAK PERNAH PERTAHANKAN HAK MELAYU,,,,,,,,Pemimpin macam ini bersepah,,,di merata jalan,,,,,,,,,,RAKYAT DAN UMAT MELAYU PERLUKAN PEMIMPIN YG BERANI PERTAHANKAN HAK MELAYU DLM APA KEADAAN SEKALIPON,,,,,,,Dato seri NAJIB jgn BERKOMPROMI dgn PEMIMPIN YG KORAP DAN RASUAH,,,,RAKYAT sedang Menunggu,,tindakan yg berani dari PM menghukum pengkhianat yg MENGHANCURKAN KHAZANAH NEGARA,,supaya menjadi PENGAJARAN BAGI PEMIMPIN AKAN DATANG,,,,,,,,,

    ReplyDelete
  61. Menteri yang pernah keluar / lari dari UMNO perlu disingkirkan. Mereka berjuang untuk diri sendiri dan bukan untuk Rakyat. Cakap pandai dan berbunga-bunga tapi tak de hasil. Hanya bijak menghabiskan wang rakyat dengan program juta-juta tapi tak beri manfaat pada rakyat. Singkirkan menteri dari S46ini kalau ingin melihat sokongan rakyat kembali. Lantiklah menteri yang berjiwa UMNO sejati.
    UMNO tulin bukan UMNO plastik.

    ReplyDelete
  62. wah parpu,

    1.Bagus idea ko ni..

    2.Dalam list tu ada yang aku setuju dan ada yang aku tak setuju.

    3.Macam mana pun aku angkat topi keberanian ko dan bloggers dalam usaha untuk menguatkan jentera kerajaan..bagus..macam tulah..jangan asyik nak bodek dan sokong membuta tuli jeee..

    4.Ramai juga yang bagi respon..maknanya memang ada banyak kelemahan tu..macam noh omar tu aku respek dia mesti kekal buat setakat ni lah...tapi dia tu kena pantau jugak..takut kalau terlebih puji nanti dia naik junjung..atau bila dia diangkat jadi MB Selangor takut dia ni jadi lupa daratan..tapi insyaAllah tak begitu kot sebab dia bukan orang bidan terjun macam Dr.Khir dulu.

    5.anyway bagus parpu.ko bagi gergasi terkejut dari tidor..haaa..haaaa...forum macam nilah baru best supaya masing-masing orang politik tahu KPI mereka dimata rakyat..bukan KPI dimata Tso Kon atau PM je..

    wasalam..T.kasih

    anon tanpa nama-ikhtiar selagi bernyawa

    ReplyDelete
  63. Noh Omar rasanya berupaya menjalankan tugasnya.

    Kerja sunggu-sungguh. Melawat dan membantu sinergi projek-projek pertanian hampir setiap hari.

    Dia sedang berusaha supaya hasil pertanian dan produk ditingkat kualiti, kuantiti dan relibiliti untuk pasaran dalam dan luar negara.

    Wawasan tinggi.

    Suara lantang.

    Semangat kuat.

    PR boleh tambahbaik lagi.

    Rohaniah .. berguru juga. Maksudnya ada pengetahuan ‘iman, ilmu dan amal’

    Pentadbiran boleh tahan.

    Bertentang dengan Pembangkang... hebat juga.

    Boleh dikatakan ‘Well Rounded’

    Mengembalikan Selangor kepada BN ... perlu sokongan dan disokong.

    Hal-elwal perundangan ... boleh jadi Menteri Dalam Negeri.

    Namun elok dikekal sebagai Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani ... membangun pertanian dan desa.

    ReplyDelete
  64. Jangan lupa Menteri Amaran tu. Habuk pun tarak.

    ReplyDelete
  65. Raja Nong Chik tu gugurkan sekali, pelawa cina kongsi 40/60 di Kampung Baru...jual bangsa Melayu dia ni...

    ReplyDelete
  66. Saya sokong Jojie, Menteri Pertahanan
    biar ambil pesara Panglima ATM atau setaraf. Jeneral Masood calon terbaik

    ReplyDelete
  67. Aku tak mahu campor. Itu progretif Perdana Menteri. Biar lah prosidornya begitu.

    Aku nakkan DSNTR PM kita lantik TDM sebagai ADN dan lantik jadi Menteri Mentor (cadangan ini bukan ikut Singapura na!!, hangpa ceghmat sikit. Itu negara aku benci). Sebab, TDM negarawan kita niii.. terlalu banyak sangat istimewanya. Dia duduk jeeerrr .. kat JPM tu. Jika dia tegor dan cadang atau masuk campor, bab2 apa puuunn... ada best sikit laahhh... La ni TDM di luar, tegor sana sini tak menjadi dan kurang menyengat. Dia tegor dan syok sendiri saja. Kita pun syok sendiri saja jugaaakk...

    Akai dan eniji TDM sekarang belum terjejas lagi, walau pun umornya sudah melebihi 80. Aku minta TDM korban sikit laahhhh.. walau pun dia di bawah DSNTR. Dan DSNTR puuunn jangan pikir yang bukan2. "ULAR MENYSUR AKAR TAK AKAN HILANG BISANYA TOOOKK... PM..

    Demi kesepaduan rakyat dan integriti Kerajaan Malaysia kita jangan fikir maruah. Aku percaya DSNTR dan TDM telah ada ....... mengenainya.

    Hal politik dalaman UMNO dan dalaman BN bagi dia campor sikit2. Kita semua tahu, orang tua ni, dia tegor sikit2 pun kesannya amat besar. Dan orang lama2 dalam Kerajaan luar Kerajaan puuunn.. amat segan dan silu sangat lagi kat orang tua kita niii...

    Macam mana PK? DSNTR setuju jer... Kerajaan kita akan hebat, malah ada negeri2 yang kalah kita akan dapat ambil balik. Betul tak?.

    Amiiinnn.....

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!