GEMPAR! ANWAR AKAN DILANTIK SEBAGAI PENGERUSI PETRONAS!??

PETRONAS OH PETRONAS! Apa nak jadi dengan Petronas ni sebenarnya, sebelum ni aku tak pernah bukak mulut pun walau Omar Ong dilantik sebagai salah seorang Director di sana, tetapi yang terbaru ni pulak, aku amat terkejut bilamana salah seorang bekas pemimpin Parti Rakyat Malaysia dilantik sebagai Pengurus Besar Komunikasi Korporat di Petronas. Klik sini

Aku tak faham la, siapa yang buat pemilihan ini sebenarnya? Adakah dipilih oleh "Datuk Shamsul Azhar, the honorable President/Ceo of Petronas?" Atau tangan ajaib Omar Ong? AKu pun confuse sebenarnya, bukan la kita nak sibuk tapi ini Khazanah Negara, kalau nak pilih orang biar pilih yang berwibawa dan amanah!

Jangan la pakai main tangkap muat je, kalau dah syok sangat nak tangkap muat, aku ada sedikit cadangan, apa kata dilantik je orang-orang yang akan aku sebutkan dibawah ni ya:

Pengerusi - Anwar Ibrahim
CEO - Khairy Jamaluddin
Board of Directors - Lim Kit Siang, Karpal Singh, Teresa Kok, Zaid Ibrahim, Lim Guan Eng dan kawasan yang sewaktu dengannya.
Mursyidul Penasihat Khas - Nik Aziz
Pengarah yang jaga Projek - Ronnie Liu

Kan senang macam tu, lantik je semua nama kat atas ni, biar hancur terus Petronas tu, baru semua sejuk kan? Selagi tak hancur selagi tu, ada jenis manusia yang tak bertanggungjawab nak terus menghancurkan jugak kan? Kesian Petronas!

Eh, satu lagi hal, si Sheryll Stothard ni jugak pernah beritahu kepada salah satu delegasi Obama yang datang ke Malaysia tahun lepas, bahawa Najib adalah seorang 'pembunuh' dan hari ini dia dah masuk ke dalam Petronas! Wow hebat kan?

Dia ni juga si Sheryll Stothard ni baik dengan Omar Ong. Dia salah seorang prime mover Asia Pacific Conference for East Timor (APCET II) dan pernah kena tahan Polis 1 malam semasa anjurkan APCET di Asia Hotel. Dia nak bawak Suhaimy Kamaruddin sekali dengar khabarnya..

Ada lagi cerita pasal isu ini, klik sini dan sini

Sorry la tajuk tu tadi hanya nak kasi bikin gempak je! Apa komen korang ek?

Cuma aku terkilan sikit la, bila part nak lawan pembangkang, kita diguna, tetapi bila datang part kehancuran dari dalam ni, kita bersuara tapi ada yang sudi nak mendengar? Tak kot, after all siapa la kita ni kan?

Hmmmm...

21 Responses to "GEMPAR! ANWAR AKAN DILANTIK SEBAGAI PENGERUSI PETRONAS!??"

  1. Habisla minyak Malaysia.

    KJ ada dalam senarai? Lagilah mampuih.

    ReplyDelete
  2. SIASAT LATAR BELAKANG SHAMSUL AZHAR TU DULU....SIAPA DIA SEBENARNYA?

    ReplyDelete
  3. abis la...abis nati disabotajnye petronas tu...last2 kerajaan jugak yg salah...

    ReplyDelete
  4. Be careful DS Najib. Don't repeat a mistake of the merger of 3 giant plantation b4. Don't belittle that it is one factor of the worst ever GE for BN

    ReplyDelete
  5. Kau biar betul parpu!!!!! Kering minyak kita di sedut peliwat nanti... Harap2 perkara ni tak terjadiiiiiKesian kat anak cucu aku nanti.....

    ReplyDelete
  6. dah perit jerih tan sri hassan merican membawa petronas begitu ampoh, jangan nanti jadi seperti pertamina - indonesia. penghabis beras aje..

    ReplyDelete
  7. Ni yg buat aku naik meluat dgn UMNOBN ni. Inatkan nak bersihkan parti, rupanya memberi talian hayat lagi kat puak2 x sedar diri ni?

    Najib dah mereng ka dah kena guna2 ni?

    KJ dah mendapat talian hayat barunya.... melingkuplah la lepaih ni

    ReplyDelete
  8. bangkai2 ni semua tak pernah rasa puas dude...singapore tk akan duduk diam demi menjga ekonomi diorang..jiran2 perlu dilaga2kan, biar setiap rakyat jiran2 bertelagah sesama sendri..lihat apa jdi kat thai, indon, phillipine? thai dengn rusuhan, indon tk hbis2 dgn scandal rasuah, philiphine tak lekang dari abu sayapf nya...malaysia? derang hantar si kitolol jdi spy..tujuan nya hnya satu, hncurkn mlaysia dri dlm...klu boleh semua core organization perlu di infiltrate dan di sabotaj dari dlm...umno settle, petronas on da way...

    ReplyDelete
  9. JIKA BETUL APA YANG DIKATA. DS NAJIB WAJIB BERTINDAK MEMBERSIHKAN PETRONANS DARI PETUALANG NEGARA. JIKA BELIAU ASIK MENGIKUT TELUNJUK PENGKHIANAT BANGSA, LEBIH BAIK BERSARA AWAL DARI MENGHANCURKAN BANGSA SENDIRI. BUAT APA JD PM IMALAYSIA LAMA2 KALAU ASYIK MEMENTINGKAN KEDUDUKAN DAN UNDI KAUM CINA. BERUNDUR LEBIH MULIA DARI DIPAKSA BERUNDUR..

    ReplyDelete
  10. Kalau Anwar jadi Pengerusi Petronas, alamat hancurlah Petronas.

    Dulu Malaysia nyaris hancur bila CIFUT BABI mahu Malaysia ambik pinjaman IMF sewaktu kegawatan 1997 dulu.

    ReplyDelete
  11. hehe, bro prapu, siap sedia la untuk kita sebagai rakyat Msia digemparkan oleh 1 berita, dimana Anwar sebagai Pengerusi Petronas telah meliwat seorang kakitangan Petronas yg berjantina 'LELAKI' dipejabatnya.

    ReplyDelete
  12. Salam Bro,

    Kalau si kitol dan al jub di dalam Petronas, tak sampai seminggu habis semua duit dalam Petronas dikebas dek si sialan dua ekor tu.

    ReplyDelete
  13. Jika benar berita ini....maka wajib bagi kita mendesak PM Najib membuat operasi pembersihan atau Turun takhta

    adakah orang2 atasan Umno dan Bn baca luahan rakyat di blog2 mcm ni?

    ReplyDelete
  14. Wiseman,

    Kalau CIFUT BABI jadi pengerusi Petronas, nanti keluar notis semua lelaki dipanggil mesyuarat.

    Tujuan sebenar mesyuarat nak usha jantan jambu mana yang al juburi suka bontot tu nak liwat.

    Itu baru jadi pengerusi Petronas, kalau jadi PM nanti semua menteri yang dia lantik wajib bagi bontot pada dia sorang satu, bergilir-gilirlah dalam seminggu tu.

    Macam orang bergilir bila ada bini 4.

    ReplyDelete
  15. Salam Bro,

    Lepas jadi pengerusi Petronas, dah tak payah beli KY Jelly.

    Guna saja minyak Petronas untuk buat aktiviti liwat-meliwati.

    Muahahahahahahahaha

    Sat lai habis minyak Petronas dikerjakannya.

    ReplyDelete
  16. baik depa lantik aku jd CEO petronas tu,leh gak isi mnyk pree hari2 hehehe

    ReplyDelete
  17. wawawawaa... hahahahahaha....

    gelak pecah perut aku baca komen kau antikj....

    "Guna saja minyak Petronas untuk buat aktiviti liwat-meliwati"..

    gila beb.... masuk raja lawak bole menang niee...

    ReplyDelete
  18. DS Najib nampaknya tidak dapat mengawal kemasukan anasir2 jahat ke dlm Petronas. Bodoh betul nampaknya?

    ReplyDelete
  19. Kalian tak ada kerja lainkah?

    Asyik duk "bubuh" PMNTR & rakan2nya saja....

    Kalu Minah itu hanya diberi jawatan Pengurus Besar Komunikasi (gaji memanglah besaq), apa yang dapat disabotajnya?

    Takkan pemegang jawatan PB Komunikasi boleh jual Petronas/sabotaj monopoli Melayu/Bumiputra di dalam Petronas dll?

    Cakap siang pikiaq-pikiaqlah. Jgn duk main emosi saja.

    Hulubalang Brader Anwar Bin Ibrahim yang paling cilakak tu Ahmad Zahid Hamidi. La ni beliau bukan main kanan kedudukan politiknya?

    Kenapa kalian tak risau kut2 Ahmad Zahid bawa Mindef pi sokong Brader Anwar jadi PM?

    Ahli2 politik, golongan profesional dll semua mahu cari makan punya orang da. Jadi depa pilihlah kuda yang berkuasa/beruang. Yang penting depa masih dapat sumbangkan tenaga/kemahiran depa.

    Isu2 lain spt dia tu "bekas xx" dia ni "bekas xxx" perkara remeh-temeh saja. Bukankah depa ada penyelia yang kawalselia depa?

    Tolonglah cari isu2 yang besaq dan menggempaqkan.

    Selamat siang.

    -Kopicino-

    ReplyDelete
  20. LANTAKLAH NAJIB NAK BUAT APA, KAN DIA PERDANA MENTERI SATU MALAYSIA.
    Orang Melayu ada suara ke, ada kuasa ke ?, nak mintak wakil Melayu diHulu selangor pun tak dilayan inikan pulak nak cerita pasal petronas. Kamalnathan dah jadi MP dan berikrar nak memulihkan masyarakat India,Palinival dilantik senator untok tidak mengechilkan hati samy veloo, sekolah cina dah pon dapat 3 juta dan pelbagai lagi. Orang Melayu sakit tangan bertepok, sakit tekak bersorak semasa Kamalnathan diumomkan jadi MP, cukuplah tu.
    Dulu heboh pasal Omar Ong masok petronas adake najib dengar, Omar Ong dah pon masok.
    Orang-orang Melayu elok dengar saranan N Ajis buat sembayang hajat semoga Allah melindongi mereka.

    ReplyDelete
  21. Komen macam haram jadah!!!!

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!