BUKTI KJ ADA LINK DENGAN CIFUT BABI!?


Video kat atas ni pasal CIFUT BABI menghina mahkamah!

Selama ini aku kata yang KJ dan Anwar memang ada 'link', ramai dah tahu tukang bawak passport si CIFUT BABI ni, tapi apa yang mungkin anda tidak perasan adalah tentang penyokong dan pencacai si KJ ni yang menyokong ANWAR CIFUT BABI AL JUBURI!

Kat bawah ni aku ambik sedikit komen yang telah ditinggalkan oleh GENERAL pencacai si KJ iaitu Wenger J Khairy, sebelum itu siapa tak kenal si wenger ni, mula-mula dia buat blog Padedoh lepas tu dia padam dan buat Waziboy, padam lagi dan buat Wenger Khairy Returns dan selalunya posting dia memuji lambung si Anak Omak.

Aku bersama-sama rakan bloggers aku yang lain dah perhati mamat ni dah lama sebenarnya, selalunya mamat bingai ni kena buli dengan Singh is King, BigDog dan aku sekali la, ada satu masa tu punya la dia bengang kat kita sampai dia mencabar Tun Dr M pulak, bingai betul dia ni, pasal marah kat kita dia kutuk Tun Dr M, inilah mentaliti pencacai upahan KJ, tengok keratan dari blog GAP ni:

Untuk membaca dengan lebih jelas, sila klik imej!

Nak dibuat cerita lagi best, si wenger penjilat no 1 KJ ni kononnya dah meletakkan jawatannya dari menyokong KJ, nak termuntah aku bila ada member bagitau pasal hal ini, bukan apa, dari dulu lagi dia ni berbaik dengan pembangkang katanya sebab nak main psycho, last-last dia ngaku bahwa dia adalah pemuja CIFUT BABI!

Wenger mabuk ni memang macam tu perangai dia, kalau dia tak delete blog dia akan tukar pendirian dia, si KJ pun letakkan link si yahudi mabuk ni dalam blog dia, tapi percayalah lepas ni kalau korang masuk rembau.net mesti sudah takde link mamat yahudi mabuk si wenger ni!

Ramai senior blogger tahu yang kebanyakan penyoking tegar berbayar si kitol ni memang serampoang dua mata, mereka sokong KJ dan Anwar CIFUT BABI sekali! Klik sini untuk melihat sejarah pasal Wenger! Inilah hakikatnya, dari segi penyokong pun kita dah tahu dia ada link, tuan punya badan si KJ lagi la pulak.

CIFUT BABI kata nak saman dia, cerita je, sampai ke la takde apa pun! Semuanya wayang mainan mereka je! Belum lagi aku cerita pasal link si KJ ni dengan Kalimullah, RPK dan ramai pengkhianat lagi, aku nak bagi sedikit cerita dari mesin taip buruk untuk tatapan korang la kat bawah ni:

"Khabarnya Anwar ada bertemu dengan Kalimullah dan seorang bekas editor kanan sebuah media arus perdana di kota London. Dan khabarnya juga Kalimullah dan bekas editor tersebutlah yang membantu "menyeludup" keluar RPK bagi mengelak penulis blog itu diheret ke mahkamah untuk satu kes fitnah libatkan Rosmah Mansor.

Ah... pedulikanlah pasal RPK. Mamat ini memang tak ada telur sebab itu dia lari tak cukup tanah bila pihak2 yang beliau fitnah itu bawa kes ke mahkamah. Takut bang!! Cuma yang aku nak tulis ini ialah penglibatan Kalimullah dengan Anwar sebab setahu aku masa zaman Pak Lah jadi PM, Kali inilah yang kuat membodek Pak Lah, mengampu menantunya, KJ melalui akhbar NSTP.

Kalau betullah Kalimullah kini menjadi tali barut Anwar untuk menjatuhkan Najib, memporak-perandakan orang Melayu menerusi Malaysian Insider, apa pula hubungan KJ dengan Anwar?

Sebabnya setahu aku KJ selama ini menjadi rakan kongsi Kalimullah dalam ECM Libra dan menjadi proksi KJ dalam AirAsia. Bahkan masa zaman Pak Lah dahulu, hubungan KJ dengan Kalimullah bagai isi dengan kuku. Di mana ada Kali di situ ada KJ dan sebaliknya.

Beberapa kenalan di NSTP pernah bercerita pada aku kalau KJ sering berada di pejabat Kalimullah atau Brandon Parera bagi merancang apakah isu yang patut dimainkan oleh NSTP dan apa isu yang tidak patut diterbitkan.

Pokoknya KJ-lah menjadi perancang media untuk membantu menaikkan namanya daripada seorang yang tiada apa-apa untuk menjadi PM sebelum berumur 40 tahun. Bahkan merekalah yang merancang memencilkan laporan-laporan tentang Tun Dr. Mahathir pada masa itu sehingga bekas PM itu tidak mendapat tempat sama sekali dalam NSTP.

Kini telah terbukti Kalimullah "ada hubungan" dengan Anwar melalui pendedahan pertemuan mereka di London baru-baru ini. Lalu yang menjadi persoalan ialah apakah KJ juga mempunyai "hubungan sulit" dengan Anwar? Kalau ura-ura ini benar, maka benar jugakah cakap-cakap orang sebelum ini bahawa KJ pernah mahu mendampingi Nurul Izzah semata-mata mahu mendekati Anwar ketika Anwar menjadi TPM dahulu?

Dan benar jugakah KJ mempunyai hubungan baik dengan Anwar sehinggalah beliaulah menjadi orang suruhan Pak Lah untuk menghantar pasport antarabangsa Anwar sejurus Anwar "dibebaskan" oleh Pak Lah dahulu?"

Aku sebenarnya geli geleman rasanya nak tulis pasal mamat Yahudi Mabuk si Wenger Paria ni tapi aku terpaksa sebab menjadi tanggungjawab aku untuk memusnahkan VIRUS TROJAN HORSE dalam UMNO ini! Dikhabarkan Anuar Kassim yang menjadi tulang belakang blog Wenger ni, harap KJ boleh jelaskan!

Lepas ni korang tengok la macamana depa serang aku nanti, punyalah KJ dan pencacai dia nak burukkan aku hinggakan mereka membuat beberapa blog untuk nak kutuk aku je, kekadang aku terfikir jugak, yang depa nak kutuk aku teruk-teruk buat apa, aku ni ahli politik ke?

Siapa aku? Aku hanyalah rakyat marhaen yang membawa suara akar umbi ke alam maya! Kepada pencacai KJ yang lain semua, aku tau selama ni korang memang bebal dan bodoh nak mampos tapi aku tak sangka korang ni buta! Kenapa buta? Sebab aku hanyalah rakyat biasa yang bencikan PENGKHIANAT! Aku bukanlah politician! Faham?

Korang juga mesti baca cerita-cerita panas kat bawah ni:



3. Laman Web Pro Najib menyampah gila dengan KJ

KJ MEMANG ADA LINK DENGAN CIFUT BABI!

Untuk pengetahuan korang, si Wenger ni jugak menggunakan id Chairman KAGA dulu, bila dia masuk blog orang cakap merapu kena ban dia tuakr kepada RAJAKARI pulak, ini adalah spesis belaan KJ yang cuba nak tumpang populariti orang, tak kira la walau dengan cara yang hina sekali pun!

Pengkhianat mana ada muka malu punya! Contoh macam si CIFUT BABI tu, dah liwat pastu negaku tak bersalah! Sama je spesis depa ni..

Ini baru sikit, nanti aku akan bongkarkan lagi! Tunggu.....

93 Responses to "BUKTI KJ ADA LINK DENGAN CIFUT BABI!?"

  1. xabis2 kau nak fitnah org..

    yang kau marah sgt si kj tu buat apa..

    apa punya org laa kau nie..

    ReplyDelete
  2. Papukari Jamban,
    Adakah kao berani nak terbitkan komen aku spt GAP ke kao ni tetap bacul pariah,tahap pelariaan estet?

    Aku sengaja nak puja DSAI. Sengaja nak cipta kontroversi - kerana memang boring aku duduk sorang takde siapa yang ada bola untuk berentap dengan aku. Sampai Tun pun tak berani.

    Hidup aku adalah untuk berperang dengan pariah kelas jamban macam kao yang berblog ala budak darjah 3. entah macam mana, pembangkang rupanya semua orang yang lebih berhemah - tapi kao dengan rakan2 kao umpama taik jamban yang terapung2. kita cuba untuk flash tetapi tetap ada.

    so aku main game aku - aku cuba cari pasal. memang betul aku dah resign dari kjfc, kerana aku hidup sebagai pemburu dan bukannya pencacai!

    ReplyDelete
  3. Wahai si pemuja KERRY JAMBAN! Jangan la kau menjadi manusia munafik, aku tahu kau dibayar dengan begitu lumayan! Tapi tak perlu la kau nak jadi pencacai pengkhianat sampaikan Tun pun kau nak balun!

    AKu nak tanya sikit apa jasa kau dan tuan kau kalau nak dibanding dengan negarawan tu?

    Kau ni siapa nak main game? Lu siapa brader? Lu bagutau kat tuan lu tu, aku dan kawan2 aku akan bongkarkan segala kemungkaran dan kejahatan tuan kau si Kerry Jamban tu hingga ke lubang cacing!

    Ingat PENGKHIANAT negara macam tuanh kau tu tak boleh dimaafkan, habis semua harta negara dia lacurkan semasa pka mentua dia yang kuat tido tu berkuasa dulu!

    Ingat ini zaman DS Najib, so jangan nak tunjuk terer lagi, Allah maha berkuasa satu persatu niat jahat korang terbongkar!

    Ingat negara ini berdaulat, takkan mudah untuk pengkhianat macam korang nak menghancurkannya!

    Aku tau tuan kau dan pencacai-pencacai dia semua takde semangat melayu langsung sebab tu korang tak peduli kalau negara ini tergadai!

    Kau nak tipu siapa? AKu masih ingat punca kekalahn buruk BN 2008 puncanya siapa?

    Setiap tindakan tuan kau merosakkan nama baik parti keramat UMNO, orang lain mungkin tak kisah namun aku di didik supaya tidak lupakan sejarah, mana bisa kita kecapi segala kenikmatan ini kalau tidak diusahakan oleh yang terdahulu?

    Namun kau sebagai pengkhianat mana kau nak tau apa yang aku cakap kan ini, sekarang tuan kau dah nampak KEJAMBANNANYA! Semua sudah tahu betapa busuknya hati dia!

    Wahai Munafik si wenger, kalau anak jantan pakai satu ID sudah la menentang aku, ini sampai buat bernmacam ID ni apahal?

    Itu tandanya kehadiran aku memang sudah menganggu-gugat rancangan kamu dan tuan kamu bukan?

    MUAHAHAHAHAHAHAA

    ReplyDelete
  4. HA HA HA ... Wenger is here, MUA HA HA ..

    Cait ... Tun pun tak berani! Tak habis2 dengan puji diri sendiri, sebab tu ko created another ID and comment dalam blog sendiri. Tak malunya .... HI HI HI

    Wenger pandai mengata tapi tak sedar diri sendiri berkawan dengan pelacur politik like Bro Jinggo, Remy and si Tepak Kaki, bekas penjilat tegar Azalina. And these pencacais beyond any doubt have IQ below that 2.5 ... MUA HA HA

    Ko cakap la apa2 pun Wenger, we knew you very well. La ni ko agungkan Anuwar macam what you used to do for Khairy ... These two mythical figures ... what can I say? There are simply empty .... HI HI HI

    Anyway mana ko punya kaga who loves to say "Tuan Wenger tu pandai" YUCKSSS .... syok sendiri maaa ... MUA HA HA

    SOOOOO PATHETIC WENGER!

    ReplyDelete
  5. Bro Singh, this people will do anything for money la! Manusia bangsat macam depa ni dah memang ada tercatat dalam sejarah, ingat lagi kisah SI KITOL DAN RAJA MENDELIAR?

    Inilah manusia yang nak menghancurkan negara!

    ReplyDelete
  6. Tak berani nak campur hal korang. Aku sebelah Wenger J tidak dan sebelah House PK pun ye!

    Aku rasa dalam kes House PK vs Wenger J. mesti Wenger J mintak tunda. Sebab dia tengah sibuk cari bos baru.

    ReplyDelete
  7. Come on Parpu Sahab ... we knew it perfectly well that Wenger would support anyone who are capable of bringing destruction to UMNO ... like Dollah and KJ did ... HI HI HI

    ReplyDelete
  8. Papukari Jamban,
    Akhirnya kao berani nak terbit komen orang. Aku jawab strait to point -
    sebenarnya blogging cara kao umpama taik busuk yang berciciraan di merata tempat. Kao merosakkan parti dan kerajaan dengan cara kao yang suka maki hamun dan erti cakap liwat, CIFUT dan Mokhtar. berkali2 UMNO dah kalah dalam prk tapi jenis pariah kao ni enggan nak belajar dari kesilpaan.
    kao tengok orang lain - takde blogging macam orang kena sawan mcm kao ni.
    sebagai pengundi atas pagar yg pro BN, aku terpaksa nak lanyak kao cukup2. dulu aku dah beri nasihat pada kao tapi kao jenis bodoh, degil.

    cerite dengan tun senang je. dia pi bukak cerite MV Augusta kenape? Dia yang silap tak erti nak buat biznes. Kalau dia silap aku terangkan apa susah sangat. biar kita belajar dari kesilapaan

    ReplyDelete
  9. Singh, sorry I boring to kick your ass. Parpu ass much nicer. Some more he got fat feet, must wear new balance shoe to catch the ice cream van kah kah kah

    ReplyDelete
  10. Kah kah kah, bodoh nak mampos punya pencacai wenger ni singh, dia nak tuduh TUN yang buat rugi MV augusta? Muahahahahaha, inilah lawak babi yang paling bodoh pernah aku dengar, wei bangsat, bukankah tuan kau si KJ beruk seundal tu bersama-sama dengan Pak Mertua bodoh nak mampos dia tu yang jual MV AUgusta tu pada harga 1 euro?

    Lepas tu kau salahkan Tun pulak? Dei paria mana logiknya? Singh can you believe that KJ hire this kind of bastard to be his cybertrooper? Muahahahahahaha

    Bebalnya mamat ni, dari PRU 08 sampai la ke permnatang pasir kita kalah sebab kita masih ada si kurap kitol tu dalam UMNO, bangan pinang menang sebab ISA SAMAd, dia pun mangsa fitnah si anak omak ni jugak, kesian la depa ni tak tau sejarah rupanya...he he he

    ReplyDelete
  11. WAAH TAMBI LU PUNYA WEBSAIT MANYAK BAGUS ..MAHADEY PUNYA GAMBAR JUGA ADA. TAPI TAMBI LU JANGAN CARI ISTRI AMMA SUDAH JANJI SAMA SELVI PUNYA ANAK DEVI. NIA PEHA MANYAK BESAR SAMA MACAM LU.

    kaser kodavay, anne tani kudi karey

    ReplyDelete
  12. Kau selalu kena belasah macam anjing dengan Singh ni kan wenger, ngaku je la yang kau takut!

    Who is kicking who's ass now wenger parian? Apa kelas kau ni, hari ini dia berhenti dari KJFC esok dia masuk balik, ini manusia bangkai babi macam ni bukan ada agama punya pun, singh cuba kau tanya wenegr ni, adakah dia seorang ISLAM?

    Sebab KJ lebih suka yang bukan ISlam dari orang islam sendiri, ini bukan fitnah, tapi lihatlah kengkawan dia semuanya kebanyakannya bukan dari islam sebab tu la si KJ tak suka hukum sebat! Dia NIGGA celup kan wenger?

    ReplyDelete
  13. Tulah Parpu, kao tak paham selok belok kewangaan. MV Augusta tu berhutang besar, sampai nak setengah billion. Kalu Pak Lah tak jual syarikat tu, Proton rugi kena nak tangggung hutang tu Parpu. Pembeli MV Augusta tu dia tahan hanya setahun, lepas tu terus nak jual dan tanggung rugi RM 500j. Pak Lah memang betul, kao kena belajar selok belok kewangaan.

    Tu yang saya marah - Tun tahu dia silap tapi dia nak letakkan kesilapaan tu atas bahu Pak Lah. Tu tak betul, kita tegurlah.

    ReplyDelete
  14. Salam saudara Faizal,

    Ko tak payah nak berlakon baik la... Semua penyokong Kuda Jew pun sama korup macam si beruk hitam tu jugak.

    Pirah mabuk! Sebelum nak komen orang, cermin diri la sikit. Ko tak malu ke bersekongkol dengan ejen Yahudi?

    ReplyDelete
  15. Singh kalau kau perasan ayat menger dengan KJ dalam tweet dia bnyak persamaan la bro!

    Kekadang tu aku fikir dan syak wenger ini adalah Kj sendiri, biasalah dia bukan ada kerja pun, dia tengah menikmati hasil rompakan bersama-sama dengan Pak Mentua dulu, la ni pak mentua jadi penasihat jaga hutan!

    Oit, jaga-jaga nanti banyak pulak pembalakan haram nanti...he he he

    ReplyDelete
  16. Berkenaan politik, kita lihat waktu PRK kat Bukit Gantang. Masa tu Tun turun berkempen, tetapi kerusi tu jatuh kepada pembangkang. Kenape?

    Zaman dah berlalu dah. Sekarang zaman internet. Orang boleh baca dan rujuk kepada pelbagai saluran berita. Oleh kerana ufti dari beberapa rakan politik, blog hang dah begitu menonjol. Kao fikirlah, kalau pakcik buka blog kao - tengok kao meroyan, memaparkan gambar orang setengah bogel dan mencarut, apa pandangannya?

    Cuba kao fikirkan..

    ReplyDelete
  17. Cait wenger @ kaga ... cakap syok sendiri, kononnya Tun pun tak terjawab ko punya argument. Tapi ngan aku kat sini pun ko dah terngaga ... MUA HA HA

    Takpe lah ... aku bagi words of encouragement sikit to replace "your" kaga .... "Tuan Wenger tu pandai" ... MUA HA HA

    Cam ni lah Wenger ... baik ko bagi nasihat kat blog pencacai KJ like 1-mal, raksana bn and tepak thamby. These blogs in particular really give BN a bad name because it is vividly obvious what these blogs are doing is merely sucking Khairy Jamaluddin.

    And no doubt these blogs are pariah as well .... HE HE HE

    ReplyDelete
  18. Wenger bodoh nak mampos, kalah kita di Bukit Gantang sebab KJ si Bapak tiri kau tu datang menyebok wlepas menang jawatan KP yang akan menghantui dia seumur hidup dia tu!

    Kalau si sial tu tak turun, memang ada chance nak menang, kau bagutau aku sikit mana si harami bos kitol kau tu turun dan menguntungkan BN, kau ni bodoh ke apa?

    Lihatlah pembaca sekalian, aku baru cuit sikit je, dah ternampak colour sebenar anjing kurap belaan KJ ni

    MUAHAHAHAHAHA! bodohnya kau ni wenger, lagi bodoh KJ sebab ambik kau jadi general dia, kah kah kah

    ReplyDelete
  19. By the way Singh, why did you suspect that Chairman Kaga was Parpukari? Did you suspect that Parpu would resort to something so low like that?
    And who is Maya Khairy?

    ReplyDelete
  20. WENGER,

    JUST ONE QUESTION THAT YOU NEED TO ANSWER ME.

    WHAT IS THE CONTRIBUTIONS OF KUDA JEWS TOWARDS OUR BELOVED NATION BESIDES BEING A JEW AGENT?

    ReplyDelete
  21. Wenger haramjadah what do you know about economy you asshole? If you are so superior then why under your boss punya Pak Mentua punya time ekonomi kita hancur lebur?

    Aku tau kau akan salahkan mahathir sebab tak reti nak jaga ekonomi kan? Muahahahahahahaa

    Dah boleh agak jawapan dari kau, kita kenal kau ni jenis bodoh tapi nak tunjuk pandai sama macam KJ, sebab kita tau kau mungkin KJ sendiri kan?

    Memang low life punya spesis la lu macha!

    ReplyDelete
  22. Inilah orang yang merupakan duri dalam daging. Kao kena bergaul dengan orang ramai, dengar pendapat dia. Mereka tak mahu UMNO berpolitik cara kuno. Lagipun setahu aku, kao dah berkali2 mengaku bukan ahli politik, kalau gitu kenapa kao menyibuk sangat dlm hal ehwal PPUM? Lagipun sewaktu kao turun pi demo kao diboo oleh para wakil Pemuda kan.

    Sampai cerita perjumpaan dengan PM kao tergamak untuk memberi pelbagai intipati yang buruk dan tidak tepat sama sekali

    ReplyDelete
  23. La dah tuduah aku pualk jadi KAGA, dei kau nak tipu sapa, bigdog pakai wordpress wenger, do you know that wordpress boleh tengok IP?

    La tadi kata economist pandai nak mampos tapi kau tak tau ke yang wordpress boleh tengok ID? Masa tu la bigdog tangkap kau adalah orang yang sama, ID sama macha, KANTOI BIG TIME..

    alah aku tau kau cuba nak busukkkan nama aku dengan pelbagai cara, punya la banyak blog korang buat nak bantai aku dan kengkawan aku, last2 korang jugak jadi anjing, nak tau kenapa?

    sebab korang ni pembuat fitnah dan kau fikir rakyat malaysia ni bodoh? Mereka tahu siapa tuan kau tu dan mereka semua termasuk aku menderita semasa pemerntahan si TUNDUN DOL SLEEPY HARAMI tu!

    ReplyDelete
  24. ANTI KJ,
    I will answer the question after I've finished with Parpu. But Parpu must promise he will not censor my comments. He is well known to censor comments. He claims he has thousands of supporters - why is it only you and Piggy Singh is here?

    ReplyDelete
  25. Parpu Sahab ... apa ke bodoh Wenger bawak cerita Bukit Gantang mai sini ... why he didn't highlight the five states lost during PRU 12? One thing for sure Tun could not produce miracle from the damage being done by the son-in-law. IT TAKES TIME MAA ...

    But now the confidence is gradually being installed ... and psssst ... KJ has definitely not been the factor ... DIGEST THE FACT MAA ....

    ReplyDelete
  26. Parpu, setahu saya, Chairman Kaga menafikan dengan sekeras kerasnya bahawa dialah engkao. Tuduhan tu adalah dari Piggy Singh / Maya Khairy

    ReplyDelete
  27. As far as I know, Bukit Gantang was lost with a worse majority than in PRU 2008. And furthermore, never in the history of the country has an ex-PM gone on to attack his successor like what Tun did. Part of the reason was because of this MV Augusta issue when it was clear that Mahalel bought a lemon. Pls read here.

    Even Kamal Ahmad, Tun's economist fan, did not rebutt anything I said. And its only u 2 small children who are causing all this problem

    ReplyDelete
  28. Aku tak pernah nak censor kalau cerita tu betul! Kau nak cakap apa lagi wenger? Kau tu bahalol, kau buat banyak ID macam kita tak tahu...muahahahahahahaha

    Hina betul pencacai si KJ harami ni la, apa kau fikir aku tak campur dengan orang?

    Dei tuan kau tu campur dengan bukan melayu je sebab tu dia tak peduli langsung pasal melayu, pemuda yang sokong dia pun semuanya sebab dah terhutang budi atau sebab dah dijanji untuk diberi habuan, mana ada yang sokong dia ikhlas hati wenger!

    AKu dah jumpa ramai orang baik dari dalam parti atau luar parti, semau tahu siapa KJ harami dan apa yang telah dia lakukan kepada negara!

    Tak lama lagi mereka akan tahu apa tujuan sebenar KJ masuk UMNO, aku rasa ramai juga yang dah tahu cuma belum meletup je lagi!

    ReplyDelete
  29. By kamal ahmad on February 19, 2010 5:39 PM
    Salam kasih dan salam hormat Ayahanda Tun.
    Tun, Firstly I would like to convey my greetings to your good self and to my fellow blogger Khairy J Wenger. I have been following Wenger's write and I should declare that this individual is neutral and unprejudiced in his (or her) review. I hope to be reading some more of his takes on things past and present. I am still trying to determine his angle of approach over the various issues on board here, and I must say that his reproach at times is diplomatically docile and compelling. May I from here kind Tun, direct my write openly to this forum.

    http://chedet.co.cc/chedetblog/2010/02/sound-bites---australias-india.html#comments

    this is what kamal ahmad said. this is how grown up people talk. i go to chedet, i talk with a lot of respect and with facts, and i can even win admirers

    ReplyDelete
  30. Wenger anjing kurap, kita kalah dekat Bukit Gantang sebab KJ sial baru menang KP, masa tu ramai meluat, kau faham ke apa aku cakap ni, nasib baik Tun turun kalau tak alamat hancur la, lagipun undi melayu banyak swing pada BN, kau ni tak tengok ke detail keputusan?

    Kata economist, tapi benda2 macam ni pun kau tak tau, wei bebal, macam aku tak tau kau dan gang2 kau selalu kutuk Dr Zambry tetapi Allah maha besar sebab semakin lama Dr Zambry semkain diterima

    Segala taktik jahat korang tak menjadi, he he he

    Orang yang berniat jahat ni tal kemana pun wenger, Allah sentiasa bersama orang-orang yang benar!

    KAU ISLAM KE WENGER?

    ReplyDelete
  31. Parpu Sahab ... wenger thought we simply played guessing games. The true fact wenger .... Big Dog have detected your both IPs ... ouchhh ... you were cornered.

    I had my suspicion way before that ... but I didn't make any noise simply because .... you are insignificant.

    ReplyDelete
  32. Wenger tolong hentikan sikap memuji diri sendiri boleh tak?

    AKu tau taktik kau dan kawan2 kau, tak ramai 2-3 orang je, tapi lakonan korang macam ramai. ini komen dari chedet kau buat sendiri seban nak lonjakkan nama kau akhirnya backfire sebab kau memang bodoh tahap babi!

    Aku malas nak layan kau sebenarnya tapi aku nak semua tengok macamana rupa pencacai Khaiory Jamaluddin si pengkhianat negara!

    Errr, aku dengar bos kau ada 2 billion aussie dollar kat sana, betul ke wenger?

    ReplyDelete
  33. Aku bukan Islam. I think I have said that many times. And aku juga bukan orang yang menyamar sebagai orang Muslim tetapi tergamak untuk melakukan perbuataan terkhutuk seperti memfitnah orang, memaki hamun, memaparkan gambar lelaki setengah bogel, menikam kawan dari belakang, berminum arak di karaoke dan sebagainya. Engkao Islam ke mengaku Islam tetapi perangai bukan macam orang Islam?

    ReplyDelete
  34. Piggy, if I am insignificant, what are u doing here? Please buzz off, so I can face Parpu alone.

    Unless i'm not insignificant then you can hang around :-)

    ReplyDelete
  35. Parpu,
    Tu komen orang. Orang yang dekat dengan Tun. Setahu aku, kao dah disisihkan dari geng Tun. Kao jangan nak rasa cemburu ok. Tun memang seorang pemimpin, dia tak akan layan budak macam kao selagi kao terus berblogging macam budak tadika. Cuba kao kaji dulu, tengok apa masalah rakyat. Benda macam tu kao buatlah cerita, senang orang nak puji kao.

    Kita kena berjiwa rakyat. Paham?

    ReplyDelete
  36. Cerita 2 billion tu dari anti kj. Kalau dia dah tahu selok belok berkenaan bank akaun di antarabangsa dia mesti ada kabel dengna CIA, Mossad dan KGB. Tetapi dia masih binggung tentang identiti aku, so aku merumus dia hanya menyalak tanpa fakta. Sama seperti kao.
    Erti kata lain - dia tu memfitnah.

    ReplyDelete
  37. HI HI HI .... Wenger being unprejudiced ... so why don't you wenger comment on the political chaos and economic masses being done by Dollah and Khairy, to the extent it sparked great anger among voters .... MUA HA HA

    ReplyDelete
  38. Kalah Bukit Gantang sebab Tun?

    Korang rasa kalah KT sebab apa...

    aku bagi hint...ada Malaun round kempen naik motor....

    Anak Bagan Serai

    ReplyDelete
  39. Tulah Parpukari, kao masih tak paham. apa guna undi orang melayu kononya swing kepada BN tetapi BN tetap kalah? negara kita negara majmuk, memerlukan perpaduaan dan sokongan dari semua kaum. Bukan bermaksud kita berkompromi tentang hal ehwal berkenanaan perlembangaan dan artikel2 yang termaktub dalamnya. tetapi kalao blog hang memaki hamun orang, memanggil kaum cina dengan pelbagai tomahan dan ejekan, adakah mereka akan menyokong BN?

    Siapa yang untung siapa yang rugi?

    Kao tunggulah Parpu - aku belum buka kabel aku di Pejabat MB. Kao tak akan tahu siapa wa kerana aku beri kao cukup peluang. Kao begitu dajal tau tak - sampai bloggers di Perak dah benci kao.

    Kao perangai macam mana parpu? tikam orang, tabor pasir kat periuk nasi orang, hina orang, ejek orang tapi lepas tu kao pi peluk dia.

    perangai macam mana ni?

    lagi jijik ...
    dia lagi jijik...
    dia lagi jijik dari babi.

    saya minta maaf,tetapi nampak macam tulah

    ReplyDelete
  40. Wenger,

    Ada yang bukan Islam pun lebih baik dari yang Islam. And vice versa.

    So its not up to the race or religion, it's how honourable that person is.

    ReplyDelete
  41. what wenger bukan islam?

    teruskan jangan TUNA-TUNDA!!! teruskan jangan PUKAT TUNDA, jangan jadi macam karpal singh dan bang Nuar tu........ wow!!!! wow!!!!teruskan, teruskan lebih hebat dari wayang adnan sempit ni...

    ReplyDelete
  42. teman rasa le yup.Wenger J ni sebenarnya KJ.Teman amati tulisan nya teman rasa memang sah Wener J ni KJ sendiri.

    ReplyDelete
  43. Well bro,

    Aku dari tadi tengok macamana sengsaranya wenger nak contra PK dan piggy, tetapi biasalah...dlm keadaan tercungap-cunggap dan lari menceceh macam anjing kena baling batu, sempat lagi jerit kuat-kuat..."aku menang...", "aku menang...", "aku menang..." Walaupun intonasi suaranya orang dah tau that you are the pariah looser!...PK, inikah spisis yang lari sbb kena kencing dgn kj, pasal kj tak bayar sbgaimana di janjikan?

    Camana nak bayar jika value of product yang mcm "wonggek gay karut" ni produce kat sini untuk kita tatapi saambil memegang karung plastik agar senang muntahnya nanti kedalam plastik tu.

    PK and Piggy:

    Start from today we give this wjk new id: WONGGEK GAY KARUT!

    ReplyDelete
  44. Ohh...BTW,

    Korang masih ingat tak seorang blogger yang duduk di SP, yang katanya dia tu X army...aku dah lupa-lupa-lupa kat dia tu..korang rasa struktur ayat yang dia gunakan tu ada sama dak macam yang selalu-selau kita baca dari tulisan penuh ber'mutaik' dari pencacai kj???

    ReplyDelete
  45. Oh kao dah panggil rakan2 ke..aiseh, takkan kao sorang tak cukup nak berentap dengan aku, kena panggil semua orang kah kah kah

    ReplyDelete
  46. Itulah Dr Butiq sampai dia sanggup mengaku bukan ISlam ni, adeh wenger aka KJ, aku tau kau takde semangat melayu tapi jangan la sampai tukar nak jadi kafir pulak macha!

    Ish kau cakap ni tak masuk akal langsung la wenger, kalau kau dan pak mentua kau tak jual MV augusta hari tu kan boleh jual kat Harley Davidson, bodoh la hujahan kau ni wenger!

    Lagi satu kalau kita tak kenal kau, boleh la kita percaya orang yang buat komen tu orang lain, kau ni wenger berapa banyak ID kau dah tukar dah!

    Cit Poraaahh, abis tu kalau kau bukan melayu then kau ni bangsa apa ya wenger? He he he

    Siapa kata kita tak perlukan undi bukan melayu? Tu M kita tengah buat 1malaysia tu dan nampaknya ramai gak yang bukan melayu dah sokong Bn dah cuma tak dapat ramai lagi sebab adanya kau DALAM UMNO!

    Resign jelah, Fuck Off please

    ReplyDelete
  47. Tuan Detuaq,
    Saya minta maaf, kena hiraukan kao buat sebentar waktu. Hari ini aku nak ajar si Parpukari camana nak berblogging supaya tidak memenangkan pihak lawan. Juga saya harap dia akan meminta maaf kepada bloggers akar umbi di Perak yang dikhianati oleh beliau.Itu aje.

    ReplyDelete
  48. Wenger,

    Ko kan bukan beragama Islam. Dh berapa kali ko fuck the butt of your partner?

    Non Muslims kan biasa buat kerja membontot nih....

    Muahahaha

    ReplyDelete
  49. Hello anak luar nikah si wenger! Kau nak ajar aku blogging? Nak bantu BN?

    Habis tu komen kau dalam blog GAp menjilat CIFUT BABI tu apahal pulak?

    Banyak kuat pusing la lu wenger, lu mesti PARIA tahap Chakli punya!

    AKu nak ajar kau berblog caranya mudah aje, jangan tumpang glamer orang atau populariti org lain!

    Eh sama attitude kau dengan KJ la, dia atang ambil majlis orang macam nizar sekarang ni kau jilat anwar tapi nak sokong BN!

    Kih kih kih! Kesiannya pencacai KJ ni, kau panggil la semua cybertrooper kau! Apa kau fikir dengan cara ni orang akan suka KJ?

    Inikah diajar OXFART? he he he

    ReplyDelete
  50. Harley membeli pegangan 100%. Yang ada pada Proton 51%. There is a difference. U must understand - Harley did not want to buy just 51% for RM 300 million. The balance was held by the Italians. It was a stupid deal - if Proton kept the company, they had to inject RM 500 million, and still own only 51%. The Italians makan gaji buta - kao tak paham.

    After Harley bought the company for RM 300 million, they injected a further RM 320 million in 2008. Total investment = RM 620 million. In 2009, they declared a loss of RM 500 million.

    If Proton spent time to look a buyer (nobody was there) they had to cover MV Augusta current liabilities or risk being sued. It was a risk mitigation step.

    We should ask, why did Mahaleel buy a worthless company for RM 560 million for only 51% of the share.

    that is the mistake. pls learn your facts

    ReplyDelete
  51. Wenger J,

    Khianat-mengkhianati perkara biasa dalam politik.

    Esok menjadi lawan, lusa menjadi kawan.

    Tengok saja tingkah al juburi suka membontot dengan Parti Anal Seks dan Dasar Anak Pembontot!

    ReplyDelete
  52. Berbeza dengan kao Papukari, aku lawan sorang diri je. Aku tak payah nak dibantu, macam Kungfu Panda. Kao tengok tak cerite tu kah kah , rupa sama je kah kah kah

    Piggy Singh dah cabut ke?

    ReplyDelete
  53. AntiKJ,
    Parpu mengkhianati orang akar umbi di Perak. Kat Perak, bukannya ada ramai orang yang baca Internet. Orang lebih berpolitik menggunakkan "personal touch" . Dan kalau Papukari telah mengkhinati mereka, maka dia akan merosakkan jentera parti di saat parti berdepan dengan musuh yang kuat.
    Tu kau juga setuju.
    habis jikalau kao setuju dengan cara pengkhinat,apa yang kao dok marah kepad KJ? Kao tuduh dia pengkhinat (tanpa bukti kerana spesis seperti kao tak erti maskud bukti dan fakta). Las2 kao setuju mengkhinat tu ok dalam politik.
    Ni hipokrit namanya.

    ReplyDelete
  54. Wenger let me ask you, why did proton bought MV Augusta in the first place? Was it to amuse you and your FIL?

    No you fool, there were rason in buying MV Augusta, but selling that company for 1 euro is out of the world la bingai! Mana kau belajar ni?

    Economist taik kucing apa?

    Apa aku kena boo dengan wakil pemuda? muahahahahahaha, inilah lawak terbaik malam ni

    Tuan kau si KJ muka tak malu datang dan peluk aku sebab dia nak guna gambar tu untuk menjatuhkan kredibilti aku ada la. macam la aku tak tau!

    Lagi satu aku tau pasal KJ dan Reezal Merican bayar beberapa Ketua Pemuda supaya tak BOO dia di Perhimpunan Agung yang lepas, kau nak aku bagi detail ke?

    Kang malu kau nanti WENGER aka KJ, dont push it! You think I dont know?

    I can tell you the amount as well

    ReplyDelete
  55. Wenger let me ask you, why did proton bought MV Augusta in the first place? Was it to amuse you and your FIL?

    No you fool, there were rason in buying MV Augusta, but selling that company for 1 euro is out of the world la bingai! Mana kau belajar ni?

    Economist taik kucing apa?

    Apa aku kena boo dengan wakil pemuda? muahahahahahaha, inilah lawak terbaik malam ni

    Tuan kau si KJ muka tak malu datang dan peluk aku sebab dia nak guna gambar tu untuk menjatuhkan kredibilti aku ada la. macam la aku tak tau!

    Lagi satu aku tau pasal KJ dan Reezal Merican bayar beberapa Ketua Pemuda supaya tak BOO dia di Perhimpunan Agung yang lepas, kau nak aku bagi detail ke?

    Kang malu kau nanti WENGER aka KJ, dont push it! You think I dont know?

    I can tell you the amount as well

    ReplyDelete
  56. YEAH HAH .... lagi mau tanya what I'm doing here. Okey la Wenger, aku baru je bagi makan aku punya hamster ... so ada spare time feel like writing a few lines.

    Lagipun nak bagi tahu kat pembaca ... not only you're insignificant ... but syok sendiri maa .... MUA HA HA

    BTW ... Wenger simply failed to apply a simple logic here ... if he really had had a better and workable economic plan, he could have proposed to Al Tidori five years ago ... HO HO HO

    The truth was wenger could not even advice Khairy not to mess to 4th floor ... HO HO HO

    Definitely feeding my hamster is much better than listening to wenger's fiction .... or in better word ... illusion.

    Tapi best gak spend time kat sini tengok wenger perbodohkan diri sendiri ... HI HI HI

    Det ... you've got it perfectly right ... OUCHHH!

    ReplyDelete
  57. Komen di blog GAP adalah umpan untuk kenakan kao Parpu. Setelah kao dah makan umpan tersebut, aku dah berkomen sekali lagi di blog GAP.
    Harap GAP akan memaparkan komen aku, kalao tak pun, cerita aku dah buka di laman blog Wenger At War.

    Aku ni macam penembak tepat - macam cerite Bourne Identity. Sebenarnya aku dah retire dah tahun lepas, tapi aku tengok cara kao dengan kengkawan tak ubah macam beruk, cuba merendahkan martabat pemimpin, lalu aku bertekad akan lanyak kao cukup2 supaya biar kau insaf.

    Kalau tak insaf kerana kao tu memang jenis yang tak berpegang kepada agama, aku malukan kao.

    ReplyDelete
  58. Salam bro House PK,

    Hang toksoh dok bagi muka pada Kuda Jew tu bro...

    Hang kasi dedah semua sapa dia rasuah supaya x boo dia & berapa jumlahnya...

    Tau pulak malu takut kena boo... Yang dok songlap duit berbilion-bilion tak pulak malu?

    ReplyDelete
  59. So Parpu, what is the reason in buying 51% of a company for RM 560 million, assuming RM 400 million in debt, having no chance to become profitable (even Harley Davidson could not do it), what is the reason?

    In business, if we cannot find out the reason, because it does not exist, then we have to divest. Its simple.

    You think I am scared of your threats. Go ahead tell this new lies. Make the number very big. Don't insult us by saying setakat sponsor kain pelikat ngan air mineral.

    ReplyDelete
  60. Parpo kalao kao pi demo, kenapa muka hang takda dalam satu pun gambar2 yang terpapar di internet. bloggers lain ada. muka hang takde. kenape kao jenis puteri lilin yang berselindung di bawah restoran mamak?

    Feels like home right?

    ReplyDelete
  61. Kah kah kah, elok la tu pakai contoh cerita katun, memang katun la kau wenger, apa yang akar umbi aku khianati wenger?

    Kau main tibai je macam kau tibai maya tu kan? Setakat blogger upahan KJ kat perak tu, mmuahahahahaha

    Anjing pun tak masuk blog depa la wei! Apa kau fikir aku tak tau yang KJ upah 10SBH kat perak tu untuk merosakkan nama aku?

    I dont care because aku buat ikhlas kerana Allah, u wont understand because ur not muslim! Apa la si PARIA macam kau nak tahu pasal perjuangan?

    Korang hidup senang tak pernah susah pastu ada tuan dok membela dan membaling tulang bila perlu mana bisa kau tahu perjuangan bingai?

    Kau dan KJ cuba jatuhkan Zambry kat Perak, apa kau fikir aku tak tahu?

    Mengaku wahai PARIA, kau adalah salah seorang yang suruh bubarkan DUN dengan harapan supaya Perak jatuh ke tangan Pembangkang semula!

    Kau nak aku cerita lebih detail? He he he

    Kau bukan lawan aku la wenger! Kau dilahirkan menjadi punching BAG aku je! Hari ini aku dah buktikan betapa hinanya KJ dan permainan politik sampahan dia tu!

    ReplyDelete
  62. Aduh ... wenger meroyan lagi. Masa aku ngan Anti KJ je kat sini ... ko sibuk dok tuduh blog PK tak ada followers

    Bila ramai komen ... ko kata PK pi panggil gang pulak dah ... tapi aku paham wenger ... inilah symptom multiple personality disorder .... KAH KAH KAH KA GA .... HA HA HA

    Kesiannya dia, dah tersepit ... salahkan orang lain pulak ... OUCHH

    ReplyDelete
  63. Inilah perangai orang yang berselindung disebalik agamanya. Setahu aku, Islam melarang orangnya memfitnah orang lain, tapi kao tergamak buat macam tu. Islam melarang orang mengkhianti orang lain, tapi kao tergamak buat macam tu. Islam melarang orangnya memaparkan gambar2 lucah,tapi kao tergamak buat macam tu.

    ReplyDelete
  64. Answer my question first wenger, jangan jadi keling PARIA dengan meutar belit soalan, and pls you moron dont anwer questin with another question, that shows you are a moron!

    Kau jangan main wayang la wenger, kau nak cuba psycho GAP supaya dia join kau, apa kau fikri GAP tu kecik2 anak ka?

    Dia pejuang sejati bukan balaci berbayar macam kau! Lepas tu kau dah mengelabah sebab komen dah terlepas kau kata tadi kau letak jawatan dan jadi independent!

    MUahahahahaha, kau nak tipu sapa? Kalau jumpa ular dengan kau elok katuk kau dulu sebab kau memang dari kalangan tu kan?

    Tell me why proton bought MV Augusta?

    ReplyDelete
  65. Salam bro,

    Bolayan saja dengan si Wenger J. si balaci pukimak anak haram jadah beruk hitam anu hitam busuk macam air longkang.

    u r da best bro.

    ReplyDelete
  66. Kao ni nak lawan pun gentelman lah, kalao kao nak tapis komen aku cakap je.esok pun semua tahu kao tapis komen aku apa beza

    ReplyDelete
  67. Cait ... wenger dah takde modal ... now personal attacking on Parpu Kari.

    Aku tahu wenger ko dengki ngan Parpukari ... remember you once advised me to stay away from PK because your reason what that Parpu had become liability to UMNO.

    Peeergh .... mana ko dapat cerita? And the same stories you are repeating and revealing here .... definitely you are severely delusional ... MUA HA HA

    ReplyDelete
  68. Wenger oi. BMW and Harley Davidson are not stupid they both saw value in MV AGUSTA- which is a very famous name with a strong portfolio of products and companies like Husqvarna which owns a lot of good technology. That is why two of the world's most famous bike companies bought them and BMW alone paid enough to cover the purchase price that proton paid for MV. Their offroad technology is that good. Not to mention their lightweight construction tech. Meanwhile Harley Davidson appreciated their high performance engine and chassis tech. The eventual total price that they paid is very nearly RM1 billion... That is the value of the company. On top of that Mahaleel had plans to utilise the company small engine technology to create a small but premium car using the MV brand. I may have reservations about the commercial chance of this approach but the fact that Aston Martin is rebadging the Toyota Aygo is an indication that this niche market for super premium city car is healthy. So in conclusion: selling two iconic brand that are also full fledged motorcycle companies with a strong IP bank is plain stupid and was clearly a move to allow someone to siphon a lot of proton's money and proton's money is our money. By the way Tun has explained this so many times that only a moron can fail to understand it. So i guess you know what i think of you...

    ReplyDelete
  69. Korang tengok la sendiri betapa haramjadahnya si wenger ni, dia punya putar pusing pergghhh!

    Patut la dia suka anwar sebab sama spesis! Maka dengan ini aku boleh kata dengan penuh keyakinan yang KJ adalah balaci Anwar!

    So selamatkan UMNO dari pengkhianat macam dia! Bebudak dia ni ramai yang sokong anwar, SUKJ, Wenger< Raksasa BN (ini nama oun dah merosakkan BN dah)

    Anwar dan KJ memang tak dapat dipisahkan, korang baca la kat blog ANTI KJ, banyak yang dia dedahkan pasal KJ ni!

    Hari ini dia kata macam ni esok dia pusing kot lain pulak, lepas tu dalam blog dia, dia akan puji diri sendiri sebab dia dah menang katanya! Muahahahahaha

    Ni jenis syok sendiri tahap melancap punya! Pastu dia akan bagitau bos dia semua ok, dia dah kalahkan semua masyukkkk, tetapi last2 tuan dia dapat tau dia menipu! KANTOI!

    MUahahahahaha, sudahlah wenger kau adalah jenis PARIA yang sanggup mengaku bukan Islam untuk karier kau!

    ReplyDelete
  70. Kalau kau tak reti nak melawan tak yah kata aku tapis komen kau, aku gentleman la parian, aku tak macam korang buat blog syok sendiri sampai orang pun tak nak masuk, punyalah banyak blog korang buat tapi tak laku kesian kan?

    Korang menyamar jadi neutral pastu terpancut juga kunyit KJ dalam tu, maka terbongkarlah siapa korang sebenarnya! He he he

    SHamsul dah jawab soalan kau, sekarang kau jawab soalan aku wenger!

    Kau tau sapa Shamsul tu, daia adalah expert dalam kereta dan ekonomi kereta, kau tanya dia apa saja pasal automotif dia boleh jawab kau at his fingertip la macha!

    Mana kau dah pi wenger? Dah lari ke?

    ReplyDelete
  71. Quote:
    "Inilah perangai orang yang berselindung disebalik agamanya. Setahu aku, Islam melarang orangnya memfitnah orang lain, tapi kao tergamak buat macam tu."

    Patut wenger ko pi tabur komen ni kat blog pro PAS ... cerita AnuWar main belakang ni sape yang start dulu kalau bukan Mat Sabu ... so inikah yang dikatakan parti Islam?

    Tapi jangan pulak kata bukan Islam so ko ada lesen fitnah ... aku ingat lagi before ko delete ko punya waziboy, you put a picture of cartoon that depecting DS Najib being haunted by Mongolian girl ... lagi mau nafi ka? MUA HA HA

    ReplyDelete
  72. Man kau Wenger@KJ? Dah masuk dalam kain Norie ke?

    Jawab la apa yang dikata Shamsul dan SIngh tu!

    Kalau pembaca sekalian nak tahu, mamat wenger ini dan kebanyakan penyokong KJ tak suka PM kita DS Najib! mereka ni selalu mengutuk Najib...

    Kenapa RPK mainkan isu ALtantuya? Siapa yang suruh dia mainkan isu ALtantuya? Cerita fitnah tak masuk akal direka untuk merosakkan nama baik PM dan isteri, siapa punya angkara?

    Mereka inilah musuh dalam selimut dan macam biaa bila wenger takleh nak jawab maka dia akan lari dan itu jugalah yang berlaku hari ini, aku masih menunggu jawapan dia..

    ReplyDelete
  73. Singh is Kinng,

    Hang x yah heran la ngan perangai balaci anak haram jadah tu.

    Semua munafik, hipokrit, suka menipu, suka menfitnah...

    Tapi hal Mat Sabun cakap Anwar Al Juburi tu betui la...

    Kalau x apasal Mat Sabun x pernah ceramah 1 pentas dengan itu al liwati.

    ReplyDelete
  74. Khairy Jamaluddin @ Ketua Pemuda UMNO, sedang sibuk monitor blog ni... Khairykj
    Enter the dragon. Wenger J. The Parps slayer. RT @wengerjkhairy: big fight in Parpukari blog come come
    24 minutes ago from UberTwitter...

    Sibuk Chief PUM ni.... hehehe

    Memang patut Najib tidak pedulikan permintaan dia untuk jawatan menteri... perangai hingusan KJ terserlah...

    Berapa lama KJ nak berlakon agaknya?

    ReplyDelete
  75. Ayoyo .... omak punya anak punya dollah punya son-in-law punya nori punya laki, berani kalu datang la sendiri sini ....

    Ni KJ ko dok promote this fight kat twitter buat apa, ko punya general si wenger pun ntah hilang ke mana .... ISHHHH .... malunya

    ReplyDelete
  76. Shamsul if that is the case, why did Harley declare a near total loss on its MV Augusta investment?

    By the way, my name is Naren.

    ReplyDelete
  77. Dulu gua pernah dapat info WJK ni a group of people...you are not dealing with one person.... depa ni funded under yayasan budi penyayang (link to endon dollah) kat situ juga ada Stephen Doss under its payroll ...so wenger lu takyah nak melalak ok...kita pun tahu siapa lu all

    ReplyDelete
  78. Take a look at the timing of the announcement. Harley was badly hit by the financial crisis so had to make drastic cutbacks. They were trying to offload a boutique brand at the worst possible time. Even they were reluctant to let go of MV. The new Brutale had just received universal rave reviews and the new F4 is still considered the most desirable bike in the world. Compare this situation with Lamborghini which was bought by Audi. With proper investment and marketing it is now accepted as a mainstream supercar brand instead of fringe player. Harley predicament is a consequence of the financial meltdown more than anything else. This is why the milwaukee firm also had to end buell production...

    ReplyDelete
  79. Memang sah Wanger J tu KJ sbb dia guna perkataan kesukaan dia "beruk".

    tak ada org lain yg suka panggil org lain beruk kecuali Kj.

    Kesian aku sampai mengaku bukan islam dan nama Naren.

    Lagi kesian aku bila tidak ada seorang pun yg dtg bantu KJ kat sini

    Kalau ko benar2 KJ.Ni aku nak beri tahu marah aku pada Pak Dol kaki tidor dan KJ masih tak padam lagi kerana telah banyak menjahanamkan negara.Itu pendapat aku dan apa yg aku rasa sehingga aku telah mengundi DAP pada PRU12 yg lepas untuk melepaskan geram aku pada kaki tidor dan menantunya.

    sial.tergadai negeri aku kerana satu undi yang aku telah bagi ni semua gara2 marahkan si dol dan menantunya.

    ReplyDelete
  80. Well explanation Sham!!!

    Complete with technical, economic and management statement. The more 'they' try to spin, the more 'they' were grip tight at their throat with their own 'spinning rope'!!! And now surely they are choking...

    ReplyDelete
  81. hidup Kj..

    tak baik korang nie..memberukkan org

    apa laa salah Kj tu..

    PK nie pun bukannya melayu pun..entah mamak mana..

    tak abis2 nak memporak perandakan org melayu..

    ReplyDelete
  82. waa..hangat dan pedas. Tapi yang jelas KJ aka wenger dah habis kata-kata. Haha berpusing nak carai fakta tentang Agusta tapi bodoh nak mampus!!

    kenyataan Shamsul Yunos ini amat tepat..cuma orang yg benar2 bodoh saja tak mampu fahami isu Agusta ini - Shamsul Yunos said...
    Wenger oi. BMW and Harley Davidson are not stupid they both saw value in MV AGUSTA- which is a very famous name with a strong portfolio of products and companies like Husqvarna which owns a lot of good technology. That is why two of the world's most famous bike companies bought them and BMW alone paid enough to cover the purchase price that proton paid for MV. Their offroad technology is that good. Not to mention their lightweight construction tech. Meanwhile Harley Davidson appreciated their high performance engine and chassis tech. The eventual total price that they paid is very nearly RM1 billion... That is the value of the company. On top of that Mahaleel had plans to utilise the company small engine technology to create a small but premium car using the MV brand. I may have reservations about the commercial chance of this approach but the fact that Aston Martin is rebadging the Toyota Aygo is an indication that this niche market for super premium city car is healthy. So in conclusion: selling two iconic brand that are also full fledged motorcycle companies with a strong IP bank is plain stupid and was clearly a move to allow someone to siphon a lot of proton's money and proton's money is our money. By the way Tun has explained this so many times that only a moron can fail to understand it. So i guess you know what i think of you...

    February 22, 2010 12:57 AM

    ReplyDelete
  83. **Off topic **
    aiseyy parpu...aku ada nampak kj peluk lu aa..

    http://braveheart-blogger.blogspot.com/2010/02/demo-berok-dan-tawaran-team-blogger.html

    ReplyDelete
  84. Why then the write down on the investment? Books don't lie.

    ReplyDelete
  85. Ini wenger ada berani ngaku dia xde kena mengena dgn KJ tak?

    ReplyDelete
  86. Stupid Wenger,
    apa laa yg ko nih buta hati sgt nak tegakkan benang yg basah? Boss kau tu TELAH DIDAPATI BERSALAH POLITIK WANG tp dibenarkan bertanding dan menang so bermakna rasuah dia mencapai misi. bengap lah kau nih! Aku ada bukti yg KJ terlibat dalam politik wang sbb aku ada dekat RHB Bank waktu transaksi dilakukan. Jangan main-main yer! Semangat setia ka wang! hahahaha kalo menyokong tanpa fakta orang kata bongok!

    sekupang ka duakupang ka tigakupang!!!

    -KARAPOLEY-

    ReplyDelete
  87. Faizal, siapa kau untuk justify melayu atau tidaknya aku? Apakah kau tau keturunan aku?

    Melayukah KJ? Melayukah Anwar CIFUT BABI?

    Melayukah kau bilamana kau menyokong si kitol yang disayangi raja mendeliar?

    Mana semangat melayu kau semasa bos kau si KJ tidur lena kalimah Allah dipermainkan?

    Mana bos kau sedangkan hak-hak melayu sedang goyah?

    Melayukah kau hanya pada rupa? Tah-tah kau ni mesti paria punya sebab nama pun macam kedai mamak je...hehehe

    Hanya Parian je akan berperangai serupa lu...eh eh, lu panggil KDN tangkap wa sebab wa dah bongkarkan boss lu si Kj hitam parian tu jahat ya?

    Nape takut tak masyuk lagi ke? Hehe

    ReplyDelete
  88. Salam,

    Macam ni ke cara blog? Declare sokong UMNO, sokong TUN, sokong NAJIB, tp dalam blog bahasa teramatlah "cantiknyer"..apa pandangan orang biler baca blog penyokong pemimpin tersohor mempunyai moral yang macam ni..? @antikj, jangan post sumthin yang sentuh pasal agama ni,kalau meletop,semua orang susah..atleast aku rasa wenger ada kesedaran sivil lg tinggi berbanding tuan rumah n singh ni...apa yang kau tulis,melambangkan personaliti penulis..tak perlu guna bahasa2 budak darjah dua (kecuali korang memang budak sekolah rendah coz seriously i dont even know u guys..) untuk melepaskan geram or marah...tak malu ker? -carberos-kJ FoLLoWerS

    ReplyDelete
  89. Ibrahim Ali
    PRESIDEN PERKOSA

    MATI KATAK OK LAGI,
    JANGAN MATI IBRAHIM ALI.

    ReplyDelete
  90. anon 4.46 aka cerberos gay gila, kalau ya pun nak sokong Kj, agak agak la, ni sokong pembangkang pastu sokong Kj, perghhh itu kira bijak la, itu yang diajar di oxford bahwa KP UMNO kena berbaik dan selalu setuju dengan pakatan haram dan buat UMNO nampak hina ya?

    Aku ingatkan KJ je bodoh rupanya penyokong dia lagi bodoh nak mampos!

    BTW, this is my blog, lu suka lu datang lu tak suka well sendiri mau ingat la!

    Lu sapa nak arah gua buat itu ini? Apa blog ni bapak kau punya ke? KJ tu bapak kau ke? Sekurang-kurangnya aku menyokong kerajaan bukan macam si KJ tu dok dalam UMNO tapi jiwa PKR!

    Cuba lu tengok balik cara bahasa wenger, adakah itu menampakkan dia bijak dan pandai? Adakah itu keluaran OXFART? wow bijaknya..

    Kenapa dia delete blog dia semalam selepas kena belasah?

    Tolong bagitau aku dan kawan-kawan aku semua! APAKAH KEBAIKAN YANG TELAH KJ BAWAK UNTUK UMNO?

    Lagi satu MORON, aku takde jawatan dalam UMNO, aku rakyat marhaen, dia KP UMNO tapi berlagak macam KP Pakatan Haram je!

    WHere the fuck is your brain la you moronic asshole? Muahahahaha

    ReplyDelete
  91. Way to go Parpu.....
    Wenger J....Go F*** Spiders la!
    Klu ko nak jilat bontot KJ.....go ahead.....its a free country tapi kena tau kata laluan.....itu ko tanya DSAI la yg ko puji sgt2 tu.
    Pasal Tun M....he is untouchable k...so leave him alone you moronic Wenger J.
    Org gile aje yang akan naik harga minyak then call for GE. Sape punya nasihat buat cam tu klu tak KJ.
    If you say that KJ loves the Bangsa n Nation, then just leave UMNO. Enough damage done la....tu pun teringin nak jadi Menteri....halo! tgk muka dulu la....BTW KJ kat OXFART ambik jurusan ape? TESL ke?
    We support u Parpu......biar la Wenger J go on lickin KJ's ass.

    ReplyDelete
  92. Dah betul la parpu, antiKJ, mmg gitu la kalu dah biasa jilat taik, mana nak mau makan benda yang sedap, wenger kata post aku rugi dibaca tapi dia baca gak.. tu la akukatakan siapa yang dah termakan budi dengan KJamban mmg gini la lakunya.,.. sokonggg manjang, kena telanjang pun kena sokong, tak berbaju pun kena sokong,

    udah udah la tu wenger.... tak kemananya sokong KJamban tu, kalau tak caya tanya antiKJ, parpu, tanya la kalu berani.. hehehehe

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!