GEMPAR - EMAIL DARI SEORANG RAKYAT MARHAEN TENTANG ISU YBK! KALID GAGAP DAH PANAS BONTOT!

Dalam kesibukan yang teramat sangat semalam saya ada menerima satu email dari pembaca, saya nak share email ni dengan anda sekalian! Email yang pertama di bawah ini:

Saudara Parpukari,

Saya peminat membaca Blog anda. Saya anggap anda adalah Pejuang Bangsa, Agama dan Negara yang Unggul dan Tulen. Saya adalah bekas Pegawai Tentera berpangkat Lt.Kolonel daripada Rejimen Askar Melayu Diraja. Saya ditauliahkan sebagai Lt Muda pada tahun 1963, dan telah berkhidmat semasa Konfrantasi dengan Indonesia , Peristiwa May 13, Menentang Komunis Pada tahun 1970 sehingga perletakan senjata dan bersara awal pada tahun 1986.

Buat masa ini saya hendak membincangkan isu hangat yang melibatkan YBK. Saya akan berhubung dengan anda tentang isu lain pada masa yang akan datang. Untuk maklumat saudara saya bermastautin di Serendah.

Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid gagap telah membuat kenyataan dalam akhbar “ Projek UiTM yang dipindahkan daripada Serendah, Selangor ke Jasin, Melaka hanya akan Merugikan Rakyat dan bukan Kerajaan Negeri Selangor . Kerajaan akan mengambil tanah itu kembali dan menbuat projek pembangunan yang menguntungkan rakyat di Serendah”.

MB Selangor Tan Sri Khalid ini memang lah seorang Pemimpin yang Korup, Gila Kuasa dan Langsung tidak perihatin dengan kepentingan rakyat.

1. YBK adalah badan NGO yang di pengurusikan olih Dato Zainal Abidin Hj Sakom. Selama 20 tahun ini mungkin lebih seribu anak orang miskin telah ditempatkan di Asrama Kasih daripada Tingkatan Satu sampai Tingkatan 5.

Sebahagian besar daripada anak2 ini telah berjaya memasuki IPT dan mendapat Ijazah. Saya syorkan saudara berhubung dengan Dato Zainal untuk mendapatkan maklumat yang lebih tepat dan terperinci.

2. Projek yang bernilai RM 300,000,000/- ini akan mencetuskan pembangunan di Serendah dan memberi menafaat Kepada penduduk di Serendah yang jauh ketinggalan dari segi ekonomi dan pembangunan. Macam mana suatu Kerajaan Negeri bolih mengatakan yang rugi rakyat dan bukan Kerajaan.

3. Tanah kepunyaan YBK ini sudah ada Geran dan cukai tanah yang tertunggak, diberi alasan Kerajaan akan mengambil balik. Dah gila ke si Khalid ini. YBK akan bayar cukai tertunggak ini esok pada 29 Jan 2010. Macam mana si Khalid mengatakan Kerajaan akan ambil balik tanah dan membangunkan nya.

4. Projej UiTM ini pindah ke Jasin sebab Si Khalid juga. Dia hanya akan meluluskan projek ini kalau Dia jadi Pengurusi dan 3 Exco yang dilantik olih nya. Pernah ke berlaku Kerajaan Negeri mengambil alih satu pertubuhan NGO. Si Khalid bodoh ini nak salahkan Kementerian Pengajian Tinggi yang setuju pindahkan projek ini ke Jasin.

Saudara tolong dapatkan maklumat yang terperinci daripada Dato Zainal Sakom tentang issue ini. Saya berpendapat issue Ini bolih bukti dan menunjukkan kelemahan dan kepincangan Kerajaan Pakatan.

Untuk maklumat esok 29hb Jan 2010, YBK bersama anak2 daripada Asrama Kasih akan berkumpul di IPD Shah Alam pada jam 10 pagi untuk membuat Laporan Polis terhadap Menteri Besar Selangor atas tuduhan Memfitnah

Yang Ikhlas,

Penduduk Serendah

Inilah yang diterima semalam dari salah seorang penduduk yang merasa Khalid Gagap ni telah menzalimi mereka dengan menolah satu perkara yang baik, apa game Khalid Gagap sebenarnya ni? Rentetan dari peristiwa ini, satu laporan polis telah dibuat di IPD Shah Alam, baca di bawah ini:
Korang tengok la betapa haramjadahnya si Kalid Gagap yang berimamkan Ronnie, Eli dan Terasa Cock ni! Kata mereka dulu mereka nak perjuangkan nasib rakyat, Tuhan tu maha kaya Kalid, satu persatu terbongkar sekarang ni!

Korang ni wahai Pakatan Haram terlampau hina, demi nak dapat kuasa korang tipu rakyat, dah dapat kuasa langsung haram tak dengar suara rakyat! Aku bersama-sama kawan-kawan aku akan mendedahkan semua kejahatan dan kezaliman yang dilakukan oleh Pakatan yang suka main belakang ni!

Kalau nak tahu pasal isu ini dengan lebih lanjut, sila klik sini, sini dan sini

Wahai Kalid yang terlampau gagap! Siap kau lepas ni banyak lagi yang kami nak dedahkan!

4 Responses to "GEMPAR - EMAIL DARI SEORANG RAKYAT MARHAEN TENTANG ISU YBK! KALID GAGAP DAH PANAS BONTOT!"

 1. khalid tu da la gagap bengap plak tu....takde satupun manifesto dijanjikan yg pr buat...malah lagi teruk hidup org selangor....idup ybk,mampus khalid n pr...

  ReplyDelete
 2. Khalid ni ada masaalah mental,dia fobia ngan apabendapun yg berkaitan ngan ada kerajaan.
  makcik jaga tandas songlap duit shiling dia tak nak siasat ke,dah la gagap bangang ,plak tu...Khhhaakkk....ptuihh....
  khoooooohhkk.....ptuihh...ptuih...

  ReplyDelete
 3. Khalid Ibrahim buat rampasan harta YBK Selangor yang mana YBK berhasrat suci nak bangunkan berbagai-bagai kebaikan untuk masa depan anak anak yatim di Selangor, suatu hari Khalid Ibrahim akan herot mulut, tak boleh makan, tak boleh berak, tak boleh kencing,tak boleh tidor dengan isteri dan tak boleh buat apa2 dalam hidup beliau, hasil sumpahan beribu-ribu anak yatim di Selangor yang di bela oleh YBK Selangor.

  Dato' Zainol, kumpulkan semua anak anak yatim yang pernah di bela oleh YBK Selangor, buat majlis baca yasin.

  ReplyDelete
 4. Salam Bro...

  tu lah.. mereka selaku kata Federal tak tolong Krjn Neg bwh PR

  nah!!! skrg Federal nak buat UitM di S'ngor, Khalid anggok ni tolak pulakkkk!!!

  cadangan anak2 yatim baca 'yassin' tu nampak prktikal.

  mudah2an ALLAH swt putihkan balik hati dia yang dah itam legam tuh...

  wallahualam

  btw... bravo bro..

  salam hormat

  ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!